Ранената в падналия асансьор жена вече е в съзнание

Ранената в падналия асансьор жена вече е в съзнание

© Надежда Чипева, Капитал41-годишната жена, която в сряда пострада тежко при падането на асансьор в София, вече е в съзнание. В цитирано от БНТ съобщение на ръководството на Окръжна болница, където е настанена се казва, че тя е в ранен следоперативен период и все още не може да се правят дългосрочни прогнози за състоянието й. В инцидента почина на място 46-годишната Цветелина Радулчева. 


На спешна среща с вицепремиера Екатерина Захариева от агенцията по метрология представиха предложенията си за промени в нормативната уредба, които да направят контрола върху асансьорните фирми ефективен. От агенцията са предложили една фирма и един техник да отговарят само за определен брой асансьори, да се създаде електронен регистър на съоръженията и да се увеличи размерът на санкциите за нарушителите. Експертите са предложили още да се изготвя предварителен график за проверки на асансьорните фирми , така че експертите на агенцията да могат да ги контролират непосредствено.
"Проблемът е, че ние сега контролираме само в минало време и винаги се оказва, че инспекторите или фирмите казват – когато ние бяхме там, всичко беше наред. Сега искаме да изместим контрола в бъдеще време, да имаме план за техните проверки и да ги очакваме, да видим къде проверяват, как проверяват. Ние да извършваме паралелни проверки и да видим какви са резултатите", каза председателят на държавната агенция по метрологичен и технически надзор Стефан Цанков.


До дни държавната агенция по метрология и технически надзор ще внесе в прокуратурата пълен доклад от проверката на случая, съобщиха от Министерството на регионалното развитие след срещата днес.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK