Лекарският съюз ще подпише Националния рамков договор, но с условие

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 540 Гневно

  "Лекарският съюз настоява за увеличение на цените по някои клинични пътеки"

  Колко пъти трябва да се увеличават тези цени, след като плащаме в пъти повече, а мреме като мухи...

 2. 2 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Имаше едно проучване, че 30 процента от операциите в страната са фиктивни - или изобщо не са правени, или са били напълно излишни. Тоест кълцат хората като кайма...

 3. 3 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 783 Весело

  Подписвайте,страшното мина!Бюджетът на касата е актуализиран,реформи в здравеопазването се разбра че няма да има,значи и пазар в здравеопазването няма да има.Най-големият кошмар ви се размина.Плюйте си в пазвите и подписвайте!Позапънете се проформа,колкото да оправдаете задължителния членски внос,който ви се превежда,после подпишете с отвращение!

 4. 4 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Вижда се, че не зависи от тях, със и без условия все тая.

 5. 5 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 760 Неутрално

  [quote#3:"vjacho"]

  Подписвайте,страшното мина!Бюджетът на касата е актуализиран,реформи в здравеопазването се разбра че няма да има,значи и пазар в здравеопазването няма да има.Най-големият кошмар ви се размина.Плюйте си в пазвите и подписвайте!Позапънете се проформа,колкото да оправдаете задължителния членски внос,който ви се превежда,после подпишете с отвращение! [/quote]
  Право в десятката

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  Колкото и пари да им дадат,все ще са недостатъчни.След като ще се правят реформи,които трябва да запушат и пробойните на Здравната каса,как разбраха,че няма да стигнат.

 7. 7 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#2] от "dragond":

  да ,ама има и статистика ,че в повечето случаи ,над 60% клиничните пътеки не съвпадат с преките заболявания на пациента и касата не ще да плаща точно за реалното му състояние ,тогава пред клиниките стои дилемата ,пациента да си плати кеш или да се нагоди пътеката така ,че касата да плати поне преките разходи ,пациентите не са склонни да плащат ,щото смятат ,че са много осигурени напр пенсионери плащат 8 лв осигуровка от данъците ни ,което е абсолютно незаконно ,защото пак от моите данъци се плаща прекия данък на друг човек ,който не плаща никакъв данък върху пенсията си ,както е в цял свят ,но той е пак недоволен ,което трябва вече да се обясни на хората ,недоволен можеш да бъдеш ,като извадиш пари и си платиш реалния разход за услугата и не ти свършат работата както трябва ,а тук случая не е такъв и това се получава в над 60% от случаите ,затова всички повтарят докторите източват касата ,е да ,ама не .

 8. 8 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Лекаският съюз си е една рекетьорска организация на гърба на пациентите .В главата им освен пари няма нищо друго.

 9. 9 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#6] от "rosiraycheva50._":

  за да говориш така ,трябва да дадеш примери ,а примерите няма да са в полза на това което говориш ,че колкото и да дадат ,няма да стигнат ,не може да искате със 17 лв средна осигуровка на човек ,с 5-6 лв за дете и пенсионер месечно платени и то от държавата ,тоест пак от данъците на останалите ,дето си плащаме данъците ,да чакате европейско здравеопазване ,което се крепи на средна осигуровка от над 400 евра и то платима реално от всички ,като всеки си плаща от джоба ,дори пенсионера ,не от джоба на данъкоплатеца ,от тук трябва да почне реформата ,а не да повтаряте като папагали как се източвала касата ,ама как се източвала касата ,ама източва се касата ,ама да ,източва се ,ако първо я пълните пациентите ,а вие в над 2 милиона случая не я пълните ,в още 4 милиона случая също нищо не давате ,а чакате онези 1.5 милиона дето плащаме осигуровки и да нъци да ви платим на всички останали , да не ползваме услуги ,защото за нас няма ,а сега и тези , които най здраво ни облагат работодателите ,трябва да лежим по затворите защото не сме платили огромните и нереални данъци на останалите другари дето не щат нищо да плащат ,ама лющят по 800 лв пенсии ,повече от заплатата ми ,без данъци и без никога да са вкарвали такива пари в НОИ ,така хем НОИ в дефицит и на мен ми вдигат данъка ,хем ще ме вкарват в затвора , защо ,за да са добре милиционерите и партийците и да не им свършат парите за рахатлъка на стари години ,че и децата им също трябва да им покриваме пак ние ,накрая се обръщат и ни обвиняват ,че били сме източвали касата ,тоест въртим кръговрат на парите ,е стига де .

 10. 10 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#8] от "apollo":

  добре ,следващия път като се заколиш или през тебе мине някой идиот на улицата ,си носи между 10 и 15000 ,за да си покриеш реалния разход за лечение ,защото лекарския съюз не е длъжен да ти търси пари за лечение и да се бори за твоите права ,бори се ти ,лекаря е длъжен да те спаси ,като преди това трябва да ти представи сметката ,която никой не покрива ,особено пък ,ако си осигурен ,тъй като това наричаш рекет ,можеш спокойно да се обърнеш към други органи ,които да те пренесат в чужбина ,там предполагам ще развиеш същата теория и те ще ти помогнат безплатно ,щото са по хуманни може би ,ама аз лично никак не вярвам ,да знаеш ,просто ще платиш не 10000 ,а 150000 ама евра ,тогава ,повярвай ми млъквате като риби и плащате и никак не приказвате ,че ви рекитират ,тук трябва твърди цени и твърдо да не ви обслужва никой докато не си платите на момента ,както гледах на живо в Париж в една клиника ,как мотаха едно дете ,блъснато от кола ,докато не преведоха суми на клиниката го държаха вън от болницата ,скоро и тук така и никак няма да пишеш простотии .

 11. 11 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Министерството на здравеопазването има наредба №34 която определя кои са признатите специалности в България и изисквания към лекарите за придобиване на определена специалност. И ето много важно следващо от тази наредба. Има редица специалности, които липсват в наредбата, което означава че такива доктори има, но тяхната специалност на е признава. За самите доктори това не означава нищо, но за пациентите не е така. Ако човек е болен от заболяване което е предмет на такава специалност НЗОК НЕ ПЛАЩА за лечението. Ето конкретен пример: МЗ не признава и не включва в наредба 34 специалността ОТОНЕВРОЛОГИЯ. И нещо повече.

  § 34. (2) Специализантите, които към влизането в сила на тази наредба се обучават за придобиване на специалност "Отоневрология", могат да продължат обучението си по специалност "Ушно-носно-гърлени болести" или по специалност "Нервни болести".
  Това означава, че пациентите имащи проблеми с вестибуларния апарат, със слуха , а те са стотици хиляди, трябва да ги лекуват или специалисти по УНГ или невролозите. Да, ама не. Специалистите по УНГ и невролозите нямат нито познанията, нито апаратура за тестване на горните здравни проблеми и затова пращат пациентите при непризнати но реално действащи ОТОНЕВРОЛОЗИ. Вървете в която и да е държавна или частна болница и ще видите табелките по вратите на които пише:ОТОНЕВРОЛОГ. Да, ама прегледът, тестването при такъв "непризнат" специалист не се заплаща от НЗОК и човек трябва да се бръкне дълбоко в джоба за да си плати. А отоневролозите са доволни, че тяхната специалност не е призната по обясними причини.
  Това което пиша е истина, която изпитах на гърба си, защото имам проблеми със слуха и вестибуларния апарат. След препоръка от болница в чужбина направих три теста: ЕЕГ, доплерова сонография и ЯМР. С голямо огорчение разбрах че няма кой да направи заключение въз основа на резултатите от тези теста. Разнасях наляво-надясно резултатите, но невролога вдига рамене, УНГ -също.Трябва да платя доста солено за да посетя частния отоневролог за евентуална консултация и лечение.

 12. 12 Профил на hipocrat20060
  hipocrat20060
  Рейтинг: 367 Весело

  Свиквай, мамин, тъй ще е !

 13. 13 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#11] от "stoicho2":

  Радвай се ,че въобще има отоневролози още , а не тюхкайки се ,че си плащаш. Защото ще ти се налага да ходиш във Виена. Скоро тук ще има тесни специалисти само в 3 -4 големи града , а иначе на 100 км от населеното място; ОПЛ на 20 километра падащ се на 10000 пациента, планови операции само в чужбина, защото липсват анестезиолози и хирурзи и т.н. и т. н.
  Да ти дам един пример: по Подбалканския път има един кардиолог в Елин Пелин после на 70 км един в Пирдоп и после следващия кардиолог е на още около 68 километра в Карлово . Ясна ли ви е ситуацията ?

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 14. 14 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Рекетирайте-сега му е времето!

 15. 15 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#14] от "dedo pepo":

  абе ти не го споменавай в този дух ,особено ако си на зор в болницата ,че не знаеш дали няма после да излезеш и да не можеш да се оплачеш изобщо ,ами бъди здрав ,че то и ние докторите си плащаме между другото навсякъде ,дали е рекет ,а .

 16. 16 Профил на krasi62
  krasi62
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Откъде накъде ще се подписва рамков договор под диктат. Какви са тези съсловни организации ,че те да казват колко и какви услуги и на какви цени ще работят? Къде го има този рекет, обществото не е в състояние да се защити. В пъти е увеличен бюджета на касата, броят на хората е в пъти намален и пак не достигат парите. С тези пари здравеопазването трябва да е изцяло безплатно за всеки гражданин и не само,качеството трябва да е на ниво. И още нещо, не разбирам как така предварително се знае какви пари ще изразходваме за болни, като някакви богове решаваме колко болни ще има тази година ли ? Може ,а и се случва болните да са значително по малко през годината, тогава пак ли ще се изхарчат всички пари и как така не остава и лев в касата ? Ами този резерв ,за който лекарите ореваха орталъка,как беше натрупан и в същото време лечението на хората не е било по лошо от сегашното ? Значи може, когато има ред и правила, контрол като хората всичко може. Не са ни виновни законите, трябват компетентни хора в системите за контрол и всичко ще си дойде на място.

 17. 17 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ...не може профсъюзната лекарска организация да определя цени и обеми заедно ....и тази му дейност беше атакувана в съда от комисията за конкуренция като колективен договор който лишава изпълнителите от пазарна конкуренция по между им....този профсъюз може да предложи само обеми според квалификацията на изпълнителите или лиценза на лечебните заведения....ама цени йок!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK