Млади специализанти създадоха социална мрежа за медиците в България

Млади специализанти създадоха социална мрежа за медиците в България

© Medicalbook.bgСпециализантите Деян Попов, Радислав Наков и Радина Цекова са авторите на нова социална мрежа в интернет пространството. Medicalbook.bg е предназначен само за български медици и за по-малко от месец от пускането му вече има над 1000 потребители. 


Платформата е единствена по рода си у нас. Насочена е не само към лекарите, но също и към стоматолозите, фармацевтите, медицинските сестри, акушерките, фелдшерите, студентите и други медицински специалисти. Регистрацията става след въвеждане на професионален код към съответната съсловна организация, към която членуват.


В медицинския фейсбук професионалистите могат да се включват в групи и дискусии по специалности и интереси, да научават за събития в професионалната си сфера, да контактуват и да се "сприятеляват" помежду си. Целта е да се създаде среда за обмяна на добри практики, опит, идеи и информация, казват авторите, които са и основатели на Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО).


Д-р Деян Попов, д-р Радина Цекова и д-р Радислав Наков - и тримата са на 26 години, специализанти съответно по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия и гастроентеорология.

© Medicalbook.bg

Д-р Деян Попов, д-р Радина Цекова и д-р Радислав Наков - и тримата са на 26 години, специализанти съответно по неврохирургия, лицево-челюстна хирургия и гастроентеорология.
"Медицината е отборна игра, в която всеки медик има съществена роля за излекуването или подобряването на качеството на живот на пациента. Вярваме, че medical book ще мотивира медицинските специалисти в страната да работят по-често в екип и да се допитват ежедневно едни до други", споделят още младите лекари.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Това начинание е много похвално.Чудесно би било да има и платформа за пациенти с отворен код само за пациенти.

  Tony
 2. 2 Профил на Vladoliki
  Vladoliki
  Рейтинг: 571 Весело

  Всички сме пациенти...

  Write a little. Say a lot.
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8337 Неутрално

  Чудесно е колеги да обменят опит и добри практики помежду си.

 4. 4 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  има и други свободни форуми за лекари

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK