Реформата на Москов получи одобрението на Световната здравна организация

Петър Москов, минисър на здравеопазването

© Георги Кожухаров

Петър Москов, минисър на здравеопазванетоСветовната здравна организация изрази подкрепата си за реформата в здравеопазването и финансовите й параметри, съобщи пресцентъра на здравното министерство след среща на министъра Петър Москов и регионалния директор на СЗО за Европа Жужана Якоб в бюрото на организацията в Копенхаген. 


Жужана Акоб е предложила помощ на българското здравно ведомство за подобряване на ефективността на разходите в здравната система, организация на спешните реакции при трансгранични заплахи за здравето, превенцията на тютюнопушенето сред подрастващите и подобряването на достъпа и качеството на здравните услуги за хора от уязвими групи.


Москов и регионалния директор на СЗО са обсъдили също и следващия договор за двугодишно сътрудничество за периода 2016/2017 г. Той ще включва приоритетни области като психичното здраве и намаляването на разпространението и употребата на наркотици сред подрастващите, превенцията на туберкулозат, репродуктивното здраве и достъпът до лекарства и здравни технологии.


От СЗО потвърждават и че предстои водещи експерти от организацията да посетят България, за да помогнат на място за "оптимизирането и повишаването на ефективността на здравната система в България."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 987 Неутрално
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Вой....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на WARPANDA
  WARPANDA
  Рейтинг: 289 Весело

  Бързо от на амбразурата другари, готви се нов сорсоиден заговор!

  Адмирации за Москов!

  Pandamunion! http://www.examiner.com/list/russia-s-top-120-lies-about-ukraine
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5943 Неутрално

  много се бави Московеца с таз реформа !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Пропагандата в случая е едно, а истината е точно обратната - именно защото Москов няма никаква идея за реформи (доказа го с бездействието си вече няколко месеца), е поискал консултации и помощ от Световната здравна организация. И последната разбира се е обещала съдействие.

  Вижте колко връзка има обещаното с медийните приказки на Москов от последните месеци - "... е предложила помощ на българското здравно ведомство за подобряване на ефективността на разходите в здравната система, организация на спешните реакции при трансгранични заплахи за здравето, превенцията на тютюнопушенето сред подрастващите и подобряването на достъпа и качеството на здравните услуги за хора от уязвими групи."

 6. 6 Профил на alex2
  alex2
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Агентурата плаче, че има международна подкрепа. Надяваха се да убият реформата докато още е в зародиш под формата на юридически промени.

 7. 7 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Весело
 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Реформата касае българите, те ще плащат и ще бъдат нейна стока. Преди Боко и Москов само Стефан Антонов Софиянски-говореше за "приватизация на болници" -Усмихнатото лице на Корупцията!
  СБ казва-за Б-я 50 болници стигат! Защото иначе качеството пада! Е какво като пада! То пада за народа, не за елита, който взима решенията! Само в С-я частинте болници са 90!
  Важното е парите да отиват за "правилните"хора-собственици на болници! Затова парите за здраве НЕ стигат! Затова ще разделят пакетите! А в Румъния заради ИЗТОЧВАНЕ са спрели финансирането на частни клиники! Но ние не сме Румъния!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Щом дори десният Илко Семерджиев заклеймява действията на Москов, значи има защо!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 10. 10 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  С Москов срещу московското мислене!
  Щом СЗО подкрепя, значи Мая Манолова е против...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 11. 11 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След първоначалните си гафове с расистките изказвания, Москов се отсрами с много работа. Работа и честност му е майката - другото само ще дойде. Стар принцип от протестнатската култура, обратен на принципите в "широката" руска душа. Там ценностите са лъжа и скатавка, и нека по-безскрупулния победи.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 12. 12 Профил на female
  female
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Един познат доктор ми каза, че реформа, която не води до заслужено за него възнаграждение, не може да успее.

 13. 13 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Тоя освен басчета с Борисов , е прихванал и от неговите номера , срещнал се с някакъв директор в Копенхаген, и хоп пресцентъра излиза с информация , че СЗО му подкрепя реформата, а СЗО мълчи по въпроса засега и щом ще изпращат експерти , очевидно не са толкова толкова във възторг от качествата на Москов и реформата му.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5943 Неутрално

  първо да се спрат кражбите и да се внедрят агенти под прикритие в болниците

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално
 16. 16 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Одобрение? Не, това е невъзможно! Явно тези хора не са запознати с многогласния хор на възмутените ни медици. Особенно на онази част от тях, които обърнаха здравеопазването в битак. Които с откровено мошии и далавери източват от години НСК. Които с всяка изминала година, въпреки увеличените бюджети, снижаваха грижи и лечение на пациентите за да се превърнем в най-болната и бързо умираща нация в Европа. И, за които думата реформа означва нищонеправене.

 17. 17 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Като избирател на РБ и аз подкрепям реформата в здравеопазването. Но вече имам дълбоки резерви относно посоката ѝ, след като днес и моят баща ми се обади разстроен, че изведнъж му поискали да си доплаща лекарство за рак, което трябва да приема месеци наред и досега е било безплатно за него. Ужасът му е, че ако трябва да си доплаща и другото, което взема в комбинация с това, няма да му останат дори стотинки за хляб. Четох обясненията, дадени от институциите, за поскъпването на лекарствата за онкоболни и ги намирам граничещи по бездушието и безотговорността си с арогантността. Никой не обяснява защо се налага това преразглеждане на цените и то два пъти месечно. На никого не му пука, че болни възрастни хора трябва да обикалят по кабинети и инстанции в подготовка на заветния протокол за безплатни лекарства, който изведнъж по нечия хрумка става невалиден и им се налага или отново да минават целия бюрократичен ад, или да плащат непосилни за тях суми. А прекъсването на лечението или промяната на препаратите как ще се отразят на болния, никой не се интересува.
  Правилната посока според мен е към отваряне на възможностите за конкуренция и справедливост в здравеопазването, а не към обгрижване на определени кръгове, свързани с фармацевтиката и медицината. Не зная дали д-р Москов си дава сметка за тези неща.

 18. 18 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#6:"alex2"]Агентурата плаче, че има международна подкрепа. Надяваха се да убият реформата докато още е в зародиш под формата на юридически промени. [/quote]

  Напати ли сме се от международна подкрепа и сме се нагледали на хора , които твърдят , че имат международна подкрепа , а лъжат . Докато не видим официално изявление от СЗО и доклад по въпроса , по добре да сме скептични към думите на пресцентъра.

 19. 19 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#17:"murttle"]Като избирател на РБ и аз подкрепям реформата в здравеопазването. Но вече имам дълбоки резерви относно посоката ѝ, след като днес и моят баща ми се обади разстроен, че изведнъж му поискали да си доплаща лекарство[/quote]
  Айде започна се , ами аз като ви предупреждавах , чè реформата на Москов изглежда много добре докато си здрав и прав , но виж разболееш ли се започваш да я усещаш реформата по така , а и не само реформата де цялостната работа в това министерство напоследък куца повече и повече. Дано баща ви се оправи.

 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#9] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  то пък остана и да е доволен... Семерджиев е изп. директор на частен здравноосигурителен фонд...

 21. 21 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Идеята да се обединяват печеливши с губещи здравни заведения е отчайващо комунистическа.
  Подобна уравниловка замазва постиженията на ефективните и прикрива далаверите на крадливите!

  В дебати от типа "Другарят Този е казал това, другарката Онази е казала онова, те са по-умни/по-образовани/по-известни/по-успели от теб и следователно са прави, така че заставайки зад тяхното мнение, аз също съм прав/а" НЕ участвам!
 22. 22 Профил на alex2
  alex2
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#8] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  В реформата е заложено частните болници да нямат достъп до касата както сега.

  ходи прочети нещо вместо да мяташ огън и жупел

 23. 23 Профил на alex2
  alex2
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#21] от "klecho":

  Крадливите са печелещите болници.

  MIND BLOWN

  Информирай се малко преди да мислиш.

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  [quote#17:"murttle"]поискали да си доплаща лекарство [/quote]
  Малко повече информираност по темата няма да ти е излишна. Попитай аптекарките, джипито, ще останеш приятно изненадан.


  [quote#19:"takeshi303"]Айде започна се[/quote]
  Ъхъ.. В нечия празна червена кратуна може и да се е почнало..
  .. а линейките в София идват за 15 минути.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  "Световната здравна организация изрази подкрепата си за реформата в здравеопазването и финансовите й параметри, съобщи пресцентъра на здравното министерство след среща на министъра Петър Москов и регионалния директор на СЗО за Европа Жужана Якоб в бюрото на организацията в Копенхаген..."


  Това е добра новина, а критици винаги е имало и трябва да има! Така в ход могат да се корегират отделни детаили... Злобните и елементарни подхвърляния също са полезни, защото имат обратен ефект - увеличават подкрепата за правителството и РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9050 Неутрално

  Айде сега и докторите да помислят,вместо само за себе си и за здравеопазването и пациентите.Браво на Москов!Този път трябва да се получи.

 27. 27 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА": Ами те "москвичите" по начало са си слаби машини.

 28. 28 Профил на f31
  f31
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Жужана Якоб в бюрото на организацията в Копенхаген. "

  Кой ли не осемени българския народ !
  Кой плаща субсидията за ток от ВЕИ ?
  Жужана от Копенхаген ?
  Ами не.
  По-скоро дедо Мирчо от Гърмен.
  Да идва Царя и да приключваме !

 29. 29 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  Ако имате конкретна полезна информация, споделетя я. Ако не, съветът ми се струва безполезен и в тон точно с нещата, които критикувах.

 30. 30 Профил на WARPANDA
  WARPANDA
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#8] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Доста слабо... В Дания има около 60/80 болници а като територия е 40% по малка с население колкото България, докато тук има около 500 нормално ли е това? Държавна хранилка да има пък другото остави.. типично по комундерски !

  Pandamunion! http://www.examiner.com/list/russia-s-top-120-lies-about-ukraine
 31. 31 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#19] от "takeshi303":

  Нищо не се е почнало, нито зная кого и как сте предупреждавали. Няколко пъти съм коментирала дейността на д-р Москов и неговите идеи. Някои от тях харесвам, други не приемам и съм го заявявала. Ако смятах, че той само имитира дейност или е некадърен, нямаше да го критикувам, а да го игнорирам или да го осмея. Очевидно не е така.
  Всеотдайната и самоотвержена подкрепа на всяко действие и думичка на избраниците е характерна за едни други светове, огрени от незалязващо слънце.

 32. 32 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Браво.Какво повече.Или и те са соросоиди.

 33. 33 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А каква ще е реформата за частните болници и ще има ли почва при тях. Там мълчанието е огромно.

 34. 34 Профил на f31
  f31
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Аве, Жужана ква заплата взема ?
  Шото в Свенска съм чувал почвали от 4000 бона...
  Такава шлифована, офисна лъвица кат нея требе да взема минимум 10 хилки...
  Интересно - колко взема български пенсионер ?

 35. 35 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#24:"Darth Plagueis"]Ъхъ.. В нечия празна червена кратуна може и да се е почнало..
  .. а линейките в София идват за 15 минути. [/quote]

  Не знам за линейките в София , а и слабо ме интересува, но миналата година направленията свършваха към 20 число , а сега вчера Джипито ми каза , че й свършили направленията и баща ми ще трябва да чака до другият месец, а приятелка на майка ми и едва ли ще ни връща, ако й се намираха.

 36. 36 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#35] от "takeshi303":

  Да, моят баща също се оплака, че джипито вече нямал направления. Това му се случва за пръв път.

 37. 37 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#36:"murttle"]Да, моят баща също се оплака, че джипито вече нямал направления. Това му се случва за пръв път. [/quote]

  Затова пишех и по горе , не ми е работа да плюя по Москов , но не и издържам ,когато няколко фена на ДСБ пишат лъжа , колко бил направил Москов , а за жалост напоследък ми се налага да ходя по доктори заради родителите ми и виждам, че здравеопазването е по зле от преди и то по обективни критерии, като време , което се чака и пари, които трябва да се дадат. На мен ми се иска здравеопзването да е такова каквото го описват феновете на ДСБ по форумите , но реално не е и близко , напоследък не се забелязва застой , а откровено вървене назад под мъдрото ръководство на Москов и това не го твърдя само аз , а всички дето висим по опашките пред кабинетите.

 38. 38 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Това са пропагандни комюникета на МЗто, които от израза
  'Двете страни изразиха удовлетворение от срещата' го напудриха до 'Нова висоти , нови признния и нови победи на нашето момче ' . Ура другари !!! .....някой дига табела с надпис 'БУРНИ РЪКОПЛЯСКАНИЯ' ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Демек узаконеният геноцид на неплатежоспособните е одобрен за прилагане по целия свят. Честито.
  Приказвайте си пак за "нормалните държави".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 40. 40 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#8] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Стига си тиражирал глупости от поне 2 месеца. Ето ти сайта на румънската здравна каса да ми намериш къде има отказ касата им да работи с частни болници:

  http://www.cnas.ro/default/index/index/lang/RO

  КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ЗА ПРОПАГАНДАТА?

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 41. 41 Профил на hipocrat20060
  hipocrat20060
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Всякакви реформи без одобрението на лекарското съсловие са мъртвородени! Вече няма хора да им бачкат за безпари!

 42. 42 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dr_Doolittle": [quote#40:"Dr_Doolittle"] къде има отказ касата им да работи с частни болници:[/quote] пишеше или в денвник,или в медиапул.
  Финасово мотивиран съм да крадете по-малко(вкл и от мен) Парите за здраве не достигат, защото е частниците са липсващото дъно на кацата, където изтича всичко! Трудо се доказва дали даден разход е направен или не! Затова напливът за честни болници е толкова голям, кокото беше за ВЕИ-та до вчера! И не е задължително 100% от частниците в здравната с-ма да крадат, за да се издънва бюджета и да не стигат парите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Ама те знаят ли или само си приказва по навик

 44. 44 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Това е моят министър...
  А вашият кой е?

 45. 45 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3021 Весело

  [quote#44:"Добрин ВЕЛКОВ"]Това е моят министър... [/quote]
  Аааа, също и Калфин...забравих го, нали съм пенция...

 46. 46 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#42] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Можеш ли да го докажеш това, че заради частниците не достигат парите , има си клинични пътеки , които са ограничени няма как да точат , защото в частните клиники се доплаща , а никой няма да си дава пари от джоба за да може частиците да точат. Източването става в държавните клиники на 99 процента. При частните клиники има контрол от пациента , той вижда какви процедури му правят , затова и на частниците печалбата идва от доплащането и те са заинтересовани да работят добре за да ходят пациенти.

 47. 47 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#46] от "takeshi303": тогава защо толкова хора се натискат да правят частни клиники-заради [quote#46: "takeshi303"] контрол от пациента [/quote] който ти бълнуваш?
  Кой от какво е заинтересован? Софиамед-предимно държавни чиновници-как става тая? $$$ ВМА-приютила частни клиники, над 60, 80% губещи. Там за асансьори, чистачки, климатици и охрана отивали повече пари, от колкото за лекарства! Да, и държавните болници са порнография. Защото всяко публично -частно партньорство се изражда в корупция и грабеж в особено големи размери. Публичната НЗОК плаща, а частникът пие! Колкото си иска! Когато си иска и надписва! Какво, да разпорят пациент, за да видят какво точно му е направено, и какво само е отчетено, но платено?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 48. 48 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dr_Зверинов ": [quote#0:"дневник -Здравният министър на Румъния подготвя спорна реформа - Последна промяна в 11:45 на 14 яну 2013, "]
  Мерките предвиждат от месец март частните медицински заведения вече да не получават финансиране от Националната здравноосигурителна каса
  ...
  Нещо повече, здравният министър обмисля начин, по който да забрани на лекарите да работят едновременно и в държавни, и в частни клиники, добавя вестник "Путеря". Министърът заяви, че иска да ограничи "паразитирането" върху държавната здравна система, като отбеляза, че не съществуват медицински услуги, които да не се предлагат в държавните болници. [/quote]

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 49. 49 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  До коментар [#8] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  а ти точно какво предлагаш ,за да се промени системата ,като си толкова против реформите на Москов ,аз ще ти кажа ,нищо ,въпроса е да плюеш против управляващите ,затова ви плащат нали

 50. 50 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  До коментар [#42] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  наплива за частни болници е ,защото в другия случай парите в държавните болници ги открадват шефовете ,за работещите медици не стигат изобщо ,така се получават заплати за лекари от 100000 на месец до 1000 за работещ лекар на първа линия ,в един момент този който работи за 1000 се обединява с друг с по големи възможности и си правят частна болница ,за да работят за нормални заплати ,а не да го крадат големците с години

 51. 51 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 368 Неутрално


  Аз мисля ,че за да победи здравната реформа на Москов трябва да се разкрият нови психодиспансери.

 52. 52 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Много важно! СЗО одобрявала рИформата, а всички, които риформата касае, не я одобряват. Неблагодарници! Е-е, не е за българското здравеопазване това момче; направо да го взимат в СЗО, па дано реформата в страната тръгне. Може да направим дори износ на реформатори и току виж тръгнат реформите и в други сектори.

 53. 53 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Весело

  Кардиологични болници източват Здравната каса и застрашават здравето на пациенти
  Лекари поискаха комисия да проверява поставянето на стентове
  19:15 | 26.09.2014
  До коментар [#50] от "ivan ivanov":
  Честният частник в най-корумпираната държава не злоупотребявал! Хи хи хи! Обясни сега защо и бащата на здравната рИформа-Илко Семерджиев-ви заклеймява бе!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 54. 54 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#50] от "ivan ivanov":
  [quote#50:"ivan ivanov"]парите в държавните болници ги открадват шефовете[/quote] искахти дИмУкрациЪ,искахти и здравнЪ рИформЪ, вс епо американски образец, те ти го резИлтата, ако е вярно написаното от вас! Сега кажи, че искаш още от същата манджа-демократическа, за да се караде даже още повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 55. 55 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Илюстрация на здравната "реформа" на д-р Москов и разделянето на болничната помощ на два пакета получих вчера.

  Имам каско на колата. Одраха ми бронята. Застрахователят описа щетата и ме прати в доверен сервиз. Там ме записаха за ремонт за... 15.1.2016 г! Ако платя кеш - ще я вземат веднага!

  Така и със здравната - за ставите, херниите, неврологията - ще

 56. 56 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  отлежим по списъците, докато бръкнем и си платим...

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  До коментар [#29] от "murttle":

  Като част от реформата, Москов смени някои от лекарствата, които се поемат от здравната каса с по-евтини аналози. Т.е., нужното ти лекарство в случая може да е отпаднало от списъка, но то е заменено с друго. Джипито трябва да е наясно с това - все пак, това му е работата. Попитай и успех.


  До коментар [#55] от "D-r D":

  Всъщност, ти си описал текущото състояние. А реформата променя именно него.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#57] от "Darth Plagueis":

  Това, че лекарствата са сменени, го разбрах. За страничен човек звучи нормално, но на практика е проблем. Първо, някои от тези лекарства трябва да се вземат за дълъг период, месеци наред, и смяната им по средата на лечението не е желателна, ако до този момент са давали добри резултати. Не зная кой лекар би препоръчал такова нещо.
  Отделно се минават едни тромави процедури по одобряване на предписаното лечение и съставяне на протокол за здравната каса. Болни хора обикалят и чакат пред кабинети и институции, за да получат заветните подписи под протокола за лекарствата си. Получили ги, отиват в аптеката и изведнъж като гръм от ясно небе им се стоварва новината, че всичките усилия са били напразни и вече трябва да плащат за изписаните лекарства. Или пак да повторят цялата унизителна и изтощителна процедура, за да получат нов протокол и да започнат всичко отначало. А междувременно ракът расте. Който не е изгубил близък от рак и не познава този ужас, няма да ме разбере.
  Нека се помисли по тези проблеми, а не просто механично да се променят списъци и да се търсят пари за запушване на дупки.

 59. 59 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#57] от "Darth Plagueis":

  Приятелю, ако истинските препарати можеха да са евтини, никоя фарма компания нямаше да ги продава скъпо от липса на хуманизъм. Евтини са генеричните прапарати.
  Медът е скъп, глюкозата - евтина.
  Ако искаш да оживееш - с ацетизал от Дупница няма да стане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK