Махмурлукът възниква не заради самия алкохол
.............
Бе, ади бе!
Като си купя един "Джим Бим" във фрий шопа на Запад, и го изпия, нищо ми няма.
Е, на другата сутрин тефтера с телефони е по-пълен.
А като сторя същото с бутилка от супера, не мога да сметна едно интегрално уравнение два дена .
"Американският експеримент обаче показал и, че приемът на алкохол всъщност увеличава разнообразието от микроорганизми в тялото, което в повечето случаи е полезно за здравето." Знаех си аз, че е полезно...
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
Въпрос на тренинг. Пише го по-горе. А и с тренинга идват уроците - ако се пие качествен алкохол в умерени количества и не се смесва с друг алкохол, няма махмурлук.
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
"Едно време като пиех...." При мен е обратното. Единствено се притеснявам, че вземам хапче за кръвно, но докторът каза, че по малко може. Важното е да се пие редовно и всичко да се яде. Това за киселото мляко не го знаех, през лятото го ям на закуска, но ще разнообразя шопската със сух таратор за мезе на ракията.
"При експерименти с мишки в стерилни условия - без наличие на разграждащи микроби в системата им - не се наблюдавали никакви вреди по вътрешните органи"
Значи има начин при мишките да бъдат отстранени разграждащите микроби, които предизвикват увреждания и махмурлук. А защо не и при хората? Кога някой ще направи една малка стъпка в науката и един огромен скок за човечеството?
“Азиатците например имат генна мутация, която ускорява процеса на формиране на ацеталдехид, което означава, че се напиват по-бързо и по-тежко от европейците.”
Дали са изследвали специална фокус-група от руснаци?
Много добро мезе за концентрати е айрян от сирене! Преди много години ми го каза един стар човек. Намачква се сиренето с малко вода и се добавя по малко вода и се бърка, докато стане на хомогенна каша. След това се добавя вода, докато ви стане добър на вкус. С пасатор става за секунди.Пробвайте и ще видите, колко е добро.
В издание на "Енциклопедия Британика" от около 1910-1915-та, за определението за алкохола е дадена смъртоносната доза за човека! В скоба е написано: "Не се отнася за руснаци!"
[quote#3:"СДС"]Като си купя един "Джим Бим" във фрий шопа на Запад, и го изпия, нищо ми няма.
Е, на другата сутрин тефтера с телефони е по-пълен.
А като сторя същото с бутилка от супера, не мога да сметна едно интегрално уравнение два дена[/quote]
Извод: Смятането на интегрални уравнения пълни тефтера с телефони...
Някои съображения:
1. Алкохолът в малки дози е полезен във всякакви количества.
2. Мит е че братята са големи пиячи. Те са екстремни пиячи - пият на ексове (тостове), по 50-100 гр. и пият не за кеф, а за да се усмъртят. След 4-5 "тоста" им залепват джуките и тръгват да прегръщат и да целуват наред, ако преди това не паднат под масата или в салатата.
3. Ензимът за който става дума е "алкохолдехидрогеназа" - разцепва връзка кислород-водород в ОН на С2Н5ОН. В резултат на което се получават набор от алдехиди и кетони, при чиито метаболизъм се получават ефектите известни като махмурлук.
4. Всеки махмурлук е едно голямо грозно погребение на нервни клетки, както казваше доц. Юлиан Караджов в култовата си книга "Наркотиците".
5. Единственият сигурен начин да се намалят ефектите на махмурлука е да се пият течности, по много и за предпочитане не подсладени, а дори леко подсолени - за възстановяване на баланса.
6. Все още - няколко хиляди години след като човечеството е открило алкохола (но поне две хиляди години след като е открило конопа) като средство за забавление, отмора или цел в живота, няма единно мнение сред физиолозите и биохимиците как точно действа алкохола - като цяло доста проста молекула, нямащ нищо общо със сложните хетерогенни молекули на опиоиди, МАО-инхибитори, халюциногени и прочия. Предполага се, че е инхибитор на GABA (гамааминомаслена киселина, т.нар. "бутират", който пък е мозъчен медиатор. Но пък причината за формиране на зависимост, все още е тера инкогнита.
Бе с две думи - който му е сладко, да си черпи душицата, така или иначе до стадия на розовите слонове, продаването на телевизора за шише мастика или изпиването на пенсията на родителите има около 10 години активно практикуване (т.е. поне 3-4 ракии на вечер).
Американският експеримент обаче показал и, че приемът на алкохол всъщност увеличава разнообразието от микроорганизми в тялото, което в повечето случаи е полезно за здравето.
==========
Да бе да увеличават се микроорганизмите ама друг път .
След едно Бистришко капучино / мастика с таратор / всичко е изтрепано а след третото ставаш имунизиран.
На другият ден изкарваш огИн из устата като Китайски дракон и никой те не закача за нищо.
Лошото е ако се натЕпаш с облак / мастика с мента / при нас се получава залепване на сегментите което вЕрно не е въобще харно за мАтора и трЕбе се разкиснат с нещо.
[quote#20:"lz2"]Много добро мезе за концентрати е айрян от сирене! Преди много години ми го каза един стар човек. Намачква се сиренето с малко вода и се добавя по малко вода и се бърка, докато стане на хомогенна каша. След това се добавя вода, докато ви стане добър на вкус. С пасатор става за секунди.Пробвайте и ще видите, колко е добро. [/quote]
Благодаря от сърце!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
begajmani
Рейтинг: 402 НеутралноДемек, боцкай сиренце с ракийката и ник'ъж махмурлук...Логично
Beyond
Рейтинг: 1134 Неутралноhttps://jeffreyklyles.files.wordpress.com/2013/05/ the_hangover_ed-helms-as-stu.jpg
TAKE THE RED PILL!СДС
Рейтинг: 1417 НеутралноМахмурлукът възниква не заради самия алкохол
.
nemo malus felix, minime corruptor..............
Бе, ади бе!
Като си купя един "Джим Бим" във фрий шопа на Запад, и го изпия, нищо ми няма.
Е, на другата сутрин тефтера с телефони е по-пълен.
А като сторя същото с бутилка от супера, не мога да сметна едно интегрално уравнение два дена
mahjongg
Рейтинг: 458 НеутралноАко не си докараш един качествен махмутлук, за кво изобщо пиеш?
xmm
Рейтинг: 1134 Неутрално"Гардиън" да разпространи това обяснение сред туристическите си агенции.
pag
Рейтинг: 1005 ВеселоВодка + белени доматки с моцарела, босилек и зехтин = голям кеф!
Знанието е сила, информацията - властsto67nes
Рейтинг: 1360 Неутрално...Защо махмурлуците не са това, което бяха.....
Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!Защото и традициите не са това,която бяха...
Ghost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноПак някакви трактати със съмнителен сертификат за качество...
Форумът е в будна кома...Я всеки да прави, каквото му се пие...!!!
Станислав
Рейтинг: 1303 Неутрално"Американският експеримент обаче показал и, че приемът на алкохол всъщност увеличава разнообразието от микроорганизми в тялото, което в повечето случаи е полезно за здравето." Знаех си аз, че е полезно...
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklinxmm
Рейтинг: 1134 ВеселоДо коментар [#9] от "Станислав":
И като почнат да се бият ония ми ти микроорганизми,ето ти махмурлука
doneva_a
Рейтинг: 515 ВеселоУникална статия: на два пъти ни се обяснява, че не алкохолът води до напиване и махмурлук.
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Станислав
Рейтинг: 1303 ВеселоДо коментар [#10] от "xmm":
А и с тренинга идват уроците - ако се пие качествен алкохол в умерени количества и не се смесва с друг алкохол, няма махмурлук.
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. FranklinВъпрос на тренинг. Пише го по-горе.
man_un
Рейтинг: 527 Неутрално"Едно време като пиех...." При мен е обратното. Единствено се притеснявам, че вземам хапче за кръвно, но докторът каза, че по малко може. Важното е да се пие редовно и всичко да се яде. Това за киселото мляко не го знаех, през лятото го ям на закуска, но ще разнообразя шопската със сух таратор за мезе на ракията.
Един препатил
Рейтинг: 2069 Неутрално"При експерименти с мишки в стерилни условия - без наличие на разграждащи микроби в системата им - не се наблюдавали никакви вреди по вътрешните органи"
Значи има начин при мишките да бъдат отстранени разграждащите микроби, които предизвикват увреждания и махмурлук. А защо не и при хората? Кога някой ще направи една малка стъпка в науката и един огромен скок за човечеството?
the_axel
Рейтинг: 289 НеутралноБългаринът от край време си знае , че всички болести идват от занемарено пиене ! Всички нови изследвания само доказват истинността на твърдението !
foxa5
Рейтинг: 571 Неутрално[quote#4:"mahjongg"]Ако не си докараш един качествен махмутлук, за кво изобщо пиеш? [/quote]
Остави се, направо си е губене на време.
klimentm
Рейтинг: 4689 ВеселоОтдавна е известно че всичко иде от нередовното пиене!
klimentmНай ме боли главата когато не съм пил!
2.5
Рейтинг: 3537 Любопитно“Азиатците например имат генна мутация, която ускорява процеса на формиране на ацеталдехид, което означава, че се напиват по-бързо и по-тежко от европейците.”
I Want To BelieveДали са изследвали специална фокус-група от руснаци?
stedim
Рейтинг: 1997 НеутралноИнтересно е да се изследва флората и фауната у един руски мужик, ползващ всякакви разтвори с етилов алкохол.
lz2
Рейтинг: 2193 НеутралноМного добро мезе за концентрати е айрян от сирене! Преди много години ми го каза един стар човек. Намачква се сиренето с малко вода и се добавя по малко вода и се бърка, докато стане на хомогенна каша. След това се добавя вода, докато ви стане добър на вкус. С пасатор става за секунди.Пробвайте и ще видите, колко е добро.
ПравописА е поле за изява на неграмотните!lone wolf
Рейтинг: 866 ЛюбопитноДо коментар [#18] от "2.5":
Да разлая троловете!!В издание на "Енциклопедия Британика" от около 1910-1915-та, за определението за алкохола е дадена смъртоносната доза за човека! В скоба е написано: "Не се отнася за руснаци!"
puknatastotinka
Рейтинг: 458 Весело[quote#3:"СДС"]Като си купя един "Джим Бим" във фрий шопа на Запад, и го изпия, нищо ми няма.
Е, на другата сутрин тефтера с телефони е по-пълен.
А като сторя същото с бутилка от супера, не мога да сметна едно интегрално уравнение два дена[/quote]
Извод: Смятането на интегрални уравнения пълни тефтера с телефони...
vari
Рейтинг: 515 НеутралноДо коментар [#3] от "СДС":
бааа аз и без алкохол не мога ...
о.доц.д-р Душевед Чаламбаджиев
Рейтинг: 458 ВеселоНякои съображения:
, който пък е мозъчен медиатор. Но пък причината за формиране на зависимост, все още е тера инкогнита.
Катарзисен фасилитатор1. Алкохолът в малки дози е полезен във всякакви количества.
2. Мит е че братята са големи пиячи. Те са екстремни пиячи - пият на ексове (тостове), по 50-100 гр. и пият не за кеф, а за да се усмъртят. След 4-5 "тоста" им залепват джуките и тръгват да прегръщат и да целуват наред, ако преди това не паднат под масата или в салатата.
3. Ензимът за който става дума е "алкохолдехидрогеназа" - разцепва връзка кислород-водород в ОН на С2Н5ОН. В резултат на което се получават набор от алдехиди и кетони, при чиито метаболизъм се получават ефектите известни като махмурлук.
4. Всеки махмурлук е едно голямо грозно погребение на нервни клетки, както казваше доц. Юлиан Караджов в култовата си книга "Наркотиците".
5. Единственият сигурен начин да се намалят ефектите на махмурлука е да се пият течности, по много и за предпочитане не подсладени, а дори леко подсолени - за възстановяване на баланса.
6. Все още - няколко хиляди години след като човечеството е открило алкохола (но поне две хиляди години след като е открило конопа) като средство за забавление, отмора или цел в живота, няма единно мнение сред физиолозите и биохимиците как точно действа алкохола - като цяло доста проста молекула, нямащ нищо общо със сложните хетерогенни молекули на опиоиди, МАО-инхибитори, халюциногени и прочия. Предполага се, че е инхибитор на GABA (гамааминомаслена киселина, т.нар. "бутират"
Бе с две думи - който му е сладко, да си черпи душицата, така или иначе до стадия на розовите слонове, продаването на телевизора за шише мастика или изпиването на пенсията на родителите има около 10 години активно практикуване (т.е. поне 3-4 ракии на вечер).
Недялко Калъчев
Рейтинг: 233 ВеселоНавред по северозапада се мезеше с овче кисело мляко. Това е перфектното мезе, а както става ясно и е здравословно !!
2.5
Рейтинг: 3537 НеутралноДо коментар [#21] от "lone_wolf":
I Want To BelieveХаха, англичаните винаги са имали великолепно чувство за хумор!
The Core
Рейтинг: 796 ВеселоИ какво излезе:
Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! НицшеОнази закачка, за вино с мезе кисело мляко, не била чак толкова закачка, ами направи си била истина!
Танас
Рейтинг: 1416 ВеселоАмериканският експеримент обаче показал и, че приемът на алкохол всъщност увеличава разнообразието от микроорганизми в тялото, което в повечето случаи е полезно за здравето.
Цацарoff - Оставка ! >:-)==========
Да бе да увеличават се микроорганизмите ама друг път .
След едно Бистришко капучино / мастика с таратор / всичко е изтрепано а след третото ставаш имунизиран.
На другият ден изкарваш огИн из устата като Китайски дракон и никой те не закача за нищо.
Лошото е ако се натЕпаш с облак / мастика с мента / при нас се получава залепване на сегментите което вЕрно не е въобще харно за мАтора и трЕбе се разкиснат с нещо.
Коки
Рейтинг: 571 Весело[quote#20:"lz2"]Много добро мезе за концентрати е айрян от сирене! Преди много години ми го каза един стар човек. Намачква се сиренето с малко вода и се добавя по малко вода и се бърка, докато стане на хомогенна каша. След това се добавя вода, докато ви стане добър на вкус. С пасатор става за секунди.Пробвайте и ще видите, колко е добро. [/quote]
Благодаря от сърце!
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
lone wolf
Рейтинг: 866 НеутралноДо коментар [#31] от "Никола Георгиев":
)
Да разлая троловете!!Около 400 грм чист алкохол!
(Английска му работа!
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.