Тайните на човешкия геном, диетата на столетниците и още гледни точки към дълголетието

Д-р Обри де Грей вярва, че вече са се родили първите хора, които ще доживеят до 1000 години. На Форум "Дълголетие" ще разкаже как.

© Credo Bonum

Д-р Обри де Грей вярва, че вече са се родили първите хора, които ще доживеят до 1000 години. На Форум "Дълголетие" ще разкаже как.



Тайните на човешкия геном, медитацията като начин за забавяне на стареенето на мозъка и храните, които най-често ядат столетниците. Това са следващата порция теми, които форум "Дълголетие" ще предложи на публиката си на 17 април в София.


Специален гост на мащабното събитие ще е британският учен Обри де Грей, който ще разкаже как хората могат да се доближат до безсмъртието, а към пъстрия състав на лекторите се присъединват и биотехнологът академик Атанас Атанасов, генетикът Любомир Балабански и инструкторът по медитация Яна Янева, обявиха организаторите от фондация "Credo Bonum". Презентациите им ще намерят своето място в един от трите основни тематични панела на събитието – "Тяло", "Дух" и "Храна". Това е първият по рода си форум у нас, посветен на дълголетието и здравословния начин на живот.


Храната на столетниците в България ще бъде темата на акад. Атанасов. Той е специалист в сферата на растителните биотехнологии и една от най-важните фигури за развитието на геномните изследвания в областта на селското стопанство у нас.




Младият учен Любомир Балабански, който завършва молекулярна генетика в Единбург, Шотландия и сега работи със стволови клетки в България, пък ще разкаже повече за непознатата страна на човешкия геном и безкрайния информационен ресурс, който днес може да бъде разчетен чрез съвременни технологии и изследвания.


В панела "Дух" Яна Янева, която е сертифициран гуру на световното движение за медитация "World Peace Initiative", ще говори за медитацията, като начин за забавяне на стареенето в мозъчните клетки.


Събитието е отворено за хора от всякаква възраст, а презентациите на лекторите ще бъдат научнопопулярни и лесни за възприемане, обещават организаторите. Освен на лекциите, посетителите ще могат да се насладят и на базара с био продукти, етерични масла и книги за здравословния живот, разположен във фоайето пред залата на "Независим театър" в София в деня на събитието - 17 април.


Днес (31 март) е последният ден, в който билетите за събитието са на промоционална цена и са налични на специалния сайт на форум "Дълголетие". Очаквайте в "Дневник", който е сред медийните партньори на събитието, поредица интервюта с лекторите.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK