Кои са деветте най-популярни сънища и какво означават

Кои са деветте най-популярни сънища и какво означават

© ReutersМакар че е тема на много научни спорове и изследвания, въпросът защо хората сънуват все още няма категоричен отговор. Според някои сънят няма никакви функции и се проявява просто като ехо от преживяванията ни през деня, но според други е съществена част от "подреждането" на мислите в главата, достигането на решения за будния живот или пренасянето на краткосрочната памет в дългосрочна.


Според един от най-популярните специалисти по темата за съня - психологът и автор на два бестселъра за сънищата Иън Уолъс, причината да сънуваме е че така постоянно обновяваме самосъзнанието си и оценката за самите себе си. Сънищата ни помагат да разберем кои сме всъщност, какво искаме и в какво вярваме, от какво се нуждаем истински в будния живот, казва психологът.


В статия на "Индипендънт" Уолъс изброява деветте най-популярни сънища, които е срещал сред пациентите в практиката си и какво най-често са значели. В 30-годишната си кариера той е анализирал близо 200 хиляди сънища.
9. Да откриеш непозната стая в дома си
Стаите в къщата в сънищата са метафора за различни черти от характера на човек. Ако откриете насън съвсем нова невиждана стая или място в дома си, който досега сте смятали, че познава достатъчно добре, това означава, че може би откривате нов талант или силен порив у себе си, който искате да последвате. Колкото повече нови умения развивате, толкова повече стаи ще откривате насън, казва Уолъс.


8. Автомобил извън контрол
Колата и бързото движение насън символизират целеустремеността и желанието ви да постигате траен напредък в посоките, които искате. Ако стабилността на това движение се разклати или напълно изгубите контрол над управлението, това означава, че в будния си живот вероятно се притеснявате от пречките и бавните участъци по пътя. Съветът на психолога е да не приемате задачите "на живот и смърт" и да се доверите на инстинктите си да изберат най-добрия маршрут.


7. Да падаш
Да падаш или пропадаш насън според Иън Уолъс може да се тълкува като страх от провал в будния живот. Обикновено това се присънва, когато хората са твърде вкопчени и фиксирани върху един конкретен проблем или задача в реалността. Ако често падате насън, опитайте да не се притеснявате толкова да загубите контрол и някой път оставете нещата сами да се наредят, за да се убедите, че е възможно, съветва специалистът.


6. Да летиш
Да полетиш насън е точно обратният сценарий на това да падаш. Означава, че сте успели да се освободите от нещо, което досега много ви е тежало и ви е задържало. Човек може да "полети", например ако е взел тежко решение и е уверен в избора си, колкото и да е бил труден, или пък е успял да превъзмогне загуба, да се примири и освободи от някакво външно или вътрешно ограничение.


5. Да си неподготвен за изпит
Изпитът е инструментът, чрез който оценяваме уменията и знанията си, затова когато насън не можете да минете изпит или се чувствате неподготвени, това означава, че сте недоволни от представянето си в реалния свят, казва Уолъс. Решението да успокоите съзнанието си е вместо да подлагате под въпрос уменията си, да изтъкнете сами пред себе най-силната си черта и да мислите за нея всеки път, когато съмнението се прокрадва.


4. Да се озовеш гол на публично място
Дрехите ни представляват пред останалите хора - подбираме ги така, че да създават определен образ за нас. Да си гол сред облечени хора означава, че нещо ново в ежедневието ви ви кара да се чувствате особено уязвими или разобличени. За да се почувствате по-комфортно с това нещо, каквото и да е то, бъдете откровени с хората около вас, дори да се иска кураж и преживяване на доза срам.


3. Не можеш да намериш тоалетна
Тоалетната е свързана с базови нужди, затова като метафора насън се асоциира с личните потребности и желания на човек. Да не можеш да намериш мястото където да осъществиш нуждите си, означава че в будния живот трудно изразявате или осъзнавате какво ви е необходимо. Това подсказва, че е време за вглеждане навътре. Разбира се, понякога сънят може да е свързан и с чисто физиологични потребности.


2. Да ти падат зъбите
В българските поверия да ти падат зъбите на теб или на близък човек е една от най-страшните поличби и предвещава смърт. Психологът Иън Уолъс обаче дава по-логична и не толкова плашеща асоциация. Зъбите и усмивката са символ на самоувереността, затова щом изпадат, човек е изгубил или разклатил самочувствието и силата си в будния живот. Съветът на специалиста е вместо да позволявате на спънките да отнемат самоувереността ви, приемайте ги като предизвикателства, в които трябва да победите.


1. Да те преследват
На първо място - най-често възникващият сън според наблюденията на Уолъс - е да те гонят или заплашват. Означава че в реалността има проблем, с който искате да се разправите и да разрешите, обаче не знаете как. Това, което ви гони в съня, е собствената ви амбиция да хванете нещата в ръце, а бягате защото знаете, че битката няма да е никак лесна. Дори да изглеждат страшни на живо, целите, които истински ви влекат, си заслужават усилията, напомня психологът.

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  От тези сънища съм сънувал, че само падам - много гаден сън!

 2. 2 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Неутрално

  А какво означава да сънуваш гола мацка?

  Много популярен сън, не ли?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 3. 3 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  има нещо което още не знаем

 4. 4 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#2] от "The Core":

  Да, ама с годините намалява честотата на тези сънища .

  Panta rhei....
 5. 5 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Авторът е пропуснал един много популярен и чест мъжки сън, поне за мен и за тези приятели с които съм говорил: сънувам, че ме връщат да служа нови 2 години в казармата, защото не ми достигнаха 2 седмици до пълни 2 години, като се уволнявах. Сънувам го вече 25 години и с времето ме "връщат" да дослужвам все по-дърт, естествено. Показвам им военна книжка с "уволнен", но шапкарите в съня ми не еб@ват. И се мотам на стари години с бойната униформа из поделението...
  Този сън какво ли значи?...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 6. 6 Профил на mirack
  mirack
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Това със зъбите съм го сънувал. Много е гадно усещането. Още по-гадно ми стана като видях в нета какво би трябвало да означава.
  Това с голата мацка и аз съм го сънувал.
  Какво означава някой ще ни светне ли?

 7. 7 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Това е Юнгианския анализ на сънищата, според който подсъзнанието винаги подпомага и насочва Азът като му помага да израсне и осъзнае същноста си...забавна хипотеза и логично нагласена но доста опптимистична..

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1499 Весело

  И всичко това е от слаб аперитив преди вечеря и вечеря без червено вино.

 9. 9 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Иначе, от изброените сънища най-много съм сънувал, че летя, че ме гонят, а не мога да бягам и за неподготвен на изпит. Летенето беше голям кеф, но с годините престана за съжаление, но другите два съня са си гадост.
  Всеки случай, не съм съгласен с обясненията на автора за тези сънища, колкото и да е голям съногадател.

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 10. 10 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 392 Весело

  Ако сънуваш тоалетна - не я изполавай! Капан е

 11. 11 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Това е тооолкова мека материя, че гледам крайно недоверчиво към всякакво шаблонизиране. Да, Фройд, Юнг, Адлер и сие са разкрили много неща за нас, хората, изследвайки сънищата, но въпреки това, всичко в съня е свръхконтекстуално.

  generator
 12. 12 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#10] от "Silence":

  мокър капан

  generator
 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7413 Весело

  До коментар [#2] от "The Core":

  [quote#2:"The Core"]А какво означава да сънуваш гола мацка?[/quote]
  ... сънят е свързан с надървяне и с чисто физиологични потребности....!

  [email protected]
 14. 14 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 930 Весело

  [quote#5:"Скакауец"]И се мотам на стари години с бойната униформа из поделението...
  Този сън какво ли значи?...[/quote]
  -Скоро ще те викат в запас, за да ти добавят нашивка за добра служба, защото войникът е войник, дори когато спи.

 15. 15 Профил на seth
  seth
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Пълни измишльотини. Тоя автор не е чел съновник бе ге. Доста по-точно от неговите "анализи".

 16. 16 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Човек не трябва да се подава на предрасъдаци.

  5ar8
 17. 17 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Аз най-често сънувам секс. Иначе за разнообразие изпити по математика, но жената е с мен, тя е даскалица по предмета, също като колегата връщане в казармата, търсене на съкровища, общо взето приятни неща А, отвреме на време ми се появява старият ми Москвич.

 18. 18 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 487 Неутрално

  От изброените при мен са били с бягането от нещо, един път падане н азъби, падене, пробадане - свързано със схващане на прасците и сърцебиене - то е най-гадното от всички, голи сънища нямам, ама има във вариант - навън осъзнаваш, че си по пижама и чехли Виц по темата: Мъж при психиатъра: Д-ре всяка нощ сънувам мишки, които играят световно по футбол. Накрая лекарят му дава рецептата с указания всяка вечер да пие по едно хапче. - Ама, д-ре, може ли от други ден да ги започна, защото днес играят полуфинал, а утре - финал?

 19. 19 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 439 Любопитно

  А за сън в съня някой може ли нещо да каже (някой, различен от Ди Каприо, разбира се )?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#5:"Скакауец"]Авторът е пропуснал един много популярен и чест мъжки сън, поне за мен и за тези приятели с които съм говорил: сънувам, че ме връщат да служа нови 2 години в казармата[/quote]

  Много интересно и аз съм го сънувал това няколко пъти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#20] от "EU defender":

  При мен пък е - връщат ме в гимназията, оказва се че още трябва да уча, нищо че имам висше.

 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  [quote#2:"The Core"]А какво означава да сънуваш гола мацка? [/quote]
  Означава, че трябва да си намериш мацка.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 367 Весело

  Интересно какво е било на номер 8, когато е нямало автомобили...

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Аз често сънувам ,че се губя. Уж съм на познато място , а после става непознато.

 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3212 Весело

  Отива един при доктора
  -Всяка вечер едно ангелче ми казва„Хайде пишкай!“ и се напикавам.Доктора:
  -Кажи му ,че вече си пишкал и заспивай.
  На другия ден
  -Докторе, дойде ангелчето ,аз му казах ,че съм пишкал и то каза„ Хайде акай тогава!“

 26. 26 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#4] от "Molossian":


  [quote#4:"Molossian"]Да, ама с годините намалява честотата на тези сънища .[/quote]
  А на някои само те им остават...

 27. 27 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1038 Весело

  До коментар [#24] от "hodounski":


  [quote#24:"hodounski"]Аз често сънувам ,че се губя. Уж съм на познато място , а после става непознато. [/quote]
  Това значи, че гласуваш за неправилната партия...време е да се ориентираш правилно...

 28. 28 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1543 Весело

  Всички съм ги сънувала, но онази нощ сънувах Путин, а на другия ден четохме тук, че са го обявили за най-влиятелната личност - това ясновидство ли е? ;)

 29. 29 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#10] от "Silence":

  Ами ако се окаже че не си сънувал?!

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3212 Весело

  До коментар [#27] от "BGman1 - Ronin":

  Вече никога ГЕРБ

 31. 31 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 497 Весело

  Че съм гол на публично място, не търся тоалетна и че не мога да говоря. Ъъъъъ, не, това не беше сън. Охххх, какви купони имаше навремето ...

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7722 Неутрално

  Аз постоянно сънувам, че съм на изпит по математика.

 33. 33 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1300 Разстроено

  Много рядко сънувам,
  но от как се движа с патерици ,
  вече на два пъти сънувам ,
  че пак тичам отново . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 34. 34 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Ако сънуваш, че не можеш да намериш тоалетна означава само едно - ходи ти се до тоалетна. За да я търсиш, значи ти се ходи. За да не я намираш, значи все още ти се ходи. Накрая, ако я намериш, значи си се напикал! Аз така мисля, а психологът да ходи да си доучи.

 35. 35 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Студентски град, къщата на дядо ми в Панагюрище, че бягам, а не мога....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 36. 36 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 596 Весело

  След като сънувам жената до мен не може да заспи

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 37. 37 Профил на dkolov
  dkolov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Макар че е тема на много научни спорове и изследвания, въпросът защо хората сънуват все още няма категоричен отговор.

  По принцип мисля че това е self check. Хората сънуват по време на бързото движение на очите, когато мозъка често прави тест на различни неща - например на мъжете им стават разни неща.

  След това мозъка се опитва да направи корекция ако е възможно. Надвям се да не обидя някой ама ако се сънува цветно и постоянно нещата не са много добри.

 38. 38 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#24] от "hodounski":
  Това го сънуват всички костомолци, накрая излиза че не е сън

 39. 39 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#33] от "Чардо":

  Вярвам,че скоро ще можете да ходите без патерици!По принцип патериците означават опора,подкрепа.

 40. 40 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 333 Неутрално
 41. 41 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 231 Весело

  До коментар [#28] от "princess_x":

  Зависи какво си сънувала. Ако си го сънувала на корицата на Форбс..................си е ясновидство и оххоооо

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 42. 42 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 231 Разстроено

  Често сънувам, че съм в трамвай. Един път кат ученик ми стана лощо в трамвая и припаднах. И когато нещо съм объркан, сънувам че се возя в трамвай

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 43. 43 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 333 Неутрално
 44. 44 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#28] от "princess_x":

  Е това вече ще да е било кошмар.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 45. 45 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1386 Весело

  Аз пък си спя съсредоточено и не си разпилявам времето по сънища.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 46. 46 Профил на the_4th_horseman
  the_4th_horseman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ако сънуваш "гола мацка:, спомни си българската поговорка за гладната кокошка

 47. 47 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1543 Весело

  До коментар [#41] от "ruthenian":

  До коментар [#44] от "Алф":

  Не беше на корицата на Форбс, а Путин седеше в нещо като театър и наблюдаваше ставащото наоколо. Прояви интерес към мене и ме заговори, при което агентите от спец-службите ме наобиколиха. Но не ме беш страх, никак.

 48. 48 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 231 Весело

  [quote#47:"princess_x"]Но не ме беш страх, никак[/quote]
  Някоя гадателка да се намеси, че тук нагазихме дълбоки води.

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4123 Весело

  Баси анкетата...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 50. 50 Профил на username333
  username333
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Много е лошо да ти се присъни как нема повече ракия!

 51. 51 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2947 Весело

  До коментар [#50] от "username333":

  Ха-ха...+++

 52. 52 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1414 Весело

  Напоследък нищо от гореизброеното.
  В по-детски години - че ме гонят, ама никога не са успявали да ме хванат- кеф.
  Веднъж летях и може би веднъж- два пъти - падах
  И това е.
  Виж иначе често по сънищата си бродя из планини, бия се и карам кола.
  Ма не счупена
  Имаше един период в който много често сънувах реки и вода. И винаги нейде из Азията в следващите дни имаше наводнения.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 53. 53 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#47] от "princess_x":

  И мен не ме е страх от жужета, ма то и с -40 няма шега.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  [quote#2:"The Core"]А какво означава да сънуваш гола мацка?[/quote]
  Да сънуваш гола жена не е на хубаво.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  [quote#21:"alextan"]При мен пък е - връщат ме в гимназията, оказва се че още трябва да уча, нищо че имам висше. [/quote]
  Вие пък!
  Все вас ви връщат някъде. А не може ли поне един път да сънувате как вие връщате някой....в училището да си доучва.....Боко например!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Пълна простотия, за мен.

 57. 57 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#54] от "Храбър":

  Баш е на хубаво, ставаш, удряш една злобарка и спиш като къпан.

 58. 58 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 599 Весело

  Сънувам, че съм буден... 😀

 59. 59 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1300 Разстроено

  До коментар [#39] от "Cara Mia":


  [quote#39:"Cara Mia"]Вярвам,че скоро ще можете да ходите без патерици!По принцип патериците означават опора,подкрепа.[/quote]
  Благодарско и да илядиш !
  Чул те Господ ,
  ама надали !
  Те патерижците точнотова вършат, дават ми опора защото без тях падам !Диабета ме удари в ходилата и нямам никаква чувствирелност освен костната до коленете .
  Единствената информация за равновесие в тиквата ми идва само от очите преди 15 години здр.каса плащаше на всеки 6 м. пи 20 вливки за полиневропатията и имаше ефект!
  Но сега за такива като мен с не инсулинов диабет изписват без да ги плащат некви хапчета на 6 м дето не вършат работа !
  А са и доста скъпи . . .
  Само си измиват ръцете !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 60. 60 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1300 Разстроено

  До коментар [#39] от "Cara Mia":


  [quote#39:"Cara Mia"]Вярвам,че скоро ще можете да ходите без патерици!По принцип патериците означават опора,подкрепа.[/quote]
  Благодарско и да илядиш !
  Чул те Господ ,
  ама надали !
  Те патерижците точнотова вършат, дават ми опора защото без тях падам !Диабета ме удари в ходилата и нямам никаква чувствирелност освен костната до коленете .
  Единствената информация за равновесие в тиквата ми идва само от очите преди 15 години здр.каса плащаше на всеки 6 м. пи 20 вливки за полиневропатията и имаше ефект!
  Но сега за такива като мен с не инсулинов диабет изписват без да ги плащат некви хапчета на 6 м дето не вършат работа !
  А са и доста скъпи . . .
  Само си измиват ръцете !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 61. 61 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нещо нищо вярно няма в обяснението защо сънуваме, но няма значение. Нали е психолог все пак, пари трябва да вади, сладки приказки да реди.

 62. 62 Профил на kirilspasov
  kirilspasov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  И аз сънувам, че ме викат пак в казармата... обяснявам им, че съм служил, показвам и военна книжка... но не... така ми олеква като се събудяяяяя.... друг чест мой сън е че се бия или бягам... но нито мога да ударя както трябва, нито да бягам бързо и с все сили... сънищата са изрудско нещо еййй...

 63. 63 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  17%.
  Не е истина. Значи не само аз искам да летя...пак.

  А иначе всеки сънува, но НЕ помни нищо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това е една много тъпа статия на нивото на пик и блиц. Не знам какво търси такъва тъпотия в Дневник.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 65. 65 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  До коментар [#5] от "Скакауец":

  +++++++++++++++++++++++++
  Значи не сме били на мястото си в армията.
  Никога не бих станал военен, дори ако мога да започна службата от майор.

  Еретик
 66. 66 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чардо":

  Желая ти ти да хилядиш,Чардо и вярвай!Вярата е тази,която крепи и поддържа духа ни!
  Светли Празници!

 67. 67 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Кои са деветте най-популярни сънища и какво означават?

  Дали са девет или не значение едва ли има? А тълкуването може така да си го направиш, че да ти се хареса, но в повечето случаи съня е фикция на реалността и нещата не бива да се възприемат буквално!

 68. 68 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#13:"karabastun"]... сънят е свързан с надървяне и с чисто физиологични потребности....!
  ---------------------

  Съгласен,но ако го свържеш с пост #14 разбирам,че го дървиш за офицерите...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 69. 69 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#59:"Чардо"]Но сега за такива като мен с не инсулинов диабет изписват без да ги плащат некви хапчета на 6 м дето не вършат работа !
  [/quote]

  Извън темата, но!

  Потърси дърт доктор, с опит. Може да ти предпише "конвенционално лечение" със значително по-добър ефект от модерните и по не_знам_каква_си нова схема.

  След като 2 месеца мама пиеше скъпи хапчета по модерна програма без какъвто и да е положителен ефект, личната лекарка ни изпрати при конкретен доктор - много дърт със съответните особености от възрастта. Но пък предписаната от него схема с лекарства промени състоянието на майка към добро само за 10-на дена! Вече три години е по неговата схема и все още действието е добро - състояния, които не се лекуват поне са стабилизирани и дори "овладяни". В моя случай става дума за сърдечни заболявания, т.е. бяхме при кардиолог.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 70. 70 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Друго: Елизабет Хърли

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK