Атанас Кундурджиев бе избран за председател на Комисията по прозрачност

Атанас Кундурджиев бе избран за председател на Комисията по прозрачност

© Анелия НиколоваСлужебният зам.-министър на здравеопазването Атанас Кундурджиев е новият председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това реши на днешното си заседание Министерският съвет. Той заменя на поста досегашния представител на министерството Бойко Пенков.


Комисията по прозрачност е органът, пред който се обжалват решенията на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Именно той взима решения за ценообразуването на лекарствените продукти и преценката относно съответствието им с критериите за включване и изключване от Позитивния лекарствен списък.


Така структурните промени в здравния сектор продължават, след като бившият подуправител на Националната здравноосигурителна каса Димитър Петров се върна на поста след уволнението на Иванка Кръстева.


Още при встъпването си в длъжност служебният здравен министър Илко Семерджиев обеща, че ще има сериозни промени и ще се опита да поправи грешките на предшественика си Петър Москов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK