Модерна апаратура за новородени пристига в 34 болници в страната

Архив

© Юлия Лазарова

АрхивУспешно приключва проект за подобряване на пренаталната диагностика и неонаталните грижи в България с доставката на 437 модерни апарата в 34 лечебни заведения в страната, обяви Министерството на здравеопазването днес.


Проектът е на общо стойност от над 12.7 млн. лв. и включва свръхмодерна апаратура за механична вентилация и за постоянно положително налягане в дихателните пътища, мобилни рентгенови и ултразвукови апарати, транспортни кувьози, кувьози за специални грижи за новородени деца и за интензивни грижи за недоносени деца с екстремно ниско тегло, монитори за основни жизнени функции с пулсоксиметър, апарати за церебрално функционално мониториране, апарати за инхалаторно приложение на азотен окис и други.


Осъществен е по Програма БГ 07 "Инициативи за обществено здраве", осъществявана с финансовата подкрепа на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.


"Служебното ръководство на здравното министерство завари проекта като рисков, но успя да мобилизира усилията на специалистите и да го изведе до успешен финал", коментираха от ведомството при отчитането на проекта днес. "Проектът е много мащабен и изключително важен за преодоляване на регионалните демографски дисбаланси", подчерта заместник-министър Атанас Кундурджиев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8645 Неутрално

    Големи факири са тези от служебното правителство. Проекти 2009-2014 година, го довършили за два месеца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах