Грипна епидемия е обявена и в Стара Загора и Видин (обновена, карта)

Грипна епидемия е обявена и в Стара Загора и Видин (обновена, карта)

© Георги КожухаровРегионалните здравни инспекции в Стара Загора и Видин обявиха грипна епидемия в двете области от сряда (24 януари). Най-много болни има сред възрастовите групи от 0 до 4 и от 5 до 14 години.


Учебните занятия в Стара Загора се спират до края на седмицата. В заповедта на здравната инспекция на Видин се посочва, че детските заведения и ясли ще продължат да приемат деца, при засилени противоепидемични мерки.


От днес е обявена грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново (област Габрово) и в община Димитровград (област Хасково).


Също от днес се отменя епидемията в Перник - областта, където беше обявена първата грипна епидемия. Учениците там не учиха миналата седмица. В Пазарджик също има обявена епидемия, която е в сила до днес включително. В Благоевград грипна епидемия и ваканция е обявена от началото на тази седмица до сряда, но може да бъде удължена.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK