Загубите на болницата в Ловеч са намалели двойно след оздравителния план

Снимка: архив

© Надежда Чипева, Капитал

Снимка: архивОздравителният план за спасението на намиращата се пред фалит болница в Ловеч е започнал да дава резултати. По думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от днешния парламентарен контрол загубите на лечебното заведение са намалели двойно през първото тримесечие на тази година спрямо предходната.


В многопрофилната болница в Ловеч "Проф. д-р Параскев Стоянов" беше приложен план за спасение, за да не остана градът без лечебно заведение. Сред изпълняваните мерки са намаляване на леглата и капацитета на болницата, но не и затваряне на отделения, съкращение на част от персонала, както и свеждане до минимум на разходите за консумативи.


По думите на Ананиев в момента прокурист изпълнява оздравителния план и вече се виждат първите резултати. Загубата за първите три месеца на 2018 г. е 205 хил. лв., докато през миналата година тя е била около 390 хил. лв. Разходите за консумативи са близо 180 хил. лв., а за един преминал болен вече се харчат малко повече от 500 лв., което е с около 200 лв. по-малко спрямо 2017 г.


Ананиев отбеляза, че с намаляването на разходите намаляват и приходите. В болницата се приемат и по-малко болни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK