Българите искат повече контрол върху забраната за пушене, сочи изследване

Българите искат повече контрол върху забраната за пушене, сочи изследване

© Надежда Чипева, Капитал58 на сто от пушачите и 87 от непушачите искат по-строг контрол върху забраната
за тютюнопушенето на закрити обществени места. Законът се спазва от 74% от пушачите, 19% от тях споделят, че биха се съобразили със забраната само ако им се направи забележка, а 7 на сто спазват реда много рядко. Под 1% твърдят, че почти никога не се съобразяват с изискването.


Това показват данни от национално представително изследване на "Екзакта Рисърч груп" от септември. То беше представено по време на пресконференция днес, на която от сдружения "България без дим" и от Коалиция за живот без тютюнев дим поискаха още по-строги забрани и санкции за нарушенията. Днес се отбелязва международният ден без тютюнопушене.


Според данните от изследването намалява делът на хората, които намират забраната за крайна мярка - от 36% през 2017 година до 30% през 2018 г. За 71% от анкетираните през 2017 и за 73% през 2018 година е недопустимо децата да виждат реклами на цигари в търговските вериги. Около половината попитани не желаят да виждат цигари по рафтовете в магазините.
Сдруженията за борбата с тютюнопушенето отнво поискаха по-строги мерки и санкции. Те предлагат да се забрани употребата на електронни цигари на закритите обществени места, искат да могат да бъдат затваряни обекти при неспазване на забраната, да се даде възможност заведенията да бъдат санкционирани и при наличие на пепелници и угарки, дори и да не е засечен пушещ човек.


Българските момичета пушат най-много от всички в ЕС


В навечерието на деня без тютюнев дим от Министерството на здравеопазването разпространиха и данни от изготвения от Европейската комисия "Здравен профил за България" за миналата година.


Според изследването българите пушат най-много от всички в Европейския съюз, като разпространението на тютюнопушенето сред българското население е с почти седем процентни пункта над средното за ЕС. Не по-малко от 28% от възрастното население, включително повече от един на всеки трима (35%) мъже пушат всеки ден.
-
Равнищата на тютюнопушене сред младежите са сходни. Сред 15-годишните момчета България е на второто най-високо в ЕС ниво, като ни води само Хърватия с 21% пушещи младежи.


Според данните момичетата в България пушат повече от момчетата и така с 30% редовно пушещи момичета под 15 години България е на първо място в ЕС по този показател.


Споре оценките на Световната банка цената, която плаща здравната система на дадена държава за последствията за здравето от употребата на тютюневи изделия, е между 0.1% и 1.1% от брутния вътрешен продукт в различните страни.


Тютюнопушенето е една от водещите предотвратими причини за болестност и смъртност сред населението.


Над 12 на сто от смъртните случаи - заради пушене


Данните в България показват, че 13.5% от всички болести и 12.4% от смъртните случаи възникват вследствие употребата на тютюневи изделия. Изчислено е, че в европейски мащаб всяка година приблизително 650 000 активни и пасивни пушачи умират преждевременно.

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  В Немската гимназия в София съседи са подали жалба, че учениците пушат във входа им и си хвърлят фасовете.
  В училище няма наказания за пушене...
  В лафките се продават енергийни напитки!

  Любовта ще спаси света!!!
 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3478 Гневно

  Аз не знам колко малоумен министър председател трябва да си, за да знаеш, че сме първи и втори /момичета, момчета/ в ЕС по брой пушещи 15 годишни и да не вземеш мерки?

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Едно от най-хубавите неща, които са се случвали напоследък.
  И аз искам по-строг контрол и забрана електронните цигари, където са забранени и другите.
  Пътят е правилен.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  Някои министри в кабинета не са това мнение. Те са лобисти на ресторантьорите.

 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2131 Неутрално

  ПРИ профилактични прегледи се попълват анкети кой е пушач и кой не , просто е , вдигаш на пушачите таксите при доктора и в болниците и същите ще намалеят драстично .

 6. 6 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#5] от "edin drug":

  Тогава, вЕрвай ми, няма да има и 1 пушач по документи.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 7. 7 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Аз не знам колко малоумен министър председател трябва да си, за да знаеш, че сме първи и втори /момичета, момчета/ в ЕС по брой пушещи 15 годишни и да не вземеш мерки?
  —цитат от коментар 2 на hope


  Те родителите не взели мерки когато трябвало, на хопето министър председателят му виновен...

 8. 8 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Аз не знам колко малоумен министър председател трябва да си, за да знаеш, че сме първи и втори /момичета, момчета/ в ЕС по брой пушещи 15 годишни и да не вземеш мерки?
  —цитат от коментар 2 на hope


  Това са клиенти.

 9. 9 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Със забрани не става. Пакет цигари - 20 лв,Лукойл дистрибутор единствен и за компенсация горивата с лев и педесе надолу.

 10. 10 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 648 Неутрално

  И какво излиза?
  Забраната за пушене не намалява броят на пушачите.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 11. 11 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Аз не знам колко малоумен министър председател трябва да си, за да знаеш, че сме първи и втори /момичета, момчета/ в ЕС по брой пушещи 15 годишни и да не вземеш мерки?
  —цитат от коментар 2 на hope


  И какво да направи министър-председателя?Да ти възпитава децата ли?Сигурно родителите им изобщо не знаят,че децата им пушат?

 12. 12 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#9] от "le_bigmac":


  Със забрани не става. Пакет цигари - 20 лв,Лукойл дистрибутор единствен и за компенсация горивата с лев и педесе надолу.
  —цитат от коментар 9 на le_bigmac


  То става със забрани,
  ама трябва да се спазват.
  А не във всяко заведение, като се запали цигара
  собствениците или ползвателите му да се правят на ударени!
  Аз съм пътувал във междуградска маршрутка
  при минус 14 градуса по Целзии и шофьора си запали
  цигара и отвори прозореца до него за да се проветрява!
  Тази кретения ще си продължава да съществува, защото и да се обадя на "милицията", тя няма да се отзове, защото е заета да си чопли носа!
  Елате в Англия и запалете цигара в автобус, метро или в някоя кръчма
  па да видите какво ще вис е случи?!?
  Веднъж ще ви глобят и следващия път съвсем "законно" ще си
  пушите отвън, без каквото и желание да имате да палите там,
  където не трябва!

 13. 13 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Писна ми от констатации и пълно безхаберие от въвеждане не реални действия за ограничаване на тютюнопушенето. Цигари се продават навсякъде и се рекламират очевадно брандове по билбордове. В заведенията аз поне не съм забелязал да се нарушава масово, но редовно виждам да се продават на видимо малолетни по стотиците лавки, които основно продават цигари и ... ония работи дето се търкат :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 14. 14 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1135 Весело

  [quote#11:"gonz0104"][/quote]

  Какво да направи ли? Нещо, което съм виждал с очите си
  1. Абсолютна забрана на каквато и да е реклама на брандове .
  2. Ограничаване броя на местата за продажбата
  3. Забрана цигарените да бъдат пряко видими
  4. Премахване на огромните стелажи по магазините. В Германия в един маркет бяха сложени в нещо като фризер и когато го отвориш започва да трака като кречетало ... всички клиенти разбират, че някой си купува тютюн
  Да продължавам ли? Как да им вярвам, като Баце е заложил акциза като сериозно перо на постъпление в бюджета... а спрем да пушим, а хептен няма пари за пенсии и за усвояване :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 15. 15 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 300 Весело

  Каква забрана ви гони бре? От няколко години си пуша спокойно в заведения и кръчми, и пепелник ми носят и всичко. Да си бяхте останали с обособените помещения ама пуста лакомия и завист, сега нешушачите искат не искат, дишат дима

 16. 16 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 728 Неутрално

  При доказаното въздействие на цигарите върху бременните и бебетата, не е ли странно, че всяко трето момиче и всяко пето момче са с цигара в ръка, а после като се родят деца с увреждания, всички останали ставаме длъжни да се грижим за тях по един или друг начин.
  Принципно ненавиждам цигарите, но ако за мъж някак си го преглъщам, то за за жена, (лично мнение!), няма нищо по-отвратително и отблъскващо от това да пуши и разнася отвартителната миризма на фасове

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#13] от "ь":

  Как пък да не се нарушава забраната, за пушене по заведения, масово? Особено по кафетата е някакъв ужас. И особено в по-малките населени места. Може да ти призлее от смрад и пушеци...!
  Вчера по обед се видях с един познат, та седнахме да изпием по един чай... Като излязох, миришех на печка и смърдях цял следобед.
  Просто в момента, забраната за пушене е хранилка за местните шефове на РЗИ-та. Който иска да не го закачат, плаща. И си е публична тайна.

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  [quote#7:"Боби Бобев"][/quote]

  Трябва и родители, и власти да вземат мерки!

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1135 Весело

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  Не съм казал, че не се нарушава, но аз поне където ходя се спазва :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 20. 20 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  А какво им пречеха обособените помещения за пушачи ....или пък тези с ПВЦ фолио до кръчмата ?

 21. 21 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Като бях в България, а и тука в Германия, спазвам зоните на забрана на тютюнопушене. Купих едва 400 къса цигари от марка "Давидофф" за близо 3€ на кутия с бандерол, при право да внеса в Германия 800 къса. Купих и табекс от аптеката, за отказване от пушенето.

  Всичките ми приятели са отказали цигарите, при ниските заплати от 550 лв./месец в България им е много да дават 150 лв/месечно за западни марки цигари.

  Es muß Geld fließen!
 22. 22 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Подбирайте си заведенията. Ако цитираните проценти изразят отношението си с избора на заведение, няма да има неспазване на забраната.

 23. 23 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 941 Неутрално

  [quote#7:"Боби Бобев"][/quote]

  В кафенето срещу 107 ОУ София се продават 'безобидни 'дъвки с формата, кутията и всички атрибути на цигари. Плюс специална запалка и когато ги стискаш правят и пушек.
  Децата след 8-9 години са страшно имитиращи и разбира се изпитват удоволствие от експеримента със 'забранено'.Уж безобидно на глед.
  М/у другото когато аз попитах да купя ми казаха ,че няма такива продукти, което явно ми подсказва ,че търговецът абсолютно съзнава деянието , т.е. опитва да се го прикрива.
  Но ще намеря начин да ги снимам и предоставя любезно на читателите на Дневник детското "зарибяване''.
  Ролята на родителите в днешно време е доста иззета от медии ,приятели, кумири и училище, като абсолютно, това не оневинява и самия родител.

 24. 24 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Доста от ресторантите не се плашат да разрешат пушенето - доста често ми се случва да дойде сервитьора и да попита - абе, тука едни хора искат да запалят, имате ли нещо против? На други места директно си палят, особено по късно вечерта. В някои заведения съм забелязал как и без никой да пуши миризмата се е впила навсякъде. Трябват повече обиколки и санкции!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 25. 25 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Общината има думата и за тротоарите, които изглеждат като след бомбардировка.

 26. 26 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  Доста от ресторантите не се плашат да разрешат пушенето - доста често ми се случва да дойде сервитьора и да попита - абе, тука едни хора искат да запалят, имате ли нещо против? .... Трябват повече обиколки и санкции!
  —цитат от коментар 24 на Пешката

  😁😁😁
  Иии ...Концлагери ?

  ПС:
  Няма по-нетолерантно животно от непушача-трезвеник...
  Хитлер ,е бил БАШ от тая порода ...
  По негова идея е и въвеждането забраната за пушене на обществени места в нацисткият Райх...Първата държава с Света ,приела такова нещо ,е Хитлерова Германия!Чист ФАКТ!
  Няк'ви изводи да си направите, нещо?
  От

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 27. 27 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  Общината има думата и за тротоарите, които изглеждат като след бомбардировка.
  —цитат от коментар 25 на bird_song


  🐑🐑🐑
  Ъхъ ....Ся , и по тротоарите ли ще искате забрана за пушене ?
  Е, в такъв случай ....
  Аз пък ,искам ТОТАЛНА забрана за идиотия на обществено място! 😁😁

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 28. 28 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#7:"Боби Бобев"]
  —цитат от коментар 23 на !D !калпав е новия вид Дневник!
  В кафенето срещу 107 ОУ София се продават 'безобидни 'дъвки с формата, кутията и всички атрибути на цигари. Плюс специална запалка и когато ги стискаш правят и пушек.Децата след 8-9 години са страшно имитиращи и разбира се изпитват удоволствие от експеримента със 'забранено'.Уж безобидно на глед.М/у другото когато аз попитах да купя ми казаха ,че няма такива продукти, което явно ми подсказва ,че търговецът абсолютно съзнава деянието , т.е. опитва да се го прикрива.Но ще намеря начин да ги снимам и предоставя любезно на читателите на Дневник детското "зарибяване''.Ролята на родителите в днешно време е доста иззета от медии ,приятели, кумири и училище, като абсолютно, това не оневинява и самия родител.[/quote]

  Извинявай....Ама поста ти намирисва на най-обикновен и банален ...Донос 😁😁😁
  Стар навик ,отпреди 10ти Ноември ли ти е? Ееее ....Личи си ...Поздравления !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 29. 29 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  ДО ЮЮЮрданкината община.
  Мога да посоча поне няколко училища, които на 20 метра от изхода имат магазин на цигари и алкохол. Много са оборотни. Знам, че нищо няма да направите, затова си .....

 30. 30 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Купих си електрическа цигара с никотинов флуид, но не се разрешава при полет на Райънеър да се използва. Изрично по високоговорителите е забраненопушенето на електрическа цигара в самолета.

  Преди много години, през 2000 г., съм пушил цигара в самолет на Българиън еър, беше ми разрешено, бях резервирал место в зоната на пушене в самолета ...

  Es muß Geld fließen!
 31. 31 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално
  [quote#26:"onemanband"][/quote]

  И какви изводи трябва да си направим. Като си казал А, кажи и Б.
  Какъв извод би си направил ти, от това, че в СССР не е имало забрана на цигарите.
  А като опря до личности, да попитам какво означава това, че този титан на мисълта и изключително толерантен тип ваРели симеонов подкрепя падането на забраната.

 32. 32 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#26:"onemanband"]
  —цитат от коментар 31 на anton83
  И какви изводи трябва да си направим. Като си казал А, кажи и Б. Какъв извод би си направил ти, от това, че в СССР не е имало забрана на цигарите.А като опря до личности, да попитам какво означава това, че този титан на мисълта и изключително толерантен тип ваРели симеонов подкрепя падането на забраната.[/quote]

  Ми ,изводите които АБСОЛЮТНО всеки човек с два грама мозък у кратуната трябва да си направи .са:
  1) Нямаше забрана за пушене и на Запад/вкл.САЩ/ допреди 2007ма ,помниш ли ?
  2) Даже и ''изключително толерантният ваРели'' , може да е прав веднъж !

  Елементарно, Уотсън 😃😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 33. 33 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#32] от "onemanband":

  От твоите постове разбирам, че освен, че цигарите се отразяват на способността за логическо мислене(по твоята "логика" излиза, че магистралите в Германия са нещо лошо, защото са построени по време на Третия райх. Изобщо причинните връзки и обосновката яко катастрофира. Но освен това е видимо, че насърчава проявлението на Дънинг-Крюгер ефекта, също така склонноста към потвърждение и най-вече откровенно чукчианско поведение. Предлагам ти да прочетеш за първите опити за законово ограничаване на тютюнопушенето в САЩ и Канада ор края на 19 в. Още тогава хората са осъзнавали вредата. Разбира се, от тези опити са имали толкова полза, колкото нацистката забрана за пушене в автобуси и влакове(само там).
  А пушенето освен всичко друго явно се отразява на паметта. Защото ти явно не помниш, но ето ти тук списък на забраните за пушене преди 2007 г.

  https://www.treated.com/blog/smoking-bans-in-europe-who-was-first. Гледам забрана за пушене на публични места в Ирландия 1988 Финландия 1995

  Изобщо цигарите сериозно се отразяват на когнитивните ти способности. Вземи мерки

 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  Забраната за пушене на обществени места е сладък бизнес за контролните органи. Знам Бистро в Бургас, което снася по 10 000 месечно на шефа на местната здравна инспекция!!! Нормален човек може да влезе само с противогаз!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  ТЮТЮНОПУШНЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН НАВСЯКЪДЕ, ОСВЕН В НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ НА ПУШАЧА!

  Улиците, стадионите, плажовете и навсякъде другаде, пушачите нямат право да пушат, защото тези места са обществени и се ползват от всички.
  Тогава може би преждевремената смърт причинена от това неадекватно поведение ще облекчи държавния бюджет с милиони.

 36. 36 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  МНОГО МАЛОУМЕН - напълно покрива псевдонима избран му от гражданите на България.
  БОКО - ТИКВАТА!

 37. 37 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#11] от "gonz0104":

  При пакет цигари примерно 50 лева, хем хазната пълна хем по-малко пушачи, поради неплатежоспособност.
  Целия клас ще събира по един-два лева само за 1 кутия.

 38. 38 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#11] от "gonz0104":

  При пакет цигари примерно 50 лева, хем хазната пълна хем по-малко пушачи, поради неплатежоспособност.
  Целия клас ще събира по един-два лева само за 1 кутия.

 39. 39 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#25] от "bird_song":

  Колчетата против паркиране по тротоарите, представляващи тръба са удобни пепелници, които са обаче отдавна пълни!

 40. 40 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  ТЮТЮНОПУШНЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН НАВСЯКЪДЕ, ОСВЕН В НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ НА ПУШАЧА!Улиците, стадионите, плажовете и навсякъде другаде, пушачите нямат право да пушат, защото тези места са обществени и се ползват от всички.Тогава може би преждевремената смърт причинена от това неадекватно поведение ще облекчи държавния бюджет с милиони.
  —цитат от коментар 35 на convince


  Ми ,ОК...Съгласен съм ...Но при ЕДИНСТВЕНОТО УСЛОВИЕ , държавата да се откаже на 100% от акциза върху тютюневите изделия ....Толкоз ! ...Нищо по-малко!
  Що ли?
  Ми щото, цената на кутия цигари БЕЗ акциза е ...Около 50-80 стотинки!
  Демек , НЕ МОЖЕ и х*ат-до края ,и душата - в Рая, анадъм мо?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 41. 41 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#32] от "onemanband":От твоите постове разбирам, че освен, че цигарите се отразяват на способността за логическо мислене(по твоята "логика" излиза, че магистралите в Германия са нещо лошо, защото са построени по време на Третия райх. Изобщо причинните връзки и обосновката яко катастрофира. Но освен това е видимо, че насърчава проявлението на Дънинг-Крюгер ефекта, също така склонноста към потвърждение и най-вече откровенно чукчианско поведение. Предлагам ти да прочетеш за първите опити за законово ограничаване на тютюнопушенето в САЩ и Канада ор края на 19 в. Още тогава хората са осъзнавали вредата. Разбира се, от тези опити са имали толкова полза, колкото нацистката забрана за пушене в автобуси и влакове(само там).А пушенето освен всичко друго явно се отразява на паметта. Защото ти явно не помниш, но ето ти тук списък на забраните за пушене преди 2007 г.https://www.treated.com/blog/smoking-bans-in-europe-who-was-first. Гледам забрана за пушене на публични места в Ирландия 1988 Финландия 1995Изобщо цигарите сериозно се отразяват на когнитивните ти способности. Вземи мерки
  —цитат от коментар 33 на anton83


  Поне ,тука в ЮК , където живея , забраната я въведоха праз Август 2007ма ...
  Тъй ,че ...

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 42. 42 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#25] от "bird_song":Колчетата против паркиране по тротоарите, представляващи тръба са удобни пепелници, които са обаче отдавна пълни!
  —цитат от коментар 39 на convince

  🐑🐑🐑🐑.... Овча работа
  Ми , инсталирайте пепелници, бе ...На всеки ъгъл ,ако трябва ...Тука - Англия е така 😁

  ПС:
  Добре е ,че нищо не зависи от вазе - талибани ниедни!
  Ако зависеше от вас , днес и мъжете щяха да носят ...фереджета/по Илф и Петров/
  😁😁😁

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 43. 43 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  1) Нямаше забрана за пушене и на Запад/вкл.САЩ/ допреди 2007ма ,помниш ли

  Е доста различно от

  Поне ,тука в ЮК , където живея , забраната я въведоха праз Август 2007ма ...


  Тъй, че.....ти си прецени какво показва това.

 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  В ресторант Тюркоаз до Околовръстното позволяват да се пуши; изпратих им инспектори, писах и в Trip Advisor. Избягвайте го.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 45. 45 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  1) Нямаше забрана за пушене и на Запад/вкл.САЩ/ допреди 2007ма ,помниш лиЕ доста различно от Поне ,тука в ЮК , където живея , забраната я въведоха праз Август 2007ма ...Тъй, че.....ти си прецени какво показва това.
  —цитат от коментар 43 на anton83


  Това показва, че ...През 2007 ,НЕ СЪМ бил в САЩ ....
  ГолЕЕЕМ грях , ня'а к'о 😃😃😃

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 46. 46 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  И друг път съм го казвал, младите интелигентни хора, не от типа газари си пушат пред определените заведения, в които забраната наистина се спазва.Говоря за нощни клубове и никой няма проблем да изкара няколко часа без цигара или да излезе за малко за дозата си.Друг е въпросът, че и процентът пушачи намалява. Така, че си зависи от самият тип клиентела, което едно заведение има и как ще си я възпита.

 47. 47 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  ....Друг е въпросът, че и процентът пушачи намалява. Така, че си зависи от самият тип клиентела, което едно заведение има и как ще си я възпита.
  —цитат от коментар 46 на anton83

  Кат'си ми толкоз сигурен...
  Ми , давай бе ...Инициирай референдум ,''За'' и ''Против'' забраната за пушене ...
  Ама , нещо не ви стиска , нали? 😁
  Щото ще бъдете разбити поголовно ,на тоя референдум ...Точно и за туй нямаше НИКАКВО допитване по въпроса....НИКАКВО!


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 48. 48 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#45] от "onemanband":

  Човече наистина не вярвам, че си с чак толкова ограничени мисловни способности, за това просто ще приема, че си постъпил като в известния виц с коренния жител на Чукотка, останалото е ненужно.
  И следващия път не забравяй, че светът не се ограничава до твоите възприятия и "спомени", а гугъл обикновенно знае повече. Стига да го попиташ.

 49. 49 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#26] от "onemanband":

  Няма по-нахално животно от пушача , който претендира за права !

 50. 50 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#26] от "onemanband":Няма по-нахално животно от пушача , който претендира за права !
  —цитат от коментар 49 на the_axel


  Тъй ли било?
  Ииии...
  Що пък ''пушачът'' да няма право на ''права'' ?
  Да не е нещо ''унтерменш''? ?
  И ако ,''е'' ...Тогава ,това предполага ли ,че вие сте ''висши'' и със всякакви си там права, а забраните са за ''унтерменшен''-пушачи?
  Не се ли усещаш ,колко си ....семпличък, така да се каже?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 51. 51 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#11] от "gonz0104":При пакет цигари примерно 50 лева, хем хазната пълна хем по-малко пушачи, поради неплатежоспособност.Целия клас ще събира по един-два лева само за 1 кутия.
  —цитат от коментар 37 на convince


  Тая стока при тези цени няма смисъл изобщо да се продава бе пич.Не само децата,а и възрастните ще минат на нещо по-силно и по-евтини от 50лева.

 52. 52 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#47] от "onemanband":

  Първите истински предпазни колани са от 50те. След известно време е въведен като опция в колите, но малко хора са искали да отделят няколко долара повече. Тоест те свободно а решили, че не исакт колани. Та затова през 1968 фашисткото американско правителство с един лош закон нарушава свободата на американските граждани и въвежда коланите във всяка кола. БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. А впоследствие, пак без референдум се налага и ужасното задължение коланите да се ползват.Какво ужасно ограничаване на свободата.Ама нещо не протестират вече. А хиляди човешки животи са спасени. Ако още не ти е станало ясно защо всеки средностатистически тъпанар не бива да бъде оставян да се противопоставя на решения с явна обществена полза, може би ще е хубаво да прочетеш за Теория на отражението, с която Р. Талер спечели наскоро нобела за икономика.

 53. 53 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#15] от "dlh48570945":

  Пушиш, защото посещаваш клоаки. Нормалните заведения не си позволяват подобни глупости.

 54. 54 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1781 Любопитно

  Повече? Контрол няма, колко повече да е?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 55. 55 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Точно при дечуелигата забраните имат обратен ефект. И на редбул никой не обръщаше внимание. Докато не текна на швейцария да го забрани. И така лепкавата и сладникава боза се превърна в култово питие.

  Мърфи е оптимист!
 56. 56 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Пушачите са си нахални, но се поспряха повечето от тях да пушат на не регламентирани места.

 57. 57 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Имам една огромна молба към войнстващите непушачи: Почнете да се къпете, моля! Смърдите ужасно. Инвестирайте поне малко от спестените от цигари пари за сапун и топла вода.
  Не знам, как е по другите континенти, но в Европа, навсякъде, където не се пуши (тоест почти навсякъде в ЕС), в заведенията смърди на пот и манджи. Аз не пуша, но ми се повдига, когато вляза в запарено заведение. Сори, ама цигареният дим поне неутрализира тази смрад. Предпочитам да се тровя три часа на седмица в опушено заведение, нежели да дишам "еко"-смрадта на непушачите. От пасивно пушене по няколко часа на седмица, нищо няма да ви стане...е, освен ако не ходите всяка вечер на кръчма... ама кой непушач ходи всеки ден на кръчма????

 58. 58 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Видин излиза на протест веднага срещу това гнусно погазване на правата на гражданите да си пушат в заведенията... нелегално. Между другото братчедите постоянно пушат във влака в тоалетните. Кондукторите им правят някой път забележка, но глоба не се налага никога

  malart.blog.bg
 59. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Излиза, че ти влиза дим, троле...
  Дим и др.

  Не е вярно, че забраните са без значение.

  За пушач са неудобства паралелно с цена парична, здравна, времева и прочее,
  за удоволствието.

  Вдишащ пушек единак
  Вдъхва имидж на...

  сещаш се? ;)

  До коментар [#10] от "widowmaker Всички сме парлеву франсе":

  И какво излиза?
  Забраната за пушене не намалява броят на пушачите.

 60. 60 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  И едно време имаше забрана за пушене в двора. Аз пушех в тоалетната и ме хванаха, дори директора. Няма смисъл от мерки, има смисъл от възпитание. Да си знаеш

 61. 61 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Предпочитам да се тровя три часа на седмица в опушено заведение, нежели да дишам "еко"-смрадта на непушачите. От пасивно пушене по няколко часа на седмица, нищо няма да ви стане...е, освен ако не ходите всяка вечер на кръчма... ама кой непушач ходи всеки ден на кръчма????
  —цитат от коментар 57 на minusm


  Никой не пита какво предпочиташ.Приет е закон.Той важи и за теб.

 62. 62 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#28] от "onemanband":

  Познах те, трай си!

 63. 63 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  По принцип всеки пушач трябва да бъде заведен на отчет някъде - това си е вид наркомания и е абсолютна простотия - плащаш си, за да се тровиш. Отделно немалко не се съобразяват, че около тях има и други хора непушачи (говоря за семействата). За алкохолиците е същото, ама те поне тровят само себе си.

 64. 64 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  По принцип всеки пушач трябва да бъде заведен на отчет някъде - това си е вид наркомания и е абсолютна простотия - плащаш си, за да се тровиш. Отделно немалко не се съобразяват, че около тях има и други хора непушачи (говоря за семействата). За алкохолиците е същото, ама те поне тровят само себе си.
  —цитат от коментар 63 на rainbou1


  Ето я....Още една🐑
  Айде и тебе, чадо да те нахраня ,както си залужаваш:
  Няма по-нетолерантно животно от непушача-трезвеник...
  —цитат от коментар 26 на onemanband

  А , също и :
  Добре е ,че нищо не зависи от вазе - талибани ниедни!
  Ако зависеше от вас , днес и мъжете щяха да носят ...фереджета/по Илф и Петров/
  😁😁😁
  —цитат от коментар 42 на onemanband


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 65. 65 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1189 Весело

  [quote#26:"onemanband"][/quote]

  Баце, ти като искаш да се тровиш, никой не те спира - ходи си отвън и си пуши качака на воля. Мене и децата ми няма да ги тровиш, капиш?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 66. 66 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 867 Весело

  Във всички заведения на площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ се пуши. Какво повече да говорим по темата.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  UNITED EU UNION

  На булеварда... под опашката на коня?
  Само едно... заведение.
  ИНТЕРНАРОДЕН хотел бар ресторант казино с текущо звание
  "Интерконтинентал"?

  До коментар [#66] от "Стабилни в мизерията, епизод пореден":

  Във всички заведения на площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ се пуши.
  Какво повече
  да говорим по темата.

 69. 69 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#26:"onemanband"]
  —цитат от коментар 65 на Пешката
  Баце, ти като искаш да се тровиш, никой не те спира - ходи си отвън и си пуши качака на воля. Мене и децата ми няма да ги тровиш, капиш? [/quote]

  Ми, Ок....
  Кат' не ти изнася ''качака'' - аут навън ...Не си ни притрябвал вътре,и съответно няма да плачем за тебе ...Обаче ,отбележи си...НИКОЙ НЕ ТЕ ГОНИ навън ...Това ще си е само твой избор ....Забелязваш ли я кардиналната разлика между наз и вас? Ние-пушачите ви ТОЛЕРИРАМЕ ! Вие нас-не.
  И още:
  След като тебе не те е грижа за мен и близките ми приятели ...
  Аз пък от какъв зор трябва да давам и пет пари за тебе,пък и за децата ти?
  Ти, кой си?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 70. 70 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 876 Неутрално

  И едно време имаше забрана за пушене в двора. Аз пушех в тоалетната и ме хванаха, дори директора. Няма смисъл от мерки, има смисъл от възпитание.
  До коментар [#60] от "миро родозов":

  То хубаво това с възпитанието, но как да стане, като повечето от родителите и даскалите са чалгари.

 71. 71 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 428 Неутрално

  В Немската гимназия в София съседи са подали жалба, че учениците пушат във входа им и си хвърлят фасовете.В училище няма наказания за пушене...В лафките се продават енергийни напитки!
  —цитат от коментар 1 на hope


  Съгласен съм, завършил съм я преди няколко години. Най-ужасното място, където се събират да пушат там беше едно кафе на позитано, викаха му "авточастите"

 72. 72 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Те гербавите под "по-строг контрол" не искам да знам какво точно си представят...предполагам цигари да се продават само в специализирани магазини за цигари, ако може да са на наш човек, примерно само в Лафка, тогава най-добре. Това за тях е "по-строг контрол". И не е като да няма прецедент, могат щедро да взаимстват пример от орбанчо, при него е така.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 73. 73 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 647 Неутрално

  🐑🐑🐑Ъхъ ....Ся , и по тротоарите ли ще искате забрана за пушене ?
  —цитат от коментар 27 на onemanband


  В Кения е забранено пушенето и на улицата/тротоарите. И не се пуши. Има обособени места като клетки тип обществена тоалетна, където може да се пуши и се гъчкат въдре да си вземат дозата. Разбира се от две пресечки разстояние къде са.

  А сега ми кажете нещо за цивилизоваността на българина и негрите от третия свят, държавните институции и пр.

  @)----,--'--
 74. 74 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 647 Любопитно

  Те гербавите под "по-строг контрол" не искам да знам какво точно си представят...предполагам цигари да се продават само в специализирани магазини за цигари, ако може да са на наш човек, примерно само в Лафка, тогава най-добре. Това за тях е "по-строг контрол". И не е като да няма прецедент, могат щедро да взаимстват пример от орбанчо, при него е така.
  —цитат от коментар 72 на Свинчуга

  Да, миналата седмица бях в Будапеща и ми направи впечатление надписите по супермаркети, че цигари се продават еди-къде си. И това бяха магазинчета с табела 18+, плътно облепени и нищо не се вижда отвън. Приличаха така на игрални зали и секс-шоп. Честно казано не ми се вижда лошо решение подобна регулация. У нас рекламните билбордове на цигари и „бездимни“ алтернативи (които си смърдят по почти същия начин) са може би 80% от всички.

  @)----,--'--
 75. 75 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#61] от "gonz0104":

  Така ли? Приел си закон, който ме задължава да ти вдишвам потната смрад ли? Имаш да вземаш, некъпани сънародниче! Има закони, забраняващи пушенето на закрито. Е, аз нито на открито, нито на закрито пуша. Това го повтарям, понеже си явно функционално неграмотен и не си го схванал от предишния ми коментар. Но няма закон, който може да ме задължи да вляза и да харча пари в пълно със смрадливи потни войнстващи непушачи заведение. Те затова и заведенията масово фалират, понеже хората с поне малко вкус вече ги избягват....

 76. 76 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#65] от "Пешката":

  Ти си перверзник бе! Децата си все по барове, нощни клубове и дискотеки ли ги водиш? Що не се отвориш така на мутрите, дето пробутват бело, а?
  Най-обичам хора, които никога няма да стъпят в някой клуб, да се натискат да определят правилата на клуба....

 77. 77 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  В Кения е забранено пушенето и на улицата/тротоарите. И не се пуши. Има обособени места като клетки тип обществена тоалетна, където може да се пуши и се гъчкат вътре да си вземат дозата....
  —цитат от коментар 73 на MyTwoCents


  😁😁😁😁
  Въх ,мар' майкооооу!
  Намерил ми той ,с КОГО да ми дава промер ! ....С КЕНИЯ ?!?!?!
  Дето ,още по дърветата 'одят,дето има една дума 😃
  Ама пък , аз съм ходил веднъж в Момбаса/май беше/ ...Круйз ...Та ,не съм виждал такова нещо ...ама щом казваш ,може и тъй да е...Кой съм аз ,че да споря ? Само ще ти дам един пример от Кения ,и ''демокрацията там:
  Помня , че ни заведоха на пазар/в Момбаса/ ...Смърдеше ужасно ...на пот .
  Та там ,двама от местните се скараха ,а в последствие и сбиха ...след 30 секунди ,дойде/на пета ,с пълна газ/...един полицейски ''Ландроувър'' ,от него изкочиха няколко полицаи с палки, И като метнаха ЦЕЛИЯТ ПАЗАР/пазаруващи и продавачи/ ...Бой, бой, бой...Потрошиха 200-300 човека,за няма и нищо...Не питаха ,кой се е бил , защо се е бил и т.н.т. ....А най-тъжното беше , че битите понасяха ударите мълчаливо ,и никой не се оплака ...
  Нас-белите туристи , НИКОЙ не ни закачи ...Сякаш сме ,нещо като божества или невидими духове.
  Толкоз ,за кенийската ''демокрация''!


  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 78. 78 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#65] от "Пешката":Ти си перверзник бе! Децата си все по барове, нощни клубове и дискотеки ли ги водиш? Що не се отвориш така на мутрите, дето пробутват бело, а? Най-обичам хора, които никога няма да стъпят в някой клуб, да се натискат да определят правилата на клуба....
  —цитат от коментар 76 на minusm


  какви клубове бе минус, за най-обикновени ресторанти става въпрос...

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 79. 79 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Аз ходя само в заведения, където се пуши. Лошото е друго, че ми носят някакви чинийки пълни с мокри салфетки или кутийки от кока кола, за да тръскам вътре. Изобщо не е цивилизовано това отношение. Баси, докъде се докарахме, хората да не могат да обслужат културно клиентите си, като им донесат пепелник, а да се налага да се излагат така.
  Но пък е хубаво, че хората се научиха - там където се пуши вече не си водят децата

  Бог да благослови Америка за България!
 80. 80 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#61] от "gonz0104":Така ли? Приел си закон, който ме задължава да ти вдишвам потната смрад ли? Имаш да вземаш, некъпани сънародниче! Има закони, забраняващи пушенето на закрито. Е, аз нито на открито, нито на закрито пуша.
  —цитат от коментар 75 на minusm


  Като някъде ти смърди на пот просто не влизаш,не е незаконно да смърдиш на пот.Докато да ти смърди на цигари е незаконно.И непушачите сме силно толерантни към пушачите,да го знаеш напарфюмиран сънароднико.

 81. 81 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  Видин излиза на протест веднага срещу това гнусно погазване на правата на гражданите да си пушат в заведенията... нелегално. Между другото братчедите постоянно пушат във влака в тоалетните. Кондукторите им правят някой път забележка, но глоба не се налага никога
  —цитат от коментар 58 на malart


  Ми, да ...Когато един закон е откровенно глупав, нямащ нищо общо с н.в.Реалността, и дискриминиращ Граждани с права ,гарантирани от Конституцията на държавата , от туй нагоре...
  Този закон , по правило , НЕ СЕ СПАЗВА....А и ''органите'' , не се и напъват много-много ,да следят за спазването му /по разбираеми причини/😁
  Щото ,хората ,все пак в голямото си мнозинство, НЕ СА едни 🐑🐑🐑 ,подкарвани от овчар !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 82. 82 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  Като някъде ти смърди на пот просто не влизаш
  —цитат от коментар 80 на gonz0104


  Аааа...
  И на тебе , ако ти мирише на тютюн някъде , ама НЕ ВЛИЗАЙ ,бе !
  Някой да те бие у главата ,да си харчиш парите там?

  И непушачите сме силно толерантни към пушачите,да го знаеш напарфюмиран сънароднико.
  —цитат от коментар 80 на gonz0104

  😃😃😃
  Виждам ,виждам язе ...КОЛКО , аджеба сте ''толерантни'' 😊
  Глей ,к'во става тука:

  ТЮТЮНОПУШНЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН НАВСЯКЪДЕ, ОСВЕН В НЕДВИЖИМАТА СОБСТВЕНОСТ НА ПУШАЧА!Улиците, стадионите, плажовете и навсякъде другаде, пушачите нямат право да пушат, защото тези места са обществени и се ползват от всички.Тогава може би преждевремената смърт причинена от това неадекватно поведение ще облекчи държавния бюджет с милиони.
  —цитат от коментар 35 на convince

  🤔

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 83. 83 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  И на тебе , ако ти мирише на тютюн някъде , ама НЕ ВЛИЗАЙ ,бе !
  —цитат от коментар 82 на onemanband


  Абе сладур.като мирише на тютюн 3бона глоба,следващия път се затваря заведението и толкова.Какво по-вече да ти пиша,Капиш?Ферстеен?Ъндерстенд?

 84. 84 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#80] от "gonz0104":

  И откъде накъде това? Какво пречи да се направи един рефереМдоН и да се забрани смрадта със закон? При властта на тълпата е така: Диктатура на мнозинството над малцинството, консенсус е мръсна дума. Както написах, не влизам при потните непушачи. Да се издържат заведенията от това, което войнстващите непушачи консумират, по 2-3 лева на вечер, и олкоз. А това, дето непушачите били толерантни, направо изби рибата. Непушачите навремето бяха толерантни (тогава аз се борех срещу пушенето в работините помещения примерно), после начело им застанаха нагли простаци и самовлюбени властолюбци, след което аз минах на страната на пушачите, въпреки че не пуша. Винаги с онеправданите, никога с угнетителите, ако можеш да схванеш...

 85. 85 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#78] от "Пешката":

  Не, Пешке, не става въпрос за ресторанти.
  Става въпрос за клубове. Защото забраната за пушене не важи само за ресторанти, а за всички. Включително и за частни клубове. Това не го приемам, понеже е наглост да се забраняват цигарите "заради децата" на места, където хора под 18 години не допускат. Или защото непушачите се чувствали онеправдани... Ами кой ги кара да членуват в частен клуб за пушачи бе?

 86. 86 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#80] от "gonz0104":И откъде накъде това? Какво пречи да се направи един рефереМдоН и да се забрани смрадта със закон? При властта на тълпата е така: Диктатура на мнозинството над малцинството, консенсус е мръсна дума.
  —цитат от коментар 84 на minusm


  Ами организирай го,вместо да драскаш по форуми.Срещай се с депутатите от района си,събирай подписи.И пак ти казвам няма нещо по-толерантно от българския непушач

 87. 87 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  Абе сладур.като мирише на тютюн 3бона глоба,следващия път се затваря заведението и толкова.Какво по-вече да ти пиша,Капиш?Ферстеен?Ъндерстенд?
  —цитат от коментар 83 на gonz0104


  😁😁😁😁
  Абе ....ей ,комедиант !
  Давай ...Прилагай ''закона'' ,да те видя ...
  Може и да ти ''излезе късметя'' , и да изядеш лабутя някъде ,като 'одиш да се дръвчиш на хората по заведенията ...Доста вероятно е ТОЧНО така да стане ...Еле пък по кафенетата и нощните клубове , ЖИВ ЩЕ ТЕ ИЗЯДАТ ,да си знаеш ...😃😃
  И, да не кажеш ,че не съм те предупреждавал, ей....

  Споко , няма да се пУашиш ....Лабутя ,изправя гърбини 😁😁😁
  Капиш?...Ферщеен?...Ъндерстенд?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 88. 88 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1004 Весело

  До коментар [#86] от "gonz0104":

  Е, в такъв случай ....
  Аз пък ,искам ТОТАЛНА забрана за идиотия на обществено място! 😁😁
  —цитат от коментар 27 на onemanband

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 89. 89 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#86] от "gonz0104":

  О, много ниска топка си, друже! Функционалната ти неграмотност е отчайваща. Явно не разбираш ирония, дори, когато е изрично маркирана. Референдумите и останалите инструменти на тоталитаризма са за хора като теб, част от тълпата, лишени от способност за критическо мислене. За мен няма по-гнусно нещо от референдума и налагането на едно мнение над другите, дори и това мнение да е моето. Ти въобще в състояние ли си да схванеш същността на понятието "консенсус"???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK