Болницата по онкология ще има нова клиника по химиотерапия за 1.3 млн. лв.

д-р Стефан Константинов

© Георги Кожухаров

д-р Стефан КонстантиновУниверситетската болница по онкология ще има нова, по-голяма и изцяло реновирана клиника по химиотерапия, която ще изгради с 1.3 млн. лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването. Това съобщи директорът на болницата Стефан Константинов, който днес отчете пред журналисти дейността за миналата година.


Сградата, която досега е била ползвана за химиотерапията на пациентите, е строена през 50-те години на миналия век. Налагало се пациентите да бъдат приемани на едно място, след това да ходят на друго място да се регистрират, а на трето място започва самото лечение.


Сега два етажа от сградата на болницата ще бъдат отделени специално за нова и модерна клиника по химиотерапия. Очаква се с ремонта капацитетът на Клиниката по химиотерапия да се увеличи с 1500 пациенти на година.


Константинов отчете нарастване на броя на преминалите пациенти със 7 на сто през миналата година. Най-много болни са преминали през клиниката по химиотерапия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK