Хемофилията не трябва да спира пълноценния живот

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Хемофилията не трябва да спира пълноценния живот


Мащабно общоевропейско етнографско проучване за живота на хората живеещи с хемофилия, показва, че 63% от анкетираните пациенти преживяват редовно епизоди на кървене. Почти 80% от тях признават, че поради опасения спрямо своята защита ограничават ежедневните си дейности. Проучването е направено от Sobi през лятото на 2018 г. в 5 държави - Германия, Испания, Великобритания, Ирландия и Италия.


Хемофилията е наследствено заболяване. To се среща по-често при мъжете, отколкото при жените и е свързано със затруднения в кръвосъсирването. Когато човек с хемофилия кърви, кръвосъсирването отнема повече време от нормалното. Това е така, защото тялото не произвежда достатъчно количество протеин, който помага на кръвта да се съсирва. При правилен подход хората, живеещи с хемофилия, могат да правят почти същите неща, които вършат всички останали. Въпреки че е хронично заболяване, хемофилията не бива да ви спира да живеете пълноценен, здрав и активен живот със същия достъп до възможности като всеки друг.


Отвъд болестта
В България Sobi стартира своята визия за живот отвъд хемофилията, която се нарича "Освободете живота" (LiberateLife). Като част от тази визия чрез социалните медии Sobi се обръща към една по-голяма общност на хора с хемофилия в цяла Европа, кто ги насърчава и мотивира да очакват повече от живота, достигайки до многото възможности, които благодарение на научния напредък станаха реални.


Кампанията, която е част от тази визия, има за цел да покаже както на хората с хемофилия, така и на всички останали, че заболяването не трябва да бъде възприемано като пречка за воденето на пълноценен живот и осъществяването на мечтите на хората с тази рядка болест. "Освободете живота" предоставя различни инструменти на пациентите и на хората, които се грижат за тях, как да се справят с ежедневните си дейности и най-вече да повярват в себе си и да преодолеят границите, които сами си слагат след поставянето на диагнозата.


Съвременните терапии


В исторически план лечението на хемофилията е било свързано с осигуряване на оцеляване и стабилност. С помощта на днешните терапии лечението може да бъде съобразено с индивидуалните нужди и стремежи на пациентите повече от всякога. Детският хематолог д-р Атанас Банчев от УМБАЛ "Ц. Йоанна - ИСУЛ", София, който участва в кампанията: "Живеем в най-благоприятното време за хората с хемофилия, време, което предлага несравними възможности - лечение с безопасни препарати, препарати с удължен полуживот, а на вратата ни чука генната терапия. В светлината на всички тези прекрасни нови възможности коронавирусът е само една неприятна подробност, която трябва да преборим с великанска доза търпение и оптимизъм, защото сега повече от всякога най-доброто тепърва предстои."


"Светът е в разгара на епидемия - ограничения, мерки за безопасност!" - казва д-р Николай Цонев от Медицински университет - Варна, който също участва в кампанията, и допълва свой любим цитат: "Но накрая тази тъмна сянка ще отмине и когато слънцето изгрее, то ще грее по-силно. Ние, хемофилиците, знаем как да се пазим!"
Уебсайтът на кампанията - https://liberatelife.eu/, предоставя постоянно допълваща се, богата експертна информация за хемофилията, наред със завладяващи лични истории от цяла Европа, които насърчават и мотивират хората с хемофилия да искат повече от живота и да грабят с пълни шепи многото възможности, които съвременното лечение и адекватна информация превръщат в реалност.


За Liberate Life™ (Освободете живота)


"Освободете живота" - Животът отвъд хемофилията е визия на Sobi, която е базирана на решителността ни да променим живота на хора с редки заболявания. Изградена е върху отдадеността ни към позитивната промяна, нови възможности за хора, които живеят с хемофилия и живот без компромис.


За Sobi в България - Sobi в България е част от Swedish Orphan Biovitrum (Sobi™) - специализирана международна биофармацевтична компания, която преобразява живота на хора с редки болести. Sobi предоставя достъп до иновативни лечения в областта на хематологията, имунологията и специалните грижи. Днес заетите в Sobi са около 1400 в Европа, Северна Америка, Близкия Изток, Русия и Северна Африка.


Д-р Атанас Банчев, дм, завършва медицина през 2013 г. в Пловдив. Веднага след това става част от екипа на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ "Ц. Йоанна - ИСУЛ", София, под ръководството на Проф. Д. Константинов. Специализира по въпросите на кръвосъсирването в Центъра по хемофилия в Бон, Германия - най-големия в Европа, където провежда част от изследванията по докторската си теза. През 2019 г. успешно защитава дисертацията на тема "Терапия на хемофилия и ставно здраве".


Д-р Николай Цонев, дм, завършва специалност "Медицинска онкология" в Медицински университет - Варна; доцент към катедра по "Пропедевтика на вътрешните болести". През 2019 г. става ръководител на направление "Онкологични клиники" към УМБАЛ "Света Марина".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK