Lactoflor Opti6 - имунитет в една капсула по време на локдаун

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Lactoflor Opti6 - имунитет в една капсула по време на локдаун


Българският синбиотик Lactoflor Opti6 е с подобрена и още по-мощна формула, което означава 20 милиарда доказано жизнеспособни млечно-кисели бактерии от 9 щама само в една капсула. Приемът му помага за засилване на имунитета и укрепване на здравето ни, толкова необходими в условията на връхлетялата ни коронавирусна пандемия.


Локдаун, карантини, ограничения за движението, работа от вкъщи и дистанционно учене с продължително седене пред компютъра, затворени фитнес и спортни зали... Никой преди година не си е и представял, че корона кризата ще измени толкова рязко и за толкова дълго време нормалните навици на съвременния човек за професионален и социален живот. А заедно с това, освен опасната инфекция, ще предизвика и съпътстващи здравни проблеми.


Дисбаланс в храносмилателната система и нарушен метаболизъм са едни от най-честите оплаквания от пациентите вследствие на променения начин на живот, коментират лекари. Тези проблеми са резултат от обездвижването и значителното намаляване на физическата активност, честото "изкушаване" с храна в "хоум офиса" и разстройване на хранителните навици, нарасналия стрес и притеснения за работата, семейството, здравето на близките ни, личните финанси. А цялото това напрежение отслабва имунната защита.
Така, макар и по странен начин, коронавирусът възроди с още по-голяма сила интереса към познатите отдавна пробиотици. Тяхното приемане, в съчетание с правилно хранене и активен живот, е възможно най-оптималната грижа за здравето и укрепването на имунната система, твърдят медици.


Lactoflor Opti6 е изцяло натурална добавка "за живота"


Името на пробиотиците произлиза от гръцките думи "pro"(за) и "bios" (живот). Те са необходими за осигуряването на оптималния баланс между "добрите" и "лошите" бактерии в човешкия микробиом, което засилва имунната система. Според научни данни над 80% от имунитета ни е разположен именно в коремната кухина, там където пробиотиците успешно се развиват.


Тези добри бактерии в необходимите количества имат положително въздействие върху храносмилането, а оттам - и върху общото здравословно състояние на човека. За да работят обаче, те се нуждаят от пребиотици - "хранителна среда" от неразтворими фибри. А когато пробиотици и пребиотици се комбинират в един продукт, вече се наричат синбиотици със засилено действие.
Според съвременната медицина


триото "пробиотици-пребиотици-синбиотици"


е един от най-ефективните и доказани механизми за мобилизиране на естествените защитни сили на организма на съвременния човек.


Лабораторни изследвания през последните години установяват, че пробиотичните (добрите) бактерии са изключително полезни по време и след антибиотично лечение - на каквото бяха подложени мнозина, засегнати от COVID-19. Те повлияват благоприятно борбата срещу възпалителните процеси, възстановяват унищожената от лекарствата добра чревна флора и подсилват имунитета.


Най-старият известен пробиотик е...българското кисело мляко. Именно то е и в основата на цялата продуктова гама на най-популярните пробиотици на българския пазар - серията с марката LactoFlor на "Кенди" ООД. Те се произвеждат изцяло в България по оригинална биотехнология и се изнасят в редица страни по света като продукт с доказано качество и предимства.

Lactoflor Opti6 - имунитет в една капсула по време на локдаун

Вече над 25 години мисията на LactoFlor е да върне баланса на храносмилателната система, да регулира метаболизма, да подсили имунитета и най-вече - да събуди вътрешната сила на човека за добро здраве. За това време повече от 2 млн. потребители са могли да се убедят сами в ползите от приема на българските пробиотици, като досега не са докладвани случаи на странични или вредни ефекти, посочват от компанията производител.
Комбинацията от


стари български традиции и съвременни, най-нови технологии


е основата на рецептата за здраве на LactoFlor, обединяваща полезни бактерии, подбрани след оценка на функционални харарактеристики, които да гарантират здравословен ефект.


Сред най-важните отличия на пробиотиците LactoFlor от подобни продукти е, че в тях се влагат само български щамове млечно-кисели бактерии, изолирани от запазени екологични райони. Всички те са клинично изследвани, техните здравословни качества и действие са доказани. Резултатите потвърждават, че добрите млечно-кисели бактерии, включени в състава на продуктите от серията LactoFlor, се приемат добре от човешкия организъм и последващо допринасят за регулиране на микробиома.


В същото време пробиотиците на LactoFlor непрекъснато се усъвършенстват, за да отговорят на новите потребности на хората и налагащите се в практиката изисквания за прилагането на добре характеризирани щамове с научно-доказани здравословни ефекти.


Постигането на най-високо качество и безвредност на продуктите се осигурява от цялостния контрол на производствените процеси, който се осъществява от екипа водещи учени и технолози във фирмата.
Резултат от тази стратегия на развитие е и подобрената формула на Lactoflor Opti6. Това е


синбиотик от ново поколение с мощно действие на имуностимулатор


Подобрената формула означава, че във всяка DR капсула има 20 милиарда жизнеспособни пробиотични бактерии от 9 щама млечно-кисели бактерии. Всички те са с доказана висока биологична активност, сочат проведените множество in vitro тестове . Включените в Lactoflor Opti6 микроорганизми са директно изолирани от естествено ферментирали млечни продукти и човешки изолати.


Специално подбраните щамове в новата формула на продукта са обстойно изследвани с лабораторни тестове и оценени като оптимално безопасни. Всички бактериални видове са част от листата на микроорганизми с EU QPS (Квалифицираната презумпция за безопасност), не са подлагани на никакви генетични модификации и не пренасят антибиотична резистентност. LactoFlor Opti6 е удачен за прием и от бременни.


Още едно предимство дава и пребиотикът (фибрите) в състава на продукта. Той е добит от корените на цикория и е първият и единствен пребиотик с разрешение за здравна претенция от EFSA (Европейския орган за безопасност на храните). Източникът му допълнително подобрява храносмилателните процеси.

Lactoflor Opti6 - имунитет в една капсула по време на локдаун

Нова, подобрена е и опаковката на пробиотичния продукт, която оказва решаващо значение за качеството му. Lactoflor Opti6 ще бъде предложен на потребителите в


защитена капсула с отложено освобождаване,


което повишава биологичната активност на продукта. DR капсулите осигуряват защита и устойчивост на живите бактерии срещу действието на стомашните сокове, така че те да могат безпрепятствено да достигнат до дебелото черво.


DR капсулата започва да се разгражда около 45 минути по-късно в сравнение със стандартната капсула с незабавно освобождаване.


Освен това алуминиевата водоустойчива опаковка, създадена на базата на иновативна технология, гарантира стабилостта на капсулите при съхранение за максимално дълго време. Опаковката съдържа 30 капсули, достатъчни за едномесечен прием.


Защо препоръчваме синбиотика LactoFlor®Opti6


- В LactoFlor®Opti6 са включени 9 вида лиофилизирани пробиотични бактерии. Всички те са диви щамове, директно изолирани от различни екологични ниши на българската природа - естествено ферментирали млечни продукти и човешки изолати, и не са подлагани на никакви генетични модификации.
- Дозовата единица, в която се предлага един пробиотичен продукт трябва да бъде такава, че да удовлетвори индивидуалните нужди на потребителя. За това във всяка капсула LactoFlor®Opti6 има 20 милиарда жизнеспособни пробиотични бактерии.
- Стомашно-устойчивите капсули CAPSUGEL®DRCAPS® са с растителен произход и отложено освобождаване, така че пробиотичните бактерии могат да достигнат и проявят своята биологична активност в цялото си количество в дебелото черво. Иновативна технология в алуминиева опаковка осигурява стабилния им брой при съхранение за максимално дълго време.
- Щамовете, съдържащи се в LaсtoFlor®Опти 6, са обстойно изследвани и оценени като оптимално безопасни. Проведени са и множество изпитвания за in vitro оценка на биологичната им активност преди включването им в краен продукт - антибиотична чувствителност, антимикробна активност, агрегационни своиства, способност да колонозират чревния тракт и др. Пробиотичните бактерии във формулата на LaсtoFlor®Опти 6 ефективно противодействат на болестотворните микроорганизми - причинители на инфекции в червата и пикочните пътища, включително Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa и гъбичките Candida albicans .
- Производителят на LaсtoFlor®Опти 6 - фирма Kendy Pharma, е дългогодишен лидер с утвърдени традиции в пробиотичното производство в България. "Кенди" ООД разполага с производствена база, отговаряща на най-високите фармацевтични изисквания, в която осъществява всички етапи на производството на крайния пробиотичен продукт, съгласно валидирани процедури. Създаването на собствената микробиална колекция започва преди повече от 20 години и продължава до днес, като включва научно обоснована селекция на най-добрите пробиотични микроорганизми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK