Как да помогнем на организма да се предпазва от вируси

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .Инфекциите на горните дихателни пътища се срещат често не само при децата, но и при възрастните. По време на грипна епидемия на тях се дължи близо 50% от временната нетрудоспособност на населението.


В тази пандемична обстановка много говорим за COVID и не толкова за други вирусни заболявания, които продължават също да са около нас.


Кои са разликите между настинка и грип? Как да подпомогнем на организма да се предпази от вируси? Кои са актуалните стратегии и препоръки в профилактиката и лечението за справяне с инфекциите на горните дихателни пътища, за да не се стига до усложнения?
Отговор на тези въпроси дава доц. д-р Александър Райнов - специалист по оториноларингология и ръководител на отделението по УНГ в катедрата по хирургични болести на Университетска болница "Лозенец" към Медицинския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - гост на д-р Неделя Щонова, водеща на рубриката "Духът на здравето" по бТВ.Двамата обсъдиха и бариерните средства за профилактиката на вирусните заболявания. В този контекст коментираха и иновативния спрей "ВируПротект", с който има проведени множество in vivo (с хора, пациенти) и in vitro (в лабораторни условия без хора) проучвания с доказана ефикасност в борбата с вирусите, причиняващи инфекции на горни дихателни пътища.

Как да помогнем на организма да се предпазва от вируси

Доц. Райнов подчерта факта, че с този спрей е реализирано и проучване срещу SARS CoV2 в in vitro условия с отлични резултати още през септември 2020 година. УНГ специалистът уточни, че в допълнение на in vitro проучването за ефикасност срещу SARS CoV-2 вируса има правени и множество in vivo проучвания (проведени с хора), които доказват висока ефикасност на продукта при вирусна инфекция на горните дихателни пътища, предизвикана от риновирус.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK