Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Директорът на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" в София Благомир Здравков определи като добър вариант идеята за изграждането на ново детско лечебното заведение в парка на болница "Лозенец", известна още като Правителствена болница. Пред Би Ти Ви той припомни, че идеята не е нова и вече е била обсъждана в предишни правителства.


Предложението за юридическо сливане на двете лечебни заведения дойде вчера от здравния министър Стойчо Кацаров. Идеята е да се изгради изцяло нова комплексна педиатрия в двора на "Лозенец". Това обаче беше отхвърлено от изпълнителния директор на Правителствена болница Радосвет Горнев, според когото такова сливане ще унищожи двете болнични заведения и няма да се създаде нищо по-добро. Според него са нужни поне две години за реализация на проекта.


"Това е едно добро временно решение. Трябва обаче много детайлен анализ на цялата ситуация, за да стане ясно на хората в "Лозенец", както и на тези, които се предвижда да влязат там. Най-вероятно екипът на здравното министерство подготвя такъв анализ", уточни Здравков.


Той обясни, че в детската болница няма скенер и ядрено-магнитен резонанс. Нямало и спешно отделение, като това се дължало на нормативен акт, който не позволявал подобно нещо.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK