Световна инициатива: Разходи се профилактично по маршрут-сърце

Примерен маршрут с форма на сърце в центъра на София.

© Скрийншот от Google maps

Примерен маршрут с форма на сърце в центъра на София.Световния ден на сърцето, който се отбелязва днес, даде повод на Световната сърдечна федерация да насърчи хората да извършват повече физически дейности в ежедневието си. По този повод призивът днес е всеки да направи разходка, джогинг или да покара колело по маршрут във формата на сърце. Той може да бъде запазен в приложение за проследяване и споделен, като поканата към участниците е да качат своите резултати на уебсайта на инициативата като скрийншот от обиколката, снимки и селфита.


Всеки би могъл сам да си очертае маршрут-сърце в своя град, но за центъра на София фармацевтичната компанията Boehringer Ingelheim предлага едно готово трасе. То е с дължина малко над 2 километра и се изминава за под половин час при спокоен ход.


Сърдечната недостатъчност е едно от заболяванията, за които няма лечение, но превенцията е лесна и включва ежедневни физически активности. Тя настъпва, когато сърцето вече не е в състояние да изпомпва достатъчно количество кръв, необходимо за организма, припомнят от Boehringer Ingelheim. Заболяването засяга над 60 милиона души по света и е причина за почти 2 милиона хоспитализации годишно само в Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK