Цеко Минев пред "Дневник": Не коментирам нелегитимни организации без съдебна регистрация

Цеко Минев пред "Дневник": Не коментирам нелегитимни организации без съдебна регистрация


Председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев отказа да коментира обвиненията на коалицията от природозащитни организации "За да остане природа в България". Според екоактивистите Минев оказва диктат на правителството с предлаганите промени в закона за концесиите, с които да се узакони разширението на ски зоната над Банско.


"Какво да коментирам нелегитимни хора, които нямат съдебна регистрация", каза Минев. Ски шефът се аргумента, че никой реално не застава зад хвърлените обвинения, а отделните екоорганизации се крият под шапката на коалицията, която е неформална.


Според Минев не е ясно дали концесионната площ, измерена от министерството на околната среда и водите, включва стари ски съоръжения, строени през 70-те и 80-те години. Пред БТА от дружеството "Юлен" посочват, че не са уведомени и не разполагат с никаква информация за измерената концесионна площ в ски зоната "Банско", тъй като от екоминистерството не са им представили резулатите.
"Отговорно заявяваме, че всяко инвестиционно намерение в ски зона "Банско" е осъществявано законно, при спазване на териториалните устройствени планове за ски зона "Банско" и след получаване на съответното разрешение от министерството на околната среда и водите, което упражнява правата на държавата в концесионния договор. Не може да се твърди, че в Банско пистите и съоръженията са незаконни", се посочва в съобщението, цитирано от БТА. Според "Юлен" концесионният договор от 2001 г. не разглежда потенциални отношения между площ и съоръжения при развитието на ски зоната. От фирмата посочват, че в контракта съществуват очевидни несъответствия между определената площ и концесионните обекти.


Цеко Минев не отговори дали участва в собствеността на "Юлен". В управлението на концесионера на ски зоната над Банско е Боян Мариянов, който също е в ръководството на федерацията по ски. Другият управляващ на "Юлен" - Петър Петров, е и в ръководството на фирмата "Витоша ски", показва справка в информационната система ДАКСИ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK