Поддръжници на промените в Закона за горите се събраха на митинг пред парламента

Поддръжници на промените в Закона за горите се събраха на митинг пред парламента

© Юлия ЛазароваМитинг в подкрепа на спорните промени в закона за горите организира днес пред парламента коалицията "Природата за хората и регионите." Съорганизатори на събитието бяха общините Смолян, Самоков, Сапарева баня, Дупница, Разлог и Банско. При минусови температури на площада се събраха около 300 души, голяма част от тях бяха възрастни хора. Повечето бяха от общините, свикали митинга, и разказаха, че са пристигнали с организирани за целта автобуси.


"Това са хората, представители на Смолян, на Пампорово, на Банско, на Сапарева баня, на Разлог, които живеят в тези региони и пряко целият им живот, дейност и битие е свързано с използването на тези територии", каза председателят на "Природата за хората и регионите" Филип Цанов.


Промените в закона за горите бяха приети на първо четене миналата седмица. Ако бъдат одобрени, те ще позволят лифтове и писти да се строят с право на строеж, без терените да бъдат изключени от горския фонд.
"Ние имаме прекрасни дадености, но не можем да използваме това, което природата ни е дала, каза още Филип Цанов. Там, където има бедни хора, няма екология, допълни той. По статистиката на ООН най-много е унищожена природата в бедните страни – в Латинска Америка и в Африка. Там, където има нормален стандарт на живот, има екология, има развитие. Ние сме за развитието на тези региони."


"Искаме балансирано развитие и специално за Разлог искаме да отпаднат забраните", заяви кметът на Разлог Красимир Герчев и продължи "там няма дадена фирма, няма корпоративни интереси, просто искаме да направим устойчиво развитие на целия регион." Парламентът да създаде стратегия за развитието на ски спорта, призова кметът на Банско Георги Икономов.


И двамата кметове категорично отрекоха, че е възможно поправките в закона да дадат възможност за изграждане на хотели високо в планините. "Както виждате в ски зоната на Банско няма нито един хотел, всичко е долу в града, каза Икономов. Най-големите гаранти всичко да се случи както трябва сме ние – кметовете, общинските съветници и местното население, допълни той. Ние мислим за бъдещето на нашите деца не по-зле от екоактивистите."


Те отрекоха на участниците в събитието да е платено или то да е спонсорирано от фирмите, които инвестират в ски курортите. "Ние сме дошли да изразим подкрепата си за закона за горите, никой не ни е плащал и не искаме никой да ни плаща", заяви Георги Икономов.


"Смятаме, че за нас тези промени ще донесат хубави неща, касаещи главно развитието и осигуряване на по-добър живот за хората, тъй като чрез развитието на проекти в сферата на туризма ще се създаде и заетост за местните хора", обясни зам.-кметът на Сапарева Баня Радка Георгиева. Според нея "тези поправки ще ни улеснят, като дадат възможност да бъдат строени технически туристически съоръжения, ски писти. Разбира се, като не нарушаваме екологичните закони и опазваме природната среда. Искаме да сме сигурни, че поправките ще минат и на второ четене".


Срещу поправките протестират опозицията и природозащитници, които ги определят като лобистки в полза на "Витоша ски" и на собственици на лифтове и влекове.


"От Боровец, от "Бороспорт" сме. Не знаем за какво става дума, докараха ни с автобус", обясни участник в периферията на тълпата." Друг възрастен човек с постер, изобразяващ лицата на някои от лидерите на природозащитни организации в България и надпис "Главата на зелената мафия " не можа да отговори кои са хората, изобразени на плаката. "Я не съм ги погледнал още," каза той, а после призна, че макар да ги заклеймява като мафиоти, всъщност не ги познава.


Друг участник с плакат с надпис "Подкрепяме закона за горите" смутено обясни, че не знае какво съдържа този закон. "Хлеб искаме", отговори човекът, който държеше постера от другия край.


Дойдохме с автобуси, има си организация, обясниха група доста възрастни хора от село Овчарци, близо до Сапарева баня.


"Не протестираме, а сме дошли за благодарност за разрешението по Балкана да се правят просеки, да се оживи и нашият край, да се прокарат екопътеки", каза възрастен човек от групата с колоритен югозападен диалект. Представи се като Александър или Сашо. "Сега, щом са разрешили софиянци, управата щом е разрешила, и ние сме дошли за благодарност", обясни участието си Александър.


Събитието премина под звуците на гайди, участниците извиха хоро върху хлъзгавите павета на площад "Народно събрание", а срещу минусовите температури на помощ дойдоха бутилчици домашна ракия, които си подаваха някои от присъстващите.


"Пътуването е разкош", обясни свещеникът на Паничище, който също участваше в митинга. Не мога да не дойда да защитя нашата Рила планина. Еколозите са по-малко от нас, ние сме прави, категоричен беше отец Георги. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Тоталитарна протестна акция!

 2. 2 Профил на Gabrielle
  Gabrielle
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Тези хорица са решили , че благодарение на мутро - олигарсите , които се облизват покрай тези промени , една сутрин ще се събудят богати... За съжаление обаче , цял живот ще си останат нищии духом , дори и да скътат някоя и друга пара.

 3. 3 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1755 Любопитно

  А не е ли редно този закон да се нарича: "Закон против горите"?

 4. 4 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1416 Весело

  100% 'митингуващите' са получили и по някоя и друга пара от Цеко Минев, за да излязат в студа.

 5. 5 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Любопитно

  И по морето протестират . Само за плаж го искат ...

 6. 6 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Не знаем за какво става дума, докараха ни с автобус"

  Тъжно и срамно. Но достатъчно, за да се прокара лобисткия закон.

 7. 7 Профил на cinnabar
  cinnabar
  Рейтинг: 458 Неутрално
 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Хахахахах, това ми напомня как Ковачки беше събрал веднъж 10 000 протестиращи пред партийния дом...
  Грозна история, плащам ти да протестираш. Абе нямате ли собствена позиция бе?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 515 Весело

  "Най-големите гаранти всичко да се случи както трябва сме ние – кметовете, общинските съветници и местното население, допълни той. Ние мислим за бъдещето на нашите деца не по-зле от екоактивистите."


  ХАХАХА, това определено е вица на деня!

 10. 10 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Кои са организатори:
  "Филип Николов Цанов, нещо като 'лице' на националното 'гражданско' сдружение 'Природата за хората' (антипод на автентичните екологични граждански групи и сдружения в България) и член на управителния му съвет, е и управител на 'Родопа Пазарджик' АД - предприятие за колбаси. Като управител на 'Родопа Пазарджик' Филип Цанов е сред най-големите длъжници в България - 485 634 лв. неплатени данъчни и осигурителни задължения към НАП към дата 19.07.2011.

  Освен неуспешен колбасар, Филип Цанов се подвизава и като строителен предприемач на територията на същия задлъжнял комбинат.
  В управителния съвет на 'Природата за хората' освен Филип Цанов фигурират имената на министъра на културата Вежди Рашидов и на спортния журналист Радослав Янкулов, който казва за себе си, че последният път, когато е изкачил някой връх, е било като ученик, когато е изкачил Черни връх."

  Източник: Коалиция "За да остане природа в България" - http://forthenature.org/documents/760

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 11. 11 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Ние имаме прекрасни дадености, но не можем да използваме това, което природата ни е дала, каза още Филип Цанов. Там, където има бедни хора, няма екология, допълни той. По статистиката на ООН най-много е унищожена природата в бедните страни – в Латинска Америка и в Африка. Там, където има нормален стандарт на живот, има екология, има развитие. Ние сме за развитието на тези региони."

  Тия на снимката 100% взимат по-малко и от африканците и то южно американците, ама тръгнали смело...

 12. 12 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Майко мила!

  The best labour saving device of today is tomorrow
 13. 13 Профил на pavel_ivanov33
  pavel_ivanov33
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Там, където има бедни хора, няма екология, допълни той - колкото и да е неприятно е така

 14. 14 Профил на doncorleone
  doncorleone
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Съд и затвор за зелената мафия!

 15. 15 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 515 Разстроено
 16. 16 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Още инфо за протестиращото сдружение:
  "Филип Цанов – съпругът на журналистката „стара муцуна” Екатерина Генова, и неуспял политик от ССД, понастоящем производител на колбаси Браво, вживял се в ролята на екологичен ментор на ПП „Витоша”. Председател, на създадената и спонсорирана от Цеко Минев и „Юлен” АД, аниприродозащитна организация „Природа за хората”, обявили война на Дирекцията на ПП Витоша и на природозащитниците, заради противодействията им на незаконните дейности в парка от офшорката Витоша Ски, също собственост на Цеко Минев. Членове на „Природа за хората” са все съмнителни персони – побойникът на полицаи и понастоящем културен министър Вежди Рашидов, царският икономист и строител на хотели в Банско Владимир Каролев, източилият „Турист спорт Банк” бивш шеф на БТС Стефан Груев, актьора Тончо Токмачкиев и др. „Природа за хората” се прочу с изявите си в най-гледаното телевизионно време, в което разпространяваше не само изключително некометентни становища (напр. обяви храст от Розоцветните за лишей, а гнездящата в тудрата червеногуша гъска „размножи” в Шабленско), но и нагли лъжи, като напр. обвиненията срещу Зелени Балкани в извършване на заменки. Средствата и словесните блудства на „Природа за хората” стигат до откровена простащина, за което основна „заслуга” има Юлий Москов и неговия посредствен вестник „Седем дни спорт” – печатния флагман, на съсипвачите на Витоша. Провалилият няколко вестника Москов директно напсува на страниците на недоразумението си, директора на парк „Витоша” инж. Тома Белев. "
  Източник: Черен списък на фирмите, организациите и личностите, унищожаващи българската природа http://bgblacklist.blogspot.com/2009/09/blog-post_3344.html

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Е някой път пък се оказва, че избързваме с гражданското общество... Още е пресен споменът за протестът срещу АСТА и някой решил, че ще му мине номерът.

 18. 18 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Абе тия от Банско не ги заляха миналата година калните води на река Глазне, преляла с топящия се сняг от ски пистите на Банско? Да ходят да протестират пред П.Б и Община Банско, които им съсипаха красивата планина за 2 продупчени долара.

 19. 19 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 684 Весело

  На това пародия или демагогия му се вика ... от страна на организаторите разбира се.

  Бедните хорица дано прогледнат скоро. А отчето и той защитава правата кауза .... Прости им Господи ....

 20. 20 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Гневно

  да се прокарат екопътеки, каза възрастен човек

  И кои еколози са против екопътеките? За тях няма нужда да се секат дървета...

  Ей, мутри, ще се задавите от алчност и грехове...
  Да извозвате простите селски възрастни хора, да ги лъжете и да им обещавате неща, които нямате никакво намерение да изпълнявате...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 21. 21 Профил на pavel_ivanov33
  pavel_ivanov33
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кко не е Цеко ще е някой друг ... такава ни е държавата .. не е виновен този който яде баницата , а този който я дава ...

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#14] от "doncorleone":

  С какви обвинения?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "Zaphod Beeblebrox":

  Не, Господи, не прощавай на мутрите, защото те знаят какво вършат...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Може би ще ми сложите само минуси, но мисля, че ски зоните трябва да се разширят, за да се ползват рационално природните дадености. Абсолютно ненормално е София да живее до планина, а да няма ски писти. Дали собственици ще бъдат Цеко Минев или Мино Цеков, или общината няма никакво значение, стига да се спазват добре разписани законови норми.

 26. 26 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Точно поддръжниците не са били на митинга (с изключение на кметовете). То си личи и от взетите интервюта. Наплашили хората, че някой щял да им вземе хляба! Поддръжниците всички ги знаем кои са, те на протест няма да излязат никога, по-лесно им е да организират екскурзия до София. Всъщност отсреща в НС е имало истински поддръжници, но те май не са участвали в митинга...

 27. 27 Профил на Georgi
  Georgi
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Тия си мислят, че Рила и Пирин са техни.
  Но не са. Рила и Пирин неслучйно са национални паркове.
  Национални значи на всички българи, а не на банскалии.
  Не може интереса на банскалии да стои над интереса на всички българи!

 28. 28 Профил на Mont Blanc
  Mont Blanc
  Рейтинг: 443 Весело

  Тези хора се радват на новопридобитата Цекокрация - дошли са да изразят своето безлично мнение как да се изсекат от доказани престъпници засадените от собствените им родители гори над китните им села.

 29. 29 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Еколозите са по-малко от нас, ние сме прави" Е няма начин вие да не сте прави - щом са по-малко.

  Свободата, Санчо, ...
 30. 30 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  София има ски писти. Малко са, защото Витоша е малка планина. София може да е голяма, но Витоша е малка.

  Ако Цеко иска ски писти за цяла София, имам друга идея. Нека всички българи хвърлим в равното софийско поле по един камък и на образувалата се грамада Цеко да строи писти... след като си плати за правото да го прави...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на ivan_radev11
  ivan_radev11
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  Като гледаммм ще ти сложат минуси определено ... тук не си ли забелязал, че пишат само против Цеко Минев и ски пистите ... явно си имат друг кандидат за мястото на Цеко

 33. 33 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  Е нали проблемът в момента е точно какви ще са законовите норми.

  Свободата, Санчо, ...
 34. 34 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Цеко взема едни милони сега има пари за автобуси и ракия за тези мекерета..

 35. 35 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А протестиращите като ги издави някое наводнение от кал от оголените планински склонове, тогава ще идат да живеят у Цеко.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 36. 36 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Заглавието на статията би трябвало да бъде "Поддръжници на промените в Закона за горите БЯХА СЪБРАНИ на митинг пред парламента".

  Точно така. Бяха събрани, с автобуси, наготово, на организирана екскурзия.

 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  Колко ски писти искаш да има на един дребен хълм като Витоша?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Разбираемо е. Преди време имаше подобни митинги и за Челопеч Майнинг/ или както се нарича/. В тази криза всеки получен лев е важен. Жалко, но факт.

 39. 39 Профил на Слави
  Слави
  Рейтинг: 909 Весело

  Най-вероятно по телевизията ще отразят доста нашироко и подробно, "народа иска писти, иска хляб, вижте тези тъжни баби"!

 40. 40 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#37] от "Тони!":

  Да режат бе! После "елитните" села под Витоша реките от кал и камъни ще ги преместят до Японския хотел някоя пролет.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 41. 41 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  до софия има писти само дето Цеко ги затвори. Не знаеш ли?

  gorskia
 42. 42 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  Защо да започваме с разширяването? При добро стопанисване, организация и модернизация, капацитетът на сега съществуващите писти може да се увеличи поне два пъти. Това може да стане и при сега действащото законодателство. За да не го правят, значи целта им е друга.

 43. 43 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 627 Неутрално

  По колко са има платили да "протестират"?

  ZeroOne
 44. 44 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Octopus honestum (зелен октопод, букв. честен) – критично застрашен вид, среща се все по рядко, в миналото масово разпространен по всички Български паланки и градове особено в епохата на Възраждането. Екология: обитава чисти незамърсени от просташки взаимотношения общества. Отрицателно действащи фактори: масово изтребление от алчност, егоцентризъм, крадливост, дребнавост, лъжовност и сие.

  www.bulgariangreens.org
 45. 45 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  ами има си и поддръфжниьци закона - питате ли ги тези хора от какво живеят и как се изхранват, докато псевдоеколози седят на топло по централите в София? Тези хора чакат поминък, казали, са, че искат хляб, какво тогава се плюнчите. Пред глада няма нищо по-силно

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 46. 46 Профил на maikavi
  maikavi
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Да се снимат пред ЦУМ и да си ходят

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivan_radev11":

  тук не понясят платените писачи и престъпниците

  gorskia
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на Лимонетко
  Лимонетко
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Непозволена държавна помощ - пример: Малев. Кой ще извади тия пари в стократен (не буквално) размер да ги внесе в европейския бюджет? Бойко или Цеко от гъза си?

 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#45] от "iliope4enia":

  И кво им пречи на хляба точно, че не разбирам?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Това са хората, представители на Смолян, на Пампорово, на Банско, на Сапарева баня, на Разлог, които живеят в тези региони и пряко целият им живот, дейност и битие е свързано с използването на тези територии", каза председателят на "Природата за хората и регионите" Филип Цанов.

  Кой е този Ф.Цанов?Поредната кукла на конци дирижирана от червено-синьо-жълто-турско синята олигархия, ненаяласа и ненапечелила се от експлоатацията на природата на България.Ако ходим по свирката на подобни елементи в България няма да остане неизсечена гора, непресушена река и ненадупчена дига на язовир.

  ZeroOne
 53. 53 Профил на maikavi
  maikavi
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#27] от "assenovg":

  100+

 54. 54 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#2] от "Gabrielle":

  Пример - Банско.

  ZeroOne
 55. 55 Профил на Михаил Михов
  Михаил Михов
  Рейтинг: 233 Неутрално

  имат право хората да протестират. нека всеки свободно да изразява мнението си. който лъже обаче, дали е журналист и местен жител на сапарева баня, банско или софия, дали е мъж, жена, скиор, гмурец, певец, какъвто ще да е... който лъже или който вярва на лъжи, няма как да не се изпързаля един ден по незаконната ски писта...

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Най-големите гаранти всичко да се случи както трябва сме ние – кметовете, общинските съветници и местното население, допълни той. Ние мислим за бъдещето на нашите деца не по-зле от екоактивистите."

  Разбира се, бъдещето на ВАШИТЕ деца е осигурено. Ако ще планината да се срути, те ще са в чужбина.

 58. 58 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1755 Весело

  До коментар [#18] от "skior4eto":

  То и тази година има сняг... дали след месец същите тези хора няма да дойдат да искат помощи за наводненията?

 59. 59 Профил на boikopln
  boikopln
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цеко строи писти абсолютно законно....друг е въпросът дали на вас ви харесват законите на страната,в която живеем :)Ако не ви харесват,си спомнете за кой гласувахте :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 60. 60 Профил на Yordan Kutsarov
  Yordan Kutsarov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Напазарувани са още по изборите! 4 години ще има да дават на кметовете си и мутрите зад тях!

 61. 61 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 402 Неутрално

  е искат да бачкат хората, квартири да дават, някой лев да вземат, влезет им в пложението, защо така с лошо все подхождате:)))

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 62. 62 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нуждата от отзи закон възникна след като се разбра че в Банско са изсечени над 650 декара площи незаконно за разширение на пистите . И Нона Караджова ясно заяви -решението е или събаряне на незаконно построеното или узаконяване . И така заради спокоиствието на Цеко Минев ще се решат няколко проблема -узаконява се Банско и се пуска Витоша . Между другото ще подхвърлят кокалче и на Разлог , може би и на Сапарева Баня . За Разлог базата е построена и няма да бъде нанесена вреда на планината от строителство ,освен от лифтовете . Има достатъчно построен сграден фонд, които вмомента май пустее. Интересно , че на протеста се видяха някои яростни зелени защитници на природата , които сега , какго видях ,са от другата страна на барикадата . Хамелеончета . А колкото до реалностите - има нужда и от ски писти и от лифтове . Ако са за нуждите на общините . Не да пълнят гушите на цековци , цветелинки и прочие .

 63. 63
  klecoram
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 64. 64 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 402 Неутрално

  може пък да искат да работят, да си безработен е страшно, а в тези райони освне на туризъм и дърводобив не виждам от какво може да се печели

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 65. 65 Профил на iwailofil
  iwailofil
  Рейтинг: 233 Неутрално

  искат малко повече внимание - дървета и природа не се ядат

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 66. 66 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да се помнят во веки тези контра демонстранти! Хеле пък техните организатори! То и на Иракли имаше такива хора. Хем си бяха продали за жълти стотинки нивичките, хем и за жълти стотинки бяха отишли да подкрепят "бетонджиите" които ос..ха морето. Тези пък искат бетон в горите за цекоминевци! Да живее циркът и циркаджиите от ГРОБ!

 67. 67 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#6:"gpatton"]Тъжно и срамно. Но достатъчно, за да се прокара лобисткия закон.[/quote]
  Едва ли.... Чакаме контра-протестите

 68. 68 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 556 Разстроено

  Е, изявленията на "протестиращите" бедни и нищи духом души са потресаващи. След бетонното море иде ред и на планините. Ама при такъв народ - такава държава, такива и законите.

 69. 69 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#64] от "albenka_1976":

  гледах заснети в клипче в нюз.бг - основно пенсионери. а и кой ще дойде на разходка в София в работен ден - пенсионери, безработни и служители на фирмите дето са платили закона и транспорта. Другите работят.

  gorskia
 70. 70 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 458 Весело

  Странно, че и свещеникът, и еколозите искат да се види красотата на природата, но тук хората се карат и спорят. А кога за последно бяхте в планината, която така защитавате, форумци?

 71. 71 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#65] от "iwailofil":

  искат по-големи пенсии

  gorskia
 72. 72 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  "Там, където има бедни хора, няма екология, допълни той." Филип Цанов
  "
  "Както виждате в ски зоната на Банско няма нито един хотел, всичко е долу в града, каза Икономов. Най-големите гаранти всичко да се случи както трябва сме ние – кметовете, общинските съветници и местното население, допълни той. Ние мислим за бъдещето на нашите деца не по-зле от екоактивистите."
  "
  Да точно такива гаранти ме карат да напиша следното-
  И още нещо държа, най-отговорно (защото съм ВиК инженер и то съм виждал с очите си как се строеше чудото в Банско) да ; кажа много да внимават при пролетното снего-топене в Банско и т.н.т. Най-малкото защото канализацията в Банско (и навсякъде другаде с такива ГАРАНТИ) е изпълнена под всякаква критика, с много кражби и при пълен профанизъм на изпълняващите фирми! Тази канализация отдавна е компрометирана, защото не бе изпълнена с земно влажен бетон за подложка а пластмасовите тръби,бяха нахвърляни директно във валуните за по евтино, като на места бе спестен дори и пясъкът. Дори и сложен, този пясък отдавна е отнесен от по-високите пролетни води, и под тежестта, гофрираните македонски тръби отдавна са се компометирали! Ерго тръбите са смачкани, текат от всякъде и реално играят ролята на попивни ями! За това в Банско мирише през лятото!
  Така положените тръби,представляват идеална среда за напояване на дърветата, корените влизат в тръбите и ги задръстват. Следователно така изградената канализация,няма да може да проведе водите от снего-топенето. Тези води ще се движат повърхностно т.е. през дворовете и мазетата на загрижените протестиращи!

  Отделно на това държа да им напомня (на днес протестиращите), че на пистите няма дренираща система, т.е. вкараната допълнително вода също се оттича повърхностно и при стандартния наклон на пистите ерозира почвата и растителността! Ерозира защото Цеко Минев е отказал една задържаща мрежа, която се ползува за да предотврати ерозиините процеси! Тази мрежа е отказана още в проектирането защото му излизала скъпо!
  "
  "Смятаме, че за нас тези промени ще донесат хубави неща, касаещи главно развитието и осигуряване на по-добър живот за хората, тъй като чрез развитието на проекти в сферата на туризма ще се създаде и заетост за местните хора", обясни зам.-кметът на Сапарева Баня Радка Георгиева.
  "
  В Сапарева Баня, пък се хвърляха предизборно, бетоновите тръби в канавките от двете страни на прясно асфалтирания път! Усвояваха се парите предизборно, това бяха изборите за Народно събрание в които Тройната изгуби от ГЕРБ!
  ! Подобна строителна практика просто няма нужда от професионален коментар.Тук и в Банско трябва да се изказва прокуратурата! Доказателствата са там под земята! Копате, гледате, цъкате с език и завеждате дела срещу известен извършител! Така в тези загрижени общини на които ние активистите само пречим !
  И за довиждане две поговорки!

  "Когато боговете искат да накажат някого , първо му вземат акъла!"
  ДревноГръцка сентенция!

  "Човек от акъла си пати" - стара Българска поговорка - Може да се перифразира

  "Лаком г.з глава затрива!"

  На печелившите, честито!

  Хитростта пречи на мисълта!
 73. 73 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Що са тръгнали да търсят под вола теле и да питат човека за Закона за горите, като и самите специалисти нито го разбират толкова, нито положиха усилия да стане ясно за какво иде реч - и от двете страни на барикадата. Ама добре им е отговорил човекът, макар че на мен ми стана криво (малко по вапцаровски ми прозвуча, но нали и той е банскалия!) - "ХЛЕБ ИСКАМЕ!".

 74. 74 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#73] от "yavor.noev":

  То затова сме на тоя хал, защото "искаме хлеб".

  Аз пък искам условия да си изкарвам хляба почтено и с каквото умея най-добре. Искам също всички мои сънародници да си изкарват хляба почтено, да си плащат данъците и тези данъци да отиват за доброто на хората сега и децата ни утре...

  Толкова много ли искам?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 75. 75 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#3] от "ju.li":
  Не, той вече е кръстен "Закон за ските". Платените клакьори на Цеко Минев. Между другото, той притежава и 40% от акциите на "Боровец".

 76. 76 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално


  До коментар [#70] от "yavor.noev":

  Този уикенд, а Вие?


  До коментар [#73] от "yavor.noev":
  нали разбирате, че човека носещ плакат на който има изявление което е клевета или обида подлежи на наказателно производство.

  gorskia
 77. 77
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 78. 78 Профил на valeridg
  valeridg
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Имайте малко смелост и променете заглавието на "бяха събрани". Протестът очевАдно е платен...

 79. 79 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":
  Сложих ти плюс, защото има смисъл в това което казваш.
  и най-вече в това.
  [quote#25:"stedim"]Дали собственици ще бъдат Цеко Минев или Мино Цеков, или общината няма никакво значение, стига да се спазват добре разписани законови норми. [/quote]
  Ски зоните според мен не нужно да се разширяват или поне не трябва да се разширявват мегаломански. Особено, ако ще се изсича гора. Природните дадености могат да се ползват не само за ски спорт, но и за много други дейности. Кметовете за съжаление не правят разлика между ползване и експлоатация. Експлоатацията води до унищожаване, а при природата всяко унищожавне води до бедствия.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 80. 80 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "При минусови температури на площада се събраха около 300 души..." Хе, ние на 18 януари вечерта при тропически температури, бяхме поне десет пъти повече от тях. Е , трябва да призная, че имаше и внушителен брой полицаи. Та затова сигурно, слугинските медии, съобщиха в десетсекундни емисии, че сме били ДЕСЕТКИ!???? Това не е държава! Щом мръсниците използват всякакви хватки, за да опустошат родината ни и хората им вярват1? ЦИРК-гробарско-лобистки ЦИРК!

 81. 81 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4958 Разстроено

  "Там, където има бедни хора, няма екология"- това изказване е цинизъм, да манипулират хората за користните си цели!

 82. 82 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#39] от "Слави":
  А до онзи ден показваха "Щастливи" Банскалии. Много ми напомниха на "Щастливите Кокошки"

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 83. 83 Профил на Gabriela Obretenova
  Gabriela Obretenova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  един млад човек не се вижда на снимката

 84. 84 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#76] от "gorskia":
  Разбирам. но конкретно това за хляба човекът го е казал, а и аз съм го написал - във връзка със трудноразбираемият закон за горите. А вече ти писах за лодката и бреговете - на протести и на двете страни има плакати, които са клевети.
  До коментар [#74] от "Лилия Костова":
  Искате едно и също.
  Просто той не е оратор като теб, за да го каже с 3 изречения. Вапцаров е бил още по-лаконичен - "Хлеб! Хлеб! Хлеб!". На това дередже сме, защото хората са гладни и се продават лесно, а не защото искат хляб.

 85. 85 Профил на edk
  edk
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#72] от "Stream":
  ...."За това в Банско мирише през лятото!"
  На какво ти мирише?
  Редовно го посещавам Банско, имам нос (работещ), мирише на разни работи, но не и на канал!

 86. 86 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  [quote#72:""]Там, където има бедни хора, няма екология, допълни той." Филип Цанов [/quote]
  Някой може ли да ми обясни, как се забогатява или живее добре от работа като сервитьор или чистач в хотел? Бедни хора в България има навсякъде, заради такива, които в алчността си стигнаха до там да искат и получават промени в законите спред собствените си интереси. Едва ли толерирането на заобикалянето на закони ще помогне на "протестиращите" да живеят нормално, полвайки благата дадени им от природата и разчитайки на труда и предприемчивостта си.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 87. 87 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Те и тия, като ония анти АСТА. Не знаят за какво са там, ама щом има яденье и пиенье гратис и да се повозят до София-става.

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 88. 88 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 523 Гневно

  Чистачите и сервитьорите протестират за да има повече работа като чистачи и сервитьори и за децата им. Добрите собственици на писти и хотели и секачи на гори им организирали пътуването да отидат и да се изпротестират. Ех, прости хора, дай на българите рай и ще го превърнат в пустиня.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 89. 89 Профил на OMUNVINGE
  OMUNVINGE
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Е добре де и да прокарат 10 - 20 нови писти какво толкова ще стане, голем келипир.
  Австрия като има стотици да не са я докарали до еко катастрофа.
  Само си чешите езиците.
  Искаме туризъм, искаме инвестиции, нови работни места ама ако може без това - онова, е как да стане?

 90. 90 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Единствения адекватен коментар, който прочетох в нюз.бг
  Куцата Медуза | 15.02.2012 15:42
  И я какви плакатчета - цветен принт, дигитален печат, дизайнче като за реклама...
  А на протеста против закона хората си бяха рисували с боички и принтирали черно-бяло. Щото всеки сам се беше подготвял...

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 91. 91 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#84] от "yavor.noev":

  хората искат хлеб и затова отиват на платен митинг организран от олигарси. хората искат хлеб и затова продават гласа си на изборите за посочения от олигарха политик, хората искат хлеб и са готови да се подпишат под всичко което им бутне някой заедно с една банкнота. Само дето хлеба изкаран по този начин стига само за деня и утре пак са гладни, а този който ги е купил е станал по-богат с десетина милиона.

  gorskia
 92. 92 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#89] от "OMUNVINGE":

  никой не е против пистите, а против това д а не ги раздават безплатно. олигарсите и сега могат да строят само дето трябва да платят на държавата 4 - 5 милиона за курорт. затова си променят закона - за да ги строят без д а плащат

  gorskia
 93. 93 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  В България всеки протестира вече за келепир някакъв. Никой не протестира за идеята и от високо морални подбуди. Жалки сме.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 94. 94 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално


  " Натура 2000" е един вид национализация на горите...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 95. 95 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1079 Разстроено

  Тия ще я свършет като кучето на нивата!!! Ще унищожат горите за да строят ски комплекси, които я донесат печалба, я не!!! Разбира се кметовете и някои около тях ще се облажат здраво покрай строителството. След тяхще останат погромите от Черноморието... желязо и бетон. Ще липсва природата!!!!

 96. 96 Профил на obektiven_new
  obektiven_new
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аз обаче нещо не разбирам - ониз ден социологическа атенция Ем Пи Ем Пя ни убеждаваше как хората от Разлог и Банско били ужасно щастливи от развитието си в последните 10 години. И ся кво стана - защо искат промяна на своето щастие, някой разбра ли?

 97. 97 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#94] от "Six feet under":

  като не можеш да четеш, как си се научил да пишеш? тук става дума за държавните гори, а не за частните.

  gorskia
 98. 98 Профил на stasi8
  stasi8
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#34] от "elevation04":
  "Протестиращите" днес не са мекерета.Това са едни бедни и излъгани хора, който са били Принудени да дойдат днес пред Народното Събрание.
  Самоков, Сапарева баня, Дупница и други, са все територии управлявани от СТРАХА.
  А колкото до истинските поддръжници на измисления закон за горите цинизма им не е новина за никого. Но днес те показаха реалната си сила.
  Ако могат при всичките кинти, който имат и практически цялата власт да съберат само 300 възрастни хора за публично подкрепа, то този митинг е началото на края им.
  Историята вече работи срещу тях.

 99. 99 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#74] от "Лилия Костова":

  Ами и тия хора искат...

  Ама могат ли всички да работят в ХП като теб...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 100. 100 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Интересно кой в работен ден може да пътува от провинцията за хоро в София? Само безработни, пенсионери и служители на фирмите дето са им платили автобусите. Сигурно и няколко общински служители натирени от кметовете. Нормалните хора са на работа.

  gorskia
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK