"Загорка" ще отпусне 100 000 лв. за екопроекти

"Загорка" обяви старта на тазгодишната си дарителска програма за проекти в областта на околната среда.

© "Загорка" АД

"Загорка" обяви старта на тазгодишната си дарителска програма за проекти в областта на околната среда.Пивоварната "Загорка" обяви старт на дарителската си програма, по която ще отпусне 100 000 за финансиране на проекти в областта на опазването на околната среда.


Проектите трябва да са насочени към рециклиране, опазване на водите и енергийна ефективност. Изискване е също те да се реализират на територията на област Стара Загора.


Продължителността на програмата е от март до ноември и до участие в нея ще се допускат юридически лица с нестопанска цел от цялата страна. Допуснатите до участие предложения ще бъдат оценявани  според тяхната приложимост приложимост, въздействие върху общността, целева група и оригиналност. Бенефициентите, които ще получат дарения за реализацията на идеите си, ще бъдат обявени на официална церемония в началото на май.
Проекти се приемат от днес на сайта на Обществен дарителски фонд Стара Загора. На 6 март от 16:00 ч. в Регионалния исторически музей в града ще бъде организирана информационна среща, на която желаещите да се включат в програмата ще могат да получат допълнителни насоки.


Оценката на проектите и изборът на победители ще бъде направен от представително жури, в което ще участват и представители на общинската и областната администрация, както и на Обществен дарителски фонд, на РИОСВ и независими организации.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK