Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на dinko
    dinko
    Рейтинг: 574 Неутрално

    Много интересно, но подходящо за граждани с къщи Модерните домашни хлебопекарни също правят вкусни и здравословни хлябове. Пускайте повечè такива материали

  2. 2 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Рейтинг: 660 Весело

    Само елемента с бутилките ми се стори малко странен.У дома когато накалявам фурната за Великден я пробвам с бирена бутилка - когато бутилчето започне да се сляга и изгребвам жарта и пепелта за да паркирам агнето.Ако се нагрява много често и за по продължително няма ли да се изкривят тухлите на пода заради разтапянето на бутилчетата? Все пак за хляб става на въпрос а не за агне - хляба си го хрупкаме всеки ден.

    ПП: Някой екоталибан направо ще получи нервен срив ако разбере колко цепеници отиват за да се загрее фурната.

    АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
  3. 3 Профил на coala15
    coala15
    Рейтинг: 401 Весело

    Цъкльо,
    интересно е това с бутилката, следващият път и аз ще пробвам. Да препоръчаш точна марка, вносна или наша, тъмно или светло?!
    Или да взема една каса и той отговора сам ще дойде по средата

  4. 4 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1350 Неутрално

    Всичко се работо с ръце,без ръкавици,за де се усети и почувства...радостта от труда.... а после и радостта от собствено приготвения хляб,което е по-трудното

  5. 5 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1450 Неутрално

    ..............Върху бутилките се подреждат хоризонтално един ред огнеопорни тухли..............

    Тухлите са "огнеУпорни тухли".
    Сн. № 6 - текста.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  6. 6 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1450 Неутрално

    ..........Отворът на пещта се иззижда като свод от огнеопорни тухли.........

    Пак старият проблем огнеУпорните тухли в сн. № 11, но като цяло отлична идея за село.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  7. 7 Профил на Dragoslava
    Dragoslava
    Рейтинг: 980 Весело

    Ако се случи това, което ни плашат, че ще се случи - да сме подготвени.

  8. 8 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2009 Неутрално

    Виждал съм,да се прави пещ,но с дървен кофраж,който не се вади,а изгаря, при първото запалване на пещта.Сводът се зиди със специални малки тухлички,около 1/4 от нормалните малски тухли за зидария.Отвън си измазва дебело,с глина и слама.подът се прави от кирпич,върху който се редят тухли,които се измазват с "белилка"-ерозирала леска на прах.

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  9. 9 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Рейтинг: 660 Весело

    До коментар [#3] от "coala15":

    Бутилчето е първото от каса Туборг.Обикновенно докато стигна до последното и първото е омекнало, заедно с главата ми .Пробвах с Загорка ама са много дебелокори а пък аз не чак толкова.

    АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
  10. 10 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 3285 Неутрално

    Ако се направи между две стаи, може да служи и за отопление.

  11. 11 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1366 Весело

    ако искате да опитате вкусен хляб, научете се го правите. печката далеч не е най-важната част в процеса.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  12. 12 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 988 Неутрално

    А дали при тези размери, може да побере вътре едно агънце? Накълцано може би, но бих искал цяло... За хляб, кърти стени, запазих си линка и ще си разпечатам снимките! Благодаря момчета!

  13. 13 Профил на nikolov1905
    nikolov1905
    Рейтинг: 407 Неутрално

    изобщо не се прави така . напластява се слама и глина върху баля слама и после балята се пали.

  14. 14 Профил на Krasi Pesev
    Krasi Pesev
    Рейтинг: 225 Любопитно

    Споделям мнението на"nikolov1905" че изобщо не се прави така , а и формата не е тази, ако искате да прочетете как са правили тази пещ нашите баби и дядовци тук -http://krispeshi.wordpress.com/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-rural-house/1950-%D0%B3-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-rural-housing/%D0%BF%D0%B5%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1-oven-for-bread/
    Тази информация е копирана от Учебника по архитектурно проектиране за втори и трети курс на строителните техникуми -за 1952 г.Учебника е написан от АРХ.Д.КОЕВ

    Incertus animus dimidium sapientiae est - Съмнението е половин мъдрост.
  15. 15 Профил на Storan
    Storan
    Рейтинг: 660 Весело

    До коментар [#7] от "Dragoslava":

    Направо да ни пуснат и една фотогалерийка - Как се садят, гледат и вадят картофи у Банкя!
    За главния герой няма да питаме!

  16. 16 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 988 Неутрално

    Бях преди време в Дания, там в Християния, градчето на хипитата видях цяла къща направена от празни бутилки! Ред бутилки с дупетата навън, ред пилешка мрежа за кофраж... Нямат варорик да си направят вар, та карат на цимент! Иначе, като запалят лампите се появява фантастична многоцветна картина!

  17. 17 Профил на Apolon ot Tiana
    Apolon ot Tiana
    Рейтинг: 812 Неутрално

    Да ви е сладко. А къде се слага терморегулаторът?
    И на колко градуса да настройвам пещта? Може ли да сложа вентилатор за горещия въздух. Мисля, чè става и за пуйка.
    Я сега да ударим по едно бяло, може и червено вино, докато стане зайчето. Щото свинското вече не е рентабилно, увелиìли му цената с 20 % . ( по Дневник )

    apoloniy
  18. 18 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 1257 Неутрално

    ДЕ Е КОМИНА?

    И от шишета няма нужда, заради едната фурна тряба да станем алкохолици.

    Ползват се леки тухли, или перлит, който се уплътнява.

  19. 19 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 1257 Неутрално

    До коментар [#12] от "charlesdegaulle":

    Това на снимката е нито за агне, нито за хляб, а за занимания на деца, които им се мърля с кал.

    Става само за пица.

    Агнето и хляба се пекат в плоски и широки фурни, които искат по-професионална направа.

    Две три шишета да се строшат отдолу цялата фурна ще се разпадне. Тоз маниер за строеж го имат само определени кръгове познати с ежедневна употреба на по-съществени количества бира придружени с дебати по събирането на каси с амбалажа.

  20. 20 Профил на kollin
    kollin
    Рейтинг: 497 Весело

    Чудесно, по Кико Дензер ли е?

    http://www.amazon.co.uk/Build-Your-Own-Earth-Oven/dp/096798467X/ref=ntt_at_ep_dpt_1

    How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
  21. 21 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2939 Весело

    Очаквайте идеи как се прави кокошарник и свинарник.Назад към самозадоволяването.

  22. 22 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 1094 Весело

    До коментар [#21] от "hodounski":


    А в междублоковите пространства как ще "тичат" краварници....

  23. 23 Профил на Гражданин
    Гражданин
    Рейтинг: 497 Неутрално

    До коментар [#14] от "Krasi Pesev":

    Този линк не става, кажете как да го активирам, за да видя тази фурна? Благодаря предварително!

  24. 24 Профил на gater
    gater
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Това, че димът излиза през единственият отвор, е сериозен недостатък при експлоатацията на пещта.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.