Много интересно, но подходящо за граждани с къщи Модерните домашни хлебопекарни също правят вкусни и здравословни хлябове. Пускайте повечè такива материали
Само елемента с бутилките ми се стори малко странен.У дома когато накалявам фурната за Великден я пробвам с бирена бутилка - когато бутилчето започне да се сляга и изгребвам жарта и пепелта за да паркирам агнето.Ако се нагрява много често и за по продължително няма ли да се изкривят тухлите на пода заради разтапянето на бутилчетата? Все пак за хляб става на въпрос а не за агне - хляба си го хрупкаме всеки ден.
ПП: Някой екоталибан направо ще получи нервен срив ако разбере колко цепеници отиват за да се загрее фурната.
Цъкльо,
интересно е това с бутилката, следващият път и аз ще пробвам. Да препоръчаш точна марка, вносна или наша, тъмно или светло?!
Или да взема една каса и той отговора сам ще дойде по средата
Всичко се работо с ръце,без ръкавици,за де се усети и почувства...радостта от труда.... а после и радостта от собствено приготвения хляб,което е по-трудното
Виждал съм,да се прави пещ,но с дървен кофраж,който не се вади,а изгаря, при първото запалване на пещта.Сводът се зиди със специални малки тухлички,около 1/4 от нормалните малски тухли за зидария.Отвън си измазва дебело,с глина и слама.подът се прави от кирпич,върху който се редят тухли,които се измазват с "белилка"-ерозирала леска на прах.
Бутилчето е първото от каса Туборг.Обикновенно докато стигна до последното и първото е омекнало, заедно с главата ми .Пробвах с Загорка ама са много дебелокори а пък аз не чак толкова.
А дали при тези размери, може да побере вътре едно агънце? Накълцано може би, но бих искал цяло... За хляб, кърти стени, запазих си линка и ще си разпечатам снимките! Благодаря момчета!
Споделям мнението на"nikolov1905" че изобщо не се прави така , а и формата не е тази, ако искате да прочетете как са правили тази пещ нашите баби и дядовци тук -http://krispeshi.wordpress.com/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-rural-house/1950-%D0%B3-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-rural-housing/%D0%BF%D0%B5%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1-oven-for-bread/
Тази информация е копирана от Учебника по архитектурно проектиране за втори и трети курс на строителните техникуми -за 1952 г.Учебника е написан от АРХ.Д.КОЕВ
Incertus animus dimidium sapientiae est - Съмнението е половин мъдрост.
Бях преди време в Дания, там в Християния, градчето на хипитата видях цяла къща направена от празни бутилки! Ред бутилки с дупетата навън, ред пилешка мрежа за кофраж... Нямат варорик да си направят вар, та карат на цимент! Иначе, като запалят лампите се появява фантастична многоцветна картина!
Да ви е сладко. А къде се слага терморегулаторът?
И на колко градуса да настройвам пещта? Може ли да сложа вентилатор за горещия въздух. Мисля, чè става и за пуйка.
Я сега да ударим по едно бяло, може и червено вино, докато стане зайчето. Щото свинското вече не е рентабилно, увелиìли му цената с 20 % . ( по Дневник )
Това на снимката е нито за агне, нито за хляб, а за занимания на деца, които им се мърля с кал.
Става само за пица.
Агнето и хляба се пекат в плоски и широки фурни, които искат по-професионална направа.
Две три шишета да се строшат отдолу цялата фурна ще се разпадне. Тоз маниер за строеж го имат само определени кръгове познати с ежедневна употреба на по-съществени количества бира придружени с дебати по събирането на каси с амбалажа.
How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
dinko
Рейтинг: 574 НеутралноМного интересно, но подходящо за граждани с къщи
Модерните домашни хлебопекарни също правят вкусни и здравословни хлябове. Пускайте повечè такива материали
Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
Рейтинг: 660 ВеселоСамо елемента с бутилките ми се стори малко странен.У дома когато накалявам фурната за Великден я пробвам с бирена бутилка - когато бутилчето започне да се сляга и изгребвам жарта и пепелта за да паркирам агнето.Ако се нагрява много често и за по продължително няма ли да се изкривят тухлите на пода заради разтапянето на бутилчетата? Все пак за хляб става на въпрос а не за агне - хляба си го хрупкаме всеки ден.
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯПП: Някой екоталибан направо ще получи нервен срив ако разбере колко цепеници отиват за да се загрее фурната.
coala15
Рейтинг: 401 ВеселоЦъкльо,
интересно е това с бутилката, следващият път и аз ще пробвам. Да препоръчаш точна марка, вносна или наша, тъмно или светло?!
Или да взема една каса и той отговора сам ще дойде по средата
izabell
Рейтинг: 1350 НеутралноВсичко се работо с ръце,без ръкавици,за де се усети и почувства...радостта от труда.... а после и радостта от собствено приготвения хляб,което е по-трудното
Росен Радославов
Рейтинг: 1450 Неутрално..............Върху бутилките се подреждат хоризонтално един ред огнеопорни тухли..............
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoТухлите са "огнеУпорни тухли".
Сн. № 6 - текста.
Росен Радославов
Рейтинг: 1450 Неутрално..........Отворът на пещта се иззижда като свод от огнеопорни тухли.........
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sandoПак старият проблем огнеУпорните тухли в сн. № 11, но като цяло отлична идея за село.
Dragoslava
Рейтинг: 980 ВеселоАко се случи това, което ни плашат, че ще се случи - да сме подготвени.
lz2
Рейтинг: 2009 НеутралноВиждал съм,да се прави пещ,но с дървен кофраж,който не се вади,а изгаря, при първото запалване на пещта.Сводът се зиди със специални малки тухлички,около 1/4 от нормалните малски тухли за зидария.Отвън си измазва дебело,с глина и слама.подът се прави от кирпич,върху който се редят тухли,които се измазват с "белилка"-ерозирала леска на прах.
ПравописА е поле за изява на неграмотните!Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
Рейтинг: 660 ВеселоДо коментар [#3] от "coala15":
.Пробвах с Загорка ама са много дебелокори а пък аз не чак толкова.
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯБутилчето е първото от каса Туборг.Обикновенно докато стигна до последното и първото е омекнало, заедно с главата ми
Тsonkooo
Рейтинг: 3285 НеутралноАко се направи между две стаи, може да служи и за отопление.
jubal harshaw
Рейтинг: 1366 Веселоако искате да опитате вкусен хляб, научете се го правите. печката далеч не е най-важната част в процеса.
http://jubalharshaw.wordpress.comcharlesdegaulle
Рейтинг: 988 НеутралноА дали при тези размери, може да побере вътре едно агънце? Накълцано може би, но бих искал цяло... За хляб, кърти стени, запазих си линка и ще си разпечатам снимките! Благодаря момчета!
nikolov1905
Рейтинг: 407 Неутралноизобщо не се прави така . напластява се слама и глина върху баля слама и после балята се пали.
Krasi Pesev
Рейтинг: 225 ЛюбопитноСподелям мнението на"nikolov1905" че изобщо не се прави така , а и формата не е тази, ако искате да прочетете как са правили тази пещ нашите баби и дядовци тук -http://krispeshi.wordpress.com/%D1%81%D0%B5%D0%BB %D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89% D0%B0-rural-house/1950-%D0%B3-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D 1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0 %B8%D1%89%D0%B5-rural-housing/%D0%BF%D0%B5%D1%89-% D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1-oven-for-brea d/
Incertus animus dimidium sapientiae est - Съмнението е половин мъдрост.Тази информация е копирана от Учебника по архитектурно проектиране за втори и трети курс на строителните техникуми -за 1952 г.Учебника е написан от АРХ.Д.КОЕВ
Storan
Рейтинг: 660 ВеселоДо коментар [#7] от "Dragoslava":
Направо да ни пуснат и една фотогалерийка - Как се садят, гледат и вадят картофи у Банкя!
За главния герой няма да питаме!
charlesdegaulle
Рейтинг: 988 НеутралноБях преди време в Дания, там в Християния, градчето на хипитата видях цяла къща направена от празни бутилки! Ред бутилки с дупетата навън, ред пилешка мрежа за кофраж... Нямат варорик да си направят вар, та карат на цимент! Иначе, като запалят лампите се появява фантастична многоцветна картина!
Apolon ot Tiana
Рейтинг: 812 НеутралноДа ви е сладко. А къде се слага терморегулаторът?
apoloniyИ на колко градуса да настройвам пещта? Може ли да сложа вентилатор за горещия въздух. Мисля, чè става и за пуйка.
Я сега да ударим по едно бяло, може и червено вино, докато стане зайчето. Щото свинското вече не е рентабилно, увелиìли му цената с 20 % . ( по Дневник )
convince
Рейтинг: 1257 НеутралноДЕ Е КОМИНА?
И от шишета няма нужда, заради едната фурна тряба да станем алкохолици.
Ползват се леки тухли, или перлит, който се уплътнява.
convince
Рейтинг: 1257 НеутралноДо коментар [#12] от "charlesdegaulle":
Това на снимката е нито за агне, нито за хляб, а за занимания на деца, които им се мърля с кал.
Става само за пица.
Агнето и хляба се пекат в плоски и широки фурни, които искат по-професионална направа.
Две три шишета да се строшат отдолу цялата фурна ще се разпадне. Тоз маниер за строеж го имат само определени кръгове познати с ежедневна употреба на по-съществени количества бира придружени с дебати по събирането на каси с амбалажа.
kollin
Рейтинг: 497 ВеселоЧудесно, по Кико Дензер ли е?
dp/096798467X/ref=ntt_at_ep_dpt_1
How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)http://www.amazon.co.uk/Build-Your-Own-Earth-Oven/
hodounski
Рейтинг: 2939 ВеселоОчаквайте идеи как се прави кокошарник и свинарник.Назад към самозадоволяването.
xmm
Рейтинг: 1094 ВеселоДо коментар [#21] от "hodounski":
А в междублоковите пространства как ще "тичат" краварници....
Гражданин
Рейтинг: 497 НеутралноДо коментар [#14] от "Krasi Pesev":
Този линк не става, кажете как да го активирам, за да видя тази фурна? Благодаря предварително!
gater
Рейтинг: 8 НеутралноТова, че димът излиза през единственият отвор, е сериозен недостатък при експлоатацията на пещта.