Държавата няма да обжалва негативно решение на ЕК за заменките

Държавата няма да обжалва негативно решение на ЕК за заменките

© Цветелина Белутова, КапиталПравителството няма да обжалва решение на Европейската комисия по казуса със замените с гори, ако тя постанови, че става дума за нерегламентираната държавна помощ. Държавата ще пристъпи директно към административни действия за изпълнението му. Новите собственици ще трябва или да доплатят разликата в цените, на които са придобили имотите и пазарните им стойности, или да върнат горите.


Това обяви пред журналисти министърът на земеделието Мирослав Найденов сред среща с екоактивисти по темата, на която присъства и председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Засега не е ясно кога точно Комисията ще излезе със становище по казуса, но прогнозите на Найденов са, че това ще се случи до края на тази година.


След срещата в министерството на земеделието и горите, Фидосова уточни, че до края на деня (вторник) ще бъде сформирана парламентарна работна група, в която да участват всички засегнати министерства и да уредят процедурата, която да регламентира механизма за разрешаване на подобни казуси. Става дума за представители на Министерството на земеделието, на финансите, на икономиката и на всички други ведомства, които биха могли да бъдат засегнати от евентуални проблеми, свързани с казуси по заменки на имоти.
Регламентът ще бъде изготвен и приет до няколко седмици, а до март 2013 г. готвените промени в чл. 13 и чл.14 в Закона за държавната помощ трябва да влязат в сила, ангажира се Фидосова.


Според Найденов, повечето от общо 147-те собственици, разследвани за нерегламентирана държавна помощ по наказателната процедура от страна на ЕК, доброволно ще върнат имотите. Причината са приетите промени в Закона за горите, според които те нямат право да сменят тяхното предназначение и съответно да ги застрояват. По думите му вече има сигнали за подобни желания заради отправени запитвания от страна на собственици по процедурата за връщане.


Има обаче едни 10 % от тях, които вече са изсекли горите си и са ги застроили, съобщи още Найденов. Така те не могат да бъдат върнати в държавния горски фонд. Собствениците са длъжни в този случай да заплатят разликата в цените.


Проблемни ще бъдат казусите, в които собствениците вече са препродали земите или са ги ипотекирали, коментираха юристи след срещата в МЗХ. За тях тепърва ще се мисли как да се процедира.


Найденов прогнозира, че ЕК няма да обяви всички случаи за държавна помощ. За всеки един от тях ще има отделно произнасяне.


В случай, че сред собствениците на незаконна държавна помощ е и депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, той или ще върне терените, или ще ги доплати, заяви Фидосова в отговор на въпрос. Тя призна, че сегашните им действията по проблема са действително закъснели. Наказателната процедура на ЕК все пак е добър мотив, каза тя.


Представители на коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" бяха поканени лично от земеделския министър Мирослав Найденов на дискусия по темата днес във ведомството му.


Тя се случи след изказани публично предупреждения на самия министър Найдено миналата седмица, че наложената от съюза глоба може да е в размер милиарди левове, че правните очаквания са за негативен изход и че до края на годината се очаква ЕК да вземе решение дали България да бъде осъдена. Днес той заяви, че евентуалното негативно становище на Комисията ще е напълно справедливо, защото извършените замени са "една кражба на предходното правителство".


Този понеделник в официално писмо до медиите Брюксел опроверга твърденията на Найденов, като заяви, че "Европейската комисия не е приключила оценката си и няма яснота какъв ще бъде резултатът от нея. Слуховете, че комисията ще вземе решение скоро са неоснователни." От Брюксел уточняват още, че ако се установи, че правилата за предоставяне на държавна помощ са били нарушени, България ще трябва да поиска възстановяване на неправомерно изразходваната сума от бенефициерите й. Процедурата не предвижда налагане на санкции (глоби) на държава членка в този контекст, но държавата е задължена да изпълни възстановяването на средствата незабавно. При липсата на решение за възстановяване на средствата всякакви предположение за бъдещи глоби или санкции могат да се считат за спекулативни и преждевременни", се казва още в писмото.


По време на срещата, коалицията "За да остане природа в България" e изложила пред министър Найденов отново становището си, че всички извършени след 2003 г. заменки на държавни горски и земеделски територии са реализирани при използване на непазарни методи за оценки и са довели до загуба за държавата в размер на няколко милиарда лева. Според тях, единственият начин за премахване на тази екологична и социална несправедливост е признаване от страна на България, че замените, извършени по времето на тройната коалиция, са били схема за държавна помощ. В този случай получателите на тази държавна помощ ще трябва да възстановят разликата до пазарната цена по време на сделката или да се разтрогнат сделките. Това автоматично спира наказателната процедура на Европейската комисия срещу България, стартирала заради замените на гори, извършени в периода между 2007 и 2009 г., е позицията на природозащитниците.


"Вече три години очакваме правителството на Бойко Борисов да предприеме тези необходими стъпки. Разрешаването на проблема беше записано и в предизборната програма на управляващите през 2009 г.", припомнят природозащитниците и се надяват този проблем да бъде разрешен преди изборите през 2013 г. "Решението за това зависи само и единствено от волята на управляващата партия," смятат от "За да остане природа в България" и отбелязват, че е неразбираемо как вече пет години от прокуратурата не откриват престъпление в тези действия на бивши министри и заместник-министри на земеделието и горите, довели до милиардни загуби за държавата.

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Това трябваше да стане още 2010 година след становището на прокуратурата! От тогава до сега Найденов спи! В последните дни дори се опита да спекулира и лъже по тази тема, за което се наложи ЕК отново да го опонира! Вместо до сега да беше приключил с това, той ходи по медиите и реве като..........

 2. 2 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  А какво казва ЕС за времето през което са използвани тези "държавни помощи"?
  А българите доволни ли са, че държавата "подпомага" някои свои граждани по този начин?

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Ако това стане, Бойко ще спечели втори мандат. Но не вярвам, дано само не стане, като в водното огледало, Бойко да го плати с лихвите.

 4. 4 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#3] от "442":

  И за какво ще спечели втори мандат - за доброто си управление! Това му влиза в задълженията! Неговите бакии кой ще ги оправя: глобите за завода за боклук - 15000 евро наден; глобите за въведената такса за зелена енергия - 50000-100000 евро на ден и още, и още.... Тези негови несвършени неща кой ще ги плаща или оправя! Следващите, ако им стигне времето, дадено от ЕК!

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#4] от "danakoplatec":

  Управлението, ако въобще може да се нарече така е - гола вода, но матряла очаква да види, че богатите плачат, и ако Бойко му го осигури, ще повтори мандата. Аз лично не вярвам.

 6. 6 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Бойко, Бойкоооо ... с приказките за решително справяне (разбирай - ПОГРОМ) над кражбата, наречена "заменки4 спечели изборите ... е и с още маса лъготии, но - това ти беше голям коз ... доколкото си спомням. И с`я к`во - процедура, санкции, ... молби, кандърми ...
  Хората от тази коалиция от кога мелят тая тема, и решения прелагаха, и факти, и данни и какво ли не предоставяха, ама - ядец! Сега се сетихте, че сте неграмотни, некомпетентни и с нищо не сте по-добри от предните ви "управляващи" ... освен с крадливостта и лъготенето!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 7. 7 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Брей колко диалогични станаха герберасите като усетиха дебелия край и се зададе голям издън!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 8. 8 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 666 Разстроено

  Е що да обжалва, нали има близо 3 млн. работещи балъци, ъъъ пардон данъкоплатци, които плащат всичко на 7 млн. България.

 9. 9 Профил на Hamali.BG
  Hamali.BG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Епа има ли някой който да се съмнява, че тази оценка е даже занижена?

  Ако си глупав, то е за дълго!
 10. 10 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз не мога да разбера какво чакахте през тези три години и половина, да ни осъдят, пък тогава да мислите какво да правите!!!

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  Само за горите ли става дума, бе МирослаБ? Ами заменка един декар нива, срещу един декар до пясъка на морския бряг?! Кво правим тогава....

 12. 12 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Бат Миро Т**ото сигурен ли е че има правно основание за разваляне на сделката? Щото тва не е като в квартала "дай си ми куклите, на си ти парцалите".

 13. 13 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Вижда се с просто око, че ако не е ЕК, ние ще сме по-зле и от Централно Азиатска република. Поне има млади и ентусиазирани хора, които желаят промяна. За жалост, те не са достатъчни за такава.

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  А що чак сега решихте със закон да отмените тези престъпни заменки? Да не би и много хора от Герб да са се налапали от тях? 3,5 години чакане, при положение, че обещавахте още в началото на мандата!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на Величка Маринова
  Величка Маринова
  Рейтинг: 638 Неутрално

  когато ЕК излезе с решение за възстановяване на неправомерно отпусната държавна помощ
  член чл. 14 от Закона за държавните помощи гласи:

  (2) Когато Европейската комисия постанови решение за възстановяване на неправомерно предоставена помощ, министърът на финансите изисква от администратора на помощта да предприеме действия за възстановяването й. Помощта се възстановява съгласно решението на Европейската комисия. Получателят на неправомерно предоставената държавна помощ дължи и лихва, начислена за периода от датата, на която неправомерната помощ е била на разположение на получателя, до датата на нейното възстановяване. Размерът на лихвата се определя от Европейската комисия.
  (3) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2008 г.) Когато Европейската комисия постанови решение за прекратяване на помощ или за възстановяване на неправомерно предоставена помощ в областта на земеделието и рибарството, министърът на земеделието и продоволствието предприема действия за изпълнение на решението или съответно изисква от Държавен фонд "Земеделие" да предприеме действия за възстановяването на неправомерно предоставената държавна помощ в 7-дневен срок. Постановеното решение се публикува в интернет страницата на Министерството на земеделието и продоволствието и е част от регистъра по чл. 12, ал. 2.

  VelMar
 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#8] от "The_Fly":

  2, 115 000 са работещите у нас! От как тез са на власт над половин милион останаха без работа! Затуй Герб се чуди ежедневно с какво да отвлича вниманието на хората!
  А иначе всеки, вкл. и работещите добре да си правят сметката за кого гласуват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1572 Любопитно

  Миро Тъпото се подсети предизборно за това какво е следвало да направи 2009 или 2010. Тогава обаче бе зает със стандартите за хляб, суджук и други най-важни за матрЯла продукти (л*теница, ракия).
  Пък и сега няма да стро6и хатъра на спонсорите я, винаги може да се обяви че за БЕЗдействието от последните 3.5 години е виновна 3-ната ламя...
  Мъка, мъка, но такива "управляват".

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 18. 18 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1954 Весело

  До коментар [#11] от "dobrich":

  Баси! И такива ли има дето са дали на държавата ЦЯЛ декар плодородна земя за декар на който има само мокър морски пясък. Балъци!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Стигтяа сте дрънкали, ами вземете:
  Голф игрището на Гришу Ганчев до Каварна ли беше, Балчик ли, имотите на Емо Ротманса в Етрополско, други едни куп имоти по морето, Банско, Разлог Добринище, около Пампорово, и т.н.(все зяамеунки). Тогава ще Ви призная зяа пичове!
  С дрън, дрън нищо няма да сторите!
  Ама не Ви стиска вече 3,5 години и в бъдеще няма да Ви стиска, защото всите са Ваши мекерета и Ви пълнят гушите!

  ура и да живей!!!
 20. 20 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 524 Весело

  добре че е епропа иначе става кочина

 21. 21 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#3] от "442":

  Какъв сте вие г-н 442 дето имате такава конфенциална информация за личните финанси на всеплащащия бойко и кой е Бойко, дето плаща от собствения ли си банков влог или....... .

  До коментар [#4] от "danakoplatec":

  ++++ и +++ за коментар #1 за това трябва политическа воля и решителност, а не пазарлъци за това колко да вземе бойко и герб, сега като не им снасят пари заменкаджийте , държавата ще пристъпи към разваляне на сделките по замяна....
  хахахахаа и с това ли ще спечелят изборите

 22. 22 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 666 Неутрално

  [quote#16:"~"]А иначе всеки, вкл. и работещите добре да си правят сметката за кого гласуват![/quote]


  За кого???? Че колкото и добре да си я правя не излиза въобще тази сметка.

 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#18] от "BG Reality":

  Разбирам иронията ти.....Щото от 1 декар земя може да се изкара най много 2-3 000 лв., а ако вдигнеш един ресторант в Албена - 5-6 пъти повече...

 24. 24 Профил на Величка Маринова
  Величка Маринова
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#2] от "ju.li":

  През времето на използване на неправомерната помощ се начислява лихва, отново според европейски регламент, директно приложим
  ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ ПРИ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА
  НЕПРАВОМЕРНО ПРЕДОСТАВЕНИ ПОМОЩИ
  Член 9
  Метод за фиксиране на лихвения процент
  1. Освен ако не е записано друго в специално решение,
  лихвеният процент, който ще се използва при възстановяването
  на помощта, която е била предоставена в нарушение на член 88,
  ал.3 от Договора, следва да бъде годишният лихвен процент,
  фиксиран за всяка календарна година.
  Той следва да се изчислява на базата на средната аритметична
  стойност на междубанковите лихвени проценти за
  междубанковите заеми за период от пет години, като се
  разглежда периода септември, октомври и ноември на
  предходната година, плюс 75 базисни пункта. В надлежно
  обосновани случаи, комисията може да увеличи лихвения
  процент с повече от 75 базисни пункта по отношение на една
  или повече държави-членки.
  2. Ако последната тримесечна средна аритметична стойност
  на междубанковите лихвени проценти за междубанковите
  петгодишни заеми, която е на разположение, се различава с
  повече от 15 % от лихвения процент за възстановяване на
  помощта, приложим към момента, комисията следва да
  преизчисли последния.
  Новият лихвен процент се прилага от първия ден на месеца,
  който започва след преизчислението от страна на комисията.
  Комисията следва да информира държавите-членки с писмо за
  преизчислението и за датата, от която то влиза в сила.
  3. Лихвеният процент ще бъде фиксиран индивидуално за
  всяка държава-членка или заедно за две или повече държави-
  членки.
  11
  4. При липса на достоверни или еквивалентни данни, или при
  изключителни обстоятелства, комисията може, в тясно
  сътрудничество със засегнатата държава-членка или засегнатите
  държави-членки, да фиксира лихвен процент за възстановяване
  на помощта, за една или за повече държави-членки, на базата
  на различен метод и на базата на информацията, с която
  разполага.

  VelMar
 25. 25 Профил на Величка Маринова
  Величка Маринова
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Известие на Комисията относно текущите лихвени проценти за възстановяване на държавни помощи и референтни ставки/сконтови лихвени проценти за 27 държави-членки, приложими от 1 декември 2012 г.
  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2012:365:0003:0003:BG:PDF

  VelMar
 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Га лапаха кифтетата герберасите акъл не щяха.

  Га трябва да се плаща сметката и да се понесе отговорността изведнъж пак почнаха да чуват.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#3] от "442":

  Абе лихви през неговото управление не са текли.

 28. 28 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво така да става за всичко и ще се оправим много бързо.

 29. 29 Профил на hard
  hard
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#4] от "danakoplatec":

  Виж какви са реалните алтернативи за неговото управление.Съгласен съм с критиката ти към сегашната власт,но ги предпочитам пред това Станишев отново да ни управлява.

 30. 30 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 521 Весело

  На този на снимката трябва да се сложи един вятърен генератор пред устата (може и цял парк). Това би бил най-големият принос за "зелена енегрия". А и единствената полза от отварянето на тази уста.

 31. 31 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 477 Любопитно
 32. 32 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Заменките, започнати от Софиянски и продължени от Симеон, Доган, Станишев!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 33. 33 Профил на Philotimo
  Philotimo
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#1] от "danakoplatec":

  Това са абсолютни глупости. Найденов не спи, а се опита да спаси българския данъкоплатец от глоба от ЕК... Естествено, че не успя тъй като това са явни и груби нарушения...

 34. 34 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1150 Весело

  [quote#17:"B52"]за БЕЗдействието от последните 3.5 години е виновна 3-ната ламя... [/quote]
  И Костов, и Костов

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#34:"Вени Г."] И Костов, и Костов [/quote]

  И Сорос! Също така тамплиерите, масоните, извънземните, филателистите и хората с по 11 пръста на краката! И Аспарух! Да не забравяме и Адам и Ева! Международното положение, сушата, кишата и Станишата!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#31:"soldierism"]България се събужда? [/quote]

  Не, ЕК втвърди тона.

  Започна да бави плащанията и да заплашва с глоби, което особено в предизборен период е доста опасно за властта.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Тя призна, че сегашните им действията по проблема са действително закъснели. Наказателната процедура на ЕК все пак е добър мотив, каза тя."

  Все едно престъпника да каже "като те хванат и почнат да обмислят наказанието това е добър мотив да се покаеш". Вие на такова "покаяние" вЕрвате ли?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Празни приказки, ако сделките са проведени по действащият закон и са изпипани както трябва, ще платят новите собственици звънци....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  До коментар [#33] от "Philotimo":

  Найденов спи и пуши, а Боко спи и не го вижда че пуши...

 40. 40 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#33] от "Philotimo":

  На кой му пука? Хората имат амнезия и вече отдавна са забравили кога и как започнаха заменките. Нищо работа. На следващите избори Сергей и Доган се завръщат на кормилото и няма да има такива като Мирослав да ни дразнят с нелепите си изказвания и действия.

 41. 41 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2744 Разстроено

  """ Новите собственици ще трябва или да доплатят разликата в цените, на които са придобили имотите и пазарните им стойности, или да върнат горите. ""
  ----------------------------------
  """
  Има обаче едни 10 % от тях, които вече са изсекли горите си и са ги застроили, съобщи още Найденов. Така те не могат да бъдат върнати в държавния горски фонд. Собствениците са длъжни в този случай да заплатят разликата в цените. ""
  ========================

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 42. 42 Профил на xxxx1963
  xxxx1963
  Рейтинг: 180 Неутрално

  Нямаше да си мръднат пръста за тези заменки, ако не ги бяха пришпорили яко от ЕК. Сега има само две възможности: или да върнат земите, или да възстановят разликата в сумата до пазарната стойност на земята. Третата възможност много ги устройваше, но тя отпада засега, а именно ЕК да накаже страната за нерегламентирана държавна помощ и ние всички да плащаме вересиите на тези тарикати.

 43. 43 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 466 Неутрално

  балъците,наречени данъкоплатци чинно ще платят спонсорството на герберастите,бсп,дпс,царю и вся осталная сволоч.
  "Разстрел и след разстрела червеи!"
  Какво тук значи някакви продажни политици!

 44. 44 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#19] от "пуц муц":

  Комунист комунисту око не вади... ЩЕ ИМА ДА ПОЧАКАМЕ за справедливост по тези места...

 45. 45 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Това, че след фиаското с МАрковска Фидоошу не подаде оставка е чудно.

  А това, че сега бива замесена в нещо, от което зависят колосални суми, вече е скандално!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 46. 46 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#32:"Хипчо"]Заменкит, започнати от Софиянски и продължени от Симеон, Доган, Станишев! [/quote]

  И успешно доразвити и опазени от Тиквата!

  Какво, ако не заменка, е продажбата на държавни земи срещу компенсаторки в момент, в който всеки търси кеш, а не хартийки?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 47. 47 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#36] от "Авесалом Изнуренков":

  Време беше да се осъзнаят пропуските.

 48. 48 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#32] от "Хипчо":

  Аха, да, баш от Софиянски! Софиянски като министър председател ли имаш предвид? Ако е така, кой дойде веднага след него?

  Amizade
 49. 49 Профил на Heavy Horses Ltd.
  Heavy Horses Ltd.
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Браво на "За да остане природа в България" за постоянния натиск върху това министърче и батко му...

 50. 50 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  "В случай, че сред собствениците на незаконна държавна помощ е и депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, той или ще върне терените, или ще ги доплати, заяви Фидосова в отговор на въпрос."
  Яяяя...Емо фаса и "титана" на юридическата мисъл от Монтанския Университет...
  Хайде опитайте да коментирате, ако можете!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 51. 51 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 890 Весело

  [quote#21:"bsdr"]...държавата ще пристъпи...[/quote]
  !!!??? Имаше един филм - Да разлаем кучетата!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 52. 52 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#50:"drakar65"] че сред собствениците на незаконна държавна помощ [/quote]
  Хайде пак да се посмеем...
  Хем е собственост, хем държавна, хем помощ...Значи държавна незаконна помощ!? Що за глупост?
  Алооо държавата!...що отпускате ли още незаконна държавна помощ!?
  И аз се пиша...!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 53. 53 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4561 Гневно

  А държавата има ли смисъл да обжалва това свое престъпно-олигархично деяние?Чрез тези заменки се направи поредното брутално ограбване на гражданите и неправомерното забогатяване на определени лица!

 54. 54 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 718 Неутрално

  СтаниГей става оооще по-известен в Европата, а?

 55. 55 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2817 Неутрално  Ами какво ли щеше да бъде ако България не беше в ЕС?


 56. 56 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 855 Весело

  Много здраво и обосновано изказване!

  ....ако постанови ... то ще....!
  ....ще трябва или да доплатят....или да върнат горите.
  Засега не е ясно, ...но прогнозите на Найденов са.....
  ...ще бъде сформирана парламентарна работна група.....
  ....които биха могли да бъдат засегнати от евентуални проблеми,....
  Според Найденов, повечето от общо 147-те собственици...доброволно ще върнат имотите...
  Има обаче едни 10 % ..............
  Проблемни ще бъдат казусите, в които.....


  И така нататък и така нататък и прочее!
  След такова точно изказване не е възможно на някои да не му стане ясно!

  Когато Боко напусне пределите на България, винаги се очаква някой поучителен бисер. След претворяването от Туй пред медиите си мисля, че не може да има по-тъпи изказвания!
  Винаги обаче насреща е Миро да нанесе съкрушителна изненада!

 57. 57 Профил на mozo
  mozo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#16:"~"]2, 115 000 са работещите у нас! От как тез са на власт над половин милион останаха без работа! Затуй Герб се чуди ежедневно с какво да отвлича вниманието на хората!
  А иначе всеки, вкл. и работещите добре да си правят сметката за кого гласуват! [/quote]

  Ама, разбира се, те и за безработицата в Гърция, Испания, Португалия и 90% в света са виновни.

 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1259 Любопитно

  [quote#6:"Georgi Yordanov"]Бойко, Бойкоооо ... с приказките за решително справяне (разбирай - ПОГРОМ) над кражбата, наречена "заменки4 спечели изборите ... е и с още маса лъготии, но - това ти беше голям коз ... доколкото си спомням. И с`я к`во - [/quote]

  -Сега наближават избори.От "килерите" се вадят старите пищови,кремъклийките и ръждясалите саби,с които ГЕРБ победи през 2009 г..И те се лъскат за ново ползване още веднъж."Сирените" вият,подгрява се мат'яла с учебни тревоги и тренировки.Нищо.че още нищо не е ясно какво ще се случи:"Този понеделник в официално писмо до медиите Брюксел опроверга твърденията на Найденов, като заяви, че "Европейската комисия не е приключила оценката си и няма яснота какъв ще бъде резултатът от нея. Слуховете, че комисията ще вземе решение скоро са неоснователни." От Брюксел уточняват още, че ако се установи, че правилата за предоставяне на държавна помощ са били нарушени, България ще трябва да поиска възстановяване на неправомерно изразходваната сума от бенефициерите й. Процедурата не предвижда налагане на санкции (глоби) на държава членка в този контекст, но държавата е задължена да изпълни възстановяването на средствата незабавно. При липсата на решение за възстановяване на средствата всякакви предположение за бъдещи глоби или санкции могат да се считат за спекулативни и преждевременни", се казва още в писмото."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK