Природозащитници настояха за мораториум на строителството по Черноморието

Арт акция на коалиция "За да остане природа в България" пред бившия партиен дом

© Георги Кожухаров

Арт акция на коалиция "За да остане природа в България" пред бившия партиен домЗа мораториум на строителството на Черноморието, докато не се изготви кадастрална карта за устройството на българското крайбрежие, настояват от коалиция "За да остане природа в България". Това съобщи Константин Иванов от WWF-България по време на арт акция в четвъртък пред сградата на бившия Партиен дом. Час преди заседанията на парламентарните комисии там малко момченце си играеше с багер и детска ATV количка върху купчина пясък.


"Изготвената кадастрална карта трябва да бъде поставена на обществено обсъждане и ако се налага, да се допълни," обясни още Иванов. Според природозащитниците с кадастралната карта вече ще е ясно кое образувание е дюна, къде има дюни, къде може да се строи и къде не може. "Тя ще спре със случаите, в които някой се оправдава с незнание кое е дюна и да го използва като извинение", смятат активистите.


По-късно следобед в сградата ще заседава комисия по регионална политика и местно самоуправление. Очакванията на "За да остане природа в България" са, че чрез преходните и заключителните разпоредби на Закона за устройството на черноморското крайбрежие, депутатите ще се опитат да прокарат промени в другите закони, които искат да променят – Законът за защитените територии, Законът за опазване на околната среда и Законът за горите.
"Опазването на дюните и морето – пясък в очите на хората" гласи надпис върху лист на пясъка.

© Георги Кожухаров

"Опазването на дюните и морето – пясък в очите на хората" гласи надпис върху лист на пясъка.


"Тези поправки, предложени от Министерството на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите, няма да решат проблемите със застрояването на дюните, защото преповтарят и сега съществуващи разпоредби, които очевидно никой не спазва. Очевидно не е проблем законът, а спазването му," повториха природозащитниците. "Всъщност промените ще доведат до отваряне на нови вратички за строителство чрез узаконяване на частни дюни, както и до амнистия за всички машинации с дюни, представени и вече разпродадени като пасища, гори или ниви", смятат те.


"Трябва да има реално обществен контрол", напомниха основното си искане за промяна от Коалицията и очакват това да се случи с промени в Закона за устройство на територията, с които да се даде по-голям достъп на граждани да обжалват пред съда строителни разрешения, подробни и общи устройствени планове.


"Затова всички правителствени изявления за опазване на дюните са всъщност пясък в очите на обществеността, защото промените няма да спрат застрояването в Несебър, Корал, Иракли, Камчийски пясъци и други", категорични бяха протестиращите.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Soothsayer
  Soothsayer
  Рейтинг: 442 Разстроено

  "Природозащитниците" в повечето случаи ме дразнят, но наистина вече е време да се спре с безобразията по черноморието!

 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  "Природозащитници настояха за мораториум на строителството по Черноморието"

  Абсолютно справедливо искане!!!
  Днешните чорбаджии така са се разпищолили и надървили, смятайки че със своите мръсни пари могат да купят земя, имоти, власт, закони и покровители, но НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩЕ!!!! Някой трябва да ги светне за това!!!!

 3. 3 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Пълна подкрепа. Застрояването с бетон нарушава жизнената среда на всички ни. Време е да накажем кметовете на Созопол, Поморие, Несебър и Приморско с една нулева година за летни пътувания по Черноморието.

 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А всичко това става, защото в България няма правосъдие. Не кадастрални карти, не. Правосъдие няма.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩЕ!!!![/quote]

  Могат и то още как. Къде учат децата на същите тези, знае ли се къде са им имотите в чужбина? Личното ми определение за тях е : кърлежи, които изсмукват жизнените сокове на нацията.
  Тях не ги боли какво се случва със хората и природата. Тук са временно, докато има какво да се краде.

 6. 6 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Любопитно

  "Природозащитници настояха за мораториум на строителството по Черноморието"

  Какъв мораториум? А кой ще връща комисионните?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 7. 7 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩЕ!![/quote]
  Звучи доста хубаво - не на парите, да на природата. Но кой ще се ангажира да убеди обществото, че трябва с радост да приеме беднотията и мизерията, за да остане повече природа?

 8. 8 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Трябва да се предприеме нещо ,докато все още има незастроени места по крайбрежието . Но трябва да се отрежат възможностите на общините да избягват забраните за стоеж. И сега има забрани но някои, ако не и всички черноморски общини са се специализирали да избягват тези забрани.

 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#3:"grayeagle"]. Време е да накажем кметовете на Созопол, Поморие, Несебър и Приморско с една нулева година за летни пътувания по Черноморието.[/quote]

  Не става,приятелю!Приходите от туризъм отдавна не ги интересуват.Строителствот и продажбата на построеното на съветски граждани и много по-печеливш бизнес.

 10. 10 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  До коментар [#3] от "grayeagle":Аз направих вече няколко нулеви години. И без друго за местните не съм интересен тип. Харча разумно и основно съм на плажа, но не под чадър. Ако продължат с това неандерталско обслужване, ще им се наложи да ме търсят скоро.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 11. 11 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#1] от "Soothsayer":

  Не си сам и мен ме дразнят!

 12. 12 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 980 Неутрално

  До коментар [#9] от "vjacho":

  Добре, не се ли сещат, че при прекомерно увеличаване на броя на хотелите, което става, рано или късно всички те ще имат намаляване на туристите, което ще е чисто обективно. Ще стоят полупразни. Отделно, в Созопол двата плажа вече не могат да приемат всички туристи и почивката е неприятна. Хотелиерите и собственици на къщи съветват да ходиш на плаж на Градина. Но защо тогава да спя в Созопол, защо да паля кола и да пътувам с нея по пет пъти на ден. Това не е почивка, а и на Градина строежите растат. В Приморско са двата най- добри плажа, според мен де, но строежите не спират. Сега щяла да се застроява масово Перлата. Реално местните след време ще пострадат също в приходната част.

 13. 13 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А защо "хората" от споменатите райони ( и всички други) не протестират? Тоя наш тих безимемнен "обикновен човек" е по-вреден от най-силното природно бедствие.

 14. 14 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#4:"Dehumanizer"]А всичко това става, защото в България няма правосъдие. Не кадастрални карти, не. Правосъдие няма. [/quote]
  ... не само провосъдие, ами и държава няма. Т.н. "държава" обслужва само корупционни интереси.

 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]Днешните чорбаджии така са се разпищолили и надървили, смятайки че със своите мръсни пари могат да купят земя, имоти, власт, закони и покровители, но НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩЕ!!!! Някой трябва да ги светне за това!!!![/quote]
  Изобщо не ги интересува бъдещето. За тях е важно СЕГА И ВЕДНАГА да се нагътат....
  Колкото повече време минава толкова повече се отчайвам от нашия народ. Не са само управляващите. Погледнете хората от Банско, или по черноморието. Те дори не се замислят, че с този зор ще унишожат най-ценното природата, коато дава стойност на построеното. Банскалии не разбират, че ако няма гора при един по-силен дъжд, такъв порой може да им дойде на главата, че няма да остане нищо след него.
  Унищожителите на дюните не се ли сещат, че те са естествената и най-силна защите на брега от морските бури!?
  Хората не случайно са казали - "Лаком гъз - кръв сер.!"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Любопитно

  До коментар [#7] от "Отнесен":

  Добре де, навсякъде цървулите искат да наакаме природата: и в Банско, и в Белене, и в Царево, и в Иракли и т.н. Готови са на всичко, за да увеличат личните си сметки, които ние ще плащаме. Байганьовщината не се определя от местоживеене, месторождение, дипломи, финансови възможности, а от първите седем години.
  Това ли наричаш просперитет и богатство?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#3:"grayeagle"]Време е да накажем кметовете на Созопол, Поморие, Несебър и Приморско с една нулева година за летни пътувания по Черноморието.[/quote]
  Идеята за нулева година на пътуванията до морето е много добра. Подкрепям я изцяло!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1367 Гневно

  Крайно време е Черноморието да го забранят за туристи и особено за такива от ЕС и Русия.
  Те го обърнаха тука на бардак. Идват , пият, къпят се, на какво прилича това. Че и по монокини се пекът...
  Да го направят като преди, по тошово време, безплатно, на палатки, за нудисти, за кубисти, пионерски лагер.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 19. 19 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "СДС":

  Ааа не така, праскат и курви на Боровец и Банско зимата. Подем та слънце!

  Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#7:"Отнесен"]Но кой ще се ангажира да убеди обществото, че трябва с радост да приеме беднотията и мизерията, за да остане повече природа?[/quote]
  Нима за теб трябва всичко да разрушим и унищожим за да станем по-богати!? А не е ли по-добре да се възпозлваме от единственото ни предимство, което е дадено на родината ни. Чистата природа, красивите ни планини и море!? Не е ли по-добре от тези си предимства да черпим доходи!? Но по начин, по който ще имаме това предимство за векове, а не да го разрушим за няма и половин поколение и да не оставим нищо за децата и внуците ни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на stivy
  stivy
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#7] от "Отнесен":

  Интересна статистика- ще ми е интересно да дадете и линка към данните да видят всички, как прираста в строителството по Черноморието води до повишаване благосъстоянието на нацията. Малко ми куца тази логика, но пък когато цифрите говорят и боговете мълчат. Очаквам с нетърпение Вашият източник.

 22. 22 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#16] от "grand funk railroad":

  Предполагам, че вие зелените би трябвало да искате развитие на туризма и индустрията по нормален подреден небезразборен начин. Само тогава ще бъде спасена природата. Поддържайки пълното блокиране на и без това мизерната икономика само и само "да не вземе да забогатее някой от частен бизнес" и "да не вземе да отсече някое дърво" ще доведе до напълно сигурна демографска катастрофа и изчезването на българите в България до 30-40 години. Тези, които ще доминират в България след това гарантирам, че няма да имат проблеми нито с демографията, нито ще имат някакви скрупули към природата. Ще я оглозгат цялата като марокански скакалци. И това към момента е сигурно, че ще се случи с такива привърженици на мизерната икономика като зелените.

 23. 23 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#21:"stivy"]Интересна статистика- ще ми е интересно да дадете и линка към данните да видят всички, как прираста в строителството по Черноморието води до повишаване благосъстоянието на нацията.[/quote]
  Обяснението е елементарно. Нарича се "безработица". Предполагам, че ще се справите самостоятелно с обяснението на понятието "безработица".

 24. 24 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  До коментар [#22] от "Отнесен":

  Не съм зелен, а нормален човек и не мисля, че икономиката ще пострада, ако останат няколко небетонирани кътчета в тази страна. За природа, обаче е сигурно.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 25. 25 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#18:"СДС"]

  Крайно време е Черноморието да го забранят за туристи и особено за такива от ЕС и Русия.
  Те го обърнаха тука на бардак. Идват , пият, къпят се, на какво прилича това. Че и по монокини се пекът... [/quote]
  А какво друго можем да и предложим ? На всякъде е презастроено с хотели,а отвън тях-пустош. Толкова много история и красиви места имаме,но инфраструктурата,не достатъчната реклама,безхаберието на туроператорите са причината за качеството на туристите.Тук ще идват пияници отвсякъде,които до обяд спят по стаите,а през останалото време подпират баровете.

  http://www.youtube.com/watch?v=P3EPHYwibpo

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#19] от "Соколов":
  Ааа не така, праскат и курви на Боровец и Банско зимата. Подем та слънце!
  ............
  Да ги затворят и тях. На който му се карат ски, ей на, да ходи в Гърция, Австрия, има къде.
  Планините ни са , за да може как Цецка да си се разхожда у юни, га има отпуска.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ С ТЕЗИ ПАРИ НЕ МОГАТ ДА КУПЯТ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩЕ!!!![/quote]

  Ама те и не мислят да купуват здраве и бъдеще за всички. А за себе си могат и си купуват.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 28. 28 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#25] от "Петър Костов":
  На всякъде е презастроено с хотели,а отвън тях-пустош.
  ...........
  Навсякъде ли?
  От 350 км са застроени някъде около 50 - 60 км.
  Това е истината.
  300 км диво Черноморието имаме, ама на "природозащитницеите" не им се ходи пеша, нали така.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 29. 29 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#28:"СДС"]От 350 км са застроени някъде около 50 - 60 км.
  Това е истината[/quote]
  Ти кой лъжеш бе? Казаха ти, че цифром и словом има 10 (да 10!!!) незастроени на 100% плажа на българското черноморие!!!
  Сега искате и тях да откраднете и бетонирате!!!

  Бях написал доста обиди но ги махнах, че ми писна от банове!

  dnevnik са част от статуквото!
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#22:"Отнесен"]Поддърайки пълното блокиране на и без това мизерната икономика само и само "да не вземе да забогатее някой от частен бизнес" и "да не вземе да отсече някое дърво" ще доведе до напълно сигурна демографска катастрофа и изчезването на българите в България до 30-40 години.[/quote]
  Типичен мутро-бизнесмен, който вижда забогатяването само чрез унищожаване на всичко до което се докосне.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#24:"grand funk railroad"]Не съм зелен, а нормален човек и не мисля, че икономиката ще пострада,[/quote]
  Добре, значи и ти няма да пострадаш, ако ти намалят доходите до 300 лева на месец. В името на природата ще го преживееш достойно.

  [quote#24:"grand funk railroad"]ако останат няколко небетонирани кътчета в тази страна. [/quote]
  По принцип, хора, които обичат природата само "пред телевизора" не знаят, че природата е много-много повече от застрроените площи, за разлика от някои западни държави, където е обратното. Просто това не е вярно, което казвате. Имаме много повече повече природа, отколкото имат развитите държави. И когато подкрепяте обществени каузи, поне бъдете честни - ние не искаме да живеем като датчаните, искаме да се откажем от благополучния богат живот, но да останем с прекрасна дива природа.

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#13:"petrana6"]А защо "хората" от споменатите райони ( и всички други) не протестират? [/quote]

  Защото са продали лозята си и са видяли на куп пари,които до тогава не са виждали.Т.е. болшинството местни са съучастници.Те няма да протестират,само ще сумтят.

 33. 33 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#29:"pepi1442"]Ти кой лъжеш бе? Казаха ти, че цифром и словом има 10 (да 10!!!) незастроени на 100% плажа на българското черноморие!!![/quote]
  Я си избърши пяната от устата! Не е вярно това, което казваш. Целия град Варна, така като го гледаш, е с напълно незастроено крайбрежие. Целия бряг е морска градина и плажове. Тъй че не ми говори глупости.

 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#12:"grayeagle"]Добре, не се ли сещат, че при прекомерно увеличаване на броя на хотелите, което става, рано или късно всички те ще имат намаляване на туристите, което ще е чисто обективно.[/quote]
  Сещат се като стане късно.То и тези дето първи са построили,също виждат че не е това,което е било,когато са решили да купят земя и да строят.Построили са на девствен и спокоен бряг,а само след няколко години домът им се е озовал в центъра на гъсто застроен квартал.

 35. 35 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2589 Весело

  До коментар [#10] от "Gopeто":

  Изобщо не си и помислям за каквато и да била почивка в България, особено по празници и ваканции е пълна скръб.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#31:"Отнесен"]По принцип, хора, които обичат природата само "пред телевизора" не знаят, че природата е много-много повече от застрроените площи, за разлика от някои западни държави, където е обратното.[/quote]
  Цеко Минев и "Юлен" първо получили право да построят определено количество сгради и писта с влек, защото видите ли хората бягали на работа в чужбина. Застроено е много повече. Сега искат да застроят още повече, още една писта, още един лифт и....сега се разбра...още сгради. Пак щото нямало работа и хората отивали да работят в чужбина....
  Няма наяждане за такива. Те винаги ще искат още и още, и никога няма да мирясат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#36] от "Храбър":

  И като застроят? Или проблемът е, че са от Юлиен, които изритаха еколозите като мръсни котета и им казаха, че от тях няма да видят 1 лев.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на stivy
  stivy
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#23] от "Отнесен":


  [quote#23:"Отнесен"] Обяснението е елементарно. Нарича се "безработица". Предполагам, че ще се справите самостоятелно с обяснението на понятието "безработица". [/quote]

  Е да де, покажи ги тези цифри да ги видим и да замълчим. Все пак да подчертая - повишаване благосъстоянието на НАЦИЯТА. Не твоето. А иначе да свързвате безработицата със строителството по Черноморието е нелепо.

 41. 41 Профил на stivy
  stivy
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#31:"Отнесен"]Добре, значи и ти няма да пострадаш, ако ти намалят доходите до 300 лева на месец. В името на природата ще го преживееш достойно.[/quote]

  Покажи ги тези данни най-накрая от НСИ ли ги вадиш, от Евростат ли- не ги намирам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#43] от "др. Иванов":
  Ти си типичен пример на червените "бизнесмени", които забравиха как вчера влязоха с калните си цървули в царския дворец, но вече си мислят че са висшата класа. Горките! Те дори не усещат, че под новите дрехи, деодоранти и скъпи обувки още миришат на немито, на пот и чесън.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на block
  block
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#17] от "Храбър":
  [quote#17:"Храбър"]Идеята за нулева година на пътуванията до морето е много добра. Подкрепям я изцяло! [/quote]
  Това е чудесно. Аз съм им наложил нулева година от около 6 години. Вместо това гърците и турците прибират изкараните ми с кървав пот евра, но поне се държат прилично и е чистичко.

 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Това са еколозите! Те никога не са били срещу мутрите, а с едни мутри срещу други. Наемници на които трябва да се плати за да служат.
  Крещят на ангро "мръсни комунисти", а най-високо крещи синът на другаря Марин и войвода на борците против "комуняги, мутри, бизнесмени".
  Единственото което не се чува от крясъците им е, с колко земя се сдобиха и колко пари получиха докато тате беше вицепрезидент.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#52] от "blockblock":

  Вас пък кой ви покани там, че се назлъндисвате?
  Айде друм към Гърция и Турция!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на block
  block
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#55] от "др. Иванов":
  [quote#55:"др. Иванов"]Вас пък кой ви покани там, че се назлъндисвате?
  Айде друм към Гърция и Турция! [/quote]
  Ми имам си къща бе другарю, не може ли да идвам от време на време да си я посещавам? Иначе, да разумното ти предложение съм го претворил в дела. От години лятото ходя или в Турция или в Гърция а пък зимата ако еврата са се понатрупали малко Франция, Австрия... То да не ти е едно време, че да ме гръмнат на границата хахахах

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#3:"grayeagle"]Пълна подкрепа. Застрояването с бетон нарушава жизнената среда на всички ни. Време е да накажем кметовете на Созопол, Поморие, Несебър и Приморско с една нулева година за летни пътувания по Черноморието. [/quote]  ++++++++++++++++++++++

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 62. 62 Профил на милко моллов
  милко моллов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  КАЖЕТЕ МИ КОИ СА ТЕЗИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ И ТЕХНИТЕ ВОДАЧИ ЗА ДА ВИ КАЖА МОЕТО МНЕНИЕ. АКО СА КОВАЧЕВ, КЪНЧО СТОЙЧЕВ И БЕЛОВ, АЙДЕ НЯМА НУЖДА.

 63. 63 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Пълна подкрепа и от моя страна. Нека поне последните 10 още незастроени плажове, да останат такива.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 64. 64 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1103 Любопитно

  До коментар [#33] от "Отнесен":

  Скоро ходил ли си при офталмолог? Нарича се още очен лекар.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 65. 65 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 388 Неутрално

  http://www.facebook.com/events/126396977528742/

  Пак е време за протест - вторник, Попа, 18,30 ч.

  K.
 66. 66 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#64:"grand funk railroad"]Скоро ходил ли си при офталмолог? Нарича се още очен лекар.[/quote]

  А ти стъпвал ли си някога във Варна? Аз живея тук вече 33 години.

 67. 67 Профил на Минчо Минчев
  Минчо Минчев
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Само да питам ... Логично ли е и случвало ли се е другаде по света природозащитници да смятат за по-голяма екологична опасност еди-колко си квадрата бетон или лифт, отколкото нова ядрена централа? Защо не чух нито един от тях, ако не да протестира, поне да се изкаже против ядрената енергетика или против новата централа. И още - къде бяха, когато се бетонираше черноморието? А природа в България май вече не остана, само политиканстващи екоактивисти в опит да се осребри "зелената" идея.

 68. 68 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#63] от "Lady Zeppelin":

  За да останат само 10 незастроени плажа ще ни трябват поне 80-100 години непрекъсната строителство и не по-малко от 8-10 милиарда годишно.

  Изумен съм от желанието на хората да се преструват на идиоти! Това не е за хвалба! Правете се на оригинални по друг начин.
  Казах, че като изключим градовете, от останалата брегова линия са застроени 6-8%. Имате ли представа какво означава да се застроят останалите 90%, за да останат само 10 незастроени плажа?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 69. 69 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]"...дотъп на граждани да обжалват пред съда строителни разрешения, подробни и общи устройствени планове."[/quote]
  Червените "зелени" вече се чудя каква глупост да измислят! Че то в един фоум като този, в който пишат стотина човека, трудно можеш да намериш двама души с еднакво мнение, какво остава за цял град като Варна, Бургас, Несебър... приемането на подобно безумно искане би означавало тотално спиране на строителството завинаги! Няма начин да не се намери някой "буден гражданин" (на-вероятно платен от конкурента на мераклята да строи), който да заведе дело и да спре строителството. Освн това, от къде на къде някакъв си сульо ще ме спира да си строя на собствената си земя, при положение, че съм си набавил всички изискуеми от закона документи? Приемането на подобна поправка би било узаконяване на рекета, вземете се в ръце и помислете. Тук не става дума дори за хотели, почивни бази или къмпинги - става дума за СТРОИТЕЛСТВО. Ако аз си купя един декар земя в Шкорпиловци, защото съм предложил повече от конкурента си, то той може спокойно да ме съди и да заяви, че на мястото ми има дюни, мечи хралупи или нощно обиталище на самодиви. Що за безумия са това?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 70. 70 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#68] от "др. Иванов":
  [quote#68:"др. Иванов"]Изумен съм от желанието на хората да се преструват на идиоти! Това не е за хвалба! Правете се на оригинални по друг начин.
  Казах, че като изключим градовете, от останалата брегова линия са застроени 6-8%. Имате ли представа какво означава да се застроят останалите 90%, за да останат само 10 незастроени плажа?[/quote]

  Хайде прочетете сега това, (след квалификациите, които направихте)
  http://www.dnevnik.bg/zelen/2013/01/15/1984610_prirodozashtitnici_iskat_da_bude_suzdaden_nacionalen/

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 71. 71 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#29] от "pepi1442":
  Ти кой лъжеш бе? Казаха ти, че цифром и словом има 10 (да 10!!!) незастроени на 100% плажа на българското черноморие!!!
  ...................
  Пепи, вземи се информирай малко преди да пишеш глупости и да заблуждаваш хората. Ясен ли съм.
  Дължината на крайбрежието е 35о км . застроени са 50-60 км.
  Останалото е диво, ама не ти се ходи пеша. Аз знам такива кътчета, че ум ще ти зайде. Див плаж, километри дълъг, без пукнат човек, къща, кола. В България, да. Няма да кажа къде е, заради такива "природозащитници" като теб.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 72. 72 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1463 Гневно

  От тези десетина незастроени плажа повечето сигурно са на север от Варна. Долу ръцете от тях!

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Идеите са хубави, но.................. защо тези хора не разберат, че екологията и бизнесът могат да вървят ръка за ръка. Крайностите никога не са хубави!

 75. 75 Профил на ThePuppetMaster
  ThePuppetMaster
  Рейтинг: 439 Гневно

  До коментар [#71] от "СДС":

  @ "иванов", "СДС'
  Ма, Кого лъжете бе, ти нас за лукови глави ли ни имаш?

  Все едно не сме ходили да видим за какво става въпрос. Или може би говорите за 1990 год. В момента е застроено някъде може би о/о 80% от всичко, толкова че вече строят и директно в/у плажната ивица....
  Др. Иванов и тои заложи на 'наркоманската' карта в риториката си. Изобщо всички които не искат да грабят и съучастват с нас са 'НАРКОМАНИ' нали?
  Ще ми е много гот да ви удари едно хубаво земетресение и да ви закопат живи в бетонните паметници, само това ще върне нещата към нормалността. Няма друг начин след като държавата и институциите са импотентни.
  Горещо се надявам......

  "Those who are ready to sacrifice liberty for security, deserve neither!" Benjamin Franklin. За плоските мозъци - плосък данък!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK