Правителството прекратява концесията на плаж "Шкорпиловци"

Правителството прекратява концесията на плаж "Шкорпиловци"

© Анелия НиколоваПравителството ше прекрати днес едностранно концесионния договор с "Блак сии холидейс" ООД за морския плаж "Шкорпиловци – север". Това предвижда проекторешение, което ще гласува Министерски съвет  на редовното си заседание в сряда.


При проверки на място, извършенa от служителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, е констатирано, че концесионерът не е осигурил водно спасяване, задължителното по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Освен това, към края на миналата година дружеството дължи над 34,5 хил. лв. концесионни възнаграждения, лихви и неустойки, са мотивите, посочени в проекторешението.


След прекратяване на концесионния договор министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще предприеме необходимите действия за предоставяне на плажа под наем или на концесия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK