"Юлен" е провел парти в Пирин въпреки забраната

"Юлен" е провел парти в Пирин въпреки забраната


Парти за закриване на зимния сезон в Банско все пак се е провело, въпреки изричната забрана на директора на Национален парк Пирин. То е било на първоначално заплануваното място – Бъндеришка поляна и на плануваната дата – 31 март. Липсва само френския диджей Боб Синклер, който беше основният акцент, рекламиран от организаторите – концесионерът "Юлен" АД, съвместно с община Банско.


Това показва любителско видео от мястото на събитието, изпратено до редакцията. В отговор на запитване на Дневник от началото на април, от пресцентъра на общината заявиха, че нямат информация дали е имало парти или не и пренасочиха питането към концесионерът на ски зоната "Юлен". Адвокат Петър Петров обаче не отговаряше на телефона си.


Забраната от 25 март от страна на управата на парка, която не е била уведомена за партито, дойде броени дни след сигнал на природозащитната организация "За да остане природа в България"
Причината за забраната е потенциален източник на "шумово замърсяване", което може да наруши нормалните условия за живот на дивите животни, населяващи планината –


защитената зона от мрежата Натура 2000,


местообитание на растителни и животински видове.


В отговор тогава, "Юлен" заяви, че решението е незаконосъобразно и сезира Върховния административен съд (ВАС). Проверка на "Капитал" от този понеделник показа, че документът в действителност е атакуван пред съда, така както и предварителното изпълнение на забраната. Административният съд в Благоевград обаче е отхвърлил жалбата на "Юлен" с мотивите, че планираната от тях проява категорично противоречи на режимите в парк Пирин.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK