Работна група ще изготви подробни карти на всички дюни

Работна група ще изготви подробни карти на всички дюни

© Спас СпасовСъвместна работна група между Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите и Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще уточнява характеристиките на дюните по Черноморското крайбрежие, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 


Задача на експертите е да допълнят информацията в изработените 289 специализирани карти на морските плажове с обща площ 890 хектара с данни за характеристиките за дюните, намиращи се в тях. До края на май  Министерството на околната среда и водите трябва да предостави на Агенцията по геодезия картография и кадастър наличната информация за защитени територии и зони, включително дюни. Точното определяне на границите им ще бъде направено чрез геодезическо заснемане, а данните ще бъдат отразени в специализираните карти.


Работната група ще координира и създаването на специализирани карти на пясъчните дюни, разположени извън обхвата на морските плажове – в територията на зона Б. Границите и местоположението им ще бъдат определени отново чрез геодезическо заснемане на базата на предварителна информация от МОСВ. При необходимост и по заявление на екоминистерството, Службата по геодезия, картография и кадастър ще измени кадастралната карта и кадастралните регистри и така ще бъдат обособени нови имоти – дюни.
Общата площ на тези природни образувания по Черноморското крайбрежие по данни на МОСВ е 1120 хектара. От тях 995 хектара попадат в зони по Натура 2000. Екоминистерството работи по проект "Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове – фаза I", на базата на който ще бъде набрана информация за пясъчните дюни по Черноморското крайбрежие. Работната група ще ползва тази информация за определяне на характеристиките на пясъчните дюни, като целта е всички те да бъдат отразени в специализираните кадастрални карти и регистри.


Производството по създаване на кадастралната карта включва плажовете с актове за изключителна държавна собственост (АИДС) и тези, които в картата на възстановената собственост са нанесени като морски плажове без АИДС. Едновременно със създаването на кадастралната карта ще се изработят и специализираните карти на тези морски плажове.

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А ако ги размести ветаро ?

  Нова работна група ,
  с нови целеви пари . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 2. 2 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1234 Неутрално
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  на тези, които са останали !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  И аз като отида да се пека на дюните, дюнер ли ставам?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 5. 5 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Днес да не е денят на кумеца?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 6. 6 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Докато се организират и задействат, дюните ще изчезнат съвсем, защото според някои тъпанари това е само купчина пясък, какво толкова, че сме я махнали или преместили ?
  Имаше кратно филмче за дюните във Франция, излъчиха го в сутрешен блок на БНТ. Там хората ги пазят, грижат се за тях, защото дюните предпазват брега. А у нас дори на ум не им идва!

 7. 7 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Любопитно

  За да се знае, какво има за доунищожаване ли?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 8. 8 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Останаха ли дюни за картотекиране?!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK