"Грийнпийс" проникна във френска атомна централа и настоя за затварянето й

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Смешни смешки Истината е много по-различна и прозаична. Ето го примера:

  Грийнпийс и Зелените подкрепят изграждането на 7-ми блок в Козлодуй.

  Изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, в предаването АЕЦ в сегашно време 27.12.2012 (Предаването е дълго, защото включва репортажи от различни събития, а плейера няма таймер. За това, ако искате да спестите време, когато буфера се зареди преместете индикатора към средата, за да видите интервюто с шефа на АЕЦ-а.). Тук, за ваше удобство, съм извадил само частта, която ни вълнува в момента:

  Вчера знаете че имахме със Зелените, т.нар. Зелени, и от Грийнпийс, и от нашите формации, които защитават зелени идеи, на една маса, във връзка с Орхуската конвенция. Аааааа.... Всъщност те ни казаха, че те са забавили проекта АЕЦ „Белене”, с около четири години, със съдебни спорове. И ако искаме да нямаме забавяне със седми блок да работиме с тях. Аз си взех бележка. Категорично ще работим с тях, разбира се, когато е конструктивен диалога, за да може да избегнем всичките тези съдебни спорове и съответно да бъде уведомено населението максимално много, за да могат те при обществените обсъждания, те да вземат своето отношение. Но аз мисля, че тук нямаме проблем с подкрепата на хората, не само на местно ниво във връзка със 7-ми блок на АЕЦ „Козлодй”.

  Направих си труда да „инспектирам” сайтовете на ПП „Зелените” и на екологичното сдружение „За земята”, представляващо Грийнпийс в България, но никъде не открих публикувана информация за съдържанието и резултатите от тази среща, което не значи че тя не се е състояла и шефа на АЕЦ-а лъже. Участник в срещата ми потвърди по е-мейл, че такава среща е имало, че на нея е присъствал и брюкселския представител на Грийнпийс Ян Хаверкамп и, че последния бил особено „критичен” към родната централа. Защо, обаче, тези т.нар. „зелени” не публикуват подробна информация и даже видео, за „ползите”, които са „извоювали” за нас?

  „Любимият” ми вестник „Дневник”, 18 януари 2013 г.:

  Борисов и еколози за енергийното бъдеще на страната (стенограма)

  БОРИСЛАВ САНДОВ (Съпредседател на партия "Зелените":
  Уважаеми дами и господа министри, представители на медиите, благодаря за предоставената ни възможност да изразим нашата позиция, тъй като тя действително съвпада с тази на правителството, което се отказа от скандалния проект "АЕЦ "Белене". Това беше и в предизборната програма на ГЕРБ и е едно устойчиво решение, което беше направено.

  А всички ние прекрасно знаем, че правителството вече е задействало механизма за повторно похарчване на още € 266 милиона, за „удължаване” на живота на съществуващите 5-ти и 6-ти блокове в АЕЦ „Козлодуй”, без оглед на похарчените до преди по-малко около 5 години почти € 500 милиона, за същата цел. Пак правителството е взело решение и на практика е привело в действие подготвителните дейности за изграждане на 7-ми блок, пак там. Няколко дни след това Борисов потвърждава това, в предаването Панорама на БНТ1, от 1-ви февруари 2013 г. Реакция от страна на т.нар. „зелените” няма.

  През седмицата преди „историческия и най-демократичен референдум” в Родината ни пристига ЧЕП Ребека Хармс, съпредседател на зелената фракция в ЕП, за да агитира за участие в безсмисленото мероприятие, за да се премине прага от 20% активност и така цирка да се продължи с три месеца (чрез парламентарни празнословия). Отвличащата „стрелба” в посока Белене, за да не се вижда и чува АЕЦ „Козлодуй”. (Да напомня, че ЧЕП означава член на евро-парламента (ЕП).) И сигурно не е дошла с празни ръце, защото се развихрят едни мероприятия, едни агитации до безкрай. То не бяха срещи и разговори, то не бяха дискусии, презентация на книга на ЧЕП Хармс, концерт, пресконференция и какво ли още не. И на нито едно от тези мероприятия не се поставя въпроса за НЕ удължаването на ресурса на действащите блокове 5 и 6, както и за НЕ строителството на 7-ми блок!!! Но не е само това! Ако тези хора наистина са против престъпната ядрена индустрия, защо нито един от тях нито веднъж за тази седмица не разобличиха едно проточващо се вече близо година тежко престъпление, а именно участието на ЧЕП Владимир Уручев в управата на АЕЦ-а и ДП”РАО”? Защо ЧЕП Хармс не разобличи и не потърси отговорност от ЧЕП Уручев, който в момента „дирижира” (разбирай – източва) провеждането на дейностите за блокове 5, 6 и 7? Защо ли? Защо ли? Защо?
  Защото са „заети” с рекламата и разпространението на световният „бестселър” на ЧЕП Хармс, за нейна ексурзията в Япония, година след трагедията. За разлика от срещата с шефа на АЕЦ „Козлодуй” рекламата на „бестселъра” е намерила своето достойно място на интернет страницата на „зелените”. Ама моля ви се! Ама разбира се! Това е показна репетиция. Като гръмне някой от блоковете в Козлодуй (под „мъдрото ръководство” на ЧЕП Уручев, примерно) ЧЕП Хармс ще продължи поредицата си от пътеписи, а нашите „зелени” ще устроят целогодишни публични четения.
  Резултатите от „референдума” ги знаем. „Зелените” обвиниха за тях агитаторите за бойкот, като скромната ми особа е първият стред тях. „Зелените не забелязаха”, че само 16 000 човека по-малко да бяха отишли до урните и страницата „Белене” щеше да е безвъзвратно затворена, а вместо това си приписват „заслугите”, че са убедили над полвин милион да ги „послушат”, неглежирайки усилята на „демократи” за смърт на България. Така сапунката „Белене” ще продължава, за да не се чува канонадата от екшъна „Козлодуй”, до следващия пътепис на ЧЕП Хармс.

  Какво обединява ЧЕП Хармс, Ян Хаверкамп (Грийнпийс - Брюксел) и ЧЕП Уручев? Минимум две неща. Първо – нито един от тях никога и по никакъв начин не е „видял”, оповестил или предприел действия за търсене на отговорност за извършени престъпления на теритотрипта на АЕЦ „Козлодуй”. Не се и очаква никога такова нещо да се случи. Второ – всеки един от тези тримата лично, повтарям – ЛИЧНО, са ме съветвали да си намеря доходоносно занятие, за да оцелея. Не да ми съдействат по разкриването и наказването на виновниците на престъпленията с които се занимавам от 5 години, а ме „съветват” да се занимавам с нещо друго, което да ми пречи на първото. Или: „Работи и произвеждай, за да има какво да крадем, а не ни се бъркай в делата!” Или: „Или работиш и ние крадем или умираш!”

  Те ме „съветват”, но избора си е мой. Вече повече от 900 (деветстотин) дни мисля как да постъпя. А докато мисля ви разказвам тези истории, които никой друг не ви разкзва, а и аз не бих могъл, ако послушам „съветите” им.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Зелените са мафия!

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ей сега Франция ще си затвори атомната централа и ще завърти на нейно място перките на ветрогенератори, щом една шепа зелени талибани са го поискали.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  При всички протести има граница, чието преминаване не е желателно. Особено в такива случаи, когато се заплашва сигурността на атомна централа. Заслужават наказания според закона.

 5. 5 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#4] от "stedim":

  Те не са застрашили сигурността, прескочили са оградата и са влезли в дворана АЕЦ-а, където няма нищо особено. До контролираната зона, където са радиоактивните материали гринпийсец не е стигал и няма начин да стигне. Ако го бяха направили, щяхме да имаме генерирано съобщение за ядрен инцидент от поне първа степен по INES, ако не са направили някоя поразия. Ама за това, дето заблуждават обществеността, че са влезли на някакво специално място, различно от улицата от другата страна на оградата, заслужават верно да си понесат последствията, каквито биха били, ако приказката им беше реалност.

 6. 6 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 568 Неутрално

  "Зелените" нещо много почнаха да си позволяват ... А за нашите пък да не говорим какви образи са ...

 7. 7 Профил на eman_b
  eman_b
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няколко процента "зелени" се опитват да наложат мнението си на мнозинството французи.

 8. 8 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Аман от екоталибани. Чудя се, кой ли им финансира акциите?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 9. 9 Профил на Ana Tyankova
  Ana Tyankova
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Само да не вземат и да я подпалят, че както знаем огъня ги влече тия екочовеченца...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK