Животните от приюта в Горни Богров ще имат нов дом

Животните от приюта в Горни Богров ще имат нов дом

© Красимир ЮскеселиевПриютът за кучета в Горни Богров, който беше застрашен от закриване, ще продължи да съществува макар и в друга сграда. Това се случва благодарение усилията на екипа на Animal Rescue Sofia, който успя да събере необходимите средства за преместването на животните в нова сграда и съобщава добрата новина на страницата си в интернет.


Основният проблем беше, че сградата в Горни Богров трябваше да се върне на реалния собственик - банката. Сега новият дом за кучетата ще е в близост до старото местонахождение на приюта.


"С цената на огромния труд на стотици доброволци. Със щедростта и вярата на хиляди дарители в България и извън нея. С неописуемата помощ на стотици журналисти и медии. С подкрепа от всички наши приятели от чужбина. С хиляди, хиляди разпратени писма, бележки, покани, проведени разговори, срещи, събития, уговорки, молби, разочарования и радости, всички ние заедно успяхме" споделят от Animal Rescue Sofia на страницата си.
По думите им сега София ще има своя първи неправителствен приют, който ще бъде:
– независим от институциите, хуманен и европейски;
– ръководен от хората, които истински ги е грижа за животните;
– отворен за всички – доброволци, посетители и осиновители 365 дни в годината;
– с клиника, която работи 24/7 за най-окаяните животни на града;
– с екип, който знае какво върши и поставя животните на първо място.


подробности може да откриете в сайта на Animal Rescue Sofia.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK