ДНСК разпореди проверка за законността на строежа до Арапя

ДНСК разпореди проверка за законността на строежа до Арапя

© Албена ХристоваДирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е разпоредила с днешна дата на кмета на община Царево Георги Лапчев проверка за "пълно изясняване на законосъобразността на извършваното строителство в южната част на къмпинг "Арапя". Като причина за това ДНСК сочи искането на "Дневник" за изясняване на случая с дата 13 декември 2013 г.


Писмото до редакцията, което уведомява за възложената проверка, беше получено в редакционната поща два часа след публикуване на материала за строежа, но и след над един месец липса на отговор за резултати от проверка по случая. Писмото на ДНСК е подписано от директорът дирекция "Оперативна дейност и контрол" към ДНСК Георги Иванов.


В него се казва, че дирекцията настоява кметът на Царево да уведоми в подробен писмен отговор "Дневник" и подателката на сигнала Албена Христова, заинтересуваните лица, ДНСК и регионален отдел "Национален строителен контрол", Бургас, при РДНСК Югоизточен район за резултатите от проверката, както и за предприетите законосъобразни действия в срок до 14 януари 2014 г.


ДНСК възлага и на началника на РО НСК - Бургас, да осъществи контрол върху изпълнението на дадените нареждания и при наличие на основания да предприеме законосъобразни действия, за което да уведоми своевременно "Дневник", подателката на сигнала Албена Христова, заинтересуваните лица и ДНСК.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK