С iFixit поправяме електронни устройства, вместо да ги изхвърляме

С iFixit поправяме електронни устройства, вместо да ги изхвърляме

© ГоричкаIFixit смята да поправи света. Съвсем буквално – иновативната платформа създава общество от хора, които си помагат взаимно за оправянето на счупени устройства от всякакъв вид. Ако например искаш да смениш напукан дисплей на iPhone 5, iFixit имат инструкции и дори видео, което показва как се прави това.


Смело вярвайки в това, че всъщност хората не искат да изхвърлят неработещите си вещи, сайтът предлага ръководства за поправяне на всичко, от коли до компютри.


Ако хипотезата им се окаже вярна, би се разрешил един от много големите проблеми на обществото ни: огромното количество електронни отпадъци на сметищата. За справка само в САЩ изхвърлят всяка година над 300 милиона вещи, попадащи в графата "електроника".
Засега изглежда, че създателите на сайта са съвсем прави в предположението си – регистрираните потребители са над половин милион души, качващи различни ръководства, раздаващи практически съвети и градящи мрежа на отговорно потребление. За изминалата година iFixit е помогнал на над 2,5 милиона хора от 106 страни да удължат живота на електронните си придобивки и да осъзнаят колко е лесно за всеки да помогне – и на своя, и на общия ни дом.


Статията е препубликувана от Горичка.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK