Проектът "Карадере" няма да получи одобрение, защото е в две защитени зони, обеща Искра Михайлова

Карадере от космоса

© Google Maps

Карадере от космосаПроектът "Карадере" няма да получи одобрение, тъй като засяга две защитени територии по "Натура", това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пред ТВ7.  Тя добави, че одобряването на меморандум за разбирателство между кабинета и фирмата инвеститор не означава получаването на екооценка. 


Миналата седмица правителството изненадващо одобри Меморандум за разбирателство за изпълнението на приоритетен инвестиционен проект на "Мадара Юръп" АД да строи в местността Карадере за "три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение" в община Бяла. Става дума за рестарт на проект, представен през 2008 г., който и тогава предизвика негативна обществена реакция заради планираното сериозно застрояване и неясноти около земите, заменките на част от тях и  защитените зони, в които е местността. Карадере попада в екомрежата "Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" - за опазване на дивите птици, и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" - за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. С днешна дата същият инвеститор възобновява намеренията си, като твърди, че проектът е значително намален, ще спази всички законови изисквания и ще представи намеренията си на всички заинтересувани страни.


"Аз ще предложа да добавим поне още едно изречение в закона, което да гласи, че преди да бъде процедиран проектът, той трябва да получи становище по ОВОС. Без оценка за въздействието за нас този проект не съществува", обяви тя.
Инвеститорът на проекта не е контактувал с мен, почти нищо не знам за собствениците на фирмата, допълни тя. "За мен и за екипа на МОСВ този, новият, проект съществува само в един план в 2 писма - едно писмо, написано от фирмата до РИОСВ - Бургас, в което тя се интересува каква е процедурата, за да получи разрешение по екологичното законодателство. Второто писмо е до зам.-министъра на околната среда и водите - дали това по закон е възможно, но е отговорено, че решението се взима в зависимост от проекта", обясни Михайлова.


"Моето лично убеждение и убеждението на МОСВ е, че ние трябва да бъдем много ясни пред инвеститорите. Те са добре дошли, ако създават работни места", каза тя и допълни, че министерството може да подкрепи всеки проект, но при определени условия. 


Първите действия в тази посока ще са промени във формуляра, който се попълва при кандидатстване за инвеститорски клас. Михайлова ще предложи в решението на Министерския съвет да се добави, че преди проектът да бъде процедиран нататък, трябва да получи становище по въздействие върху околната среда. "По-разумно е един инвеститор, преди да тръгне с проекта си, да направи проверка възможен ли е този проект, след като има защитени зони в района", каза Искра Михайлова.


"Ще ограничим проекта, не можем да го разширим в този си вид, защото има защитени зони, каза Михайлова." Според нея преди да се направи бизнес план и график за строителство, трябва да се направи проверка това строителство дали е възможно. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И по-добре, с прекомерното застрояване унищожаваме бавно и постепенно флората и фауната у нас.

 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1275 Весело

  Блага вест за Благовещение.Сега целокупния МС да дава ОСТАВКА,щото да даваш някому привилегията "Инвеститор клас А",нарушавайки закони и европейски директиви,е израз на некадърност или лобизъм.Най-вероятно и двете.

 3. 3 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 463 Неутрално

  да бе да, цирк ни разигравате вие....
  няма да се изненадам ако и някой контрапротест спретнете.
  ОСТАВКА !!!

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 4. 4 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Смешни сте! Другари управляващи, толкова сте немощни, че в опита да замажете гафа с "Карадере" създавате впечатление, че лявата ръка не знае какво прави дясната. Един министър разрешава, друг забранява. Оставка! Върнете братята казаци Станишеви на Република Крим, да си застрояват полуострова на спокойствие!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 5. 5 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Проекта е преработен и отговаря на законовите изисквания. Т.е. преди не е отговарял?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 6. 6 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Ще излезе верно това което написах в първия ден,че комунистите са ебати манипулаторите.Карадере е една манипулация,едно активно мероприятие ,един балон -ПУК! и поизпусна общественото "налягане".
  Георгий брата на Серхий -немал общо
  Искра немало да разреши
  Всичко било още на фаза "преди предварителни проучвания"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 7. 7 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Ще ограничим проекта, не можем да го разширим в този си вид, защото има защитени зони, каза Михайлова."
  Това не кореспондира със заглавието. Може би Михайлова е искала да каже "разрешим" а не "разширим"?

 8. 8 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ето какво значи липса на доверие към управляващи.
  Има ли един човек в държавата , който да вярва на тази женица от която не зависи нищо.....

 9. 9 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Ми като не стане проектът, колко му е да не стане, жителите на община Бяла ще продължават да си пощят въшките на припек и да се чудят как да вържат двата края, като още 400 000 други българи, какво толкова?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 10. 10 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Тая министерка явно не е в час. В зоните Натура може да се строи (и се строи в Европа) и всякаква човешка дейност не е изключена. Трябва обаче да се прави така, че да се запазят в максималн степен природните даденост заради които е обявена Натурата. Ако гнездят птици - всички птици се описват до последнат чавка, преброяват и осигуряват гаранции, че след проекта пак ще ги има. Същото и с тревичките, прилепи, лисици, вълци и пр.
  Ако обществото реши, че мястото си заслужава да остане такова каквото е непокътнато се влиза в процедура за обявяване на резерват. Тогава никаква дейност - само разходки по пътечки и нито метър извън тях.

 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 892 Неутрално

  червени отпадъци, вървете си в ссср!

 12. 12 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#1:"Ангелина"]И по-добре, с прекомерното застрояване унищожаваме бавно и постепенно флората и фауната у нас. [/quote]
  Но пък с безработицата и кризата бързо унищожаваме българския народ, демографската катастрофа, свиването на населението с около 8-10 на хиляда жители в години...
  Почти световен рекорд ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 13. 13 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Тая май си играе с огъня.

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  [quote#12:"boby1945"]Но пък с безработицата и кризата бързо унищожаваме българския народ[/quote]

  И как ще решиш безработицата, като застроиш още един плаж?! Има толкова хоннезаети хотели, че още сто не решават нищо!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#9] от "boby1945":

  Никак не съм сигурен, че в Бяла са умряли от глад. Просто искат да не работят изобщо и само да лапкат, като типични соц. труженици.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 16. 16 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 614 Неутрално

  [quote#12:"boby1945"]Но пък с безработицата и кризата бързо унищожаваме българския народ,[/quote]

  Правилно си се изказал, унищожаваТЕ го. С безграничната си простотия, алчност, безхаберие и наглост.

 17. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 801 Любопитно

  Там очевидно е имало голямо баташко възстановяване на земеделски земи,после продажба и препродажба.Ако инвеститорът е закупил земята,би следвало все пак нещо да може да направи.Трябва диалог,а не протести, контра-протести и противоречиви декларации на министри.Чухме кое е невъзможно,остава да се види кое е възможно.

 18. 18 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще преработят проекта и пак ще строят!

  Брат Станишев,дет се прави,че нямал нищо общо,ще натиска,щот сега е момента.
  Утре Станишев я го има,я -не!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 19. 19 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#12] от "boby1945":
  До коментар [#12] от "boby1945":
  Бобо, тезата дай да направим нещо за да не стоят хората без работа е точно толкова глупава колкото и другата - нищо няма да правите, защото аз съм си го харесал тва място така като е и само ми се пречкате, като ми разваляте кефа.
  В случая Карадере е налице очевиден конфликт между две групи които досега са доказали, че се отнасят с пренебрежение към общоприетите правила. От една страна са инвеститорите, опитвайки се да ги заобикалят с рушвети и врътки по ръба на закона. От другата са псевдоеколозите, за чиято екокултура всеки може да придобие представа ако посети през лятото които и да е къмпинг или див плаж по Черноморието.
  Общото, обединетелното между двете групи е че не искат да плащат за екото (околната среда, мястото където пребиваат). Инвеститорите се правят на разсяни и гледат да минат тънкаж когато стане въпрос за тези разходи по проектите им. Другите просто ги мързи да разчистят около палатките. 20. 20 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 801 Неутрално

  По принцип дори и българската държава,която се крепи на ограничения и забрани не би могла да попречи на един предприемач да направи нещо.Той затова е предприемач,за да ги преодолява тези неща.Хем да се съобразява,хем да преодолява.

 21. 21 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Интересно! В МОСВ са се сетили защитените зони!!
  Защо обаче не се сетиха за тях като одобряваха проекта на Южен поток?

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Някой нещо се е объркал! Принадлежността на една територия към някаква защитена зона, па било то и Натура 2000 не означава, че строителството там е забранено, а означава само, че трябва да се направи ОВОС.

  Вижте "НАРЕДБА за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#17] от "vjacho":

  "Ако инвеститорът е закупил земята,би следвало все пак нещо да може да направи."

  Трябва да и смени предназначението и още куп други неща, които отнемат време за процедурите.Те и за това искат клас А да минат по бързата писта.
  Но ако е верно, че на друго място са делили парцели да избегнат ОВОС не би трябвало да го получават. Дори напротив - всичките им проекти да се гледат под двойна лупа и обезпечени с двойни гаранции щом са си изпортили репутацията.
  Да, времето е пари, но английските пенсионни фондове да са внимавали с кой точно са тръгнали да играят из наште балкански вилаети.


 24. 24 Профил на Медунчо
  Медунчо
  Рейтинг: 469 Разстроено

  Не мога да арзбера защо се стартира този проект сега... Не вярвам да са толкова глупави, че да искат да застроят един от последните безлюдни плажове, където например можете да видите диви сърни.
  Най-вероятно това е привличане на общественото внимание, с което целят 2 неща:
  1) да пририят нещо много по-нагло и коварно, докато хората са фокусирани върху Карадере
  2) накрая да обявят, че няма да разрешат проекта, за да си вдигнат рейтинга преди изборите.

  Просто не искам да повярвам, че са толкова нагли и подкупни, че да разрешат подобен проект : (

 25. 25 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не вярвам нито дума на тази шайка зад Станишев! Просто тихо ще дадат тапията на парашутиста Георгий и под аплодисментите на месната селяния през септември наистина ще отлеят бетона на пясъка, както е записано черно на бяло в решението на Келешарски!

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Не! Не! Не! Не искам! Не може така!


  Аз предлагам да минем на фотосинтеза!

  Не искаме Нефтохим, щото е руски.
  Не искаме Южен пАток, по същата причина.
  Не искаме Кремиковци, Химко и т.н., щото някой ще гушне едни пари.
  Не искаме Белене, щото го правят БСП
  Не искаме Курорти по морето, щото някой си пълни гушата.
  Не искаме курорти в планината, щото някой си пълни гушата
  Не искаме шистов газ, щото някой "ще надупчи, златната земя на Добруджа"
  Не искаме чужденци да купуват земя, щото лично ние нямаме нищо за продаване.
  Не искаме банки, защото са ни дали (ВЕЧЕ) кредити
  Не искаме ЕРП-та щото трябва да си плащаме тока
  Не искаме ВИК, щото трябва да си плащаме водата
  Не искаме Топлофикация, щото трябва да си плащаме топлото.
  Не искаме НС ...
  Не искаме прокуратурата ...
  Не искаме правителството ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#24] от "Медунчо":ами по принципа Братко и братко сега брат Сергея е на власт и обогатява роднините си с поръчки и разрешения. СерГея още през 2007-ма дари на брат си 1200 дка заменки именно в Бяла, но никой не се сети да го пита за връзката на подаръка със сегашното разрешение на строи....

 28. 28 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":ти си минал отдавна на ТРОЛОсинтеза и партийно ибрикчийство....

 29. 29 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#22] от "tribiri":
  Обаче, правенето на ОВОС не гарантира разрешаването на строежа. Ако не се лъжа само при незначително въздействие се разрешава такова. Застрояването и асфалтирането на стотици декари съвсем не е незначително въздействие.
  Но както вече има примери за МОСВ тези подробности нямат значение. Достатъчно е да има поръчка (партийна, роднинска, корпоративна) и стимул и ще се добри какво да е ОВОС. Стига в него да има картинки, графики и да пише "незначително въздействие". После обаче идват глобите...
  Перките по Виа Понтика да не би да са били без ОВОС.

 30. 30 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#15] от "grand funk railroad":

  Когато ги "даваха" по ТВ-то бяха още живи... ама не изглеждаха да са много прокопсали..... и определно не бяха силно заети.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#19] от "k_":

  Ами затова си има Закон! Да се строи, но при предвидената от Закона плътност на застрояване и вид на строителството.

  Ако се нарушат - идват багерите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#31] от "tribiri":
  "Ако се нарушат - идват багерите. "
  Там е работата, че в други светове законите в тази област се нарушават по изключение, а у нас е обратното. В момента по Черноморието е налице работа за багерите по премахване на старите нарушения, та не е много умно да им създаваме работа за в бъдеще.


 33. 33 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#19] от "k_":

  Тези ги разправяй на стария ми каскет.... едно от основните задължение на една власт е да осигурява заетост по всички възможни начини на населението .... за да не се получават региони като Северо-Западналия.....
  Не ги разбираш тези работи.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#29] от "sasoss":

  Инвеститорите не са толкова гламави вече, че да инвестират в някой откровено противоречащ на нормативната база проект. Ясно е, че ако това правителство им разреши и те започнат, преди да са свършили, властта може да се смени и да спре строежа.
  Ние обаче вярваме вече само в площадната демокрация.

  Не на площадите - а в нашите души
  Тя - Свободата - се изгражда и руши.
  По-съвършена от невинното ни детство,
  не се предава и приема Тя в наследство.
  ...
  Христо Фотев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на vilasamodiva
  vilasamodiva
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Дааа, наистина няма да получи одобрение#$%^&* - цял министерски съвет се занимава с този проект - но сигурно пък те не знаят, че проекта няма да получи одобрение - може ли да са толкова не информирани от туй правителство... а???
  На идиоти ни направиха....
  Червена паплач

 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#32] от "k_":

  Мразя, когато ме правят на идиот! Марзя и да повтарям добре заучени фрази от сорта на "бетонирано черноморие", "последното незастроено място".

  Пусни си гугъл карти в мащаб 1:5 000 и "обходи" крайбрежието.
  Това, че някой иска да почива в квартира, в която да плаща по 10 лева на вечер и е намерил такива условия в някоя клоака, не означава, че навсякъде е така.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#28] от "richardnixon":

  Тиквичке, дай линк към твърдението си за заменките извършени в Бяла между Станишев и брат му. В противен случай ще бъде кристално ясно, кой си го докарва от чисти истини дето сам си ги е измислил.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#12] от "boby1945":

  [quote#12:"boby1945"]Но пък с безработицата и кризата бързо унищожаваме българския народ, [/quote]
  Да бе, хотелския комплекс ще създаде ужасно ценни "квалифицирани" работни места на камериерки и охранители, с които България (в частност Бяла) ще прокопса! При това сезонно, само за три месеца!

 39. 39 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#33:"boby1945"] едно от основните задължение на една власт е да осигурява заетост по всички възможни начини на населението ...[/quote]
  Е, тука точно се изтропа типично по социалистически. Явни нищо не разбираш и живееш с идеологията от времето на соц-а. Не властта, а бизнесът осигурява заетост, достатъчно е властта да не пречи. Властта трябва да е като съдията на футболен мач, да следи за спазване на правилата и да наказва нарушенията. А не да казва кой на кого да подаде топката и накъде да ритне.

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Инвеститорът: Разбира се, че ще строим в Карадере, инвестирали сме седем години.
  Изпълнението на проекта за Карадере започва през септември (стенограма от заседанието на кабинета).
  Проектът "Карадере" няма да получи одобрение, защото е в две защитени зони, обеща Искра Михайлова.
  Ха сега де.Кой кого лъже.

 41. 41 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Вярно е, че в България туризмът се разви по възможно най-калпавия начин. И вместо заможни туристи които да носят сериозни приходи, у нас се тълпят или пикливи тинейджъри за алкохолни и секс преживявания които в техните държави просто никой няма да разреши, или пресметливи пенсионери които си броят внимателно еврата които ще похарчат.
  Подход много далеч от истинския печеливш туризъм, повтарящ в почти всичко грешките на Испания. Който се интересува от тоя проблем може да се разтърси и да види разликата между Испания и съседна Португалия.
  Лошото у нас е, че както не се направи почти нищо за най-високия клас, така и се унищожиха почти изцяло най-достъпните, но и най-екологични форми на туризъм - къмпингите!
  Карадере от много време е едно от малкото останали места за диво къмпиране, където се събират хората с караваните. Далеч от бетона и в непосредствен досег с природата. Вярно е, че когато на такива места няма изградена задължителната инфраструктура, това носи и негативи: най-вече замърсяване което е нежелано от никого. И най-малко от самите къмпингари!
  Затова, вместо да подаряват и последните кътчета природа на мутри и офшорни мошеници, кметството на Бяла да се хване и превърне цялата тая ивица в един организиран и благоустрен къмпинг от европейски тип. Сигурен съм, че приходите за общината ще са повече, както и работните места за местните. А и ще остане поне малко истинска природа за всички!

  шуменско пиво
 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#36] от "tribiri":
  Дорогой, претендирам, че познавам горе-доле добре Черноморието. Тва дето го гледаш от Гуглето изглежда по-различно на терена. Вече има няколко места където не можеш да влезеш за никакви пари. Нито през лятото, нито през зимата.
  Пред очите ни се извършва колонизация от една голяма държава, която няма излаз на топло море с курорти за населението си.
  След разочовъркването на Бивол от тия дни все повече става ясно, че за никакви английски пенсионери, хотели и пр. не става въпрос, а за пак същите дето си ги знаем и местните им майкопродавци носещи с кофи грес за местната таралясана държавна каручка.
  Окуражителен факт е, че всичките им далавераджийски проекти се сецнаха напоследък, което показва че българите май са почнали да се усещат как им свалят кожата и се дърпат.


 43. 43 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 402 Гневно

  Лъже! комуняга ли е, няма нужда да му казваш "лъжец": то си се подразбира!!!

 44. 44 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Всеки ден различно казват. Целта е ХЕМ да крадат, ХЕМ да получат гласовета на деб...те гласуващи за теях

 45. 45 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#42:"k_"]Вече има няколко места където не можеш да влезеш за никакви пари. Нито през лятото, нито през зимата. [/quote]

  За съжаление няма и кой да се оплаче... А законът ще е на негова страна!

 46. 46 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 402 Гневно

  Сега приказват, ама като минат изборите...

  Обаче се надявам след изборите за европарламент и неизбежното вдигане на тока през юли НАЙ-ПОСЛЕ да ги изринем!!!

 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Нещо пак ни лъжат. Но ги лъжат и протестиращите - повечето от тях не бяха и чували за плажа на Кара дере.
  Но по презумпция си знам - за еколозите винаги стоят руски рубли! ВИНАГИ!

 48. 48 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "обеща Искра Михайлова"
  Защо ли не вярвам изобщо.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 49. 50 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  През социализма понятието "частна собственост" беше не просто мръсна дума, а равно на идеологическа диверсия. Дали заради промиването на мозъци през 45-те години социализъм, дали заради мръсотиите на прехода, в момента понятието "частна собственост" пак по презумпция се приема за почти за равно на престъпление. Не виждам по-голямо доказателство за ужасното наследство на комунизма. Така че не мащабът е нещото, което прави частната собственост законна, или незаконна, а единствено спазването на закона. Всеки ще изумее, ако някой го хване за гушата защо е дал под наем апартамента си, но когато собственик на земя реши да строи хотел/и в нея, автоматично е смятан за престъпник. Да бяхме почакали да чуем аргументи - ясни, конкретни, ще се спази ли в случая законът, или не. Само това прави разликата с колективизацията 1950 г., когато частното се смята само по себе си за престъпление.

 50. 51 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#50:"inn"]Всеки ще изумее, ако някой го хване за гушата защо е дал под наем апартамента си, но когато собственик на земя реши да строи хотел/и в нея, автоматично е смятан за престъпник. Да бяхме почакали да чуем аргументи - ясни, конкретни, ще се спази ли в случая законът, или не.[/quote]
  Колега, двете неща за които пишеш нямат нищо общо. По простата причина, че природата колкото и да е частна собственост, тя е и обществен ресурс. При това - краен, т.е. ограничен, ! Затова напр. сечта в частните гори се контролира и управлява от държавния орган. За да не се допусне егоистичния частен интерес за печалба да доминира в ущърб на обществения - опазването на природата.
  Колкото до "спазването на закона" за което пледираш, би трябвало да ти е добре известно, че всички кретенизми които се случват у нас са добре облечени във фалшиви "законови" одежди. Примери - колкото щеш, нямам време и желание да цитирам.

  шуменско пиво
 51. 52 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Не защото е в защитени зони, а защото хората показаха, че са будни. Ако никой не се беше "обадил", щяха да си изсер*т бетона без да им мигне окото.

  Да живее България и българският народ.
 52. 53 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#9] от "boby1945":

  А иначе ще пощят лайна плуващи в моето а? С голям кеф...

  www.soundcloud.com/x2805
 53. 54 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#12] от "boby1945":

  И какво викаш - "Много вкусен тоя бетон!" А по комунистическо колко е бил вкусен... Това е временна заетост на нископлатен персонал /айде строителите малко по-платени, но за кратко/ - за 2-3 месеца нископлатен персонал при пълна експлоатация - нямам думи много пплитки мечти имате червените.

  www.soundcloud.com/x2805
 54. 55 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":Картофме, напиши в Гугъл 1199 дка заменки за фирмата на Григорий Станишев по време на Тройната и ще се насладиш на всички констатации в Доклада за разследване на заменките при Тройната.

 55. 56 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Искра Михайлова обещава неща, които вече са предрешени и няма как да станат.
  Идете за последно това лято на Карадере, септември, когато си тръгнат всички и мястото запустее, ударно се започва строежа
  и това беше .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 56. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#54] от "x2805":
  Работата футик, работата и добавената стойност правят играта и борбата.... останалото са шменти капели за балами....
  Водят до безработица, глад, самоубийства, престъпност и нещастия, огледай се наоколо...
  Даже ТЕЛК не работи.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 58 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#57] от "boby1945":

  каква работя - да чистят лайната от ол инклузив хотела ли?
  Стига сте разправяли комунистически глупости... От нископлатена/нискоквалифицирана работя НЯМА висок БВП... има смао туземски държави... Ама то може ли иначе.
  а за телка не работи щото хората са свикнали от комунистическо ВСЕ С ВРЪЗКИ /за банани, за кока кола, за кола, за салам, за дънки, за кореком/ и сега пак така...

  www.soundcloud.com/x2805
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK