Изпълнението на проекта за Карадере започва през септември (стенограма от заседанието на кабинета)

Изпълнението на проекта за Карадере започва през септември (стенограма от заседанието на кабинета)

© Юлия ЛазароваИзпълнението на проекта на ваканционно селище в местността "Карадере" край Бяла е планирано да започне през септември 2014 г. и да продължи три години. Със 107 млн. лв. ще бъдат застроени 247 декара и ще бъдат разкрити 500 работни места, докладва икономическият министър Драгомир Стойнев на правителственото заседание във Видин миналата сряда 19 март. Никой от министрите не задава въпроси и предложението за обявяване на проекта за приоритетен е подкрепено единодушно.


Ето пълния текст от тази част на стенограмата:


Точка 32
Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и "Мадара Юръп" АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт"


ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: Министър Стойнев докладва.


ДРАГОМИР СТОЙНЕВ: Уважаеми господин премиер, уважаеми дами и господа министри, представям на вашето внимание проект на Решение на Министерски съвет за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и "Мадара Юръп" АД и оттеглям предложението относно определяне на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа за изпълнението на проекта. Това с друга инициатива ще бъде предложено, така че предлагам тази работна група сега да не я одобряваме.


Уважаеми колеги, в Министерство на икономиката и енергетиката постъпи предложение от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за приоритетен инвестиционен проект на "Мадара Юръп" АД.


Кратка характеристика на параметрите на инвестиционния проект:


Цялостният комплекс "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" предвижда изграждането на жилищен и курортен комплекс със смесено хотелско, ваканционно и жилищно предназначение в Зона за отдих "Бяла-север" в гр. Бяла. Частта от комплекса, за която се иска издаване на сертификат, представлява инвестиция от 105 млн. лв. за изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване. Предвижда се създаването на над 500 преки работни места. Инвестицията ще се осъществи върху имоти с обща площ около 247 дка. Проектът ще се изпълнява в рамките на три години в периода септември 2014 – септември 2017 г.


Благодаря.


ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: И аз благодаря.


Колеги, заповядайте за въпроси.


За съжаление не е високо технологична инвестиция, но е добре дошла. Да я одобрим.


Колеги, с това изчерпваме дневния ред.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK