БСП-Габрово: Скандално е назначението на Али Алиев за директор на парк "Българка"

БСП-Габрово: Скандално е назначението на Али Алиев за директор на парк "Българка"

© Велко АнгеловКато "скандално" определиха от БСП-Габрово назначението на постоянен трудов договор на Али Алиев за директор на природен парк "Българка", събщава кореспондент на БНР там.


"Повече от наложително да бъде назначен компетентен  и авторитетен директор, след провеждането на честен и прозрачен конкурс," заявяват от Изпълнителното бюро на БСП – Габрово след като този петък Изпълнителната агенция по горите уволни дългогодишния директор и създател на парка Мая Радева.


За прекратяването на договора й без предизвестие с мотив "невъзможност да се справи със задълженията" потвърди за "Дневник" самата Радева като разказа за "катастрофални" финансови злоупотреби и некомпетентни кадрови назначения от страна на Алиев по времето, когато я е замествал (февруари -април 2014 г.). Февруари месец тя излезе в болничен след автомобилна катастрофа. Преди десетина дни Радева е подала писмени сигнали за установените нарушения и е провела лична среща с директора и още представители на агенцията. Една от констатациите на служителите там е, че самата Радева носи отговорност за щетите и нарушенията, които Алиев като заместник е извършил.  
Местната структура на социалистите се противопостави публично и при встъпването на Алиев за временен заместник на Радева, когато назначението му предизвика остра негативна обществена реакция. Основен мотив за лавионообразното недоволство на местни жители, еколози, граждани и някои партии (ГЕРБ и БСП-Габрово) тогава беше, че назначението е политическо, тъй като Алиев е лидер на общинската организация на ДПС в Севлиево и общински съветник. Алиев има и фирма в сферата на дърводобива, което е пряко нарушение на Закона за администрацията. Междувременно стана ясно, че е бил агент на Държавна сигурност под името Виктор.


Парк "Българка" изпълнява четири европейски проекта за над 11 милиона лева.


Позицията на Изпълнителната агенция по горите се очаква в понеделник.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK