Няколко причини за резултата на "Зелените" на изборите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ще призная "дневник" за независима, безпристрастна и европейска медия, ако направят подобен анализ за всяка партия, която има под 1%. Всичко друго представлява "накланяне на везни" към някакво дребно формирование поради личните пристрастия на репортерите.
  Да не говорим, че за всички "зелени" важи клишето, че са като дини - отвън зелени, отвътре червени.

 2. 2 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Какви Зелени! Това са неолиберали и либертарианци.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 3. 3 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "sam_vimes":

  Точно така! Нека Дневник разгледа подробно всички останали партии, има и още две зелени даже, щото иначе много намирисва тая подкрепа от Прокопиев.

 4. 4 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 476 Неутрално

  "Според Тома Белев от "Зелени Балкани" и Асоциацията на парковете в България тази тенденция през последните няколко избори, показва, че "Зелените" имат силно и твърдо..."

  :ДДДДД Е**си и ядрото да им имам, дори не успяха 1% да вземат, а присъстват вече от над 5 години в политиката. На настоящите избори вместо да увеличат подкрепата си изгубиха още 0,1%.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Обединете се с другите две регистрирани партии с този цвят"Партия на зелените" и "Зелената партия" или имате някакви идеологически различия.

 6. 6 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#2:"socialen"]Какви Зелени! Това са неолиберали и либертарианци[/quote]
  Стига, колега, спри се......
  Зелените са откровени социалдемократи, и то от най-противните (чисто идеологически), ако трябва да бъдем реалисти

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 7. 7 Профил на hchinaski
  hchinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#2] от "socialen":

  Ако смяташ, че е много либерално и либертарианско всеки път, като се появи някъде чуждестранен инвеститор, да събираш 20 души и да блокирате кръстовището на Орлов, понеже не било екологично, както и да вкарваш в предизборната си програма всевъзможни левичарски мерки като субсидии за това, онова, трето и четвърто, значи имаш странна представа за либерализъм и либертарианство.

  Хората са го казали - зелени, зелени, ама отвътре червени.

  А причините за това, че на всички избори печелят по 0,6%, са поне сто. Аз ако от нещо съм доволен от резултатите на тези избори, то е, че тия шмекери пак останаха много далеч от субсидия.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3083 Неутрално

  Зелените трябва да си останат гражданско движение.Като партия нямат шанс,защото управлението не е само екология.

 9. 9 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Никаква кампания в страната. Кандидатите в листата в избирателния ми район нямаха никаква активност. Незабележими. Никой и от центъра не се появи.
  Единственият предизборен запис по радиото беше толкова абсурден - "ние сме целувката на иракли"!?
  Принципната грешка - трябваше да вървят с РБ. Вероятно в София щяха да вкарат един депутат. И после, кой откъде е .

 10. 10 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  РБ изгуби поне две места в НС, предвид невлизането на Зелените в коалицията, но това и по причина на самите Зелени, които предварително и публично сложиха т.нар. червени линии(бариери), за да влязат в коалицията, което ги лиши от възможността да направят компромис и да бъдат представени в НС. Смятам не, а съм убеден, че Зелените трябва да присъстват в НС, но сами видно трудно ще го направят и ако искат техният глас да бъде и институционално чут, а и да се опитат да налагат решения отвътре, то трябва да направят нужният компромис и то заради Държавата.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#9] от "dorko":
  В кампанията им имаше една ухилена мома която плямпаше да си гледкаме марихуана.

 12. 12 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Зелените" обмисля сериозно в най-близки срокове е да сменят името си.
  --------------------------
  Кое ще спре да се направят нови партии, копиращи новото име?

 13. 13 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#1:"sam_vimes"]Да не говорим, че за всички "зелени" важи клишето, че са като дини - отвън зелени, отвътре червени. [/quote]
  "Зелените" са либерални дори са най/либералната партия на тези избори.Което казваш е вярно за Зелената партия на Каракачанов,те са червени от всякъде

 14. 14 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Най-хубавото от резултата на зелените е, че е под 1%, т.е. извън субсидията от нас, данъкоплатците. Зелените и без това са добре платена организация от сивия сектор.

 15. 15 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#7] от "hchinaski":

  Кои от всички зелени имаш предвид.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 16. 16 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#6] от "ЩастлиФТ и горТ":

  Коя зелена партия имаш предвид.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 17. 17 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами преименувайте се. На кой му пука. Аман от вас. Врякате прекалено много, при това точно там където не трябва.

 18. 18 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "sam_vimes":

  Това е рубрика Зелен Дневник. Не мислиш ли, че е съвсем нормално да има коментар относно представянето на Зелените в изборите без да има конспирация?

 19. 19 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Определено имам големи резерви към всякакви зелени движения, защото вижданията им излизат от рамките на разумното. Те наложиха на ЕС въглеродни квоти, както и перките и соларите. Нищо против зелената енергия като например соларки и водонагреватели на покривите на сгради за собствени нужди, изграждане на "пасивни" жилища, ниждаещи се от минимум енергия за отопление и т.н.
  Но да задължават цял беден народ да плаща солени цени за електричеството, защото трябвало да е от възобновяеми източници, това никой разумен човек няма да го приеме. Ето и Германия се задъхва под тежестта на високите цени за електроенергия, какво ли остава за бедна България.
  По отношение на строителството по Черноморието съм напълно съгласна със зелените. Малкото останали места трябва да се съхранят.
  За ски пистите нещата не са еднозначни защото все пак трябва да има достатъчно места за зимен спорт.

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  причината всъщност е една: Зелените отказват да разберат, че опазването на природата в рамките на капиталистическата система е неизпълнима задача; а участието им в "гражданското общество" пак повече им вреди, защото "гражданското общество" у нас се формира и фувкционира като нещо подобно на днешните ни синдикати КНСБ и ПОДКРЕПА - на думи защитници на трудовите хора, а на дело съюзници на държавната бюрокрация и работодателите СРЕЩУ работниците.
  Накратко - Зелените просто шикалкавят. И то всичките.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 21. 21 Профил на Johnny B
  Johnny B
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "socialen":

  Те ако бяха добре, ма не са....

  Изгони русофила, спаси България!!!
 22. 22 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Тези заедно с т.н. ''български евролеваци'' бяха единствените, които подпряха едно парадиране на едни нестандартно ориентирани особи. Таз подкрепа наляла ли е или е отляла гласове - за това някой от тях позамислил ли се е?

 23. 23 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 930 Неутрално

  1. Зелените имат поведение на НПО (неправителствена организация) и трябва да решат дали искат да бъдат такава или политическа партия. не могат да бъдат и двете. ако основната ти дейност е да протестираш, няма нужда да бъдеш партия, ако искаш да създаваш и осъществяваш политики, тогава стани партия.
  2. организационно са доста слаби, за което отговорност носи ръководството. например да намерят и организират доброволци да разлепят плакати.
  3. нямат пари, а политиката за съжаление се прави с пари, но това не е извинение а първите две.

  Истината ни прави свободни.
 24. 24 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Ми да бяхте влезли в РБ, бе,зелени, сега щяхте да бъдете в НС, а Атака и АБВ - вън от него. Но дерзайте, всеки път с 0,6%, голям успех!

 25. 25 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Памела, нещо повече:
  каквито и чудо-технологии да са налице, те ще бъдат използвани в контекста на господстващия социално-икономически модел и в интерес на дадения тип политическо управление. В резултат се жертва добруването на хората за сметка на "опазване на природата", а само по себе си подобно противопоставяне е АБСУРДНО! Обществото може да е технологично и да не смазва околната среда... но само ако в основните му принципи би стояло нещо РАЗЛИЧНО от преследване на финансова печалба, социалното неравенство и диктата на политическата класа (която е просто партийни обръчи около бизнес групировки) над гражданите.
  И само един детайл: зелената енергия би била и евтина, и наистина ефективна, ако се РАЗПРЕДЕЛИ, буквално по всеки покрив и балкон да има ветро и фотогенератори, а ако е концентрирана в отделни централи на едри перачи на пари (които са в комбина с бюрокрацията), ще увеличава мизерията и ще прави хората равнодушни към екопроблемите, защото им се налага да оцелеят, а как, освен като експлоатират околната среда най-хищнически, по примера на корпорациите?!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "sam_vimes":

  а дали са червени отвътре, или по-скоро кафяви? "Яко" екозаконодателство (за сметка на жизненото равнище) съществуваше в Третия Райх и в Италия на Мусолини...

  (то и "червените" не са толкова червени, понеже вместо реализация на собствените си лозунги от едно време предпочетоха да изградят тоталитарни държави с държавнокапиталистическа икономика; кое тук е "червено" даже според собствените им класици? А и при "прехода" подозрително бързо и успешно от "комунисти" станаха капиталисти без никакви кавички)
  (туй е офтоп де, ама нейсе)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 27. 27 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Kaто ни застана Тома Белев в президиума на зала Възраждане в Габрово на публично обсъждане на плана за развитие на природен парк "Българка" и се изцепи пред пълна зала, че не можело да не се сече в парка и защити залагането на твърде чувствителни сечи в плана, и ме изгубиха като глас.
  Това веднага след позорното и незаконно поставяне на дървосекача Али Алиев за директор на парка, при действащи протести на габровци срещу назначаването му, при това че даже управленците в града застанаха на страната на гражданите, ей такова рамо му удари върлият природозащитник.

 28. 28 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  [quote#25:"Николай Теллалов"]И само един детайл: зелената енергия би била и евтина, и наистина ефективна, ако се РАЗПРЕДЕЛИ, буквално по всеки покрив и балкон да има ветро и фотогенератори, а ако е концентрирана в отделни централи на едри перачи на пари (които са в комбина с бюрокрацията), ще увеличава мизерията и ще прави хората равнодушни към екопроблемите, защото им се налага да оцелеят, а как, освен като експлоатират околната среда най-хищнически, по примера на корпорациите?![/quote]
  И аз точно това имах предвид: индивидуални за всяка сграда източници на зелена енергия.

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3951 Неутрално

  [quote#2:"socialen"]Какви Зелени! Това са неолиберали и либертарианци. [/quote]
  Да вярно е ,че момчетата от зелените имат НЛП подготовка от чуждестранни доброжелатели и НПО ама принципно е несправедливо да имат само 0,6%.
  Знам ,че се борят за 1% за да хванат субсидия . Смятам ,че народа трябва тряйно да узрее за "зелени" и е хубаво те да изместят антиконституционната ибрикчийска партия на ислямисти ДПС . Ислямистите редовно изнасят предизборна агитация на майчин език! Ако може така да го кажем защото мамките им говорят по-добре български !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "pamela":

  Те и Зелените имат точно това предвид, ама дали всичко го разбират е спорно.

 31. 31 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#3] от "tamaya":
  Дневник вижда правилно потенциала тука. Останалите са комунистически и ДС формирования, за да блокират терена на целените.

 32. 32 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#5] от "chicago514":
  Виж пост 31. Тези са част от партийното инженерство на БСП.

 33. 33 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Единствената партия, от която получих спам в електронната си поща, бяха именно "Зелените". Въпреки, че текстът не беше буквално "това писмо сигурно ви намира в много изненадано състояние, но имайте вяра, че се обръщаме към вас с леко сърце и воля за взаимна изгода", цялостното впечатление, за съжаление, не беше много далеч.

  Един имейл, например, беше с подател "Депутат", озаглавен "Обява за работа", и покрай другото казваше "С настоящото писмо кандидатстваме пред вас за работа като народни представители в 43-ото Народно събрание." Да започнем дори с явното объркване между "обява за работа" и "молба за кандидатстване" -- нещо характерно и за типичния спам и демонстриращо колко малко им пука на спамърите за прецизността на изпращаните от тях писма. Но спамърите се целят в сравнително наивни и най-вече заслепени от алчност хора, които дори няма да забележат подобни логически противоречия, камо ли да тръгнат да си правят изводи от тях. Ако изпратите обаче подобно разписана молба до която и да е уважаваща себе си фирма, животът ѝ безславно и много бързо ще завърши в кошчето за боклук.

  Но нека не издребняваме толкова много, нали? Важно е, все пак, съдържанието, важен е вложеният смисъл, нали така? По-надолу четем... "Конкретно, ние Зелените ви предлагаме нашата Платформа 2014 и ви представяме нашите три основни приоритета от нея: // Първо, опазване на околната среда чрез налагане върховенството на закона..."

  Момент, как така ще налагате върховенството на закона, когато дори с тези си съобщения вие вече го нарушавате или най-малкото вървите по ръба му, извършвайки едно не особено достойно действие като разпращането на масови имейли... Правите го за "благородна кауза"? Добре, но оправдаете ли себе си, всеки друг също може да се оправдае с негови си "благородни" каузи. "Другите също нарушават закона", и то за много "по-лоши" неща? Но тогава с какво всъщност вие сте "по-добри" от тях...?

  Няма смисъл да продължавам, защото това е само една малка илюстрация на проблемите на "Зелените". Да, може би точно това е проблемът -- че са все още "зелени". Всеки от нас минава през тая фаза, наистина. Но трябва да има и развитие: не може вечно да оправдаваме пропуските и грешките си с младежки плам и ентусиазъм.

  Запазете ентусиазма си, но добавете и зрялост, ако искате да бъдете възприемани като сериозна партия. Бъдете зелени в душата, а не в ума си. Иначе, все тъй ще срещате "Thunderbird thinks this [party] is Junk..."

  "The Internet is an insecure place."
 34. 34 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Зелените трябва да спрат да обслужват парите и интересите на този или онзи

  Попътен вятър в главите!
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7810 Неутрално

  България има нужда от зелена партия,каквито има във всяка европейска държава.Но доколко са зелени зелените/като Каракачанов например/,това вече е друг разговор.

 36. 36 Профил на 1913
  1913
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Съгласен съм напълно с по-горния коментар, в който се казва, че "Зелените" са зелени, в ролята си на политици. Но поне са добри хора и обичат България, българите и българската природа. За разлика от почти всички останали политически субекти, които мразят всичко, освен краденето на пари. Аз бих ги приветствал по всяко време в Реформаторския блок. Със сигурност ще бъдат по-полезни за него, отколкото са някои индивиди, за които думата "предатели" в доста голяма степен описва действията им.

 37. 37 Профил на inerave
  inerave
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хайде сега, а предизб. клипове и надслови, които ги направиха да изглеждат леко смешни агенти? ученически идеализъм и добро намерение е приятно начало, но трябва и сериозна мисъл някъде там.

 38. 38 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#1] от "sam_vimes":

  Зелени, червени...Северна Европа е друг свят от България.

 39. 39 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Пожелавам им да успеят да идентифицират причините за слабото си представяне и най-вече да изградят успешна стратегия за бъдещите си действия. Защото, както писа по-горе "1913" те са добри българи и добри хора и едни от много малкото, на които наистина им пука за тази страна и ние като страна се нуждаем изключително много от хора като тях в управлението.
  Съгласна съм с изразеното и по-горе мнение, че трябва да научат разликата между гражданско протестно движение и политическа партия. Там е именно голямата им грешка в предизборната кампания според мен, че те използваха приоми от първото за второто. Колкото за липсата на пари - който ги няма, трябва да го компенсира с креативност.
  Успех за в бъдеще ви пожелавам, момичета и момчета. Вие сте интелигентни и затова съм убедена, че ще успеете да се поучите от грешките си.

 40. 40 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Точно тези "зелени" заслужават дори по-малко !

 41. 41 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#40:"ТМаринов"]Точно тези "зелени" заслужават дори по-малко ! [/quote]
  Да, наистина не заслужават, защото от всички те най-малко имат намерение да подкрепят корумпираното статукво. Как си позволяват?! И как си позволяват да искат да се борят за каузи, а не за да напълнят собствените си джобове?! Не, точно в тази страна тая няма да я бъде! Не, не и не!

 42. 42 Профил на Aleksandar Varbanov
  Aleksandar Varbanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересна статия. Само да припомня, че ПП Зелените откраднаха името от другите две партии. Първата създадена у нас е Зелената партия през 1989 г. Партия на зелените е регистрирана през 2001 г. ПП Зелените е от 2008 г. Мисля, че е крайно време и трите да се обединят. Освен това в цяла Европа те са леви партии, а у нас се правят на десни и хукнаха към Реформаторския блок.

 43. 43 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  И мен ме отблъснаха прийомите им на протестно движение, след като трябва да са политическа партия и да се опитват да прокарват тезите си с диалог с останалите пшартии. Те трябва да си признаят, че предвид социалната структура и политическата традиция на България, представляват маргинална партия, която за сега не може да се явява сама на избори. Но не подкрепиха РБ...

  E PLVRIBVS VNVM
 44. 44 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Много от хората възприемат Зелените като партия, която се занимава предимно с екологични проблеми и затова не ни се доверяват..."
  ===========
  Не, бе. Не ви е там проблема.
  Възприемат ви като партия на "Зелените пари".
  Затова не ви се доверяват.

 45. 45 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  А може би хората с пълно право ви смятат за мафиози?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 46. 46 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Причината за резултата им на изборите е много проста - нямат спонсори.

 47. 47 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  [quote#42:"essentialstudio"]цяла Европа те са леви партии, а у нас се правят на десни и хукнаха към Реформаторския блок[/quote]
  А колко е "десен" РБ?
  Или е по-важно кой какво претендира за себе си?

  (За протокола - аз съм един от избирателите на Зелените, които на тези избори гласуваха за РБ)

  ГЕРБ: "напрайли сме над пулвин милиард километра магистрали БЕЗ АСФАЛТ!"
 48. 48 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  [quote#1:"sam_vimes"]Да не говорим, че за всички "зелени" важи клишето, че са като дини - отвън зелени, отвътре червени. [/quote]

  Айде докажи тези си думи. И докажи, че огромната част от протестите, свързани със защита на на природни обекти, не са организирани от Зелените.

 49. 49 Профил на CAHDOKAH
  CAHDOKAH
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Основната причина за слабото представяне е, че сте все още зелени. Когато узреете и разберете, че разделени и зелени сте слаби, тогава ще имате парламентарно представяне. Кое не ви изнасяше толкова, че да правите тия пируети в преговорите с РБ, както и синьо единство на Надето. Сега по-добре ли е като сте вън и изолирани? А имаше реална възможност, да сте част от РБ.

  Истината има много врагове, а лъжата-много приятели.
 50. 50 Профил на teller
  teller
  Рейтинг: 395 Неутрално

  С кръстоносния поход срещу шистовия газ "зелените" пораждат много и може би основателни подозрения, че са инфилтрирани с руска агентура. Няма разлика между тях и Атака по този въпрос. Служат си с лъжи и манипулации на най-долнопробно ниво, като "видяхте ли едно клипче в You tube". С тях не може да се води никаква дискусия, не признават нито научни факти, нито мненията на специалисти по тези проблеми, въпреки, че никой от тях няма някакво техническо образование.

 51. 51 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Реалният резултат е не 0.6 ,а 0,006 процента


 52. 52 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  [quote#47:"keen"](За протокола - аз съм един от избирателите на Зелените, които на тези избори гласуваха за РБ) [/quote]
  Аз също. Промених в последния момент решението си и гласувах за РБ. Но ако РБ не направи нещо съществено за България, най-малкото като позиции и отстояването им докрай, на следващите избори няма да правя компромиси със съвестта си, заради някакви проценти.....

 53. 53 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "25% от хората, които искаха да гласуват за нас са се объркали с "Партия на Зелените", чиято основна цел е именно това. На всички обществени обсъждания лидерът й Валентин Симов защитава интереса на олигархията, която унищожава природата и плюе по неправителствените организации (например на обсъждането на плана за управление на природен парк "Българка", на който лично присъствах)..."

  Ми да, истина е, лично свидетелствам, че имаше таквоз нещо. Че излезе на обсъждането въпросният Валентин Симов и поддържаше "икономическото развитие", даже клакьор от публиката го поддържаше да не се поддаваме на "зеления рекет". Правеше впечатление на човек поставеник с доста постни умствени възможности. Не знам някой да се е объркал с партиите, аз поне - не.
  Та като сте били там, уважаема госпожо Мелтева, не ви ли направи впечатление, че по предварителен сценарий се приложиха куп трикове, за да бъде съкратено времето за гражданско обсъждане и всъщност такова да няма? Хората дойдоха при вас, вий чухте ли ги и какъв план за развитието на парка им предложихте? Хора, които са заделили време да се запознаят предварително с доста разхвърления (според мен умишлено) проекто-план и очакват да присъстват на нещо различно от партийно боричкане и отбиване на номера със задължителното обществено обсъждане. Хора, чиято възможност да се ориентират и гражданска осъзнатост вие явно подценявате.

 54. 54 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Горният ми пост се обръща едновременно към Зелените и към журналистката, което е емоционално и не особено правилно, тъй като тя ги анализира в трето лице като страничен наблюдател. За което ѝ се извинявам.

 55. 55 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#2] от "socialen":

  Както ти казах на теб... изобщо не знаеш както е либертарианец. Тези смотаняци не са нито либерали нито либертарианци... това са едни психопати, които плашат лъжат и заблуждават (умишлено, изтекога имейли) само и само да се докопат до властта. И ако правят нещо е то точно да ограничават свободата на хората.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 56. 56 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#29] от "comandante":

  Ти си другия, който си няма никаква идея какво е либертарианец. Зелените нямат нищо общо с това... напротив те ограничават свободата на хората. Сигурно и в кенефа като отидете и гледате да не излезе либертарианец там... то бива бива неграмотност... и ако тези са свързани с някакво НПО... то е руско!!!!

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4062 Весело

  До коментар [#2] от "socialen": "Какви Зелени! Това са неолиберали и либертарианци."
  Имаше едни зелени + левица с Каракачанов
  = ТЕ МИ ХАРЕСАХА МНОГО !
  В Европейския Парламент има Северни - зелени
  ... има и "либерално" зелени близо до АЛДЕ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 544 Неутрално

  На мен, изказването им ми звучи като - а бе никой не ни бръсне за слива, ама ние ще тероризираме и парламент и общество да става на нашата.
  Иначе, екологията е важно нещо. Хуманното отношение към животните също е нещо без което не можем. Но, според мен, проблема им е че искат някой друг да им плати масрафа.
  Не съм чул или чел, някой зелен да е поел отговорност за изпохапаните от бездомните кучета, за сметка на това има множество акции на зелените именно в подкрепа на количества бездомни кучета.
  Не съм чул или чел и за разумни алтернативи предложени от зелените за енергийните въпроси. Нещат ТЕЦ, нещат АЕЦ, вятърните генератори убивали птици....

 59. 59 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 616 Неутрално

  айде сега и на тия Реформаторския блок им е виновен! изказването че техните собствени избиратели били гласували за РБ като "по-малко зло" което ще влезне в парламента е обидно и за техните и за избирателите на РБ и издава лош вкус и липса на политическа култура...

  а можеше просто да не се правят на интересни, да се влеят при РБ където е мястото на всяка политическа сила която се бори срещу мафията, да удовлетворят избирателите си и сега да имат 1-2 депутати които да им изпълняват политиките в НС

  всичко друго е детинщини и безотговорност...и на ДСБ не ни харесва да сме с хора дезертирали от ДСБ или с избушените седесари, но ... политика се прави с политика

 60. 60 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#14] от "Митев":

  Надявам си да си стоят дълго време там. Изключително вредна партия...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 61. 61 Профил на Ел Бала
  Ел Бала
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Точно така повече политика и по-малко протести.

  Хората страдат от предрасъдъци, липса на информация и най-лошото безверие. На невярващите, прочете нещо за държавата Бутан... и престанете да се държите като материал от клекалото на Европа.

  Това разграничение от другите ЗЕЛЕНИ трябваше отдавна да стане!

 62. 62 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 768 Весело


  Зелените при РБ...

  Зелени активисти при неузрели политици...

  Наистина там им е мястото...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 63. 63 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  "Зелените" у нас да поканят за 1-2 години Ска Келер и нещата ще потръгнат

 64. 64 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  България се изсича тотално и непрекъснато. Цеко получи това което искаше. Шистов газ в момента не се знае дали се копае защото държавата няма механизъм за проверка. Какво правят Зелените на тоя фон:

  1. Твърда подкрепа за гей-парадите
  2. Твърда подкрепа за нелегалната имиграция, начело с видният активист на БХК Тома Белев
  3. Твърда подкрепа за незаконното строителство в гетата
  4. Няма нито един сериозен протест организиран от тях тази година, а причини не липсват

  Гореизброените причини формират точно 0,5% до 1% от обществените нагласи, а има и още:

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 65. 65 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "vinetu":

  Написал си сериозни глупости!Т.Белев не е активист на БХК! Като че ли живееш на друг континент!

 66. 66 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  гледам, че в коментарите към статията често се среща мнението за "руски интереси". Моля, нека не опростяваме нещата, и то именно в тази плоскост. Руски, полски, горски или марсиански - няма значение. Същественото е, че са ОЛИГАРХИЧНИ интереси, които на първо място потискат собствените си народи, или ги залъгват с "подобрения" за сметка на други народи и етнически малцинства.
  От четене на историческа литература би трябвало да е ясно, а и от събитията в Украйна например, че ОЛИГАРСИТЕ, даже воювайки помежду си (с ръцете И КРЪВТА на "низшите класи", винаги намират начин да се погодят... пак за сметка на редниците във войните им.
  Та настоявам на тезиса, че проблемът на Зелените е, че са ПАРТИЯ, а не ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА; една такава промяна засяга взаимоотношенията както между хората, така и отношенията на хората с природата. Днешното антиекологично поведение на човешката цивилизация е ПРЯКО СЛЕДСТВИЕ от антисоциалното поведение между самите хора, между социалните слоеве.
  А всяка една партия, освен че лъже собствените си избиратели (пресните примери с евродепутатството на Бареков и Джамбазки), не е лоялна към активистите си (непризнаването на преференциите); лъгането пък на целия народ е налице, всяко действие на докопала се до властта партия е такова - и това е СИСТЕМНО ПОВЕДЕНИЕ, другояче една партия НЕ МОЖЕ да постъпва.
  А че някои обикновени граждани са понамазали от водената от някоя партия политика, изобщо не означава, че дадена политическа практика е била "в полза на целия народ". Напротив, тя е разделила народа и го е хвърлила в междуособици по стотици дребни въпроси, без да засяга отровните корени на проблемите.
  ----
  Също така моля да не залитаме към недоразбрани термини като "либертарианци". Повечето "Зелени" са за силна държавна регулация, което противоречи на идеите на либертарианците, които пък са за дерегулация, което на свой ред означава ПРОИЗВОЛ на бизнеса.
  ----
  Относно "зелените идеи" бих препоръчал на всеки, който освен "форумен писател" е и добросъвестен ЧИТАТЕЛ, да потърси един автор - Мъри Букчин, който доказва теоремата за несъвместимостта на капитализма и държавността с адекватното решаване на екологичните проблеми.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Винету,
  какво значи според теб "сериозен протест"? Аз също не съм видял например трошене на техника, която например е тръгнала да разчиства природен парк за строителен терен - и това ме огорчава.
  Не съм видял и агитационна работа на Зелените всред хората, които биха спечелили от антиекологично действие (защото примерно в техния край НЯМА РАБОТА и ентиекологичното действие ще им даде нов поминък).
  Останалите неща наистина, така както са подхванати, или нямат нищо общо със защитата на природата, или направо вредят на същата кауза.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 68 Профил на no_sense
  no_sense
  Рейтинг: 225 Весело

  Зелените трябва да получат фиксиран дял от националния бюджет.

 69. 69 Профил на skitnikapozemqta
  skitnikapozemqta
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Значи не могат някви бедняци само и само, защото са със зелено мислене да тръгват да правят политика. Трябват ресурси!! Вижте го барека колко пари изхарчи и получи голяма подкрепа. Не ви е нужна чиста политика в този смисъл на думата тапанари такив. Много ме е яд щот сте смотани и скоро няма да го разберете а аз се преебах да си дам гласа си за вас,вместо за реформаторите, които имаха нужда от подкрепа.,

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Тролът не винаги спори със себе си, но когато го прави то е през няколко различни акаунта.
 70. 70 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#65] от "vaskoblue":

  Всичко което съм написал е 100% вярно, Зелените се държат като БХК 2, а Тома Белев ( и не само) е най-яркия пример за това. Съответно получават подкрепата на която се радва БХК.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 71. 71 Профил на supermarty
  supermarty
  Рейтинг: 12 Гневно

  Хора, много правилни критики към Тома Белев и Каракачанов.

  Моля правете разлика: Белев и Каракачанов са от ЗЕЛЕНАТА ПАРТИЯ, и това е именно от причините ЗЕЛЕНИТЕ (за които се говори тук) да се разграничават от тях.

  Това доказва колко е пагубно ГРЕШНОТО разпознаване на партията и неимформираността на хората (поради липса на средства за реклами). Но замислете се малко: как една партия ще вземе милиони за кампания без да трябва да обслужва интересите на инвеститора си вбъдеще? За мен това е ключовият въпрос в съвременната политика. И именно факта, че Зелените са бедни (и НЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ както влизат в пармента почти всички партии, и то години наред) намалява значително шанса за тяхната задкулисна мафиотска/олигархична обвързаност. Какво са едни 20000 лева за кампания спрямо милиони за купуване на гласове?

 72. 72 Профил на fdgdfhh
  fdgdfhh
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ето тази екологична партия трябваше да мине 4% бариера, а не само подивели националисти! Срам ме е от България!

 73. 73 Профил на fdgdfhh
  fdgdfhh
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#22:"marrad"]Тези заедно с т.н. ''български евролеваци'' бяха единствените, които подпряха едно парадиране на едни нестандартно ориентирани особи. Таз подкрепа наляла ли е или е отляла гласове - за това някой от тях позамислил ли се е?
  [/quote]

  Да тя бе единствената партия, която зае цивилизована позиция и показа уважение към човешките права и достойнство, а не нарича хората "нестандартно ориентирани особи"!

 74. 74 Профил на K.
  K.
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ей, много хейт срещу Зелените, много нещо!

  Подкрепата им спадна, защото около 1/3 от гласувалите за тях на предишните избори, сега предпочетоха РБ и съвсем скоро ще си патят от това.

  Освен това правят кампания без пари. А трябва да обикаляш градове и села, да говориш с хора, за бензин, за фейсбук...

  Трябваше да имат силна кампания през социалните мрежи, за да достигнат до младите в София и още 3-4 големи града.

  Иначе събират доста хейт от троловете по форумите. Което е нормално за извънсистемен играч - единственият от първите 11 партии, участвали в изборите.

  K.
 75. 75 Профил на eвЗЕНи
  eвЗЕНи
  Рейтинг: 497 Весело

  Просто Българинът не е дозрял да мисли извън собствените си интереси. Само общества, в които хората не мислят какво да сложат в тумбака си имат Зелени партии, които защитават природата им. Скоро, уви, няма да стане в БГ, както и не става в САЩ по същата причина.

 76. 76 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 552 Неутрално

  В основата на колапса на енергетиката при растящи цени на тока е точно утопичната, антисоциална и антипазарна зелена идеология.
  Нагли рекетьори, които държат да бъдат харесвани от жертвите си.

 77. 77 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Даа, аз отдавна съм го казал - червените целени нямат шанс да докопат заветния 1 (един) процент и още по-заветната субсидия (за нея ний се борим, за нея ние мрем, както казваха дедите ни), именно защото всичко живо, което споделя „ценностите“ им - сивите катерици преди хората, смърт на капитализъма, наркотици, аборти, гей бракове и узаконена педофилия - вече е или кандидат-депутат, или избирател на РБ. Все пак накрая се оказа, че и този блок допринася някаква полза. А от либералната газетка „Дневник“ за пореден път откриха топлата вода.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 78. 78 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Даже има и тренд към намаляване - от 0.7% на 0.6%. А някой казваше, че на тези избори произлезли само лоши новини.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 79. 79 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Всички, които ги смятат за десни, да им прочетат програмата, те за 2014-та нямаха такава, а използват тази от 2013. Там да видите колко десни идеи има (0%) и колко неадекватни (100%). Това, че са подлъгали няколко хиляди млади хора, на които им липсва "благородна" кауза, изобщо не ги прави адекватна партия.

 80. 80 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 476 Неутрално

  това е единствената зелена партия и единствената партия в България, която не желае да вампирясва на гърба на всичко възможно

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 81. 81 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#76] от "АК":

  абсолютни глупости! само защото някой мафиот е сключил неизгодни за държавата договори не значи че енергията от възобновяеми източници е скъпа. надявам се НЕК да фалира и тогава на свободния пазар цената на енергията през деня ще падне доста

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 82. 82 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 476 Неутрално

  [quote#71:"supermarty"]Моля правете разлика: Белев и Каракачанов са от ЗЕЛЕНАТА ПАРТИЯ, и това е именно от причините ЗЕЛЕНИТЕ (за които се говори тук) да се разграничават от тях. [/quote]

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 83. 83 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 476 Неутрално

  пълно е с късогледи коментатори, които въобще не правят разлика между различните "Зелени", наистина няма да е зле една смяна на името

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 84. 84 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "vinetu":

  Как ще се държат от БХК бе човек ти вярно от коя вселена пишеш? Провокации ли търсиш що ли, просто заблуден ли си или неинформиран?

 85. 85 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#84] от "vaskoblue":

  http://izbori.zelenite.bg/12293

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 86. 86 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#84] от "vaskoblue":

  http://evroliberast.com/lgbt-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-2014-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 87. 87 Профил на Stoyan Beshkov
  Stoyan Beshkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като чета коментарите, най-вече на тези с псевдоними, ми е ясно, защо е ТАКЪВ резултата от изборите - НАРОДА Е ПРОСТ, ЗЛОБЕН, ЗАВИСТЛИВ, ПРОСТАШКИ, ДЕБИЛЕН И НЕГРАМОТЕН, Т. Е НЕ ЧЕТЕ И Е ПЪРВОСИГНАЛЕН КАТО НЯКОИ ОТ ОТГЛЕЖДАНИТЕ ОТ НЕГО ЖИВОТНИ! СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА, АМА ФАКТ! И ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ СА НИ МНОГО, ЖИВЕЙТЕ КАТО СКОТОВЕ В НЕВЕЖЕСТВО И БЕЗХАБЕРИЕ!

 88. 88 Профил на Stoyan Beshkov
  Stoyan Beshkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Дрезден имаме 5.6%! Останалите зелени 0%! - това е в подкрепа на написаното горе

 89. 89 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Хм. Зелените са единствената несистемна партия. Единствената, което имаше смелостта първа да поиска навлизане на елементите на пряката демокрация на места, където още никой не смее да го прави - например правото на НПО да внасят наказателни искове за длъжностни престъпления, задължителни контролиращи референдуми на местно равнище за всички значими решения касаещи публични ресурси, НПО отговарящи на изискванията да могат да участват наравано и да се регистрират с листи в изборите, право на гражданска законодателна инициатива и на сезиране на конституционния съд. Мда - има да се чакат други като зелените..........

  www.bulgariangreens.org
 90. 90 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "vinetu":

  Тия линкове нали се сещаш, че въобще не доказват твърдението ти за Т.Белев и БХК. Като толкова добре боравиш в интернет, проучи си кой кой е, а недей да се излагаш по форумите!

 91. 91 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#90] от "vaskoblue":

  Не знаеше нищо за това нали? Препоръчвам ти, ти да проучваш кой кой е, за да не те водят за носа подобни "Зелени".

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 92. 92 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#91] от "vinetu":

  Напротив- знам. Продължавам да те питам- как реши,че Т. Белев е нещо в БХК? Как реши, че той е въобще нещо и в ПП Зелените? Хич не си наясно с нещата и си личи!

 93. 93 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#92] от "vaskoblue":

  Имаше един протест "против ксенофобията" организиран преди време от БХК за които Т.Б агитираше много упорито, ама сега не ми се търси. Да беше само той от всички "Зелени" с мед да го намажеш

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 94. 94 Профил на vaskoblue
  vaskoblue
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "vinetu":

  Това,че Т.Б. е против ксенофобията въобще не го прави виден активист на БХК, както и не прави Зелените подчинени на БХК. Не може ли хората да имат позиция без да са членове на някаква организация, която я защитава?

 95. 95 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#94] от "vaskoblue":

  Може разбира се, може също да има живот на Марс.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK