Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на green
  green
  Рейтинг: 428 Весело

  Браво на всички участвали!

 2. 2 Профил на elibal
  elibal
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Браво и борбата продължава!

 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1062 Весело

  От мен също браво на участвалите в почистването и благодаря на фотографа Пламен Антимов за снимките!

 4. 4 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Красота.

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 5. 5 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1062 Весело

  [quote#3:"BlueWater"]благодаря на фотографа Пламен Антимов за снимките![/quote]Благодаря и на другите които са снимали!

 6. 6 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Няма нищо лошо в това да се изграждат курорти, съобразени с екологичните норми. Те са нужни и на почиващите, и на местните хора за осигуряване на заетост.

 7. 7 Профил на mark007
  mark007
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Такива инициативи трябва да има за всички български плажове след сезона. Явно само това е начинът , явно само това работи.
  Надявам се някой да го организира по-мащабно!
  Определено бих плащал за това да подпомогна доброволците, които го правят!

 8. 8 Профил на raz_2_tri
  raz_2_tri
  Рейтинг: 450 Неутрално

  това ще го прекръщаваме ли на "Черни дол" или само ще го чистим?
  Поздравления за участвалите!

 9. 9 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Дано си остане в този вид това красиво място!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 10. 10 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Поздравления за участниците в инициативата.
  Ако можеше и къмпингуващите да оставят по-малко...

 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Пленителна красота!
  За поредна година имах удоволствието да й се насладя през лятото.
  Голямо БРАВО на доброволците!

 12. 12 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Поздравления! Добра инициатива. Лошото е, че така наречените еко почиващи оставят кочина и трябва да се чисти след тях.

 13. 13 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Развалиха и този плаж, както развалиха Иракли преди години.
  Вдигна се шум из медиите и всичкото "тарикат от панелното гето" реши да паркира си 20 годишната си кошница, за да се наслади и той безплатно това "последно девстено място".
  Той в гетотото е свикнал на мръсотия - кофите за боклук винаги преливат, комшиите са си оставили старите мебели и саксии на площадката на стълбището.
  Той не иска цапа - но просто мръсотията не му прави впечатление и като си тръгне, оставя това, сред което е сред които е свикнал да живее...боклук...

 14. 14 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 561 Весело

  "Според гражданската им инициатива, манипулация е тезата, че плажуващите там замърсяват." и "Част от събраните отпадъци са всъщност приспособления за къмпингуване – като сковани мивки, шкафчета и рафтове." Ама, моля ви се )

 15. 15 Профил на Izida
  Izida
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Не разбирам какво пречи да се строи на разстояние от този плаж? Отсядам редовно в къща в с. Горица - 4 км от Карадере. Удоволствие е да походиш пеша до там и да се насладиш на природат.

 16. 16 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#15] от "Izida":

  На 5 километра на север на плажа на Шкорпиловци (най-дългия плаж на нашето черноморие) също има природа, горички, купища ситен пясък. Шкорпиловци ИМА ВЕЧЕ изградена инфраструктура - пътища, тръби, капанчета, бунгала, достатъчно бетон и тухла в регулация, за да се нарече курорт. И всичко това ПУСТЕЕ ОТ ГОДИНИ.

  Питам, с какви пари ще се изгради път, канализация, електрификация за Карадере?!? Мислите ли че инвеститорът ще направи това!? НЕ, това трябва да го направи държавата с нашите пари (които ще отидат в едни фирми) !!! Питам още, защо е нужно да се о*ере един девствен, красив плаж, като може да се вложат много по-малко средства да се оправи цялата база на Шкорпиловци!?!

 17. 17 Профил на matanza
  matanza
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#16] от "Keyser Söze":

  Абсолютно съм за! Вярно е, че и покрай Шкорпиловци има защитени територии, но може да се инвестира в застроените райони. Кеф ти къмпинги, кеф ти хотели. Да строят там. То има и нужда, мен ако питате, че някои бази са отврат...Объркали са инвестицията с тия ниви над Кара дере...

 18. 18 Профил на zelennn
  zelennn
  Рейтинг: 229 Любопитно

  какво огромно лицемерие! тези саморекламиращи се умишлено пропускат да кажат, че шетат върху чужда собственост!!! сами си противоречат. 15 човека са почиствали Карадере 2 дни, а в същото време казват, че не е било замърсено от къмпингуващи, а са събрали само 60 чувала боклук. защо не отидоха в общината да заплатят извозването на боклука и неговото депониране в определеното за това сметище. хем обилно замърсяват, хем сами се хвалят, че до някъде нещо са почистили и са стоварили боклука някъде си и общината (а общината значи хората, живеещи в Бяла) да плати за техните летни бунища. измислили са и нов строителен термин "компостни тоалетни". на вниманието на вице премиера г-жа Захариева: уважаема г-жо Захариева, вашите любими приятели измислиха нов вид строеж - компостна тоалетна. Тъй като нямате възможност да променяте ЗУТ, санкционирайте тези незаконни строежи в Карадере. за извършителите на незаконните строежи може да се информирате от тази статия в "Дневник".
  още веднъж обръщам внимание на тези млади болшевици:
  тези земи не са ваши! ако желаете да правите нещо с чуждата собственост, първо я купете!!! в противен случай вашите действия са чиста проба кражба.
  П.С. обръщам се и към НАБЧ:
  видях в медиите направени от тях снимки от летните незаконни къмпинги. отврътителни бунища. ако имат възможност като коментар да пуснат снимки от "чистото" Карадере, сътворено от незаконните къмпингуващи върху чужди имоти.

 19. 19 Профил на Izida
  Izida
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#18] от "zelennn":

  Незаконният самоорганизиран къмпинг може да се разтури за нула време и да не остане и следа от него. Излятия бетон от невероятните идеи за строежи там обаче руши безвъзвратно природата.

  И така, не смятате ли, че с право погледът на обществото е обърнат основно към втория проблем?

 20. 20 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#14] от "Petak":

  Нямаше да е лошо, ако бяха публикувани снимки от преди да се почисти района, за да се добие представа какво е останало след къмпингуващите. Мисля, че и тия 60 торби боклук са твърде много.
  Когато не ходим на нашата вила, на тръгване събираме боклука и го изхвърляме чак в кофите в града, не чакаме природата да се погрижи за него. Защо тези летуващи не са го направили когато са си тръгвали?

 21. 21 Профил на dkanariev
  dkanariev
  Рейтинг: 5 Разстроено

  Хубави снимки на една красива местност. Както винаги природата в България ни радва с красотата си. За съжаление има групи хора, като тези които целенасочено са рекламирани в тази статия, които използват за облаги природата, говорят за някакви заплахи и така рекетират институции, общини, инвеститори и граждани. Но да не съм многословен. Всеки сам да си преценя за ценностите на този или онзи...
  Аз лично бях на Бяла река и Карадере това лято в рамките на проекта "Да картираме дивакуващите по Черноморието" на Национална асоциация "Българско Черноморие".
  За съжаление, картината беше коренно различна-отвращаваща...хиляди хора, заграбили чужди имоти и правещи свинщини на всякъде. Боклуците бяха с тонове, на места без възможност за почистване, отсечени дървета и тоалетни на всяка крачка, коли и каравани отъпкали дюни и растения...Няма да описвам повече и да развалям вкуса на читателите.
  Всеки който иска може да види реалната ситуация и отношението към природата на "природозащитниците" от долния линк със автентични снимки от лято 2014.
  Моля имайте предвид, че фотосите са собственост на Н.А.Б.Ч.
  https://drive.google.com/folderview?id=0B2nPmbkTE3f6RFE3bTZDbFVqNHM&usp=sharing

 22. 22 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Снимките на г-н Канариев са истината на Карадере .Жалко че не може да се предаде АРОМАТА ,КОЙТО СЕ НОСИ ОТ ХРАСТИТЕ

 23. 23 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 425 Весело

  До коментар [#10] от "dedo pepo":

  Ама те са едни и същи

 24. 24 Профил на pipilonia
  pipilonia
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво на такива хора, браво и на тези, които не оставят отпадъци след себе си!

 25. 25 Профил на Dimitar Kanariev
  Dimitar Kanariev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До всички "загрижени" псевдоеколози: Неуважаеми дами и господа, не разбрахте ли, че в Карадере, Иракли и други инвестиционно значими урбанизирани територии представляват огромен интерес за изграждане и ползване от обществото (средна и висока класа) за качествен туризъм? Качествен в целия свят означава: природа, лукс, поддържана околна среда и инфраструктура, тишина и спокойствие, но най-важното да не е пренаселено! Затова бизнеса търси развитие в тези места, те са частни, урбанизирани и само собствениците могат да ги ползват, чистят, рекламират, застрояват, продават, отдават и т.н. Зелените еко-ологарси откраднахте достатъчно пари и ако наистина милеете си купете земя, оградете я и пазете от.....хората

 26. 26 Профил на Izida
  Izida
  Рейтинг: 655 Неутрално

  [quote#25:"anhialo"]Карадере, Иракли и други инвестиционно значими урбанизирани територии [/quote]
  Урбанизирани ... в мечтите ти! Собствениците трябва да проумеят, че фактори като Натура 2000 и екологията са над страстта им към парите и бързата печалба!

 27. 27 Профил на Dimitar Kanariev
  Dimitar Kanariev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#26] от "Izida": Никоя "програма" с директивен/пожелателен характер не е и не може да бъде над собствеността и правото и на ползване! Имота на човек е свещен откакто съществува цивилизация. Той (имота) е над идеологии и религии. Оцелява във войни и робства. Само комунистите и сега зелените (неокомунисти) посегнаха на тази човешка светиня. А, иначе споменатите територии са урбанизирани деюре и дефакто: имат ТУП/ОУП и присъствие на хиляди хора, туристи, автомобили и т.н "антропогенен натиск" ))

 28. 28 Профил на Izida
  Izida
  Рейтинг: 655 Весело

  До коментар [#27] от "anhialo":

  Т.е. в Европа/САЩ ти позволяват да строиш в природни паркове ако се окажат на територия, за която имаш стар нотариален акт? И с какво тези собственици са по-различни от моя приятелка, която не може да отсече орех в двора си въпреки, че пречи на къщата й и дори не е бил там, а тя сама го е засадиила?

 29. 29 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Поредната зелена манипулация .5-6" активистки " и някой и друг помагач ,пускат жалба против разрешението на Карадере ,събират се на жълтите павета пишат 2 лозунга и се снимат по БТВ-то,прескачат до Карадерето ,сбират десетина чувала боклук,който самите те са направили,снимат се ,а на другия ден дават пресконференция в бта,колко били велики и как мислели за природата .Ама не казват КОЙ им плати разходката да Карадерето
  Айде, не нас тия номерца .Тия пинизи ги знаем ние

 30. 30 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 464 Весело

  До коментар [#28] от "Izida":

  Ти сериозно ли ли секи ден пеш от Горица да морето -4 км ,па и обратно ?
  Надявам се поне да си носиш,освен плажния чадър и чадърче за из път,както и да си с ботушки,или пък си носиш серумче против ухапване от некой змийче, пу на не чува дявола .
  Се пак дано до другото лято ти пожелавам да си увеличиш дохода,щото да не се налага да отядаш при приятелки у Горица, и най сетне да можеш да си вземеш квартира някъде по близо до морето

 31. 31 Профил на Izida
  Izida
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#30] от "gorskiq1":

  Ходя пеш когато *искам* да ида на Карадере, не всеки ден! След няколко лета по турски и гръцки 5 звездни комплекси и хотели тип ultra all inclusive, избрах да почивам вече тук. Ти като искаш плащай за бетон.

  П.С. Да, нося си шапка и спрей против комари.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK