Доброволци ще пазят дивите кози в Пирин от бракониери

Доброволци ще пазят дивите кози в Пирин от бракониери

© Красимир ЮскеселиевДоброволци от сдружение за дива природа "Балкани" се включват  в кампания за превенция на бракониерски дейности на територията на национален парк "Пирин".


Целта им е да подпомогнат служителите на парка да предотвратят незаконния лов на диви кози в особено чувствителния размножителен период на тези защитени животни. В това време от годината козите се събират на големи стада, стават по-непредпазливи и са лесен обект за бракониерите.


Българското законодателство забранява ловните дейности и носенето на оръжие на територията на националните ни паркове (чл. 21 от Закона за защитени територии).
Доброволците ще наблюдават за хора с оръжие и ще се ослушват за изстрели в планината. Ако се регистрира нещо подобно, те ще сигнализират на парковата охрана, както и на телефона 112.  


Обръщаме се към туристите в Национален парк "Пирин" да сторят същото, като по този начин те ще помогнат за опазването на дивата природа на България и ще подкрепят работата на дирекцията на парка, призовават от сдружението.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK