В един ден: ТЕЦ "Бобов дол" с нов лиценз, депутатите на Ковачки гласуват с ГЕРБ

В един ден: ТЕЦ "Бобов дол" с нов лиценз, депутатите на Ковачки гласуват с ГЕРБ

© Надежда Чипева, КапиталТЕЦ "Бобов дол" получи лиценз за работа за още пет години. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е взела решението на закрито заседание в петък (19 декември 2014 г.). В същия ден депутатите на Христо Ковачки (както коментира и лидерът на ДСБ Радан Кънев) гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС за спорните пенсионни промени в парламента. Представителите на партия "Лидер", която е част от "Български демократичен център" (БДЦ, предишна "България без цензура") бяха единствените от друга политическа сила, подкрепили поправките. Това предизвика и почти разпадена на коалицията БДЦ през уикенда и отричането от тях на лидера на "България без цензура" Николай Бареков.


Комисията публикува решението си за "Бобов дол" в късния следобед на понеделник на сайта си. Дружеството кандидатства за 20-годишен лиценз, но не успя да представи пред регулатора доказателства за това дали ТЕЦ-ът има достатъчен технологичен ресурс да работи толкова дълго, тъй като трите енергоблока с обща мощност 630 мегавата са включени в работа в периода 1973 и 1975 г.


До края на този месец (31 декември 2014 г.) изтича старият лиценз на ТЕЦ-а, който е индиректна собственост на учредителя на партия "Лидер" Христо Ковачки. През октомври
дружеството получи поредната отсрочка


за да работи в нарушение на закона, докато приведе работата на ТЕЦ-а в съответствие с екологичните изисквания, което трябваше да е факт още в края на 2011 г.  Причината е, че през 2011 г. регулаторът удължи лиценза на дружеството с 4 години.


Миналият четвъртък (17 декември 2014 г.) ТЕЦ "Бобов дол" е получил и ново комплексно разрешително, с което блок 3 на централата ще може да продължи да работи в следващите 10 години. За това съобщи изпълнителният директор на дружеството Емил Христов, цитиран от вестник "Капитал", по време на открито заседание в ДКЕВР, на което се обсъждаше удължаване на лиценза на дружеството.


Без новото комплексно разрешително, което е било издадено от Министерството на околната среда и водите, трети блок на централата трябваше да бъде спрян в края на тази година. Тогава изтича срокът, даден от Европейската комисия, в който блокът можеше да работи без сероочистваща инсталация. За да продължи работата на този блок, ТЕЦ "Бобов дол" трябваше да изгради втора сероочистваща инсталация. Сега централата ще може да работи с втори и трети блок, като първи се използва за студен резерв.


През пролетта ТЕЦ "Бобов дол" се надява да получи друго комплексно разрешително, с което първите два блока на централата да могат да работят с една сероочистваща инсталация. В момента дружеството провежда тестове за работа в такъв режим, макар че през август се оказа, че не става въпрос само за тестове, а за паралелна работа на двата блока, за което на дружеството е наложена санкция от 40 хил. лв.


По време на заседанието за обсъждане на лиценза миналият четвъртък, изпълнителният директор Емил Христов е заявил, че в момента централата води преговори с руска компания, която да направи техническото обследване на мощностите. По думите му това може да се случи едва през януари. Финансовият директор на дружеството е посочил, че централата ще има достатъчен ресурс от въглища, за да работи в следващите 20 години. От ДКЕВР са коментирали, че вероятно регулаторът ще удължи лиценза на дружеството само с 10 години предвид, че това е срокът на издаденото комплексно разрешително. С днешна да та става ясно, че този срок е свит до пет години.


Сериозни нарушения


От доклада на ДКЕВР за лиценза на централата става ясно, че Министераство на околната среда и водите са ги информирали, че ТЕЦ "Бобов дол" нееднократно и за продължителни периоди от време е извършвал и продължава да извършва нарушения на определените норми за допустими емисии, както и на други изисквания на действащото законодателство.


Заради замърсяването на въздуха, което се предизвиква от работата на ТЕЦ "Бобов дол", дружеството плаща значителни ежемесечни глоби, които обаче явно не пречат да продължава с нарушенията.


Бизнес плановете на ТЕЦ "Бобов Дол"


От бизнес плана на ТЕЦ "Бобод дол" за 2010 - 2015 г. се вижда, че дружеството ще реализира 32.705 млн. лв. инвестиции вместо заложените 150 млн. лв. Това се отнася и за ремонтната програма, по която са отчетени едва 67% разходи от първоначално предвидените 11.200 млн. лв.


От средата на следващата година централата има намерение да заработи и с трите си блока и да инвестира общо 42 млн. лв., се вижда от бизнес плана им до 2018 г.  За ремонтни дейности са предвидени по 2 млн. лв. годишно.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
    Дневник:Анкета за или против новият сайт
    Рейтинг: 521 Гневно

    Кво да кажа...?!?!?
    Горчиво на младоженците и горчиво (ще е) на електората отново с ТЕЦ-ът на всяка власт и от към цена на ел.енергията и откъм замърсяване

    Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
  2. 2 Профил на manu_chao
    manu_chao
    Рейтинг: 521 Гневно

    Ебаси мамата..........то бива наглост, бива корупция, ама това е гьонсуратлък!
    Плюят ни в лицето и Тикви, и Прасета, и комунисти, и ДС-агенти!!!
    Бесен съм!

  3. 3 Профил на fortunes
    fortunes
    Рейтинг: 470 Неутрално

    Аз на тебе, ти на

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  4. 4 Профил на Наблюдател
    Наблюдател
    Рейтинг: 2382 Любопитно

    И какво, те са гласували против техния пенсионен фонд "Топлина", контролиран от Ковачки, Това само доказва, че цялата тази история има друг замисъл.

  5. 5 Профил на fortunes
    fortunes
    Рейтинг: 470 Весело
  6. 6 Профил на hij10535874
    hij10535874
    Рейтинг: 418 Неутрално    Както в миналия парламент така и в този, Сикаджията си пазарува депутати от другите парламентарни групи. Трудно му е да се откаже от придобитите навици.  7. 7 Профил на virtual brain
    virtual brain
    Рейтинг: 1328 Гневно

    Срам, срам, срам!!!
    Business as usual - по комунистически!
    Бокооо, Боко, не е ли те срам от хората, дето гласуваха пак за теб!? Май скоро ще се окажеш пак в ролята на "натирен с гьостерицата"...

    АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
  8. 8 Профил на fortunes
    fortunes
    Рейтинг: 470 Неутрално

    Къде са умните и красивите протестъри да излязат и да викат срещу мафията и да искат операция Чисти Ръце. Отговор: те са във властта заедно с мафията и се радват на Вожда и тодорживковските му майтапи. Те заблуждават западните партньори, че новото правителство нна мафията е срещу мафията. С две думи, те си заработват пари за пенсия, докато мафията краде парите за пенсия на всички останали. Да живеят умните и красивите и борбата им срещу мафията... заедно с мафията

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  9. 9 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
    Дневник:Анкета за или против новият сайт
    Рейтинг: 521 Гневно

    До коментар [#4] от "Наблюдател":

    Има я!
    УПФ Топлина е най-неефективният и с най-ниска доходност и Ковачки ще направи нова сделка с властта като прехвърли под строй работниците си (на всички избори тази процедура работи успешно) в НОИ, а в замяна ще получи някоя и друга отстъпка я в мините , я нов договор за купуване на ел.енргия, на твърда и добра цена, я платени всички вземания(преди останалите кредитори) от НЕК и то с лихвите, я всичко това на куп.
    Красиво, а ?!?!?

    Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
  10. 10 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1808 Любопитно

    [quote#4:"Наблюдател"] те са гласували против техния пенсионен фонд "Топлина", [/quote]

    и кое му е "против" като този фонд вероятно е кух като всичко около Ковачки... ще си натресе задълженията върху внасящите в НОИ балъци за пореден път

  11. 11 Профил на manu_chao
    manu_chao
    Рейтинг: 521 Неутрално

    До коментар [#9] от "нуцо":

    [quote#9:"нуцо"] а в замяна ще получи [/quote]

    Да, и в добавка "комплексно разрешително", да продължи да трови "матряла" със ТЕЦ-а си, който е без сероочистки.

  12. 12 Профил на extraCACA
    extraCACA
    Рейтинг: 1808 Неутрално

    [quote#9:"нуцо"]Красиво, а ?!?!?[/quote]
    красиво я... Нек държи към 35% от Алианц


    "Разходите, които Националната електрическа компания е направила за „Цанков камък“ и АЕЦ „Белене“, да бъдат признати за държавен дълг. За това настояват миньорските синдикати към КНСБ и КТ Подкрепа, съобщи БНР.
    -------------
    Общите задълженията на държавния обществен доставчик на еленергия вече са 3,5 млрд. лева, съобщи преди около седмица новият изпълнителен директор Петър Илиев.
    -------------
    „Щом държавата намери няколко милиарда лева за фалита на КТБ, да намери и сега“, поиска лидерът на миньорската федерация към КНСБ Валентин Вълчев днес. "

  13. 13 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 2034 Весело

    Боко си събира мнозинство.

  14. 14 Профил на Любомир Пашов
    Любомир Пашов
    Рейтинг: 47 Неутрално

    Честита да му е на Бойко новата подкрепа. Жал ми е за хората от ТЕЦ-а, имам чувството че единствения за който гласуваха по симпатии е Бареков.
    А Ковачки се присъедини към дружинката агенти на ДС и агенти на СИК.

  15. 15 Профил на Free person
    Free person
    Рейтинг: 675 Неутрално

    Е как стана така,че се заобичаха изведнъж?Ковачки направи реверанс на ББ,а сега той му връща жеста???

    Tony
  16. 16 Профил на Велков
    Велков
    Рейтинг: 1854 Неутрално

    Браво на Ковачки! Така се прави. Разсрочиха му задължения към НОИ, дадоха му лицензи...Хубаво е да имаш държава...сега НОИ предстои да му поеме и пасивите от Професионалния му фонд и да отчете пълно щастие.

    Това е. Мафията си има държава. Това е дясна политика, нали, уважаеми гербери?

  17. 17 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 2476 Весело

    "През пролетта ТЕЦ "Бобов дол" се надява да получи друго комплексно разрешително, с което първите два блока на централата да могат да работят с една сероочистваща инсталация."

    Значи редно е да съобразят законодателната програма?!

    I Want To Believe
  18. 18 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1291 Весело

    [quote#14:"Любомир Пашов"]Честита да му е на Бойко новата подкрепа. Жал ми е за хората от ТЕЦ-а, имам чувството че единствения за който гласуваха по симпатии е Бареков.
    А Ковачки се присъедини към дружинката агенти на ДС и агенти на СИК.[/quote]

    Хич не е нова а КоваШки си е стара дружка на ДС агент Гоце.

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  19. 19 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1291 Весело

    [quote#16:"Доби ВЕЛКОВ"]Браво на Ковачки! Така се прави. Разсрочиха му задължения към НОИ, дадоха му лицензи..[/quote]

    Доба, Коледния бонус предстои и той ще е като цопнат и омешат в общия кюп НОИ всички партиди на неговите работници където не им е плащал осигуровки и те започнат солидарно да цоцат от там а КоваШки най - вероятно самосиндикално ще си къркочка узото и ще маа сиртаки в Гърция в наша чест.

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  20. 20 Профил на Велков
    Велков
    Рейтинг: 1854 Весело

    До коментар [#19] от "Танас":

    Тъй де, нали това казвам...
    [quote#16:"Доби ВЕЛКОВ"]сега НОИ предстои да му поеме и пасивите от Професионалния му фонд и да отчете пълно щастие. [/quote]

  21. 21 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 1736 Любопитно

    [quote#11:"Walter_White"]Да, и в добавка "комплексно разрешително", да продължи да трови "матряла" със ТЕЦ-а си, който е без сероочистки.
    [/quote]
    Аз доколкото разбрах от статията, получил е лиценз да работи с тия блокове, които имат сероочистки. Та се чудя, защо е написана статията и защо се споменава за някакво замърсяване на въздуха, което идвало от него, след като си инсталирал всички необходими неща на комините и е получил комплексно разрешително? И какво значение има, че си е орязал ремонтната и инвестиционната програма, след като има сертификат, че всичко му е наред в екологично отношение? Той сигурно е планирал да развива ефективността, ама това си е негов проблем. Както и за колко години ще му стигнат въглищата.

    Имам обаче една работеща версия! Да не би газовете на работниците му да замърсяват въздуха, а това да е свързано с асортимента в магазина му? Това обяснява как са му хванали депутатите!

  22. 22
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  23. 23 Профил на kondio_savov
    kondio_savov
    Рейтинг: 238 Неутрално

    С ТЕЦ-а зле, без ТЕЦ-а още по-зле. Затворят ли го може да зачеркнат онзи край от картата. Да не забравяме, че заедно с Мариците това е единствения голям генератор на ток от собствени енергоизточници... щото освен газта някой може да реши да ни спре и ядреното гориво един ден...

  24. 24 Профил на stanislavdi
    stanislavdi
    Рейтинг: 1670 Неутрално

    що се учудвате? В един ден ДПС оттегли подкрепата си за кабинета Орешарски и Лафка получи Бургас с гласовете на ГЕРБ и ДПС в местния общински съвет

  25. 25 Профил на Gai-jin
    Gai-jin
    Рейтинг: 469 Неутрално

    Много бързо действа Тиквата!
    Може би усеща, че РБ скоро ще го изоставят, за да не се окалят покрай него, и затова започва да събира ново мнозинство - на крадците, на агентите, на мутрите, на всички, които ограбваха и продължават да ограбват България.
    С една дума - мнозинството на КОЙ!
    Никак няма да се учудя, ако утре за Боко и хайдушка дружина (т.е. от хайдуци) гласува и атакистката измет!

  26. 26
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  27. 27 Профил на Велков
    Велков
    Рейтинг: 1854 Весело

    До коментар [#26] от "mcmlxxiv":


    [quote#26:"mcmlxxiv"]За санирането на панелките Дневник не пише нищо.[/quote]
    Какво да пише? Да не би Бойко да санира панелки? Ти глей кат направи газовия хъб как ще те газифицира задължително...щото мисли за теб.

  28. 28 Профил на stanislavdi
    stanislavdi
    Рейтинг: 1670 Неутрално

    [quote#27:"Доби ВЕЛКОВ"]Ти глей кат направи газовия хъб как ще те газифицира задължително...щото мисли за теб.[/quote]
    хъб не, хъбче ще прави.

  29. 29 Профил на Велков
    Велков
    Рейтинг: 1854 Весело

    До коментар [#28] от "stanislavdi":


    [quote#28:"stanislavdi"]хъб не, хъбче ще прави. [/quote]
    Знам ли, той грандоман...

  30. 30 Профил на idiot_idiotov
    idiot_idiotov
    Рейтинг: 389 Неутрално
  31. 31 Профил на stanislavdi
    stanislavdi
    Рейтинг: 1670 Неутрално

    [quote#29:"Доби ВЕЛКОВ"]Знам ли, той грандоман...[/quote]
    в хъбчето ще влиза една тръба от 3 цола и ще излизат две от по цол и половина

  32. 32
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  33. 33
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  34. 34 Профил на regular_observer
    regular_observer
    Рейтинг: 483 Неутрално

    Мутрата тихо си събира депутати, които да гласуват глупостите Му.

    Реформаторите стоят в правителството е нещо правят.

  35. 35 Профил на bgkurshum
    bgkurshum
    Рейтинг: 859 Неутрално

    [quote#2:"Walter_White"]Плюят ни в лицето и Тикви, и Прасета, и комунисти, и ДС-агенти!!! [/quote]

    Изпускаш коалиционните партньори.

    Никога повече мутри начело на България.
  36. 36 Профил на Другарката Михайловна
    Другарката Михайловна
    Рейтинг: 746 Неутрално

    Проблемът е в "независимата" ДКЕВР.

    Там какви "експерти" работят....

    Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти.
  37. 37 Профил на Дундурук
    Дундурук
    Рейтинг: 531 Неутрално

    Тоя Ковачки ми изглежда на пълен тъпак, както и Пеевски. Кои са шефовете им? Уж сме малка и клюкарска държава, а не е много ясно.

  38. 38 Профил на Otchuzden
    Otchuzden
    Рейтинг: 375 Неутрално

    Какво точно предлагате да се направи? Да затворят ТЕЦ-а и там да останат 1000 човека без хляб в (мината + ТЕЦ-а общо)? Дрга работа в този заравен край от Бога няма! Вероятно е по-добре да си пускаме соларни панелчена и да плащаме 3-4 пъти повече за всеки мегават. Стова да храним едни верни скачащи журналисти и да си живеем в красива Виена?

  39. 39 Профил на Дундурук
    Дундурук
    Рейтинг: 531 Неутрално

    Има стабилни и сериозни пенсионни фондове. Има и такива, които инвестират в свързани лица, но все пак са на плюс. Трети пък са близки до фирми, които дори не могат си платят осигуровките на служителите и държавата незаконни им ги отлага. Смятайте за кви ЗЕРОТА става дума в подобни фондове!

  40. 40 Профил на Реми
    Реми
    Рейтинг: 781 Неутрално

    В тези мини, Бобовдол работят повече от 2000 души. Безработни в БГ-бол.

    Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
  41. 41 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1291 Весело

    [quote#38:"Otchuzden"]Вероятно е по-добре да си пускаме соларни панелчена и да плащаме 3-4 пъти повече за всеки мегават. [/quote]

    А да не си мислите, че с тия кюмурджииници плащаме по - малко ?

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  42. 42 Профил на papуre
    papуre
    Рейтинг: 1849 Неутрално

    От същото , но в повече . Това обещаваше Простия кашавар .
    Кльопай , народе , заслужаваш и допълнително .

  43. 43 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1655 Неутрално

    Така де, на закрито ни яхат..........да не ни срамят. Някой има ли съмнение какво става в държавата.

    "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
  44. 44 Профил на bat_plamen
    bat_plamen
    Рейтинг: 3965 Неутрално

    Съвпадение....................да,ама не...................както казва Петко Бочаров!

  45. 45 Профил на shmatko
    shmatko
    Рейтинг: 426 Неутрално

    След време искам да видя в дневник материал със следното заглавие :
    В един ден: Прокопиев получи лиценз за банка, Плевналиев преизбран за президент

    Яко, а?

    И понеже модератори най вероятно ще ми изтрият мнението, че не е по темата, да уточним - баш по темата си е

  46. 46 Профил на Додо
    Додо
    Рейтинг: 932 Гневно

    Отвратително, гадно и тъпо се чувствам, когато чета такива неща.
    И тъжно,да не забравя да добавя. Много тъжно...

  47. 47 Профил на dobata
    dobata
    Рейтинг: 8 Любопитно

    слОчайност? не мисля!

  48. 48 Профил на turlakov
    turlakov
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Голямо съвпадение, честно. Който се опита да каже, че това наистина е случайност, или е наивен, или нещо друго.

  49. 49 Профил на Otchuzden
    Otchuzden
    Рейтинг: 375 Неутрално

    [quote#41:"Танас"]А да не си мислите, че с тия кюмурджииници плащаме по - малко ? [/quote]
    Танасееее... Това е лесно проверимо странитацата на ДКЕВР http://www.dker.bg/PDOCS/prices_el_1.pdf

    „ТЕЦ Бобов Дол” ЕАД - 1МВтч - 68,30 лв (резерв 13,15 лв) !!!

    Фотоволтаични електрически централи
    1. До 30 кВт p, монтирани на покриви и фасади - 1МВтч - 605,23 лв.
    2. Над 30 кВт p до 200 кВт p, монтирани на покриви и
    фасади - 596,5 лв.
    3. Над 200 кВт p до 1 000 кВт p, монтирани на покриви и
    фасади - 583,77лв.
    4. До 30 кВт p 576,5
    5. Над 30 кВт p до 200 кВт p 567,41 лв

    И т.н. през нощта обаче трябва да пуснеш на кюмурджииници-те също не може да си позволиш да ги спреш и трябва да им плащаш щото не знаеш как ще с облаците Така, че двойно плащаш към тези 500-600 лв. на МВтч! Но е евтино нали виждаш дестина пъти кво губиш. Пийси кафето във Виена

  50. 50 Профил на gaf11540155
    gaf11540155
    Рейтинг: 367 Весело

    Бавното и безславно изчезване на партия ГЕРБ. Само се чудя как може да има толкова глупави хора в тази държава?

  51. 51 Профил на fec32306340
    fec32306340
    Рейтинг: 384 Неутрално

    До коментар [#49] от "Otchuzden": А сега добави и ефекта от замърсяването. И неплатените осигуровки.

  52. 52 Профил на oex13531876
    oex13531876
    Рейтинг: 418 Неутрално
  53. 53 Профил на oex13531876
    oex13531876
    Рейтинг: 418 Неутрално
  54. 54 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 3517 Неутрално

    мен пък учудва друго . що постоянно има учудени . както и ударното издаване на разрешителни за юп за да няма неустойки , а то договор няма неустойки .

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  55. 55 Профил на Яя Шмихарски
    Яя Шмихарски
    Рейтинг: 8 Неутрално

    кога кръгът капитал ще ни информира за престъплението на цачева която подари 4 милиона на германците и ощети българия или няма да ни информира или и да грабваме секирите и лопатите ?

  56. 56 Профил на Otchuzden
    Otchuzden
    Рейтинг: 375 Неутрално

    [quote#51:"fec32306340"]До коментар [#49] от "Otchuzden": А сега добави и ефекта от замърсяването. И неплатените осигуровки. [/quote]
    Знаеш ли какъв е ефекта от замърсяването като произведеш един панел? Според разни сметки се изразходва повече енергия отколкото ще произведе до края на експлатацията си. Освен това докато го ползваш ще ти трбяват резервирани мощности. Понеже нямаме газови централи ще трябва да гориш кюмюр За осигуровките... Вероятно предлагаш да станат безработни, за да няма нужда да ги плащат ... Тъжно. Най-тъжно е невежеството. Хора киснещи пред мониторите си и плямпащи в нета срешу "олигарсите", са по-негработни от хората гниещи в мините. Много тъжно, наистина.

  57. 57 Профил на Яя Шмихарски
    Яя Шмихарски
    Рейтинг: 8 Неутрално

    нали държавата е лош собственик защо сега се напинят за стопанисване пенсионни фондове.

  58. 58 Профил на fec32306340
    fec32306340
    Рейтинг: 384 Неутрално

    [quote#56:"Otchuzden"]Вероятно предлагаш да станат безработни, за да няма нужда да ги плащат ... [/quote]
    Да, точно това предлагам. След като една фирма не може да си плаща сметките да затваря.

  59. 59 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8164 Неутрално

    Благодарност по герберски.

  60. 60 Профил на klimentm
    klimentm
    Рейтинг: 4382 Неутрално

    Аз на тебе , ти на мен ?!

    klimentm
  61. 61 Профил на raytcho
    raytcho
    Рейтинг: 638 Неутрално

    До коментар [#26] от "mcmlxxiv":

    Много се учудих на последната изцепка на министър Лиляна Павлова . В момента се въвежда в ЕС директива относно санирането на сградния фонд и казано по- директно : санирането ще се финансира със средства от ЕС , но по новите правила - в случая ще се търси не декоративен ефект, а ефективно повишаване на енергийната ефективност на сградите, както и рехабилитация на строителната конструкция и сградните инсталации. Това е много по-различно от намеренията /или представите / на министър Павлова.

  62. 62 Профил на raytcho
    raytcho
    Рейтинг: 638 Неутрално

    До коментар [#56] от "Otchuzden":

    да беше така преди десетина години , но хората работят и нещата се промениха отдавна. Разбира се по-лесно е да наредиш една равна поляна с панели, вместо да изградиш ветропарк например. В Германия, например е обратно. Използването на плоските покриви на високи сгради в Южна България , които са с подходяща ориентация , също е добра опция... е има много възможности

  63. 63 Профил на Наблюдател
    Наблюдател
    Рейтинг: 2382 Неутрално

    До коментар [#37] от "Дундурук":
    [quote#37:"Дундурук"]Тоя Ковачки ми изглежда на пълен тъпак, както и Пеевски. Кои са шефовете им? [/quote]

    Е как кои са, ако е вярно, поне така се пишеше, Ковачки е завършил атомна физика в Санкт-Петербургския (бивш Ленинград), нали и управлява една от фирмите, които ремонтира АЕЦ Козлодуй, та, ако е завършил това, първо едва ли е толкова глупав, по-скоро е доста хитър и лукав, а за шефовете му, не става ли ясно само от този факт ...

  64. 64 Профил на Наблюдател
    Наблюдател
    Рейтинг: 2382 Неутрално

    До коментар [#38] от "Otchuzden": [quote#38:"Otchuzden"]Какво точно предлагате да се направи? Да затворят ТЕЦ-а [/quote]

    Да, ако наистина не отговаря на изискванията, и особенно, ако не отговаря и на екологичните норми, да го затварят! Иначе за работниците по време на изборите ние всички много добре видяхме как се грижат.

  65. 65 Профил на goblenka
    goblenka
    Рейтинг: 624 Неутрално

    Е? Не ви ли прилича на сделка?

    goblenka
  66. 66 Профил на chernomorski
    chernomorski
    Рейтинг: 488 Неутрално

    Ето къде е мафията! На парламентарно ниво се узаконяват безобразия.
    Руската нишка пропадна в Белене, но в Бобов дол произвежда отровен ток, при това 15 пъти по-скъп от този на АЕЦ Козлодуй.
    Жалкото е, че всички ние плащаме сметките на Ковачки, а той на кого плаща.... вече е напълно ясно!

  67. 67 Профил на NIKE
    NIKE
    Рейтинг: 1261 Любопитно

    [quote#65:"goblenka"]Е? Не ви ли прилича на сделка?[/quote]
    За мен е по интересно защо останалите са против?!?
    И това много повече ми прилича на сделка.
    На кого са часните фондове и кои са техните депутати?

  68. 68 Профил на goblenka
    goblenka
    Рейтинг: 624 Неутрално

    До коментар [#67] от "Nikolay Hadjiminchev":

    Частните фондове са на всички, които събират в тях! Управителните им тела са скъпо платени служители. Същото важи и за сътрудниците им, защото те, обикновено са на граждански договори.

    goblenka
  69. 69 Профил на NIKE
    NIKE
    Рейтинг: 1261 Неутрално

    До коментар [#68] от "goblenka":

    Тя и КТБ беше на вложителите ама...
    а и доколкото си спомням единия фонд / май най големия / преди известно време безмалко да бъде продаден на офшорка , моше и да е продаден - незнам.
    Та думата ми е защо се надигна такъв "вой"????

  70. 70 Профил на goblenka
    goblenka
    Рейтинг: 624 Неутрално

    До коментар [#69] от "Nikolay Hadjiminchev":

    Неееее... Банките не са на вложителите, но ЧПФ не са на физически, или юридиески лица. Те самите са юридически лица.

    goblenka
  71. 71 Профил на Hedger
    Hedger
    Рейтинг: 418 Неутрално

    До коментар [#8] от "fortunes":

    Ами излез ти! Защо чакаш някой друг да те поведе?

    Hedger
  72. 72 Профил на NIKE
    NIKE
    Рейтинг: 1261 Неутрално

    [quote#70:"goblenka"]ЧПФ не са на физически, или юридиески лица. Те самите са юридически лица.[/quote]

    Хайде сега се замисли в кой ЧПФ си кой управлява парите ти?
    В пряк текст ... ако утре фалира на кое " рамо ще плачеш"?

  73. 73 Профил на fortunes
    fortunes
    Рейтинг: 470 Весело

    До коментар [#71] от "Hedger":

    Ми щото умните и крсивите протестъри уж щяха да бъдат коректив на всяка власт, която сгази лука. Щото се обявиха, че говорят от името на цяла България. Затова.

  74. 74 Профил на NIKE
    NIKE
    Рейтинг: 1261 Неутрално

    [quote#70:"goblenka"]Неееее..[/quote]


    Между другото ние не откриваме "топлата вода" нали?!?!

    Най умното е да кажем :Приемаме Швейцарското правило за пенсиите - например ..............
    Австрийското за ... реформа на пенсиите и т.н.

    Разбираш ли всичко е много лесно ... но ...


    Хора не четете вестници и не се оставяйте да ви маниполират!!!

  75. 75 Профил на krasnoselo
    krasnoselo
    Рейтинг: 429 Неутрално

    Сега си пролича от къде също цокат комисионни гербаджиите

  76. 76 Профил на krasnoselo
    krasnoselo
    Рейтинг: 429 Неутрално

    А ако държавата приеме негативите на пенсионния фонд на Ковачки, познайте кой ще плаща масрафа

  77. 77 Профил на sofialand
    sofialand
    Рейтинг: 221 Неутрално

    Далаверата на гербаджиите е навсякъде. А пенсионната им е от най-големите!

  78. 78 Профил на goblenka
    goblenka
    Рейтинг: 624 Неутрално

    До коментар [#74] от "Nikolay Hadjiminchev":

    "не се оставяйте да ви маниполират!!!"

    goblenka
  79. 79 Профил на NIKE
    NIKE
    Рейтинг: 1261 Неутрално

    До коментар [#78] от "goblenka":

    За да съм сигурен , че си ме разбрала:
    За мене манипулацията не е в това , че някой иска смяна на модела , а в това , че други държат фондовете да останат без промяна.

  80. 80 Профил на sofialand
    sofialand
    Рейтинг: 221 Неутрално

    Щом гласуват за пенсионната далавера, лиценза веднага се дава от ГЕРБ!

  81. 81 Профил на sofialand
    sofialand
    Рейтинг: 221 Неутрално

    А и за пенсионния фонд на Ковачки е добре - ще си измие ръцете с нашите пари, защото фонда му сигурно е празен!

  82. 82 Профил на goblenka
    goblenka
    Рейтинг: 624 Неутрално

    До коментар [#79] от "Nikolay Hadjiminchev":

    Преди всичко останало: ЩАСТЛИВА КОЛЕДА и СБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ФОРУМЦИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!

    По темата: Тази система беше плод на манипулации и смяната И - също. Така мисля. Самата ни система на управление се крепи на манипулации!

    goblenka
  83. 83 Профил на Пешката
    Пешката
    Рейтинг: 2485 Неутрално

    Заради замърсяването на въздуха, което се предизвиква от работата на ТЕЦ "Бобов дол", дружеството плаща значителни ежемесечни глоби, които обаче явно не пречат да продължава с нарушенията.
    ---
    Къде му е далаверата тогава? Изглежда не са чак толкова значителни тия глоби.

    Я да идват фемен или Грийнпийс на палатков протест срещу ТЕЦ-а и да осветли цялата работа, та ако от горе му кажат, Боко може и да направи нещо.

    Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK