В един ден: ТЕЦ "Бобов дол" с нов лиценз, депутатите на Ковачки гласуват с ГЕРБ

В един ден: ТЕЦ "Бобов дол" с нов лиценз, депутатите на Ковачки гласуват с ГЕРБ

© Надежда Чипева, КапиталТЕЦ "Бобов дол" получи лиценз за работа за още пет години. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е взела решението на закрито заседание в петък (19 декември 2014 г.). В същия ден депутатите на Христо Ковачки (както коментира и лидерът на ДСБ Радан Кънев) гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС за спорните пенсионни промени в парламента. Представителите на партия "Лидер", която е част от "Български демократичен център" (БДЦ, предишна "България без цензура") бяха единствените от друга политическа сила, подкрепили поправките. Това предизвика и почти разпадена на коалицията БДЦ през уикенда и отричането от тях на лидера на "България без цензура" Николай Бареков.


Комисията публикува решението си за "Бобов дол" в късния следобед на понеделник на сайта си. Дружеството кандидатства за 20-годишен лиценз, но не успя да представи пред регулатора доказателства за това дали ТЕЦ-ът има достатъчен технологичен ресурс да работи толкова дълго, тъй като трите енергоблока с обща мощност 630 мегавата са включени в работа в периода 1973 и 1975 г.


До края на този месец (31 декември 2014 г.) изтича старият лиценз на ТЕЦ-а, който е индиректна собственост на учредителя на партия "Лидер" Христо Ковачки. През октомври
дружеството получи поредната отсрочка


за да работи в нарушение на закона, докато приведе работата на ТЕЦ-а в съответствие с екологичните изисквания, което трябваше да е факт още в края на 2011 г.  Причината е, че през 2011 г. регулаторът удължи лиценза на дружеството с 4 години.


Миналият четвъртък (17 декември 2014 г.) ТЕЦ "Бобов дол" е получил и ново комплексно разрешително, с което блок 3 на централата ще може да продължи да работи в следващите 10 години. За това съобщи изпълнителният директор на дружеството Емил Христов, цитиран от вестник "Капитал", по време на открито заседание в ДКЕВР, на което се обсъждаше удължаване на лиценза на дружеството.


Без новото комплексно разрешително, което е било издадено от Министерството на околната среда и водите, трети блок на централата трябваше да бъде спрян в края на тази година. Тогава изтича срокът, даден от Европейската комисия, в който блокът можеше да работи без сероочистваща инсталация. За да продължи работата на този блок, ТЕЦ "Бобов дол" трябваше да изгради втора сероочистваща инсталация. Сега централата ще може да работи с втори и трети блок, като първи се използва за студен резерв.


През пролетта ТЕЦ "Бобов дол" се надява да получи друго комплексно разрешително, с което първите два блока на централата да могат да работят с една сероочистваща инсталация. В момента дружеството провежда тестове за работа в такъв режим, макар че през август се оказа, че не става въпрос само за тестове, а за паралелна работа на двата блока, за което на дружеството е наложена санкция от 40 хил. лв.


По време на заседанието за обсъждане на лиценза миналият четвъртък, изпълнителният директор Емил Христов е заявил, че в момента централата води преговори с руска компания, която да направи техническото обследване на мощностите. По думите му това може да се случи едва през януари. Финансовият директор на дружеството е посочил, че централата ще има достатъчен ресурс от въглища, за да работи в следващите 20 години. От ДКЕВР са коментирали, че вероятно регулаторът ще удължи лиценза на дружеството само с 10 години предвид, че това е срокът на издаденото комплексно разрешително. С днешна да та става ясно, че този срок е свит до пет години.


Сериозни нарушения


От доклада на ДКЕВР за лиценза на централата става ясно, че Министераство на околната среда и водите са ги информирали, че ТЕЦ "Бобов дол" нееднократно и за продължителни периоди от време е извършвал и продължава да извършва нарушения на определените норми за допустими емисии, както и на други изисквания на действащото законодателство.


Заради замърсяването на въздуха, което се предизвиква от работата на ТЕЦ "Бобов дол", дружеството плаща значителни ежемесечни глоби, които обаче явно не пречат да продължава с нарушенията.


Бизнес плановете на ТЕЦ "Бобов Дол"


От бизнес плана на ТЕЦ "Бобод дол" за 2010 - 2015 г. се вижда, че дружеството ще реализира 32.705 млн. лв. инвестиции вместо заложените 150 млн. лв. Това се отнася и за ремонтната програма, по която са отчетени едва 67% разходи от първоначално предвидените 11.200 млн. лв.


От средата на следващата година централата има намерение да заработи и с трите си блока и да инвестира общо 42 млн. лв., се вижда от бизнес плана им до 2018 г.  За ремонтни дейности са предвидени по 2 млн. лв. годишно.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Гневно

  Кво да кажа...?!?!?
  Горчиво на младоженците и горчиво (ще е) на електората отново с ТЕЦ-ът на всяка власт и от към цена на ел.енергията и откъм замърсяване

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 2. 2 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Гневно

  Ебаси мамата..........то бива наглост, бива корупция, ама това е гьонсуратлък!
  Плюят ни в лицето и Тикви, и Прасета, и комунисти, и ДС-агенти!!!
  Бесен съм!

 3. 3 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Аз на тебе, ти на

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Любопитно

  И какво, те са гласували против техния пенсионен фонд "Топлина", контролиран от Ковачки, Това само доказва, че цялата тази история има друг замисъл.

 5. 5 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Весело
 6. 6 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 417 Неутрално  Както в миналия парламент така и в този, Сикаджията си пазарува депутати от другите парламентарни групи. Трудно му е да се откаже от придобитите навици. 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Гневно

  Срам, срам, срам!!!
  Business as usual - по комунистически!
  Бокооо, Боко, не е ли те срам от хората, дето гласуваха пак за теб!? Май скоро ще се окажеш пак в ролята на "натирен с гьостерицата"...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Къде са умните и красивите протестъри да излязат и да викат срещу мафията и да искат операция Чисти Ръце. Отговор: те са във властта заедно с мафията и се радват на Вожда и тодорживковските му майтапи. Те заблуждават западните партньори, че новото правителство нна мафията е срещу мафията. С две думи, те си заработват пари за пенсия, докато мафията краде парите за пенсия на всички останали. Да живеят умните и красивите и борбата им срещу мафията... заедно с мафията

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 9. 9 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#4] от "Наблюдател":

  Има я!
  УПФ Топлина е най-неефективният и с най-ниска доходност и Ковачки ще направи нова сделка с властта като прехвърли под строй работниците си (на всички избори тази процедура работи успешно) в НОИ, а в замяна ще получи някоя и друга отстъпка я в мините , я нов договор за купуване на ел.енргия, на твърда и добра цена, я платени всички вземания(преди останалите кредитори) от НЕК и то с лихвите, я всичко това на куп.
  Красиво, а ?!?!?

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Любопитно

  [quote#4:"Наблюдател"] те са гласували против техния пенсионен фонд "Топлина", [/quote]

  и кое му е "против" като този фонд вероятно е кух като всичко около Ковачки... ще си натресе задълженията върху внасящите в НОИ балъци за пореден път

 11. 11 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "нуцо":

  [quote#9:"нуцо"] а в замяна ще получи [/quote]

  Да, и в добавка "комплексно разрешително", да продължи да трови "матряла" със ТЕЦ-а си, който е без сероочистки.

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  [quote#9:"нуцо"]Красиво, а ?!?!?[/quote]
  красиво я... Нек държи към 35% от Алианц


  "Разходите, които Националната електрическа компания е направила за „Цанков камък“ и АЕЦ „Белене“, да бъдат признати за държавен дълг. За това настояват миньорските синдикати към КНСБ и КТ Подкрепа, съобщи БНР.
  -------------
  Общите задълженията на държавния обществен доставчик на еленергия вече са 3,5 млрд. лева, съобщи преди около седмица новият изпълнителен директор Петър Илиев.
  -------------
  „Щом държавата намери няколко милиарда лева за фалита на КТБ, да намери и сега“, поиска лидерът на миньорската федерация към КНСБ Валентин Вълчев днес. "

 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Весело

  Боко си събира мнозинство.

 14. 14 Профил на Любомир Пашов
  Любомир Пашов
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Честита да му е на Бойко новата подкрепа. Жал ми е за хората от ТЕЦ-а, имам чувството че единствения за който гласуваха по симпатии е Бареков.
  А Ковачки се присъедини към дружинката агенти на ДС и агенти на СИК.

 15. 15 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Е как стана така,че се заобичаха изведнъж?Ковачки направи реверанс на ББ,а сега той му връща жеста???

  Tony
 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Браво на Ковачки! Така се прави. Разсрочиха му задължения към НОИ, дадоха му лицензи...Хубаво е да имаш държава...сега НОИ предстои да му поеме и пасивите от Професионалния му фонд и да отчете пълно щастие.

  Това е. Мафията си има държава. Това е дясна политика, нали, уважаеми гербери?

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2195 Весело

  "През пролетта ТЕЦ "Бобов дол" се надява да получи друго комплексно разрешително, с което първите два блока на централата да могат да работят с една сероочистваща инсталация."

  Значи редно е да съобразят законодателната програма?!

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#14:"Любомир Пашов"]Честита да му е на Бойко новата подкрепа. Жал ми е за хората от ТЕЦ-а, имам чувството че единствения за който гласуваха по симпатии е Бареков.
  А Ковачки се присъедини към дружинката агенти на ДС и агенти на СИК.[/quote]

  Хич не е нова а КоваШки си е стара дружка на ДС агент Гоце.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 19. 19 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#16:"Доби ВЕЛКОВ"]Браво на Ковачки! Така се прави. Разсрочиха му задължения към НОИ, дадоха му лицензи..[/quote]

  Доба, Коледния бонус предстои и той ще е като цопнат и омешат в общия кюп НОИ всички партиди на неговите работници където не им е плащал осигуровки и те започнат солидарно да цоцат от там а КоваШки най - вероятно самосиндикално ще си къркочка узото и ще маа сиртаки в Гърция в наша чест.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#19] от "Танас":

  Тъй де, нали това казвам...
  [quote#16:"Доби ВЕЛКОВ"]сега НОИ предстои да му поеме и пасивите от Професионалния му фонд и да отчете пълно щастие. [/quote]

 21. 21 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 571 Любопитно

  [quote#11:"Walter_White"]Да, и в добавка "комплексно разрешително", да продължи да трови "матряла" със ТЕЦ-а си, който е без сероочистки.
  [/quote]
  Аз доколкото разбрах от статията, получил е лиценз да работи с тия блокове, които имат сероочистки. Та се чудя, защо е написана статията и защо се споменава за някакво замърсяване на въздуха, което идвало от него, след като си инсталирал всички необходими неща на комините и е получил комплексно разрешително? И какво значение има, че си е орязал ремонтната и инвестиционната програма, след като има сертификат, че всичко му е наред в екологично отношение? Той сигурно е планирал да развива ефективността, ама това си е негов проблем. Както и за колко години ще му стигнат въглищата.

  Имам обаче една работеща версия! Да не би газовете на работниците му да замърсяват въздуха, а това да е свързано с асортимента в магазина му? Това обяснява как са му хванали депутатите!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на kondio_savov
  kondio_savov
  Рейтинг: 281 Неутрално

  С ТЕЦ-а зле, без ТЕЦ-а още по-зле. Затворят ли го може да зачеркнат онзи край от картата. Да не забравяме, че заедно с Мариците това е единствения голям генератор на ток от собствени енергоизточници... щото освен газта някой може да реши да ни спре и ядреното гориво един ден...

 24. 24 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  що се учудвате? В един ден ДПС оттегли подкрепата си за кабинета Орешарски и Лафка получи Бургас с гласовете на ГЕРБ и ДПС в местния общински съвет

 25. 25 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Много бързо действа Тиквата!
  Може би усеща, че РБ скоро ще го изоставят, за да не се окалят покрай него, и затова започва да събира ново мнозинство - на крадците, на агентите, на мутрите, на всички, които ограбваха и продължават да ограбват България.
  С една дума - мнозинството на КОЙ!
  Никак няма да се учудя, ако утре за Боко и хайдушка дружина (т.е. от хайдуци) гласува и атакистката измет!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#26] от "mcmlxxiv":


  [quote#26:"mcmlxxiv"]За санирането на панелките Дневник не пише нищо.[/quote]
  Какво да пише? Да не би Бойко да санира панелки? Ти глей кат направи газовия хъб как ще те газифицира задължително...щото мисли за теб.

 28. 28 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  [quote#27:"Доби ВЕЛКОВ"]Ти глей кат направи газовия хъб как ще те газифицира задължително...щото мисли за теб.[/quote]
  хъб не, хъбче ще прави.

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#28] от "stanislavdi":


  [quote#28:"stanislavdi"]хъб не, хъбче ще прави. [/quote]
  Знам ли, той грандоман...

 30. 30 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 451 Неутрално
 31. 31 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  [quote#29:"Доби ВЕЛКОВ"]Знам ли, той грандоман...[/quote]
  в хъбчето ще влиза една тръба от 3 цола и ще излизат две от по цол и половина

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Мутрата тихо си събира депутати, които да гласуват глупостите Му.

  Реформаторите стоят в правителството е нещо правят.

 35. 35 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [quote#2:"Walter_White"]Плюят ни в лицето и Тикви, и Прасета, и комунисти, и ДС-агенти!!! [/quote]

  Изпускаш коалиционните партньори.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 36. 36 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Проблемът е в "независимата" ДКЕВР.

  Там какви "експерти" работят....

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 37. 37 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Тоя Ковачки ми изглежда на пълен тъпак, както и Пеевски. Кои са шефовете им? Уж сме малка и клюкарска държава, а не е много ясно.

 38. 38 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Какво точно предлагате да се направи? Да затворят ТЕЦ-а и там да останат 1000 човека без хляб в (мината + ТЕЦ-а общо)? Дрга работа в този заравен край от Бога няма! Вероятно е по-добре да си пускаме соларни панелчена и да плащаме 3-4 пъти повече за всеки мегават. Стова да храним едни верни скачащи журналисти и да си живеем в красива Виена?

 39. 39 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Има стабилни и сериозни пенсионни фондове. Има и такива, които инвестират в свързани лица, но все пак са на плюс. Трети пък са близки до фирми, които дори не могат си платят осигуровките на служителите и държавата незаконни им ги отлага. Смятайте за кви ЗЕРОТА става дума в подобни фондове!

 40. 40 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  В тези мини, Бобовдол работят повече от 2000 души. Безработни в БГ-бол.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#38:"Otchuzden"]Вероятно е по-добре да си пускаме соларни панелчена и да плащаме 3-4 пъти повече за всеки мегават. [/quote]

  А да не си мислите, че с тия кюмурджииници плащаме по - малко ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 42. 42 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 735 Неутрално

  От същото , но в повече . Това обещаваше Простия кашавар .
  Кльопай , народе , заслужаваш и допълнително .

 43. 43 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Така де, на закрито ни яхат..........да не ни срамят. Някой има ли съмнение какво става в държавата.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  Съвпадение....................да,ама не...................както казва Петко Бочаров!

 45. 45 Профил на shmatko
  shmatko
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След време искам да видя в дневник материал със следното заглавие :
  В един ден: Прокопиев получи лиценз за банка, Плевналиев преизбран за президент

  Яко, а?

  И понеже модератори най вероятно ще ми изтрият мнението, че не е по темата, да уточним - баш по темата си е

 46. 46 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 985 Гневно

  Отвратително, гадно и тъпо се чувствам, когато чета такива неща.
  И тъжно,да не забравя да добавя. Много тъжно...

 47. 47 Профил на dobata
  dobata
  Рейтинг: 8 Любопитно

  слОчайност? не мисля!

 48. 48 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Голямо съвпадение, честно. Който се опита да каже, че това наистина е случайност, или е наивен, или нещо друго.

 49. 49 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#41:"Танас"]А да не си мислите, че с тия кюмурджииници плащаме по - малко ? [/quote]
  Танасееее... Това е лесно проверимо странитацата на ДКЕВР http://www.dker.bg/PDOCS/prices_el_1.pdf

  „ТЕЦ Бобов Дол” ЕАД - 1МВтч - 68,30 лв (резерв 13,15 лв) !!!

  Фотоволтаични електрически централи
  1. До 30 кВт p, монтирани на покриви и фасади - 1МВтч - 605,23 лв.
  2. Над 30 кВт p до 200 кВт p, монтирани на покриви и
  фасади - 596,5 лв.
  3. Над 200 кВт p до 1 000 кВт p, монтирани на покриви и
  фасади - 583,77лв.
  4. До 30 кВт p 576,5
  5. Над 30 кВт p до 200 кВт p 567,41 лв

  И т.н. през нощта обаче трябва да пуснеш на кюмурджииници-те също не може да си позволиш да ги спреш и трябва да им плащаш щото не знаеш как ще с облаците Така, че двойно плащаш към тези 500-600 лв. на МВтч! Но е евтино нали виждаш дестина пъти кво губиш. Пийси кафето във Виена

 50. 50 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 402 Весело

  Бавното и безславно изчезване на партия ГЕРБ. Само се чудя как може да има толкова глупави хора в тази държава?

 51. 51 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#49] от "Otchuzden": А сега добави и ефекта от замърсяването. И неплатените осигуровки.

 52. 52 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално
 53. 53 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално
 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  мен пък учудва друго . що постоянно има учудени . както и ударното издаване на разрешителни за юп за да няма неустойки , а то договор няма неустойки .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на Яя Шмихарски
  Яя Шмихарски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  кога кръгът капитал ще ни информира за престъплението на цачева която подари 4 милиона на германците и ощети българия или няма да ни информира или и да грабваме секирите и лопатите ?

 56. 56 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#51:"fec32306340"]До коментар [#49] от "Otchuzden": А сега добави и ефекта от замърсяването. И неплатените осигуровки. [/quote]
  Знаеш ли какъв е ефекта от замърсяването като произведеш един панел? Според разни сметки се изразходва повече енергия отколкото ще произведе до края на експлатацията си. Освен това докато го ползваш ще ти трбяват резервирани мощности. Понеже нямаме газови централи ще трябва да гориш кюмюр За осигуровките... Вероятно предлагаш да станат безработни, за да няма нужда да ги плащат ... Тъжно. Най-тъжно е невежеството. Хора киснещи пред мониторите си и плямпащи в нета срешу "олигарсите", са по-негработни от хората гниещи в мините. Много тъжно, наистина.

 57. 57 Профил на Яя Шмихарски
  Яя Шмихарски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  нали държавата е лош собственик защо сега се напинят за стопанисване пенсионни фондове.

 58. 58 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 406 Неутрално

  [quote#56:"Otchuzden"]Вероятно предлагаш да станат безработни, за да няма нужда да ги плащат ... [/quote]
  Да, точно това предлагам. След като една фирма не може да си плаща сметките да затваря.

 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Благодарност по герберски.

 60. 60 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Неутрално

  Аз на тебе , ти на мен ?!

  klimentm
 61. 61 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#26] от "mcmlxxiv":

  Много се учудих на последната изцепка на министър Лиляна Павлова . В момента се въвежда в ЕС директива относно санирането на сградния фонд и казано по- директно : санирането ще се финансира със средства от ЕС , но по новите правила - в случая ще се търси не декоративен ефект, а ефективно повишаване на енергийната ефективност на сградите, както и рехабилитация на строителната конструкция и сградните инсталации. Това е много по-различно от намеренията /или представите / на министър Павлова.

 62. 62 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#56] от "Otchuzden":

  да беше така преди десетина години , но хората работят и нещата се промениха отдавна. Разбира се по-лесно е да наредиш една равна поляна с панели, вместо да изградиш ветропарк например. В Германия, например е обратно. Използването на плоските покриви на високи сгради в Южна България , които са с подходяща ориентация , също е добра опция... е има много възможности

 63. 63 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дундурук":
  [quote#37:"Дундурук"]Тоя Ковачки ми изглежда на пълен тъпак, както и Пеевски. Кои са шефовете им? [/quote]

  Е как кои са, ако е вярно, поне така се пишеше, Ковачки е завършил атомна физика в Санкт-Петербургския (бивш Ленинград), нали и управлява една от фирмите, които ремонтира АЕЦ Козлодуй, та, ако е завършил това, първо едва ли е толкова глупав, по-скоро е доста хитър и лукав, а за шефовете му, не става ли ясно само от този факт ...

 64. 64 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#38] от "Otchuzden": [quote#38:"Otchuzden"]Какво точно предлагате да се направи? Да затворят ТЕЦ-а [/quote]

  Да, ако наистина не отговаря на изискванията, и особенно, ако не отговаря и на екологичните норми, да го затварят! Иначе за работниците по време на изборите ние всички много добре видяхме как се грижат.

 65. 65 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е? Не ви ли прилича на сделка?

  goblenka
 66. 66 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Ето къде е мафията! На парламентарно ниво се узаконяват безобразия.
  Руската нишка пропадна в Белене, но в Бобов дол произвежда отровен ток, при това 15 пъти по-скъп от този на АЕЦ Козлодуй.
  Жалкото е, че всички ние плащаме сметките на Ковачки, а той на кого плаща.... вече е напълно ясно!

 67. 67 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#65:"goblenka"]Е? Не ви ли прилича на сделка?[/quote]
  За мен е по интересно защо останалите са против?!?
  И това много повече ми прилича на сделка.
  На кого са часните фондове и кои са техните депутати?

 68. 68 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Частните фондове са на всички, които събират в тях! Управителните им тела са скъпо платени служители. Същото важи и за сътрудниците им, защото те, обикновено са на граждански договори.

  goblenka
 69. 69 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#68] от "goblenka":

  Тя и КТБ беше на вложителите ама...
  а и доколкото си спомням единия фонд / май най големия / преди известно време безмалко да бъде продаден на офшорка , моше и да е продаден - незнам.
  Та думата ми е защо се надигна такъв "вой"????

 70. 70 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#69] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Неееее... Банките не са на вложителите, но ЧПФ не са на физически, или юридиески лица. Те самите са юридически лица.

  goblenka
 71. 71 Профил на Hedger
  Hedger
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#8] от "fortunes":

  Ами излез ти! Защо чакаш някой друг да те поведе?

  Hedger
 72. 72 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#70:"goblenka"]ЧПФ не са на физически, или юридиески лица. Те самите са юридически лица.[/quote]

  Хайде сега се замисли в кой ЧПФ си кой управлява парите ти?
  В пряк текст ... ако утре фалира на кое " рамо ще плачеш"?

 73. 73 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#71] от "Hedger":

  Ми щото умните и крсивите протестъри уж щяха да бъдат коректив на всяка власт, която сгази лука. Щото се обявиха, че говорят от името на цяла България. Затова.

 74. 74 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#70:"goblenka"]Неееее..[/quote]


  Между другото ние не откриваме "топлата вода" нали?!?!

  Най умното е да кажем :Приемаме Швейцарското правило за пенсиите - например ..............
  Австрийското за ... реформа на пенсиите и т.н.

  Разбираш ли всичко е много лесно ... но ...


  Хора не четете вестници и не се оставяйте да ви маниполират!!!

 75. 75 Профил на krasnoselo
  krasnoselo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Сега си пролича от къде също цокат комисионни гербаджиите

 76. 76 Профил на krasnoselo
  krasnoselo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  А ако държавата приеме негативите на пенсионния фонд на Ковачки, познайте кой ще плаща масрафа

 77. 77 Профил на sofialand
  sofialand
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Далаверата на гербаджиите е навсякъде. А пенсионната им е от най-големите!

 78. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#74] от "Nikolay Hadjiminchev":

  "не се оставяйте да ви маниполират!!!"

  goblenka
 79. 79 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#78] от "goblenka":

  За да съм сигурен , че си ме разбрала:
  За мене манипулацията не е в това , че някой иска смяна на модела , а в това , че други държат фондовете да останат без промяна.

 80. 80 Профил на sofialand
  sofialand
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Щом гласуват за пенсионната далавера, лиценза веднага се дава от ГЕРБ!

 81. 81 Профил на sofialand
  sofialand
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А и за пенсионния фонд на Ковачки е добре - ще си измие ръцете с нашите пари, защото фонда му сигурно е празен!

 82. 82 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#79] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Преди всичко останало: ЩАСТЛИВА КОЛЕДА и СБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ФОРУМЦИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!

  По темата: Тази система беше плод на манипулации и смяната И - също. Така мисля. Самата ни система на управление се крепи на манипулации!

  goblenka
 83. 83 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Заради замърсяването на въздуха, което се предизвиква от работата на ТЕЦ "Бобов дол", дружеството плаща значителни ежемесечни глоби, които обаче явно не пречат да продължава с нарушенията.
  ---
  Къде му е далаверата тогава? Изглежда не са чак толкова значителни тия глоби.

  Я да идват фемен или Грийнпийс на палатков протест срещу ТЕЦ-а и да осветли цялата работа, та ако от горе му кажат, Боко може и да направи нещо.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK