Екоминистерството видя дюни на "Корал", бетонът ще бъде премахнат

Екоминистерството видя дюни на "Корал", бетонът ще бъде премахнат

© Да запазим Корал, Сдружение "Да запазим Корал"След като първоначално министерството на околната среда и водите (МОСВ) отричаше на залятия с бетон къмпинг "Юг" да е имало дюни, а такива не са отразени и в кадастралните карти, днес ресорният министър Ивелина Василева призна, че все пак в залива Корал има дюни. 

"Установено е наличие на сиви дюни на къмпинг "Юг" в залива Корал, където бяха излети две бетонни плоскости", заяви екомимистърът, цитирана от агенция "Фокус". Досега, включително и при издаването на заповедта за временно спиране на строителството там, екоминистерството твърдеше, че строежът не е върху дюни, като се позоваваше именно на кадастралните карти.
Работната група, която бе сформирана със заповед на министрите на регионалното развитие и на околната среда, е подготвила доклад по случая. Заключението в него е, че бетонът трябва да бъде премахнат. 
"Установено е наличие на сиви дюни в района, където е стартирало строителството. Строежът е спрян. Ще бъде изпратена препоръка към кмета на община Царево за премахването на бетона", каза Василева. Сивите дюни представляват неподвижни дюни с тревна растителност, които се срещат основно на юг от р. Камчия. Преди време министерството на регионалното развитие посочи, че в залива има дюни и затова частни земи там ще бъдат отчуждени.
Екоминистърът заяви още, че кадастралните карти на местността (те са отпреди големия скандал със застрояване на дюните край Несебър от края на 2012 г. - бел. ред.) трябва да бъдат актуализирани. Тя припомни, че според документите, които са от 2012 г., на мястото на строителството няма дюни. 
От думите й се разбра, че темата със застрояването на дюните ще бъде обсъдена и в парламента тази сряда. "По време на тези обсъждания се надявам, че ще има съществен дебат относно изискванията на закона и прецизиране на текстовете, както и въпросa със собствеността", каза Ивелина Василева. 


Тя добави, че подкрепя идеята на министерството на регионалното развитие за реализация на "Делфин" и "Корал" като екоплажове. "Няма как да не подкрепяме подобни идеи, които целят опазването на околната среда. Това, което разбрах от колегите, е, че документацията е подготвена и ще бъде обявен конкурс за концесиониране. Предвид това, че няма много време до старта на сезона и в случай че процедурата не може да приключи, за кратко тези плажове ще бъдат отдадени под наем", каза Василева.

Тя коментира и казуса с незаконното строителство в село Синеморец, като по думите й той е "доста комплициран" и датира още от 2004 година. "Компетентните органи са сезирани по случая, нека те да се произнесат за наличието на нарушения", посочи Василева за спрения строеж. От министерството проверяват работата на регионалната екоинспекция.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Обвинения, присъди, глоби, затвор?

 2. 2 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  Разгеле!
  А защо трябва неимоверни усилия на толкова много хора за да се изпълни нещо, което би трябвало да бъде в ежедневните задължения на държавата?

  п.п. И все още не съм сигурен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 3. 3 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ехх, горкият инвеститор...
  Ако беше прехвърлил имота си овреме на някой власт имащ или на ТИМ, СИК, МИГ или БИК да речем, те щяха да узаконят още веднъж липсата на дюни, а собственика щеше да прибрал някакви сносни пари за имота, а сега какво ...а сега да живее природата

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 4. 4 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3086 Гневно

  [quote#1:"alighieri"]Обвинения, присъди, глоби, затвор?[/quote]
  Глоби за всички дето са се правели на ударени, и затвор за всички тръгнали най-нахално "направо през просото"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 5. 5 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Весело

  сега почват да определят %-тите на сивите дюни, нали така? после - становище, след това - стратегия?

 6. 6 Профил на ivaylo_uzunov
  ivaylo_uzunov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Този ден трябва да се помни!

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Кой ще плати за премахването?

 8. 8 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Искам информация, кой ще плати за почистването на дюните?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 9. 9 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Сериозно!?! Те са се объркали!

  Happy face says, adios !
 10. 10 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Нещо наказания глоби подвеждане под съдебна отговорност на всички по веригата !?

 11. 11 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Значи, държавата се появява само след намеса на гражданите!

 12. 12 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 684 Неутрално

  По-скоро е имало дюни... Сега са бетонови плочи, а за това нещо са виновни всички, които са правили огледи на плажа от 2012 г. насам. Еколозите е трябвало много по-рано да сигнализират за грешките в кадастрите. Добре, че отново дойде Бойко, да им свърши работата... За жалост - отново след дъжд качулка...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 13. 13 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Любопитно

  От сайта на МОСВ днес - След проведен конкурс за директор на РИОСВ Бургас, резултатите са : "Няма избран директор" !

 14. 14 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ландшафтът се мени постоянно, все пак е природа. Не може ли да постановят забрана на стоежи на примерно 100 метра от брега. Какви са тези блокове до сами водата?

 15. 15 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цяло екоминистерство не знае пясъщни образования дали са дюни или не?!?!?
  И първоначално заявява, ПРИ ТОВА КАТЕГОРИЧНО, но едва след голям публичен интерес и натиск, че ... ДЮНИТЕ НЕ СА ... ДЮНИ!

  И сега големият въпрос е ТЕЗИ В ЕКОМИНИСТЕРСТВОТО КРЪГЛИ ИДИОТИ ЛИ СА, ИЛИ СА МОШЕНИЦИ, ИЛИ ПЪК ПРОСТО СА ЗАВИСИМИ И ПОДЧИНЕНИ НА МАФИЯ И МАФИОТИ, ЗА ДА СА ПРИНУДЕНИ ТАКА ДА ЛЪЖАТ И ДА СЕ ГЪРЧАТ, И ТО ПУБЛИЧНО?
  И между другого тока е големият и фундаментален въпрос, който Е УНИВЕРСАЛЕН ЗА България!

  Спомнете си, как Цацаров преди време заяви:

  ""Би следвало да се прецени има ли въобще основание за досъдебно производство. ЗА ДА ИМА УБИТИ, ТРЯБВА ДА ИМА УБИЙЦИ. Слава Богу, НЯМА УБИТИ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА УБИЙСТВО. ПО-ЧЕСТНО Е ДА КАЖЕМ, ЧЕ СГРЕШИХМЕ, ОТКОЛКОТО ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИМА УБИЙЦИ, А УБИТИ НЯМА."!?!?!?!?!


  И тук, както при ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА ДЮНИТЕ - първо се застрояват и рушат, след тов се отрича, че изобщо са дюни и накрая, въпреки всички възможни и невузможни лакардии и аргументи, дори и най-глупавите и абсурдните, дори и откровени лъжи НАЙ-НАКРАЯ СЛЕД ГОЛЯМ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК И ВЪЗМУЩЕНИЕ СА ПРИНУДЕНИ ДА ПРИЗНАЯТ ИСТИНАТА.
  Та и при Цацаров и прокуратурата - първо нападат банката и удрят и Цветан Ваясилев И БАНКАТА МУ, НО И ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА И ФИНАНСОВАТА СТАБИЛНОСТ НА ДЪРЖАВАТА АРЕСТУВА ТРИМА ЧОВЕКА, ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ТОВА ИДИОТСКО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ, ЗА УБИЙСТВО НА .., ДОКАЗАНО ЖИВ ЧОВЕК, И ЕДВА СЛЕД ВРЕМЕ, КОГАТО ШОКИРАНОТО ОБЩЕСТВО ИЗЛИЗА ОТ ИЗУМЕНИЕТО СИ И ПИТА:

  АБЕ АДЖИБА, ВИЕ ЗАЩО ПРАВИТЕ И ДОПУСКАТЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО ТОЛКОВА ГОДИНИ, ЗАЩО ДЕРИБЕЙСТВАТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН В РОДИНАТА НИ, ТЕЗИ ... ИЗЛИЗАТ С НЯКАКВИ НАИСТИНА ИДИОТСКИ ОБЯСНЕНИЯ, КОИТО АКО БЯХА ВЕРНИ, ОЗНАЧАВА, ЧЕ СА КРЪГЛИ ИДИОТИ!!!

  Не само и просто непригодни за постовете и заплатите си, не само неподходящи и невъзможни да ги заемат, А И КРЪГЛИ ИДИОТИ!!!
  Тези ако наистина продължават да твърдят, че каквото са правили и приказвали е истина и не са лъгали, ЗНАЧИ ТРЯБВА СПЕШНО ДА БЪДАТ ОСВИДЕТЕЛСТВАНИ КАТО НЕВМЕНЯЕМИ И ИДИОТИ!

 16. 16 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  " Ще бъде изпратена препоръка към кмета на община Царево за премахването на бетона""

  А, кметът откъде ще намери пари да върне рушветите, за това някой замисля ли се, като решават така

 17. 17 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 959 Весело

  Е щом министерството казва, значи дюни има и те са БЕТОН !

  agent
 18. 18 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#3:"нуцо"]Ако беше прехвърлил имота си овреме на някой власт имащ или на ТИМ, СИК, МИГ или БИК да речем, те щяха да узаконят[/quote]
  Напротив - точно те (пропуснали сте БКП, ДПС, НДСВ и т.н.) са му го набутали, взели са му парите и "кой ял-ял, кой пил-пил...). Сега ако някой от тези прояви снизхождение, може да го компенсират, малко.

 19. 19 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Аз не разбрах какво ще се случи на тези дето не са отбелязали дюните на картите.
  Както и на тези дето е трябвало да проверят истинността им.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 20. 20 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1555 Весело

  До коментар [#12] от "nikivan":

  2012 кой беше на власт?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 21. 21 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "Цецо":

  А, еколозите къде спаха тогава?!? Или може би са участвали в схемата с кадастрите?!?

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#12:"nikivan"]Добре, че отново дойде Бойко, да им свърши работата... [/quote]

  верно, при това не за пръв път идва за да им свърши работата ... ама все на камък удря нещо че не знам

  "...след скандала "Дюнигейт" с продадените 29 декара пясъчни дюни в Несебър, върху които по Коледа през 2012 година започна строителство на жилищен комплекс, Народното събрание задължи Министерския съвет да добави в кадастралните карти "забравените" до този момент дюни. Крайният срок беше 1 октомври 2014 година. След това картите трябваше да станат и публични.

  Те обаче бяха качени в интернет чак миналата седмица - след като гръмна и скандалът с къмпинг "Юг". На всичко отгоре се оказа, че в тях се виждат само границите на морските плажове. Дюни така и не са добавени почти никъде. "

  ако не помниш Дюнигейт:

  "Разследванията за Дюнигейт, направени от Биволъ в края на 2012 и началото на 2013 г. показаха, че порочни процедури за „усвояване“ на апетитни държавни земи от лица приближени на властта са започнали при Тройната коалиция и са продължавани и финализирани от ГЕРБ. Публикуваните документи и факти неопровержимо доказаха тази престъпна приемственост..."
  https://bivol.bg/bivol-bioraznoobrazie.html

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Весело

  Браво! Министерството прогледна и видя ,че има дюни!

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  До коментар [#12] от "nikivan":

  Бойко дойде да довърши работата ,ама не стана.Има и граждани.

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#21:"nikivan"]А, еколозите къде спаха тогава?!? Или може би са участвали в схемата с кадастрите?!? [/quote]
  коя схема, онази на Цецо и кумецо ли хахаха

  "на 30 декември 2012 Биволъ публикува статията си „Грозна корупция: ГЕРБ директно разпродава държавни земи на безценица„, дала началото на „Дюнигейт“. Повод за разследването станаха снимки на булдозери, разораващи дюни, публикувани във фейсбук профила на природозащитника Тома Белев предния ден.

  Биволъ разкри, че земята в защитена зона е продадена от държавата за 581 хил. лева и препродадена още на следващия ден на цена от 4 млн лв на фирмата „СЛЕ Груп“.

  Скандалът така разтресе властта, че на 31 декември министър Найденов свика пресконференция, на която обясни, че цената включва и таксата за изключването на земята от горския фонд, което е абсурдно. Найденов излъга, че въпросните процедури по раздаване на терени край морето за жълти стотинки са от времето на Тройната коалиция и ГЕРБ няма общо с тях. Вместо да тушира скандала, нескопосното оправдание на Найденов го разпали. Разкритията за злоупотребите продължиха без почивка през целия януари. Стана ясно, че разпродажбата на дюните в Несебър не е инцидентен акт, а добре разработвана организирана система за държавно ограбване, започната при правителството на Тройната коалиция, но продължена, задълбочена и финализирана при ГЕРБ. В схемата лъснаха обвързаности на фирмата „СЛЕ Груп“ със зам.прдседателя на ГЕРБ, тогавашен вицепремиер и Министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов. Темата придоби публичност под името „Цецо и Кумецо„

  Всичко е действало като добре смазан механизъм за облагодетелстване на хора, свързани с властта и преди и сега – показаха разследванията на Биволъ, за които сайтът получи природозащитна награда от фондация „Биоразнообразие“."

  https://bivol.bg/dunigate-2013.html

 26. 26 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  "народът брани природата от държавата", епизод пореден

 27. 27 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Трябва да се въведе нов термин "подвижни дюни".

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 28. 28 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално
 29. 29 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Дано разберем най-после, че само с активно гражданско общество може нещо да се промени.
  Политици, чиновници - очевидно бързо забравят, че трябва да са слуги на народа, изкушени от лесния достъп до държавни/общински средства.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 30. 30 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Имат ли акъл да отчуждават земите на хората заради разни подвижни пясъци!? Да ги оставят намира да си развиват туризма. Така ще има поминак за местните, приходи за държавата и приятни места за почивка. Тръни, пущинаци, змии и гущери на никого не са притрябвли. Или всичко това са екорекетьорски схеми, с които отдавна се занимават Тома Белев и съпругата му.

 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [quote#29:"Jessika"]Политици, чиновници - очевидно бързо забравят, че трябва да са слуги на народа[/quote]

  Рапоня слънце не си го и помислял.  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#22] от "extraCACA":

  В крайна сметка факт е, че схемите от типа на "Дюнигейт" бяха спрени отново благодарение на ГЕРБ. Това, че в тогавашния казус имаше намесени лица на ГЕРБ - и това се знае. Много от тези лица вече не са в ГЕРБ. Това съвсем не означава, че все още проблемите са решени. Може би ще изкачат още подобни скандали. Далеч съм обаче от мисълта, че всичко това е случайно. Еко организациите, много обичат екологията, когато на власт са ГЕРБ и много мълчат, когато дойде БСП и ДПС. Всичко е една огромна политическа игра, в която виновните си разменят картите на масата. ГЕРБ са единствената политическа сила, която има капацитет да се противопостави на това!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 33. 33 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  Министерството е ходило на плаж?!
  Или никой досега не е обърнал внимание че има дюни?!

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#32:"nikivan"]ГЕРБ са единствената политическа сила, която има капацитет да се противопостави на това![/quote]

  нали... затова скриха кадастралните карти... без малко да станат две седмици от тогава

  "Лиляна Павлова информира, че ДНСК и Дирекцията по кадастъра ще направят и

  заснемане на извършваните строителни работи

  на територията на къмпинга.

  По думите й имотът, върху който се строи, касае частен терен, урбанизирана територия в къмпинг "Юг" на "Фаворит" АД, за който има одобрен устройствен план още през 2004 г.

  Според Павлова,

  строежът не е на морския плаж.

  "Това са строежи от категория 5 и архитектът на община Царево позволява съответното застрояване, а разрешението за строеж за вилно селище от 1073 кв.м е издадено през декември 2012 г."
  ---------

  В същото време Малинов подчерта, че строежът, започнат на къмпинга,

  не е върху дюни.

  Това е установила проверката на ведомството му по официалните документи.""

 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Не мога да изразя съгласие за това определение "сиви дюни" под обществен натиск. Там е 10-12 м каменен скат и отгоре е навят пясък. Щом казват дюни... то да изчистят целия залив от строежите, хотелите, караваните....и ще кажа браво! но сега ще стане като "Златна перла", ще разчистят този терен, ще го вземе някой като Брендо, и след 5 г ще има нов хотел точно на това място. Вече видяхме как държавната машина може да работи в интерес на мафията, цяла банка убиха... та сега на този чичка ли няма да вземат парцела!
  Не бързайте с минусите, помислете.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 36. 36 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Въпрос към ЕКО министъра ни:
  - Как са в момента дюните по родното ни черноморие?
  - Ми дюните са направо ...бетон.

 37. 37 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 852 Неутрално
 38. 38 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Даааа ... дюните, определено са сиви - от цимента в бетона!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Сега, как ще се възстанови това,което съсипаха?Кметове,общински съветници,архитекти и всички замесени ще отговарят ли пред закона или пак ще се измъкнат до следващия бетон.

 40. 40 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5571 Неутрално

  Най после, сега трябва да ги осъдят наглите и нахални...

 41. 41 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Значи двете министърки ни излъгаха в първоначалните си изказвания.

  Има два варианта - да е целенасочено и умишлено, ако мине номерът, или просто да е рефлекс - първо лъжеш, после мислиш.

  Чудя се, кой вариант е по-лошият...

 42. 42 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 830 Неутрално

  P.S.

  За царевските тарикати да не споменаваме...

 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Значи, в случая става дума за "брутално изнасилване на девствена природа"! Премахването на бетона е нещо като първа неотложна помощ за изнасилената. Дефлорацията си остава факт необратим.
  Какво правим с изнасилвачите и съучастниците им в министерството????

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Министър,е и той греши!Сиви дюни са това ХЕЙ!Незабележими са особено в сивото ни ежедневие и от "сивите очила" на чиновниците и министъра .... Те да не са като другите дюнитези дето са край морето.
  PS: "сиви очила"(за късогледство)скъпи са и не се купуват.Те се даряват.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  [quote#5:"zidane"]сега почват да определят %-тите на сивите дюни, нали така? после - становище, след това - стратегия? [/quote]
  Ще измислят нова технология първо ще правят площадка от дъски а после ще изливат под нея бетона да не се гледа!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 713 Неутрално

  За мен работата не е свършена. Ще я приема за свършена чак когато разбера, че бетона Е премахнат и виновните - наказани. Препоръките са едно - действията друго и опита показва, че у нас обикновено едното с другото няма нищо общо.

 47. 47 Профил на k.d
  k.d
  Рейтинг: 252 Неутрално

  До коментар [#15] от "info111":

  "големият въпрос е ТЕЗИ В ЕКОМИНИСТЕРСТВОТО КРЪГЛИ ИДИОТИ ЛИ СА, ИЛИ СА МОШЕНИЦИ, ИЛИ ПЪК ПРОСТО СА ЗАВИСИМИ И ПОДЧИНЕНИ НА МАФИЯ И МАФИОТИ, ЗА ДА СА ПРИНУДЕНИ ТАКА ДА ЛЪЖАТ И ДА СЕ ГЪРЧАТ, И ТО ПУБЛИЧНО?"

  1. Мошеници, 2. Зависими и подчинени на мафиоти, 3. Кръгли идиоти, 4. Мързеливи чиновници

  За съжаление не само в това министерство и не само сега....
  И. Василева поне си върши по-съвестно работата.

 48. 48 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Хайде сега екоминистерството да "прогледне" и да види и останалите дюни по крайбрежието преди да бъдат бетонирани.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 49. 49 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#12] от "nikivan":
  От 2003 -та година еколозите се борят да спасят "Корал", а министерството подкрепя малоумните кметове на Царево в унищожението им. Министъра да не се прави на велика, а да възстанови и защитената зона за блатното кокиче там.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 50. 50 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Досега що ги видяха, бяха им запотени очилата ли ?

 51. 51 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1157 Весело

  Стига бе, вярно ли?
  Дюни по морето? Не го вярвам.
  Още малко ще изкарат, че има и пясък, след като всяко малко дете знае, че по Българското Черноморие вирее само еко-бетон.

 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  [quote#16:"daam"]" Ще бъде изпратена препоръка към кмета на община Царево за премахването на бетона""
  [/quote]
  И той ще си избърше г*за с нея.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 53. 53 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#27] от "barel":

  Не- направо да въвеждат "бетонни дюни"...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 54. 54 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#21] от "nikivan":
  Интересно ми е ти къде си спал. Еколозите дигнаха аларма покрай дюните край Несебър, където строеха кумеца на Цветан Цветанов и Емил Димитров - Фаса. И само благодарение на техния натиск се прие закон, който задължи МРРБ да ги опише.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 55. 55 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#32] от "nikivan":
  А Странджа кой я спаси по времето на Тройната?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 56. 56 Профил на Parol4o
  Parol4o
  Рейтинг: 241 Гневно

  До коментар [#1] от "alighieri":
  Обвинения, присъди, глоби, затвор?

  Тати ще ми купи колело, ама друг път...

  Колелото на историята се върти!
 57. 57 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След дъжд качулка, дето се вика...

 58. 58 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#50:"shileto"]Досега що ги видяха, бяха им запотени очилата ли ?[/quote]

  Пясък им е бил влязъл в очите. От дюните..

 59. 59 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 515 Разстроено

  След дъжд - качулка. А тия дюни, вече няма да са дюни

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 60. 60 Профил на нихилист
  нихилист
  Рейтинг: 289 Весело

  Да не са дюните хамелеон да го ева?

  Казана дума, хвърлен бумеранг. От в. Стършел
 61. 61 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Що за ценност са некви пясъци ,па и сиви
  Хората се чудят как да облагородят пустинята ,а тука ,както винаги наобратно .
  Напред към Сахара

 62. 62 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Ураа.. ! Слепите управници най-после прогледнаха. Обаче има и проблем. Кой ще обезщети инвеститора с 44 млн? Щото той едва ли ще се задоволи с една студена вода. А пехливанчетата, които взеха парите или са ги похарчили, или са ги скрили. Пък аз пари нямам, честно!

 63. 63 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1085 Любопитно

  Още една добра новина!
  А кой ще плати за почистването на дюните?
  Някой ще бъде ли санкциониран за самото им замърсяване с излятият вече бетон?

  Fail with honour then succeed by fraud
 64. 64 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#55:"Gopeто"]А Странджа кой я спаси по времето на Тройната? [/quote]
  Това,че не остана жив човек ,освен ромовете ,натова ли казвате спасение на Странджа .
  Време е вече да се наеме някой да спасява държавата от такива като ваша милост

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK