Регионалното министерство си изми ръцете от строежите в Иракли

Регионалното министерство си изми ръцете от строежите в Иракли

© Спас СпасовМинистерството на регионалното развитие и благоустройството съобщи, че е предприело всички действия по компетенция му за строежите в Иракли и че контролът на строежите от четвърта, пета и шеста категория вече е изцяло в правомощията на общинската администрация по местонахождението - община Несебър.


По данни на министерството има засегнати само 5 кв. метра зараждащи се дюни в село Емона, община Несебър, попадащи извън територията на морски плаж "Река Вая", в  собственост на "Емона 2000" ЕООД.


По казуса за дюнните местообитания, попадащи извън територията на морски плаж "Иракли", който се намира в землището на с. Емона, процедурата по измененията на специализираната карта е приключила и съответните дюнни местообитания са включени в територията на морския плаж, съобщават от министерството.
От съобщението не става ясно дали строителството може да бъде спряно на това основание. Според Закона за устройство на черноморското крайбрежие строежите върху пясъчните образувания са забранени, но изрично е уточнено, че това важи за подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни. В закона зараждащите се дюни са споменати само в определението за пясъчни дюни, за които пише, че могат да са само публична държавна собственост.


Миналата година екозащитници алармираха, че отмяната на забрана за строителство край Иракли е на път да позволи реализацията на ново курортно селище на метри от плажа. От шест дела за спиране на строителството инвеститорите от "Емона 2000″ вече са печелили пет и на практика могат да продължат градежа.


Природозащитници настояваха екоминистърът да забрани строителството, а като дългосрочна политика да се обявяви забрана за ново строителство в двукилометровата зона от "Натура 2000", или създаване на Национален парк "Българско Черноморие".


След извършането на проверки по два сигнала за незаконни строежи през януари 2013 г. Регионалната дирекция за национелен строителен контрол (РДНСК) Бургас издадава две заповеди за спиране на строителството на Ваканционно селище, Ваканционен клуб и басейни в два имота в местност "Кладери", землището на с. Емона, община Несебър.


По проект на мястото на бившия лагер трябва да бъдат изградени общо 15 групи от бунгала, а от лятото на 2013 г. има въведена в експлоатация пречиствателна станция. Според кадастралните планове имотите се намират в местността Кладери, в тях название Иракли не съществува. От община Несебър тогава потвърдиха, че за Кладери има влязъл в сила устройствен план още от 1997 г.


Заповедите са обжалвани и през ноември и декември 2013 г. Административният съд в Бургас ги обявява за нищожни, тъй като вещи лица определят изгражданите строежи като пета категория и следователно не е от компетенциите на органите на ДНСК да спират този вид строежи.


През март 2013 г. във връзка с протест от прокурор двете разрешения за строеж на същите обекти са обявени за нищожни със заповеди на началника на РДНСК Югоизточен район. След обжалването им от възложителя Административният съд в Бургас отменя двете заповеди съответно през месеците ноември 2013 г. и март 2014 г., като така разрешенията за строеж на практика влизат в сила.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Иракли има много хубав плаж , там си прекарвах детството направете го като в Гърция не го бетонирайте има си гора има си всичко.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Мила родна картинка. Отговорности размити до степен на невъзможност да се разбере КОЙ, КАКВО, КОЛКО.

 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#1] от "Няма дясно в България":

  В момента съм на Халкидики, от 8-9 г. не съм стъпвал на нашето мутренско Черноморие

 4. 4 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Гневно

  "Според кадастралните планове имотите се намират в местността Кладери, в тях название Иракли не съществува. От община Несебър тогава потвърдиха, че за Кладери има влязъл в сила устройствен план още от 1997 г."
  В резюме: Местност Иракли вече не съществува, в местността Кладери може да се строи.
  НЕ на бетонирането на Иракли.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2789 Весело

  Лилито Павлова отговаря за стиропора.
  За плажовете и дюните нищо не знае. Омерта...

 6. 6 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  След преминаването на строежите в компетентността на община Несебър ще се въведе ред и законност в строителството по плажове, дюни и други защитени терени, което ще е строго организирано, а не хаотично като сега!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2789 Весело

  Един кмет на Несебър забегна след разни далавери. Жив ли е, здрав ли е...

 8. 8 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Иракли може да е защитена зона само по съображения за държавна сигурност. Това е една пуста местност, където ако имаше смисъл щеше да има и град. След като за 3500 години живот в района там никога не е имало селище е очевидно, че предприемачите трябва да се насочат към парцелите в Слънчев бряг, а не да дивеят по места, където затвор не е хуманно да се строи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 9. 9 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "palav_nik":

  Кой от всички несправедливо набедени в престъпления, които не са извършили? Доколкото си спомням човешката завист и злоба не е оставили нито един от кметовете на Несебър без следствено дело, по няколко.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 10. 10 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#3] от "stenli1":

  На Иракли не съм ходил от 7-8 години , калеко ми бог да го прости беше построил бунгала и там ходихме цялото семейство от 3 сестри със съпрузите си и ние 4 деца плюс още едно две много близки семейства не плащахме нищо освен храната и горивото имахме си нещо като лагер баня нямахме имаше един голям бидон , който събираше топлина и така се къпахме имаше само един магазин и едно заведение на плажа всичко друго беше само природа , защото там се пада балкана нямаше мутри нямаше много хора , то никой не го и знаеше освен софиянци дето имаха детски лагери там никакви хотели нищо беше супер стояхме по 2 седмици и ходихме по няколко пъти цялото лято.Може да стане много хубав курорт ако се направи с акъл и не е собственост на мутри.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 11. 11 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#8] от "др. Иванов":

  Наемателите на бунгала бързо ще сетят, какво е да летуваш току над Емона ...

 12. 12 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#6] от "др. Иванов":

  вярно е ,достатъчно е един червен кмет да мине от там и да раздаде на всички другари по една дюня за по едно хотелче ,след това 100 години никой не може ги измъкна от там ,всичко е далавера и винаги в основата е някой червен другар

 13. 13 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1145 Разстроено

  Бетонирайте!
  И така, и така кракът ми няма да стъпи на българското Черноморие.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 14. 14 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Каквото се раздаваше из района беше по времето на СДС и не беше парцели, а цели хотели за по 20-30 хил марки парчето.
  Земите и на Емона, и на Иракли, са почти изцяло частни. На плажа на Иракли няма как да има дюни, защото той не е постоянен, една година може да е широк 50 м., следващата 10, а лятото на 1997 г. пясък имаше само около пътеката към Лагерите.
  Няма как да се застрои плажа освен от много глупав предприемач, защото морето ще отнесе сградите при цикличното отнасяне на плажа.
  Винаги съм казвал, че Иракли е от най-лошите места за строителство по Черноморието, освен на скъпи вили върху големи парцели. За Емона да не говорим.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 15. 15 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Регионалното министерство си изми ръцете от строежите в Иракли

  Да се чете: Регионалното министерство си изми задника от строежите в Иракли.

 16. 16 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 948 Любопитно

  Тия от Регионалното министерство, може и да са си измили ръцете от Иракли, но задника пак им остава нас*ан...

  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8904 Неутрално

  Сипвайте бетона на плажа и се не бойте.После пиртайте,къде са летовниците.

 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1068 Гневно

  Те затова в ДЕМОКРАТИчНА Балгариа 5 институции отговарят за "опазване" на плажа и дюните

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#2] от "442":

  Напротив, отговорностите са много ясни - след като мафиотите знаят на кого да платят, за да стане работата, значи може по обратния път да се разбере кой не си е свършил съвестно работата. Ама понеже не може да се тръгне само против едните, а да се оставят другите и никой никого не смее да пипа...

 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  И вас ще ви тричим...
  Баси,бе как няма една институция,която да си върши работата стриктно и безпристрастно...Малки им били заплатите на държ.служители,ма излиза,че чиновничеството има да дава,не да взима.
  Маскари!

 21. 21 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1450 Гневно

  Защо, когато нещо се оплеска (не се сетих за по-приличен израз), никой, никога не поема отговорност в тази наша мила местност, която някои наричат "държава"?! С прехвърлянето на "горещия картоф" към други институции, проблемите не с решават, а само се затлачват, докато не се намери нещо друго, с което да се отвлече вниманието на онези, които все пак протестират срещу свинщините...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 22. 22 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 506 Неутрално

  кой беше казал, че правителството трябва да избре дали е с мафията или с гражданите...е, па май избра...

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3174 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lady Zeppelin":

  Много хитро! Прекръстват местността и си строят на воля...Българският лемур най-умен в света!

 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4435 Гневно

  Това ,че са предприети всички мерки от страна на МРРБ не го вярвам.Пак е някаква поредна постановка и в крайна сметка личните интереси и парите ще опорочат всичко!

 25. 25 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  За Иракли се води яка битка повече от 8 години и не знам по какъв начин Емона все побеждава!
  Затриха красивото място,на това отгоре го бетонираха,въобще за Иракли вече можем да говорим само в минало време!

  Tony
 26. 26 Профил на tak40309320
  tak40309320
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Ако мога да перифразирам финалното послание на Терминатор 3 - целта не е да отменим бетонирането, а да го преживеем.

  Бетон..

  има хора с много профили, има и профили които се ползват от много хора
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  [quote#8:"др. Иванов"]предприемачите трябва да се насочат към парцелите в Слънчев бряг[/quote]

  Там останаха ли 10 кв.м. небетонирани?

  Би ли споделил какъв е социалният профил на средния гост на "хотела" ти? Британски безработен алкохолик? Скандинавски юноша със специални нужди (Down's syndrome)? Руски държавен служител от категорията портиер на балниосанаториум?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  [quote#27:"Norman Granz"]балниосанаториум[/quote]

  балнЕо

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Petko Stoev
  Petko Stoev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре? Регионалното министерство си изми ръцете , но сега кой ще му избърше задника???

 30. 30 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Така става България, незаконното е така добре озаконено,че не може го пипна

 31. 31 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2041 Весело

  [quote#20:"Лелка"] излиза,че чиновничеството има да дава,не да взима. [/quote]

  В Австралия кенгурата са келнери . Ама са като чиновници - само вземат и ресто не връщат .

 32. 32 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  [quote#13:"grand funk railroad"]И така, и така кракът ми няма да стъпи на българското Черноморие.[/quote]
  Агонията започна преди 20г, смъртта бе преди 10, сега има последни конвулсии и "гавра с труп".
  Бълхарското черноморие е едно бетонно гето.
  Превърнато в това от алчни мутрагени, ненаситни "предприемачи", корумпирана местна власт, липса на правосъдие, "нуждаещо" се съдии и всякакви други абсурнди.
  Природата е тази която губи от тези безчинства, няма кой да защити видовете и тяхните хабитати.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 33. 33 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1517 Разстроено

  [quote#22:"аз"]кой беше казал, че правителството трябва да избре дали е с мафията или с гражданите...е, па май избра...[/quote]
  Гражданите са твърде малко, поданиците и лапачите са огромното мнозинство.
  Но ВСИЧКИ сме виновни, дори само с бездействието си. С това че няма ежедневни притести, с това че мутрите в крайна сметка победиха и успешно осраха всичко според "вкуса" си и "увсоиха" ресурс който не им принадлежи.
  Добре че има места с автентична природа и по-нормални хора. Като племе ние се оказахме кофти.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 34. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Агонията наистина започна преди 20 години, когато туристите от 8 млн. при Тодор Велики бяха паднали на 2 млн., мина през 4.5 млн. преди 10 години и сега е на нивата от преди демокрацията да ни налази.
  В цялата тази история със сигурност може да се каже, че абсолютно никой не се интересува от природата, а седи в бетонните гета. Над Слънчев бряг има стотици хиляди декари гори и балкани, на изток блата и една от най-големите природни забележителности в България, но там никой нито ходи, нито се интересува от тях. Аз имах мерак да отида да разгледам Калината, но горският ми каза, че там от години не са влизали хора и "чуват се такива звуци, че на мен ми настръхва косата, няма да се изненадам ако има динозаври". Само на 3 км. от центъра на комплекса, който иска природа да ходи там, мечки, глигани, елени... Ама не ходите, висите в заведенията с по една чаша във всяка ръка и критикувате!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 35. 35 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#2:"442"]Мила родна картинка. Отговорности размити до степен на невъзможност да се разбере КОЙ, КАКВО, КОЛКО. [/quote]

  Всички знаем #КОЙ... Но това няма да ни помогне, нито ще помогне на Иракли и на почти девствената природа там да оцелеят. Мутрите и мафията у нас са по-силни -- те си имат правителство, те си имат кметове, те си имат и правителство и депутати... мафията у нас си има ДЪРЖАВА. А у нас държава НЯМА. Освен държавата на МАФИЯТА.

  Още едно красиво място на морето ни ще си отиде, погребано под стотици тонове бетон.

 36. 36 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#6:"др. Иванов"]ред и законност в строителството по плажове[/quote]

  Я тихо бе, докторе... Законност, ред... що не се разходиш по Черноморието, по бреговата ивица? Законност? И строителство? Голяма част от българското черноморие е ПУСТОШ, стотици километри съм изминал, какво виждам?? Има бетонни строежи до бетонни строежи насред НИЩОТО: няма пречиствателни станции, няма зеленина, няма пътища, няма дървета, паркове, градини, тротоари, няма НИЩО! просто големи бетонни постройки (доста от тях недовършени и изоставени!) и... това е. Кой ще отиде там? Защо трябва и последните 5-6 километра чиста брегова ивица да се унищожат -- Кара Дере, Иракли... това са последните, няма нищо друго. И там ли трябва да има бетонни постройки и СПРАВЕДЛИВОСТ И СТРОЕЖИ??

 37. 37 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#28:"Norman Granz"]балнЕо [/quote]

  ... Ебалнеоснаториум е най-правилно пък!...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 38. 38 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Ето адрес и телефон на ЕЕА. Само когато се заобиколят българските мутри и продажни антибългарски политици, могат да се спрат варварски посегателства като тези в Иракли.

 39. 39 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Ето адрес и телефон на ЕЕА. Само когато се заобиколят българските мутри и продажни антибългарски политици, могат да се спрат варварски посегателства като тези в Иракли.

  European Environment Agency (EEA)
  Kongens Nytorv 6
  1050 Copenhagen K
  Denmark
  Phone: +45 3336 7100

 40. 40 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#33:"B52"]Но ВСИЧКИ сме виновни, дори само с бездействието си. С това че няма ежедневни притести, с това че мутрите в крайна сметка победиха и успешно осраха всичко според "вкуса" си и "укъпи подметки съм износил ходейки и скандирайки за тази същавсоиха" ресурс който не им [/quote]----------------------------------Може и да сте прав, но само донякъде? Знаете ли колко ста природа и к'во от т'ва? Знаете ли че веднъж пред парламента, ченгетата бяха много повече от нас протестиращите, а леля Цачева пристигайки на работното си място, даже не ни удостои с поглед? Бяхме презрително малко! А след малко време тя се появи с въздесъщият печелец на избори Цвъ.Цвъ. в Банско , за да защитават мутрите? Е и боклука който съм събирал през април на Иракли, през юли си беше на плажа в поизгорелите от слънцето черни торби, а бяха ни обещали, че община Несебър ще го извози. Та вярно е че такъв ни е народа, но тези мутрополитици са част от същият този народ!!!

 41. 41 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Човек наистина не трябва да чете български медии!
  1.Там където се строят бунгала в момента винаги е имало бунгала.
  2.Има реституирани зами на хора които са в правото си да продават и строят.
  3.Защитената зона е от Пешова колиба към фара на нос Емине ,и това трябва да си остане така защото там има видове растения които не трябва да изчезнат.
  4.Абсолютно съм съгласен с човека написал този пост!!!
  [quote#17:"rosiraycheva50._"]
  Сипвайте бетона на плажа и се не бойте.После питайте,къде са летовниците.[/quote]

 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Както винаги - виновни няма

 43. 43 Профил на LAZARIVS
  LAZARIVS
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#2] от "442":

  Поправка: КОЙ, НА КОГО, ПО КОЛКО?

  Think Different...
 44. 44 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#14] от "др. Иванов":

  Няма как да не се съглася с написаното от теб, но само ако не се пипа плажа. Ако изтъпанят няколко буни, въпреки открития бряг, бурното море и високия прибой, нещата ще придобият друг характер. Мисля, че това ще бъде следващата стъпка на "предприемачите"- слагам ги в кавички, защото построените бунгала ги бяха обявили за складове, нищо, че са с басейни.

 45. 45 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 729 Любопитно

  До коментар [#34] от "др. Иванов":

  Калината не е ли приватизирана под формата на ловно стопанство? Само за наши хора.

 46. 46 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Бетон! Минимум Б20 спецификация, може и Б25. Да остане и да пребъде. Ще си стои самотен там.

 47. 47 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Весело

  [quote#13:"grand funk railroad"]Бетонирайте!
  И така, и така кракът ми няма да стъпи на българското Черноморие.[/quote]
  Това от ваша страна е едно природоугодно дело .
  Бравос !
  Ако може и другите хекаяктивисчета да ви последват ще е супер

 48. 48 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Неутрално

  [quote#36:"Michel"]Защо трябва и последните 5-6 километра чиста брегова ивица да се унищожат -- Кара Дере, Иракли... това са последните, няма нищо друго. И там ли трябва да има бетонни постройки и СПРАВЕДЛИВОСТ И СТРОЕЖИ??
  [/quote]
  Бреговата ивица е 370 км ,от които 200 плажове , а от тях засроени не повече от 60 к м .
  Ама как, то има ли природоСащитник ,който да не излъже
  Само,че няма кой да ви вярва вече

 49. 49 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Неутрално

  [quote#40:"Гражданин"] Цачева пристигайки на работното си място, даже не ни удостои с поглед? Бяхме презрително малко[/quote]
  И правилно е постъпила Цачева . То ,ако взема да обръща внимание на всеки десетина лумпена ко става а ?
  На изборите 0.6 процента ,а претенция като за 60 процента

 50. 50 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Весело

  [quote#17:"rosiraycheva50._"]

  Сипвайте бетона на плажа и се не бойте.После пиртайте,къде са летовниците[/quote]
  Оно си пише, па даже и не знае за къде става въпрос .Точки значи сбира бабето ,точкиии .

 51. 51 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Неутрално

  [quote#47:"tenevski"]хекаяктивисчета[/quote]
  хекоактивисчета

 52. 52 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 467 Весело

  [quote#27:"Norman Granz"]Би ли споделил какъв е социалният профил на средния гост на "хотела" ти? Британски безработен алкохолик? Скандинавски юноша със специални нужди (Down's syndrome)? Руски държавен служител от категорията портиер на балниосанаториум? [/quote]
  От писане из форумите на дневник кога ви остана време да проведете това Знаменито Социологическо Изследване(ЗОИ)

 53. 53 Профил на rpanev
  rpanev
  Рейтинг: 229 Весело

  "си изми ръцете" Много журналия и тук, като в дир.ру.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK