Природозащитници ще следят за нарушения около седемте рилски езера

Рибното езеро

© Надежда Чипева, Капитал

Рибното езероПриродозащитници ще следят за нарушения около седемте рилски езера в Национален парк "Рила", като по този начин ще подкрепят охраната в парка в най-активния туристически сезон. Това съобщи БНР, като се позова на Йорданка Динева от фондация "Биоразнообразие", координатор на кампанията, наречена "Рилска мисия". 


Необходими са около 200 доброволци, които да познават добре района на седемте рилски езера и да могат да отделят три последователни дни за престой там.


През последните години броят на туристите в района на езерата се увеличава, което е причина за замърсяване с отпадъци и разрушаване на пътеките.


Успоредно с помощта за парка еколозите се надяват да съберат данни какъв е натискът на хората върху езерата, дивите животни и растения в района, за да се вземат важни решения за бъдещето на планината.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK