Нова наредба въвежда по-строги еконорми за лодки, яхти и кораби

Нова наредба въвежда по-строги еконорми за лодки, яхти и кораби

© Юлия ЛазароваС отмяна на сега действащата и приемане на нова наредба правителството въвежда разпоредбите на европейска директива с изисквания към плавателните съдове за отдих и лично ползване, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Текстовете предвиждат по-строги изисквания относно емисиите на отработени газове от двигателите на плавателните съдове.


Предвиден е преходен период от една година (до 18.01.2017 г.), през който двигателите ще могат да се пускат на пазара съгласно действащите норми за отработени газове, а за малките и средните предприятия този период е четири години – до 18.01.2020 г.


Новата наредба по-ясно и пропорционално разпределя задълженията на икономическите оператори в зависимост от ролята им във веригата на предоставяне на пазара. Въвеждат се и задължения на частните лица, които внасят за свое ползване плавателни съдове от страни извън ЕС, които не са сертифицирани за употреба в страните от общността. Те ще могат да се използват само след като собственикът им докаже с помощта на сертифициращ орган, че плавателният съд отговаря на изискванията на наредбата.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK