"Зелените": Президентът да наложи вето на забраната за къмпингуване

плажът на Иракли

© Надежда Чипева

плажът на ИраклиПрезидентът Росен Плевнелиев да наложи вето на току-що приетата забрана за къмпингуване на 100 метра от плажа - за това настояват от ПП "Зелените" като единствен начин да се намери обществено приемливо решение.


"Забраната е в противоречие с установени в България принципи на свободата на движение на гражданите, които са в основата на правовата държава и представляват важна част от демократичните обществени отношения," посочват в свое прессъобщение от партията и определят като "дълбоко погрешно" гласуването на второ четене на това изменение на Закона за устройство на черноморското крайбрежие.


"Зелените" напомнят, че къмпинуващите са предимно работещи хора, които бягат от ежедневието на големия град в търсене на запазена природа и усещане за свобода. Те предупреждават, че поправката е прогони стотици хиляди платежоспособни туристи завинаги извън пределите на България, а страната ни окончателно ще загуби шанса да се съхрани и развие като привлекателно място за такъв тип туристи не само от страната, но и от чужбина.
Според Зелените, приетите промени не решават нито един от важните проблеми на Черноморието: презастрояването, липсата на адекватна инфраструктура (пътища, ВиК, пречистватенли станции), намаляващият брой туристи.


За да се намери истинско решение по въпроса за къмпингуването, вместо налагане на пълни забрани, трябва да се работи в следните посоки:
-определяне на места с ограничения за къмпингуване в конкретните територии чрез механизмите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за устройство на територията и Закона за туризма.


–забрана за строителството, издигането на огради, изграждането на нови пътища, разораването на площите в зона А на всички диви плажове и зоните от НАТУРА 2000.


Опазването на крайбрежието и разнообразяването на туристическия продукт с повече места за къмпингуване и бивакуване трябва да бъдат обект на цялостна стратегия за устройство и управление на крайбрежието, разработена след широко обсъждане и обвързана с промени в законодателството, смятат ПП "Зелените".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Умните управници предлагат решения на обществото, а серсемите налагат забрани на каквото се сетят.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  В истинския текст се говори за "против забрана за паркиране и къмпингуване на открито". Нямам нищо против да е някъде из горите на Стара планина и Родопите, но не намирам за редно тясната ивица зад плажните зони да се обръща на паркинг и къмпинг без тоалетни и течаща вода.

  Довчера говореха за лонгозите и лианите на Иракли, които трябвало да останат девствени и непокътнати, сега искат да си оставят колите и караваните между тях, да си зареждат ток от нафтови генератори и да си облекчават телесните нужди където им падне. За сметосъбиране и сметоизвозване да не говорим

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 3. 3 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  "Те предупреждават, че поправката е прогони стотици хиляди платежоспособни туристи завинаги извън пределите на България"

  Платежоспособните туристи не къмпингуват на диво и не си носят русенско варено и домати от вкъщи. Те ходят в добре уредени къмпинги и се хранят в ресторанти.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Аз съм за запазване на природата, но съм твърдо против къмпиращите на плажа. Никакви пари не внасят, както пише в статията. Делят се на два типа основно. Много богати, със съвсем огромни и добри каравани и палатки, и по- простички с акумулаторите от колите за осветление. И двете групи не плащат нищо нито на община, нито на държава, а обикновено на някой местен тарикат да му ползват нивата или подстъпа към плажа. Дива история, но безплатен рай, бягство или каквото и да е. За боклуци и миризми е ненужно да се пише.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#4] от "grayeagle":

  Някакви подобни "зелени" дадоха повод на общината, да остави новото кръстовище без тротоар на югозападния ъгъл, защото 1 метър плочки щял да затисне мъха и лишеите по земята. Сега резутатът е, че пешеходният поток цепи по диагонал между дърветата. Бръшлянът е унищожен, сметосъбиране няма, какъвто боклук се търкаляше по земята преди 1 година си стои още и до днес.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  И други едни такива "зелени", в съдружие с автоталибаните, които паркират незаконно, спряха трамвая по "Габровски" заради 10 борчета, въпреки че се освобождават няколко хектара от старото трасе на 19-ката, които отново могат да бъдат залесени. А бъдещият спортен комплекс върху гара Пионер ще остане да се обслужва на рейсове и лични автомобили.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3340 Любопитно

  Покрай забраната за къмпингуване защо изтърваме друго нещо?
  Депутатите бяха извикани на извънредно заседание. Където трябваше да приемат на второ четене промени в Закона за Черноморското крайбрежие, после първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вътрешния одит в публичния сектор и на Законопроект за държавните помощи, промени в Закона за икономическите и финансови отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, както и промени в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите…

  Хм… Защо това бързане?

  [email protected]
 9. 9 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Някакви подобни "зелени" дадоха повод на общината, да остави новото кръстовище на Семинарията без тротоар на югозападния ъгъл. За Семинарията ми беше приказката.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 10. 10 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Винаги важните неща статуквото ги решава тайно и набързо!Така ще стане и със зоните на Банско,на Витоша,на Рила и Пирин,на Странджа!

  Tony
 11. 11 Профил на Sandokan
  Sandokan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ами той и без това няма с какво да се занимава-давайте му идеи поне да не върши дивотии.

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Друга "зелена" история - зелените обществени поръчки. Държавната администрация пише само на рециклирана хартия, която не само е по-скъпа от бялата, но е и внос от Дания тир по тир, като изгорялата нафта за камиона зачерква напълно сметката с въглеродния отпечатък

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 13. 13 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#12] от "cinik":

  В това няма нищо "зелено", ами си е чиста далавера за някого по веригата. Уникално плитко е да се вменява учасрия на някакви имагинерни "зелени" в дадена далавера единствено защото се среща думата "рециклиран".

 14. 14 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Вместо да забраняват на хората да почиват,по -добре е на държавни парцели да построят тоалетни и душове, така че хората къмпингуващи по тези места да се почустват още по- добре.Да им поставят контейнери за смет които се извозват редовно от съответната община. Аз ако бях кмет щях да им създам максимално добри условия защото същите тези незаконно къмпингуващи са вързани за палатките си и пазаруват в радиус от 20 км. максимум. Щях да помисля как на общински терен да им усигуря и забавление под формата на концерти и арт фестивали, като щях да допусна хора от собствената ми община да обгрижват и печелят от забавляващите се посетители.

  За съжалени един толкова прост казус показва колко некадърни хора управляват България.Хора без визия !Лично аз няма да се боря за нищо повече -писна ми.Просто ще си стегна шапката и ще си почивам в Гърция!

 15. 15 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 464 Неутрално

  [quote#3:"nv"]Платежоспособните туристи не къмпингуват на диво и не си носят русенско варено и домати от вкъщи. Те ходят в добре уредени къмпинги и се хранят в ресторанти. [/quote]

  Тъй, тъй... ама си пропуснал, че спят в Слънчака, караваната е на платен паркинг, хранят се в баровете по плажа и късат салфетки на воля.

 16. 16 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 648 Гневно

  Хайде, стига вече сме опорочавали законите съз задни вратички ! Плажните зони не са място за паркиране на МПС и за сметища на битови отпадъци ! Точка !

 17. 17 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Зелените са по нагли от червените, обичат катуните и землянките

 18. 18 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 577 Неутрално

  ""Зелените": Президентът да наложи вето на забраната за къмпингуване"

  Няма нищо зелено в тези "зелени"

  И в морето ми е до колене .....................
 19. 19 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 477 Неутрално

  И сега какво! Цялата дандания да“спасим“ Иракли беше за да може няколко хипаря безплатно да си къмпингуват на морето.

  Морето не е ваша частна собственост!

 20. 20 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На Иракли горичките са пълни с листенца зелени, бели и бяло-кафеви! Скачат си волно пластмасови птички, торбички и други полиестерни животиняци, а всеки ден групи от рошави мръсни примати могат да се забележат как със бавни крачки и със сапунче ( по-лъскавите индивиди и с шампоанче ) в ръка, крачат към душовете на злия концесионер, да съборят малко от натрупаните в последните дни нечистотии от търкаляне голи в пясъка.
  При по- задълбочено изследване на местообитанията на приматите от споменатия вид става ясно , че 4 кола с мръсен чаршав и ограда от двулитрови пластмасови бутилки, веттопоказател и флаг от същият материал са напълно достатъчни за оцеляването на вида поне 2 седмици, като за целта не са необходими дори препаска и прашка! Видът не се страхува от хищници! За това съдим от поведенческите му навици- не полага никакви усилия да прикрие бърлогата, храната, отпадъка и миризмите си, даже напротив - доста често след напускане на дадената територия оставят всичко така, за да знае следващата група примати къде да създаде своят екологичен хабитат!

 21. 21 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1345 Неутрално


  "Забраната е в противоречие с установени в България принципи на свободата на движение на гражданите, които са в основата на правовата държава и представляват важна част от демократичните обществени отношения,.."

  Тези хора бъркат движение с лежане/плажуване, къмпингуване - може ли някой от тях да обясни човешки, кой ще отговаря, при свободно къмпингуване за поддържането и оставянето на плажовете и околността във вида в който са били преди това.
  Да излезе някаква организация и да поеме отговорността, при това с някакъв залог, депозит или гаранции, а не да обясняват, че понеже и хотелите замърсяват, що да не може всеки отделен гражданин и той да замърсява.
  Ами дай тогава по градове и села да си изхвърляме каквото където ни падне, а после може и да протестираме че не е чисто.

 22. 22 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Явно е голям проблем че някой хора видите ли къмпингували "безплатно".
  В България практически няма нито един нормален къмпинг, където да отидат хората на които не им се стои в комплекс тип Люлин. Няма да отварям тема защо това е така.
  С тази забрана дефакто се унищожава къмпингирането като такова. Да не говоря за малоумието с паркирането. На много места просто физически не може да се паркира по-далеч от 100м. Примерно пътя минава по-близо, а зад него е непроходима гора. Няма вариант да паркираш другаде. Веднага се сещам за плажа Вромос. Или за Шофьорският плаж, там в по-голямата му част е по-близо от 100м, а навътре е блато.(даже имам съмнения че точно заради него е това 100м, спомнете си сагите от лятото със затварянето на пътя).
  По мои лични наблюдения също така, 90% от боклуците по плажовете ги оставят точно хората които идват за по 2-3 часа да разпуснат от село. Къмпингуващите в огромната си част пазят, че даже и чистят след т.н. нормални туристи.
  Въпреки всичко ако тази забрана помогне да се спре строителството по плажовете, съм готов да я преглътна. Но познайте кое ще се случи - ще изгонят и глобяват хората на палатка, или ще спрат строителството. То не цапа и не унищожава, както знаем. За сметка на това там не можеш да спиш безплатно, което очевидно е най-големият грях.

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Отвличане на вниманието от важните проблеми и разединение на хората, това е резултатът от тоя спорен и безсмислен закон.
  Какъв е тоя абсурд да те глобят няколко ХИЛЯДИ лв за палатка на плажа!? А с бетона, дето е до 100м от плажа и зауства директно в морето какво правим - НИЩО!
  Айде махайте се, бе, президентът да налага ВЕТО!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "къмпинуващите са предимно работещи хора, които бягат от ежедневието на големия град в търсене на запазена природа и усещане за свобода..."

  Свободата обаче свършва там, където започва свободата на другите. Продължителното къмпингуване на едно място уврежда природата, ако не е в специално пригодени за това места. В цивилизованите държави е забранен престоят за повече от една нощ. Тъй че няма какво да хленчат на президента.

 25. 25 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  В цяла Европа е забранено къмпингуването извън къмпингите. Друг е въпроса, че къмпингите в БГ са под всякаква критика. Специално тия по-морето са тотален шит - алкохол, друсане и яко музика. Реално ако човек търси спокойно място за къмпингуване, такова в уреден вид в БГ няма. Затова и гръцките къмпинги лятото са пълни с българи, които търсят тишина след 22 часа.

 26. 26 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  [quote#23:"virtual brain"]Отвличане на вниманието от важните проблеми и разединение на хората, това е резултатът от тоя спорен и безсмислен закон. [/quote]
  ми това е.

 27. 27 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Само с пари може да угодиш на Тома Белев и приятели.
  Искаме да няма застрояване на плажовете- супер, искаме да няма замърсяване на плажната ивица - супер, но дали истински Томата и ко го искат - не

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  До коментар [#4] от "grayeagle":

  "забрана за къмпингуване на 100 метра от плажа"
  Не на плажа,а на 100 м от него.

 29. 29 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 380 Неутрално

  То няма къде да отидеш на къмпинг в БГ. Иначе с удоволствие. За какво да ходя до Гърция?
  А забраната за паркиране до 100 метра не я разбирам. Те повечето уредени паркинги са на на по-малко разстояние до плажа. И е пълно с улици в тази граница.
  100 метра от къде се мери ? От морето или от края на пясъка ?

 30. 30 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Не е въпрос на забрана, а на контрол. И сега общините можеха да глобяват за боклуците и до известна степен и за паркирането. Сега като забранят тотално, нима ще се появи контрола като с магическа пръчка?!?!
  Представям си как Луи дьо Финес ще гони "къмпингуващите из горите край Паша дере, например.
  ====
  За паркирането съм 100% съгласен със забраната. Вероятно ще загубим част от руските плажуващи и селските бекове, но пък ще се наслаждаваме на гледките, вместо на шофьорски "умения".

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "Maradona":

  Много добре си го написал, НО това не е диво къмпигуване. За всяка от описаните услуги трябва да се плаща, а талибаните искат да осират плажа, но да не плащат за почистването му.

 33. 33 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Весело

  Знаете ли какво е цигански, пардон индийски кабриолет?
  ГАЗка с пълна каросерия индийци, отиващи на плаж.
  Видях тази сцена на плажа на Шкорпиловци. Газката спря на пясъка. Индийките влязоха с дрехите в морето.
  ======
  Дали не е време парламента да забрани къпането в морето. Така няма да се замърси морето. Или да се ползва за тоалетна. Или за пералня.

 34. 34 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#2] от "cinik":
  Рядко срещам интелигентни и обосновани антизелени мнения

  До коментар [#31] от "Иво от МГИМО, Москва":

  кОИ ГРАНТОВЕ - ОТ РОССИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ?

  Щото те само на измекяри и майцепродавци плащат...


  www.soundcloud.com/x2805
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#20] от "Какузу":

  що Вие оцелявате само сред бетонни гори или...

  www.soundcloud.com/x2805
 37. 37 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#1] от "меншевик":

  Серсемите управници създават проблем там, където няма, после предлагат решение и така канализират недоволството на масите в желана от тях посока. Имали още някой, който е над 12 години и е с акъла си да вярва в управленския капацитет на БГ управниците?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#35] от "glaxo":

  Друго умни и красиви шофьори на бетоновози и стройни и интелигентни мутри собственици на бетонни чудовища из черномоието (подчертавам не съм за къмпинги и никога не съм ходил)

  www.soundcloud.com/x2805
 40. 40 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Както винаги "зелените" са в тотално противоречие със ... себе си. Пример:
  искаме инфраструктура - не искаме строителни дейности;
  искаме чиста природа - не искаме да ни ограничават къде да мърсим (къмпингуваме);
  искаме туристи - ревем срещу всичко, което би ги довело...

  Who Is John Galt?
 41. 41 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#39] от "dj x2805":

  Благодаря за мнението! Разбира се, че мутрите, ченгесарските номенклатурата от БКП и местните корумпирани власти, които в алчността си разсипаха крайбрежието, от морална гледна точка са много по-гадни копелета от протестиращите сега, все пак безобидни маргинали и аутсайдери с претенции за свободни хора с нарушени права.

 42. 42 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#35] от "glaxo":

  Точно така!! И забрана за къпане в морето също!!! Ще ми цапат моренцето, ама ха!!

  ====
  Нещо доводите за дрискащатите наркомани взеха да стават много масови в тази тема. Дали някой не се опитва да подгрява темата?
  ====
  Ще дам за пример един плаж край Варна. На едно местенце над плажа още по Великден докарват караваните. Да пазят място. Чувал съм, че някои от къмпингуващите там си ходят на работа през деня, а вечер просто живеят извън града. Това място е най-чистото в района. На останалата част се паркира в три реда и ако искаш в 10 часа да се махнеш с колата нямаш шанс да излезеш въобще. Боклуците са в неимоверни количества. Всяка година се провежда една инициатива за почистване на плажа в началото на сезона и се събират голяма част от боклуците. Още в юни е е залято от боклуци в околността. От културните почиващи без бирени шкембенца, без спластени коси, без татуировки. А при пияниците къмпингуващи е чисто.
  Ако някой има съмнения, мога още утре да направя снимки на местата.
  Може да е изключение, но да се правят обобщения за дрискащи наркомани къмпингуващи и да се натрапва това обобщение, малко ми бие на подгряване/тролене на темата. Тази "мисловна конструкция" ми е позната още от времето на протестите и контрапротестите за строежа на Иракли.

 43. 43 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#40] от "heavymetal":

  това ли измисли.
  нещо си се пообъркал.
  това си мислиш ти, че искат зелените.
  а какво се случва в действителност изобщо не си наясно.
  кат си толко отворен
  що не критикуваш 8 етажни хотели на самия бряг.
  или басейни от бетон в морето.

 44. 44 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално
 45. 45 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално

  А това събитие май стана традиционно - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1350488
  6 тона е малко преувеличено, но определено дава представа за състоянието на плажа и околността.

 46. 46 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поредния фишек за матряла ! 95% от "вълнуващите се по темата" нямат никакво отношение, но по-добре мозъчетата им да са заети със забрани, протести и т.н., отколкото с важните неща, които им се случват незабелязано.

 47. 47 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Разстроено

  Забраната е в противоречие с установени в България принципи на свободата на движение на гражданите...
  ----
  Еми и скиорите искат свобода на движение до пистите с лифтове (при което ще щадят екосистемата) ама зелените талибани нещо се дърпат

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 48. 48 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#43:"mihail_p"]кат си толко отворен
  що не критикуваш 8 етажни хотели на самия бряг.
  или басейни от бетон в морето.[/quote]
  Щот не съм зелен...

  Who Is John Galt?
 49. 49 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 464 Неутрално

  [quote#43:"mihail_p"]или басейни от бетон в морето. [/quote]

  Басейнът от бетон в морето се намира в еко-рисорт. Еко-рисорт и точка. Пък който хейти, значи просто е беден цървул и не може да си позволи това постижение на цивлизацията за бели хора. Освен това е наркоман и смръдлив хипар и т.н. Абе общо взето - или плащай на батката и драйфай или бегай у лево. И по-далечко от 100 м от плажа, че батката и там чака белите хора да ги цоца. И не му се занимава с маргинали, които си трошат главата да мислят вместо да кибичат в чалкотеката, както си му е реда.

 50. 50 Профил на Angelo Badalamenty
  Angelo Badalamenty
  Рейтинг: 238 Любопитно

  Странно защо като разгледам профила на някой който си позволява да нарича къмпингуващите "мръсни хипита", "маргинали", "наркомани" изскача лавина от рубладжийски и расистки коментари. Днес на тая тема ли са ви прехвърлили.

 51. 51 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#36] от "dj x2805":

  Не, съвсем не! Не съм се озовал на Иракли да наблюдавам екзотичните местни видове примати, но така създадения хабитат не дава възможност на другите видове да използват и оценят средата.

 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#47] от "je suis Радан Кадиев":

  Скиорите имат свобода на движение и не виждам някой да я ограничава.


  До коментар [#40] от "heavymetal":

  Потрес... вземи си смени ника на Слави Трифонов или друг чалгаджия...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Тази сутрин Мартин Димитров го каза много добре!
  Държавата се е заела да санкционира хора с палатки, докато собствениците на хотели на плажа и с пръст не можеш да ги бутнеш!
  Нашето правосъдие не произвежда справедливост!

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Никакви екоталибани вече на палатка . Да спасим екологията от еколозите

 55. 55 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #Тази сутрин Мартин Димитров го каза много добре!
  Държавата се е заела да санкционира хора с палатки, докато собствениците на хотели на плажа и с пръст не можеш да ги бутнеш!
  Нашето правосъдие не произвежда справедливост! #-цитат към коментар 53 от 2.50
  ------------------------------
  Истината е по друга- мутренските хотели направени в разрез с всякакви изисквания спонсорират платените екопротести .За да нямат конкуренция

 56. 56 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Неутрално

  къмпингите се оказаха огромен проблем...а хилядите незаконни хотели барчета и прочие явно не са проблем,понеже тоя самозабравил се 'елит' не вярвам да ходи някъде на палатка...и на тях и ме все тая пишат някакви малуонми закони -глоби забраняват и край...както в казармата проблема с банята е решен-баня няма...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Намерили на кого да се оплачат, горкичките. Най-добре да си носят едни резервни 1000 лв в малкото джобче за глобата.

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Следващата стъпка е държавата да наеме едни сериозни и известни фирми да събират глобите. Те ще обявят ценоразпис за услугата както следва:
  - ухо = 2000 лв
  - нос = 2500
  - пръст = 1500, цяла ръка - 5000
  и т. н.

 59. 59 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Весело

  Зелени(червени от вътре) искали друг да не може да ака по "техните" плажове.Само да са си свои,че да не се разваля въздуха от аромата.По-добре да си носят ролетки за да отмерват 100 метра. Може и с линийки,но пак ще почнат да се оплакват на ББ,а той като му приплаче някой и ....знаем какво прави.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  [quote#16:"objective"]Плажните зони не са място за паркиране на МПС и за сметища на битови отпадъци ![/quote]
  Наи за това са ти ги събрали на едно място бе алчо!
  За да им мине номерът!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#59] от "д-р Петроff":
  Такава глупост не бях чел скоро!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на ekolog
  ekolog
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ама както ваканцувате на диво, къде ходите по вънка?

 63. 63 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Принципно харесвам да съм на открито и сред природата, но тук не съм съвсем съгласен със зелените. На местата с диво къмпингуване е такава свинщина, че не виждам как човек обичащ природата ще се чувства добре там. Правилния вариант е да се помисли за специализирани места за къмпинг с бани и тоалетни иначе не става въпрос за никаква обич към природата ами за освинване на природата.

 64. 64 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #По-добре да си носят ролетки за да отмерват 100 метра. Може и с линийки,но пак ще почнат да се оплакват на ББ,а той като му приплаче някой и ....знаем какво прави. # цитат към ком 59
  -----------------------------------------------------
  Въпроса е те ли му приплакват или са заедно на другия бряг

 65. 65 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #Ама както ваканцувате на диво, къде ходите по вънка?#- цитат от коментар 62
  ----------------------------------------
  Прави са да протестират,щото някой иска да им отнеме последната останала радост-да се облекчат у храстите на воля

 66. 66 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 853 Весело

  [quote#17:"Хайлето"]Зелените са по нагли от червените, обичат катуните и землянките[/quote]

  Както е казал народа "синята слива е зелена, когато е червена"
  И в тази връзка как върви дискусията по тази тема в Туитър?

 67. 67 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#52:"Darth Plagueis"]Скиорите имат свобода на движение и не виждам някой да я ограничава.[/quote]
  Те имат свобода на движение надолу по пистата... Ама им се иска по-бързо да се качат горе, а не да висят на дълги опашки. Демек - трябва им втори лифт.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 68. 68 Профил на ispor
  ispor
  Рейтинг: 470 Неутрално

  От 67 мнения преди мен,повече от половината са на четири трола!

 69. 69 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #От 67 мнения преди мен,повече от половината са на четири трола!#-цитат на коментар 68
  Личат отдалеч поне 10 хеко трола

 70. 70 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#68] от "ispor":

  Такива си и моите подозрения.

 71. 71 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#70] от "sasoss":

  Има си хас да ви са различни подозренията, та нали сте 2 в 1 . Нещо ,като раздвоение на личността
  настроение- иронИЧЕСКО

 72. 72 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  Остави хората да се чувстват свободни и им вземи парите по втория начин-интелигентно !

 73. 73 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#71] от "tenevski":

  Така ли?
  Но все пак благодаря, че се отзова на повикването на троловете.

 74. 74 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 418 Неутрално
  [quote#73:"sasoss"]Така ли?
  Но все пак благодаря, че се отзова на повикването на троловете. [/quote]
  Очевидно троленето ви е съдба, уви за съжаление нерадостна .Като се прибави и това ,че ви личи от 1 км положението става критично .
  настроение- сАжалително

 75. 75 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  На 100м. от плажа не трябва да им нищо. Нито хотели, нито къмпинги, нито брадати диво къмпингуващи. Хорта са го измислили. Море-плаж-алея- път-всичко останало. Или море-скат-алея или път-всичко останоло(в този случай може и да е под 100м.)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 76. 76 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 728 Неутрално

  НАСТАНА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
  Днес всеки от вас трябва да докаже от коя страна на барикадата е.
  От едната страна е мафията, която иска да ни вкара да й плащаме дори за въздуха дето дишаме. Даже и 10 000 лв. глоба са ни спретнали наглеците.
  От другата страна са свободните / доколкото все още ги има/ граждани, които бяха излъгани от тия за които гласуваха.
  А Вие г-н Президент от кои сте?

 77. 77 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Истината е, че съвсем безконтролното къмпингуване в близост до морето не трябва да се позволява.
  И не, не е проблем "облекчаването в храстите" - когато е на път, или на излет, това всеки го прави. И не свършва нито светът, нито природата.
  Не са проблем и боклуците - те се събират периодично и след това всичко е както си е било. Няма бетон, няма тухли.

  Проблемът е, че опъването на палатка на диво място пречи на другите, защото мястото край морето е малко.
  Проблемът е също и това, че опъването на палатка разваля пейзажа, а човек отива на диви места и заради гледката.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 78. 78 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  А след втори прочит виждам, че ПП Зелените всъщност искат точно "ПРАВИЛА ЗА КЪМПИНГУВАНЕ".
  Което е правилното решение.

  За съжаление пак не са го написали на български език и затова трудно се разбира...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK