Срокът за общественото обсъждане по Закона за туризма е удължен с две седмици

Срокът за общественото обсъждане по Закона за туризма е удължен с две седмици

© Надежда Чипева, КапиталПоради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните текстове, общественото обсъждане по Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до 28 март 2016 г., съобщи пресцентърът на Министерството на туризма. Решението е на министър Николина Ангелкова.


Както "Дневник" писа, нови разпоредби в закона предвиждат забрана на всякакви форми на бивакуване, поставяне на палатки, каравани или кемпери на цялата територия на страната извън къмпингите. В информацията до медиите от Министерството на туризма се посочва, че към момента никое от направените предложения не е окончателно, а мнения по тях могат да бъдат изказвани с изпращане на e-mail на адрес: [email protected].


Паралелно с това екипът на Министерството на туризма се ангажира да обсъди всяко едно от направените предложения, както и да продължи срещите с всички заинтересовани страни. През идващата седмица на подобно обсъждане щели да бъдат поканени и представители на екологични организации с цел да се дискутират правилата за къмпингуване, които да бъдат заложени в бъдещия нормативен документ, както и предложенията в чл. 207а, с които се прецизират глобите и наказанията за къмпингуване или разполагане на палатка, каравана или кемпер извън определените за целта места.


От министерството поемат ангажимент, че всички текстове, по които не бъде постигнат консенсус, ще отпаднат и няма да бъдат предлагани за окончателно обсъждане в Министерския съвет и в Народното събрание.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK