Облаците показат, че глобалното затопляне може да е по-тежко от очакваното

Облаците показат, че глобалното затопляне може да е по-тежко от очакваното

© Associated PressДосегашните прогнози за климатичните промени са подценявали ролята на облаците в процесите и затова глобалното затопляне може да се окаже по-тежко, отколкото се предполагаше, пише британският в. "Гардиън".


Според изследване на Йейлския университет удвояване на количествата въглероден диоксид в атмосферата в сравнение с нивата му преди индустриалната революция ще се отрази в повишаване на глобалната температура с до 5.3 градуса по Целзий. Това е доста над досега прогнозираните 4.6 градуса.


Анализ на сателитни данни, извършен от учените и публикуван в сп. "Сайънс", показва, че облаците съдържат много повече молекули вода, а не толкова ледени кристали, колкото се предполагаше досега. Облаците с ледени частици отразяват повече слънчева светлина, отколкото тези с вода, и така спират затоплянето на земната повърхност. Затова и подценяването на съдържанието на вода в тях може да доведе до грешни прогнози.
Заради увеличението на въглеродния диоксид по-малко облаци ще имат способността да отразяват слънчевата светлина, което означава, че прогнозите за ефекта на глобалното затопляне ще трябва да се повишат, се казва в изследването.


Високите нива на затопляне ще затруднят държавите да спазят поставената цел за намаляване на глобалната температура с 2 градуса – цел, която бе договорена на световната среща за климата в Париж миналата година. "Моделите системно подценяват количеството течност в облаците, което означава, че те не отразяват точно реалностите", коментира Айви Тан, която е част от изследователския екип.


Учените се опитват да се справят със степента на влиянието, което съдържанието на водна пара в облаците ще окаже върху глобалното затопляне. Изследване, публикувано миналата година, показа, че краткосрочните колебания в облаците могат да имат дълготрайно влияние върху затоплянето на Земята.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  Облаците с ледени частици отразяват повече слънчева светлина, отколкото тези с вода, и така спират затоплянето на земната повърхност.
  ____________
  Това не знам кой го е преписал от транслейтъра ама до колкото ми е известно облаците са си с ледени частици ,без дъждовните които са на ниска височина!
  Явно затоплянето е по-бързо от очакваното и не Путин и джихатите а индустриалните и енергийни пънкари ще унищожат планетата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  От 1992 същите тези хора произведоха над 120 модела как ще се развива климата в контекста на глобалното затопляне, като нито един от тях не беше дори близо до температурите, които наблюдавахме реално след че твърд век. След 1998 затоплянето спря - това е ФАКТ. За какво въобще трябва да обръщаме внимание на такива компрометирани експерти - и милион нови модела да направят пак толкова близо ще имат с реалността.
  И разбира се "Гардиън" отново пръв на амбразурата!
  Можем да пазим природата с далеч по-смислени инициативи от този левичарски-еко рекет над енергийните ресурси на човечеството.

 3. 3 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#2] от "lustmord":

  Дневник е медия.

  Медиите живеят с новини.

  Новина, която не е скандална или страшна, не е новина.

  Гардиън затова е Гардиън.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 4. 4 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Облаците им Го говорят...

  Форумът е в будна кома...
 5. 5 Профил на today
  today
  Рейтинг: 769 Неутрално

  [quote#1:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]до колкото ми е известно облаците са си с ледени частици ,без дъждовните които са на ниска височина! [/quote]

  Доколкото всеки третокласник знае, колкото по-топла става Земята, толкова по-нависоко е топлия въздух, съответно толкова повече намаляват заледените облаци и се увеличават облаците с водни капки. Съответно затоплянето се ускорява. Просто съвпаднаха топлия цикъл, който е на около 130 000 години заради периодичната промяна на земната орбита, и увеличаването на парникови газове в следствие на човешката дейност, и получаваме много бързо затопляне, при което наближаваме критичната граница, след която пък връщане няма.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 6. 6 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Разстроено

  До коментар [#3] от "Боби Колев":

  Абе Дневник, Шок и Пик могат са си пишат каквото щат ама когато нещата отиват в парламентите и там ти гласуват едни трилиони долари нови такси под формата на въглеродни квоти, търгувани на въглеродни борси, които никакво влияние няма да имат върху климата а само ще направят богати онези дето ги измислиха нещата стават грозни.

 7. 7 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#2:"lustmord"]Можем да пазим природата с далеч по-смислени инициативи от този левичарски-еко рекет над енергийните ресурси на човечеството.[/quote]

  Никой не посочва единственото реално възможно решение: ограничаване на безконтролното животинско размножаване в Третия свят. Човечеството произвежда повече парникови газове отколкото през 1900, защото днес има 5 пъти повече население от 1900.

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Разкатахми я тая планета...

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Глобалното затопляне е само в главите на левичарските ненормалници,дето все си мечтаят да живеят без да работят.Та затова ,ако може да усвоим едни милиарди от данъкоплатците без никакъв ефект върху природата.Аз поне си мислих ,че Дневник е малко от малко дясна медия,но като гледам с каква охота се позовават Гардиън-явно съм бил заблуден.

 10. 10 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#7] от "galapagas":

  Ами погледни Китай - индустриализираха се ( с много и евтина енергия) и демографски са под контрол. В същото време Африка си стои недоразвита и населението и се удвоява на 25 години - ей на - Нигерия я чакат да бъде милиардна нация в края на века...

 11. 11 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Глобалното затопляне е процес,който се повтаря с цикличност 10-11 хиляди години!Нощо ново,но пък е начин да се бие аларма, и да се усвояват едни пари!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 12. 12 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#2] от "lustmord":

  Обикновено когато се пише, че нещо е ФАКТ, следва и цитиране на източник, но по възможност да е научен труд (а който е качил левели, може да цитира повече от един труд), не в-к. Шок, Ютуб или една жена каза

 13. 13 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално
 14. 14 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 966 Неутрално

  А скоро очакваме и новото голямо преселение на народите... на оня свят.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 15. 15 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3864 Неутрално

  Кажете "Не" на парнофикационните Топлофикации!

  "Учените се опитват да се справят със степента на влиянието, което съдържанието на водна пара в облаците ще окаже върху глобалното затопляне."

 16. 16 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  спокойно, Земята си знае работата

  въпросът е ние дали знаем какво ни предстои, като резултат от нашата дейност?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 17. 17 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Мухаха
  Консперация , хемтрейлс
  http://www.bbc.com/news/science-environment-30197085

  Между другото , как ще съществува бъдещото глобално единно ,хомонистическо-болшевишко правителство без финансови постъпления ??? CO2 таксите са идеални за целта
  Кат' нема затопляне , че го създадем бе , ако требе и захлаждане , че пущаме Важното е овците да плащат

 18. 18 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Като следствие от глобалното затопляне, над 60 милиона бежанци са на път, бягайки от суша, глад и липса на перспектива.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 19. 19 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#12] от "zero_day":

  Сателитни данни:
  http://images.remss.com/msu/msu_time_series.html

  Може да сменяш и каналите в ляво за височинни прозорец.

 20. 20 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Албедото играе роля, но последните данни вкл от CLOUD показват, че това влияние е от трети или четвърти порядък. Пак търсене на евтини сензации.

 21. 21 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Затопляне е имало, има и ще има постоянно докато съществува слънчевата система. Природата е evil bitch и не й пука за нашите предразсъдъци. Това, че някои се опитват да кешират от естествени явления, не е ново(вж. религия).

  https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 22. 22 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  [quote#1:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]не Путин и джихатите а индустриалните и енергийни пънкари ще унищожат планетата! [/quote]
  Най-мръсните производства, които съм виждал през последните 30 години, са на територията на Московския хаганат и съставните му орди! Без да броим полигоните им за изпитания на ракети и оръжия...
  А и изсичането на тайгата също върви планомерно.
  п.п. Да не забравяме най-голямата екологическа катастрофа с унищожаването на Аралско море!!!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Aral_Sea

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Не се заблуждавай. Засега целта е друга, но нашата земя, вода са ценен ресурс. Ще дойдат за тях.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  На всенародна борба с облаците!

  Като за начало по едно 100 евро от матрял за финансиране на борбата.

 25. 25 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#8] от "citoplast":

  Както казваше един колега-Няма нещо,което да не мога да разваля.

 26. 26 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Като чета коментарите съм изключително доволен че няма да имам деца.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 27. 27 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Или с други думи, радва ме мисълта че вашите деца ще се гърчат в лайната, които сте им оставили.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4111 Неутрално

  До коментар [#2] от "lustmord":

  "След 1998 затоплянето спря - това е ФАКТ."

  Хахаха.... успя да ме разсмееш! :-D А, иначе след 1998 г. затоплянето ПРОДЪЛЖИ - това е ФАКТ! Факт за които алармираха всички световни учени и климатолози работещи по въпроса на глобалното затопляне! Апропо мината година беше поредната за която беше отчетена най-високата средно годишнина температура на Земята! Това също е ФАКТ... и всички световни медия я отрзиха, но явно ти си я пропуснал тази новина! Изобщо за повишаването на температурите на планетата и глобалното затопляне на Земята НЯМА спор в научната общественост. Твоите глупости и измишльотини, които ти пишеш не знам изобщо от къде си ги измисляш... но, както и да е. Малцина са тези, които вярват на подобни лъжи, като твоята. ;-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4111 Неутрално

  Относно статията и тези които почнаха да плюят и критикуват един от най-сериозните, авторитетни и независими вестници в UK - вестник Гардиън. Да бяхте прочели по-добре, че това изследване е направено от УЧЕНИ в Йейлския университет, цитирано е след това в едно от най-авторитетни НАУЧНИ списания "Science" и от там вестник "Guardian" е цитирал тази публикация, а след това пък от Дневник я публикуват тук. Всичко това идва да покаже колко жалки са критиките на някои форумни невежи, които критикуват Guardian, вместо учените на университета в Йейл. Не, че имате основание да критикувате и тях (учените от Йейл). ;-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#2:"lustmord"]Можем да пазим природата с далеч по-смислени инициативи от този левичарски-еко рекет над енергийните ресурси на човечеството. [/quote]
  Още в началните класове учихме, че при фотосинтезата растенията превръщат въглеродния диоксид в кислород. По това време се провеждаше планово залесяване, което в България се осъществява още от 30-те години на миналия век.
  Вместо залесяването и възстановяването на горите да се издигне в световна политика, парите на данъкоплатците се харчат за безсмислени проекти, чиято единствена цел е пълнене на джобовете на зелените лобита.

 31. 31 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#18:"socialen"]Като следствие от глобалното затопляне, над 60 милиона бежанци са на път, бягайки от суша, глад и липса на перспектива. [/quote]
  Глобалното затопляне ли е причината или безконтролното размножаване при и без това оскъдни ресурси?

 32. 32 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 649 Разстроено

  http://vbox7.com/play:7755e5a5
  http://vbox7.com/play:42f4dcbb
  http://vbox7.com/play:c802863a
  http://vbox7.com/play:b01c9e10

  Аз не си спомням по-кратка зима от тази дето мина сега и по-горещо лято от миналата година, а се очертава още по-горещо да е това лятото.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 33. 33 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Любопитно

  До коментар [#28] от "Иво":

  Виж пост 19, разгледай и осмисли ако можеш без помощта на чужди авторитети. Това са сурови данни.
  В последните 2 месеца става нещо наистина нетипично - горорят, че е ново Ел Ниньо. Намери преди това къде в последните 18 години има затопляне.
  И въпрос със звездичка - ако говорим за парников ефект - защо във височина ефекта намалява при положение, че там следва да е по-силен?

 34. 34 Профил на tiger
  tiger
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Поредната манипулативна недoмислица на Guardian.
  А как ми се иска да бяха прави.., човечеството винаги е просперирало когато температурите трайно са се покачвали...

 35. 35 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#30] от "pamela":
  "Вместо залесяването и възстановяването на горите да се издигне в световна политика, парите на данъкоплатците се харчат за безсмислени проекти, чиято единствена цел е пълнене на джобовете на зелените лобита"

  Тези лобита далеч не са зелени - това са едни безскрупулни опортюнисти с ясно разработен бизнес план отзад. Колко са зелени се вижда от действията им - на приказки и аз мога да разправям, че съм майка Тереза.

 36. 36 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Цялата история с въглеродните емисии и квотите за тях е измислена от Билдербергите с цел издръжка на заговорниците, които планират Световно правителство и Нов световен ред.
  Следете внимателно кой говори тея глупости за емисиите на СО2 и глобалното затопляне

  В Русия съм! В Русия съм!
 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6907 Неутрално

  Каквото си надробим, това ще сърбам, горе долу така стоят нещата с глобалното затопляне. Преди 30 год. на 2-3 семейства се падаше по кола, сега на семейство по 2-3 коли....

 38. 38 Профил на Антоанета Йотова
  Антоанета Йотова
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#19] от "lustmord":
  До коментар [#33] от "lustmord":

  За да потвърдите с ФАКТ(И) тезата си, че глобалното затопляне е спряло през 1998 г. се позовавате на сурови данни от действително добър източник - частна американска компания, която "operationally produce satellite retrievals for SSMIS, AMSR2, WindSat, and ASCAT. The geophysical retrievals obtained from these sensors are made available in near-real-time (NRT) to the global scientific community and general public via FTP and this web site."
  Обаче от цитираната в коментар [#19] графика за средната глобална температурна аномалия - т.е., отклонението на годишната средна глобална температура от нормалната й стойност, ясно се виждат: (1) пикове на положителна аномалия - около 1 градус К, през 1998 и 2015-досега, които са свързани със силно Ел Ниньо; (2) отрицателни аномалии от около и под 0.1 К за 8 години от периода 1998-2016 г., но положителни аномалии от около 0.1 до 0.5 К (през 2010 г.) през останалите 10 години от периода; (3) от 1980 г. до сега - отчетлив тренд на положителни аномалии от 0.128 К/декада. Къде е фактът за стопирано през 1998 г. глобално затопляне?

 39. 39 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#38] от "Антоанета Йотова":

  Имате ли по-добър източник на сателитни данни? Нещо специално в тези притеснява ли ви? Проблем е, че е частна компания, за разлика от държавно финансираните NASA, NOA и др, чийто директори се назначават политически а и бюджета им се определя от правителството и е в пряка зависимост от препотвърждаването на хипотезата за глобалнато затопляне (s.l).
  Дали имате идея техните повърхностни данни по каква методика се събират и после през какви "корекции" и "нормализации" минават преди да се публикуват?

 40. 40 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1329 Весело

  Хахаххах...спрете с това "ФАКТ", че ще започнете да говорите където не трябва. Мой приятел руснак разказваше, че когато си говорели на руски из ползвайки "ФАКТ" в америка, колегите им се обръщали да ги поглеждат учудено...

 41. 41 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Любопитно

  До коментар [#38] от "Антоанета Йотова":
  "Къде е фактът за стопирано през 1998 г. глобално затопляне?"

  Значи изключвайки сегашното Ел Ниньо ( което е всъщност само от 2 месеца) и вземайки за база 1998 няма да докарате този положителен тренд, който цитирате и който ако обърнахте внимание доста се различава от апокалиптичните прогнози от 3-5-7 градуса на 100г.
  Както и да е - тук не става дума за еквилибристики в презентирането и избора на база а за цялостната идея, че плавно повишаващия се въглероден двуокис е отговорен за каквото и да показват температурните криви и никой друг фактор не може да влияе върху климата и температурите. Тук трябва да отворим и скобата, че по дефиницията на IPCC като глобално затопляне те разглеждат само това, което е човешки продуцирано и се наслагва върху естествените вариации, които винаги са съществували. Та от наблюдаваното сумарно 0.128К/ декада затопляне ( което дори е по-слабо от това през 20 и 30те години на ХХв) каква, част казвате е естествената и колко е ужким допълнението към нея от изгарянето на фосилни горива от човека?

 42. 42 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  Поредния крясък на екоталибаните !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 43. 43 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 649 Любопитно

  До коментар [#26] и [#27] от "Grimalkin":

  "Като чета коментарите съм изключително доволен че няма да имам деца."
  "Или с други думи, радва ме мисълта че вашите деца ще се гърчат в лайната, които сте им оставили."

  Нека позная :
  Вие сте от фондация "Четири лапи", имате домашни любимци и се борите за правата на кучетата.

  Познах ли ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7750 Неутрално

  "Най-значимите фактори, определящи климата на Земята са извън властта на човека. Такива са дрифтът на континенталните плочи, орбитата на Земята спрямо Слънцето, наклона на земната ос, процесите протичащи в самото Слънце, в Слънчевата система и Млечния път."
  На кого да вярва човек.

 45. 45 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#43] от "gemeto":

  Ха, това беше забавно.
  Не, аз съм обикновен нихилист, на когото му е писнало от лицемери и обикновени глупаци с мания за размножаване, които не могат да осмислят времето по-далеч от следващата заплата.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 46. 46 Профил на Антоанета Йотова
  Антоанета Йотова
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#41] от "lustmord":

  Да уточня още веднъж: нямам съмнения относно източника на данните, които използвате като аргумент за тезата си (и никъде не казвам, че са "повърхностни"!), нито относно това по каква методика се събират и после през какви "корекции" и "нормализации" минават. Обърнах също внимание на факта, че на цитираната графика е представен хода на средната глобална температурна аномалия (отклонението на годишната средна глобална температура от нормалната й стойност), а не самата годишна средна глобална температура. Установеният от авторите на графиката тренд на положителни аномалии от 0.128 К/декада естествено се различава от регистрираното през ХХ век затопляне - т.е., повишение на годишната средна глобална температура от около 1 градус С, както и от предвижданията (а не прогноза!) за възможно повишение от 3-5-7 градуса С до края на този век.

 47. 47 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#46] от "Антоанета Йотова":

  Май не ме доразбрахте - в метеорологията се използват няколко вида данни за температурата - под повърхностни се имат предвид тези от наземните метеорологични станции. Те както може да си представите не са равномерно разположени по земното кълбо (>2000 в САЩ и едва 8 в Антарктида) се влияят и от локалните условия (градски ефекти). Получаването на средна температура от такива данни се прави по сложни алгоритми с безброй корекции за недостатъчно изяснени явления плюс много сериозно интерполиране - казват, че над 60% от зоните, на които е разделена Земята получават интерполирани стойности вместо такива от реална станция. Възможностите за човешко "донагласяне" на резултатите са огромни. Това са обаче данните, които НАСА и НОАА предпочитат да ползват а да игнорират цифровите сателитни данни, които предават реална стойност за всеки квадрант над който са прелетели. Те изтъкват разни други доводи, но основната причина е повече от ясна - сателитните данни показват далеч по-слабо затопляне от онова, коета ни се натяква непрестанно а и не могат да се манипулират така както повърхностните такива.

 48. 48 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Част от облаците се създават изкуствено за да може уж да намалят ефекта от глобалното затопляне, но всъщност го засилват защото топлината, акумулирана от земната повърхност през деня, не супява да напусне атмосферата през нощта.

  Cloud-seeding-a и weather modification-a не са от вчера.

 49. 49 Профил на s0f1a
  s0f1a
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не върви към добро, влошава се само.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK