Смените в горския сектор продължават и тази седмица

Смените в горския сектор продължават и тази седмица

© Юлия ЛазароваИ тази седмица продължават новоназначения в горския сектор, след като миналата седмица Министерството на земеделието и горите съобщи за нов изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите – Григор Гогов, а срещу назначението му се обявиха от партия "Зелените".


Директорите на държавни горски стопанства "Алабак" във Велинград и в Белово са освободени, съобщава кореспондент на БНР в Пазарджик днес (13 март). До момента мотивите за промените не са уточнени официално.


На мястото на Иван Гюров от Велинград е назначен Славчо Василев от горското лесничейство в Ракитово. Позицията на инж. Христо Делин се поема временно от Мария Спасова, зам.-директор на същото лесничейство.
Предстоят рокади и в горско стопанство "Чепино". Функциите на намиращия се в отпуск директор Кирил Тодоров временно се изпълняват от Атанас Атанасов.


Григор Гогов беше назначен на поста изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите миналата сряда. От 2005 г. до 2013 г. е главен секретар на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България".


"Зелените" изразиха остро несъгласие срещу "безпринципното" назначение на ловния специалист и настояват да стане публично кой е поискал неговото назначаване. Според тях той е скандално известен с близките си връзки с ловните лобита и дървената мафия, както и с редиците нарушения и злоупотреби като директор на ловно стопанство.


"Дневник" изпрати запитване до Мминистерството на земеделието и храните с въпроси за мотивите на тези назначения и по повод официалната позиция и искания на "Зелените".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK