Нено Димов: убеден климатичен скептик в Министерството на околната среда и водите

Нено Димов: убеден климатичен скептик в Министерството на околната среда и водите

© Институт за дясна политикаГлобалното затопляне е манипулация, огромен бизнес със страха.
Топенето на ледовете на Северния полюс няма да повиши морското равнище дори с милиметър.
Климатът се променя така или иначе.
Не е сигурно, че промените в климата са свързани с човешката дейност.
Устойчивото развитие е новият социализъм.


Това са някои от тезите, които защитава публично новоназначеният министър на околната среда и водите Нено Димов. Изниква въпросът как убеденият климатичен скептик ще изпълнява европейските политики за околната среда за борба срещу климатичните промени и овладяване на риска от природни бедствия, както и политиките за устойчиво развитие, и срещу загубата на биоразнообразие.


През 2012 г. Димов е автор на книгата "Околната среда - от енвиронментализма до свободата".
Новият екоминистър в момента е председател на Института за дясна политика.


Димов е бил в управленския екип на същото ведомство като заместник-министър в кабинета на Иван Костов, с министър на екологията Евдокия Манева. В началото на 2001 г. Евдокия Манева подписва положително становище по оценка за въздействие върху околната среда за ски зона Банско на фона на протести на природозащитни неправителствени организации. Договорът за концесията за ски зоната с "Юлен" е подписан от екоминистър Долорес Арсенова от НДСВ.


Нено Димов е роден през 1964 г. в София. Магистър е по математика от СУ "Св. Климент Охридски" от 1991 г. Става доктор по физика на БАН през 1997 г. Бил е главен секретар на МОСВ (1997-1999), освен че е и зам.-министър на околната среда и водите по същото време (1997-2001г.). Член е на управителния съвет на Европейската агенция по околна среда (1997-2002г.), член на преговорния екип за членство на България в Европейския Съюз, народен представител (2005-2009). Димов напуска парламентарната група на ДСБ заедно с д-р Николай Михайлов и Антонела Понева през януари 2009 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK