Нудист беше глобен на къмпинг "Делфин"

Нудист беше глобен на къмпинг "Делфин"

© Мария Съботинова, Строителство ГрадътПолицията наложи първа глоба на нудист, прекарващ почивката си на къмпинг "Делфин". За случая сигнализира потърпевшият Михаил Калчев, който разказа пред Би Ти Ви, че е бил санкциониран за непристойно поведение.


Глобата е дошла, след като мъжът преминал няколко пъти без бански по плажната ивица. Спасителят Яна Пенева, която била на пост в този ден, разказа, че помолила Калчев да не се разхожда гол, тъй като имало много деца. След като той отказал да се облече, тя извикала полиция и така мъжът бил санкциониран, като поведението му било определено като непристойно.


Плажът на къмпинг "Делфин" е най-старият нудистки плаж по Южното Черноморие. Преди малко повече от две седмици се разбра, че фирмата концесионер на плажа "Тйва Интернешанъл" е решила да не допуска нудистите на плажната ивица. За проблема разказаха хора, които прекарали почивката си там.
Тогава е бил подаден сигнал на телефон 112 за летовници, които "нарушават обществения ред". Това е обяснил полицаят, който е отишъл на място, но не е имал реално основание да ги глоби, тъй като на плажа е нямало табели, които забраняват нудизма и полицаят не е могъл да издаде акт или да изгони посетителите.


Веднага след този случай концесионерът поставил табела, на която е записано, че плажът не е нудистки. Въпреки това няма закон, който изрично да забранява практикуване на нудизъм в България, но в общинската наредба за общественият ред това може да бъде гласувано от отделната община с решение на общински съвет. Досега обаче такава забрана в община Царево, където се намира къмпинг "Делфин", не е имало.


Наемателят на плажа Йордан Тодоров заяви пред Би Ти Ви, че е готов да потуши напрежението, като обособи в единия край на плажната ивица място за нудистите. Проверка на място обаче установи, че на въпросния терен в момента се изгражда волейболно игрище. Инициативен комитет пък сезира прокуратурата за незаконно използване на общински имот, незаконна сеч в гората над плажа и незаконно поставена стълба от наемателя.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK