Екоминистерството увеличава приходите от такси в бюджета за 2018 г. с 5.1 млн. лв.

Екоминистерството увеличава приходите от такси в бюджета за 2018 г. с 5.1 млн. лв.

© МОСВПрез следващата година министерството на екологията планира да увеличи приходите от такси с 5.1 млн. лв. Тази заявка е направил министърът Нено Димов, цитиран от пресцентъра на МОСВ, по време на обсъждането на законопроекта за бюджета за 2018 г., който беше приет от парламентарната комисия по околна среда днес.


Основното увеличение спрямо тази година се очаква от такси по Закона за водите, а приходите се трансферират на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за финансиране на екологични проекти. В проекта на бюджета общо приходите на МОСВ са 56.3 млн. лв. Те се формират основно от приходи от държавни такси, глоби, санкции и концесии.


Предвидените разходи през 2018 г. са в размер на 49.8 млн. лв. и са завишени с 3.8 млн. лв. спрямо 2017 г. От тези средства 2.3 млн. лв. са за персонал, 0.4 млн. лв. - за издръжка. За закриване и рекултивация на съществуващи сметища в областите Монтана и Габрово са предвидени 1,1 млн. лв. като капиталови разходи.


През 2018 г. очертаните основни посоки в работата на администрацията са: управление и контрол на водните ресурси и отпадъците, намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух, съхраняване на екосистеми и местообитания, както и мониторинг на околната среда.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK