Постановка отвежда при хората, които разделят отпадъците на града

Постановка отвежда при хората, които разделят отпадъците на града

© VOX POPULIСъвместният проект на студио за документален театър VOX POPULI и екологично сдружение "За Земята" – пърформансът "Което остава" е посветен на клошарите или хората, които събират отпадъци разделно и ги връщат в пунктове за вторични суровини. Инициаторите ги наричат рециклаторите в София


Нестандартният спектакъл на открито ще разходи зрителите по няколко емблематични софийски улици, за да им разкрие един паралелен живот в града. Или запознаване с хората, които разделят ръчно отпадъците ни и ги връщат в пунктовете за вторични суровини.


Това е и първата премиера, с която ще се открие официално модулът В/ХОД навън – документалния пърформанс "Което остава". Датата е 14 ноември, вторник, началото е в 19.30 ч.
Съвместният проект на студио за документален театър VOX POPULI и екологично сдружение "За Земята" ще предложи на зрителите един необичаен сценичен формат, т.нар. театър променада. С начална точка на обиколката – фоайето на център за култура и дебат "Червената къща".


Постановка отвежда при хората, които разделят отпадъците на града

© VOX POPULI


Екипът на представлението ще потопи гостите в едно сюреалистично изживяване-пътешествие между три знакови софийски улици, за да ги направи свидетели на ситуации от паралелен живот на града, разказват организаторите. Пред паметните плочи, контейнерите за боклук, графитите и невидимите скривалища проговарят хората, които се грижат за онова, "което остава".


Проектът с режисьор Неда Соколовска е фокусиран върху социално значими теми и маргинални общности, останали встрани от медийното внимание и гражданския диспут. "Което остава" е за онези хиляди хора, които ежедневно събират разделно отпадъците на града, предават ги в пунктовете за изкупуване и по този начин прехранват себе си и семействата си.


В представлението участват Петко Каменов, Пламена Пенчева, Георги Налджиев, Стойка Стефанова. Входът за събитието е свободен, като публиката ще може да направи дарение по избор, като така подпомогне дейността и каузите на "За Земята".


Поради спецификата на спектакъла, максимумът от зрители, които могат да го видят за 15 души и става с предварителна резервация на [email protected]


Следващите дати за "Което остава" през ноември са 16 и 28 в 19.30 ч.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK